Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Od izbora za predsedavajućeg GS UN meta sam organizovane kampanje

Komentari (33) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 20 septembar 2012 20:02
Biljana Nikolić
Kulturan, odmeren i adekvatan odgovor.
Preporuke:
119
10
2 četvrtak, 20 septembar 2012 20:09
Mrks
Zasto se,Jeremicu, raspravljas sa listom koji niko i ne cita. I oni zive od donacija koje presusuju.
Preporuke:
120
3
3 četvrtak, 20 septembar 2012 20:12
zoran
Vuce, ko jos cita vreme, opusteno bre...novine, nezavisnost, sloboda, obrazovanje...i onda neko kupi "vreme"....zasto, da bi bio depresivan ili...?
Preporuke:
94
3
4 četvrtak, 20 septembar 2012 21:07
Šećerko
Vuče, budi sretan što te "VREME" napada ,jer koga su oni podržavali nemože da živi od politike,a nemože da predstavlja ni ulicu u mesnoj zajednici.
Preporuke:
90
4
5 četvrtak, 20 septembar 2012 22:29
Izborna skupština se bliži?
Očigledno plaćeni tekst u Vremenu. Možda neki protivkandidat iz stranke. Preventivno.
Preporuke:
79
4
6 četvrtak, 20 septembar 2012 22:45
kaca
Opusteno Vuče i izvrši dužnost na najvišem nivo , to od tebe očekujemo i da se po povratku oslobodiš društva za koje si se ne znamo kojom silom vezao.Oni te napadaju , običan gradjanin je ponosan i podržava te u obavljanju Predsedavajućeg Generalne Skupstine UN kao predstavnika R. Srbije.
Preporuke:
78
4
7 četvrtak, 20 septembar 2012 23:35
Miki BG
Više je nego jasno da one najuticajnije države sveta koje su bile protiv Srbije i Jeremića da predsedava Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija nastavljaju medijsku satanizaciju Jeremića, a time i Srbije.Izgubili su bitku prilikom glasanja u svetskoj organizaciji, ali žele rat da dobiju - da Srbiju primoraju da prizna nezavisno Kosovo. Da bi se to postiglo neophodno je što više urušavati ugled Srbije, a za to je uvek najpodesnija najistaknutija funkcija kojom se Srbija predstavlja svetu. Očigledno je da je Jeremić kao aktuelni predsedavajući GS UN tu najpogodniji, tim pre što je on i kao ministar spoljnih poslova bio motorna snaga Srbije u bici da što manje država u svetu prizna Kosovo. I u tome je uspeo, iznad ne samo naših, već i očekivanja mnogih u svetu, ponajviše Amerike, Velike Britanije, Nemačke...
Preporuke:
86
3
8 petak, 21 septembar 2012 01:10
Rin o-o to
Metodologija napada na g.Jeremića podseća na onu iz teksta koji je objavljen na NSPM-u i zbog koga je NSPM, najverovatnije,preventivno upozoren!Ne mogu da razumem da se očigledna subverzivna delatnost protiv države Srbije i dalje nagrađuje time što ne postoji očekivani odgovor organa kojima je smisao postojanja da štite državu. G.Jeremić uopšte nije, i najmanje je to, samo personalno diplomatsko rešenje ove države. Kako je moguće javno, subverzivno delovati protiv onog koji je ustanovljen na funkciju koja nema samo nacionalni i reprezentativni značaj? Oprostite, sloboda štampe ne može biti i nepodrazumeva samo nemoralnu profesionalnost koja u osnovi realizuje destruktivnu fikciju. Ona može biti ideja koja donosi konstrukciju iz sveta morala, lojalnost otadžbini i promociju nacije koja se vremenom dokazano samopotvrdila kroz civilizacijska dela. Antisrpska propaganda se odvija i odavde i treba je suprimirati do ništa. Premijer treba da ispoštuje ovaj zahtev koji nije samo moj!
Preporuke:
36
1
9 petak, 21 septembar 2012 03:17
posteno
Psi laju karavani prolaze.Za dobrim konjem dize se prasina.good luck
Preporuke:
39
4
10 petak, 21 septembar 2012 03:59
Aleksandar
Teško mi je da prihvatim da se jedan renomirani časopis kao što je "Vreme"Ma kako bre renomiran? Kako je nastao? Ko je ulozio pare? Odakle mu? Vreme je nastalo kao prevod pompeznog propagandnog lista Time.Novina koja je PRVA koristila rec "agresija" za ulogu tada Jugoslavije (tj. Srbije) u ratovima koji su rasturili prethodnu drzavu. Na sajtu biblioteke Rutgers Univerziteta, zamislite u prevodu na ebgleski (ali potpuno nepismeno i negramaticki) postoje svi brojevi tog "renominarog" stiva jer, kazu Rugerovci s cijom povezani, verno odliskava dogadjaje iz devedesetih. To samo znaci da je Vreme odradilo stvar prikazujuci te dogadje u skladu sa americkom (CIA) propagandnom verzijom te istorije.Link: http://www.scc.rutgers.edu/serbian_digest/Potpuno nepismena verzija Vremena na engleskom ukljucuje i nepotojecu rec "chiulling" koja opisuje "accuracy and detail" analiza koje nude "novinari" Vremena.
Preporuke:
41
3
11 petak, 21 septembar 2012 04:13
Aleksandar
Nastavak:

Nekome moze delovati preterano povezivanje casopisa Time sa takvom organizacijom kao sto je CIA. Ali ne samo da je tako, vec je to odavno poznato, bar jos od 1977. i cuvenog teksta Karla Bernstina "The CIA and the Media" gde pise i sledece:

By far the most valuable of these associations, according to CIA officials, have been with the New York Times, CBS and Time Inc.

E to je taj uzor koji je trebalo da sledi i list Vreme kod nas. I odradili su posao odlicno pod budnim okom velikog prijatelja.

Prema tome, ne trba da zacudi da se cijaska pljuvacina po svemu sto je od interesa za Srbiju nastavlja i danas u listu VREME.
Preporuke:
40
1
12 petak, 21 septembar 2012 05:44
Svetislav Kostić
Za obožavatelje/lice Vuka Jeremića! Prednost Jeremićevog novog "radnog mjesta" u dalekom Njujorku, da je daleko od spoljne politike Srbije.Pa ipak, iako nisam čitao šta "VREME" o Jeremiću piše, u oči me ubola Jeremićeva opravdana ogorčenost zbog pakosnih primjedbi u nedeljniku VREME o Jeremićevom porjeklu. Jeremićevo porijeklo, kao prvo, ne igra nikakvu ulogu. Drugo, u Jeremićevom "pedigreu", kako to Jeremić definiše, nema ama baš ni jedne jedine crte koje bi mogao da se stidi, pre da se ponosi.
Preporuke:
33
3
13 petak, 21 septembar 2012 06:41
Saša
Vuče, samo ti ostani na srpskoj strani i ne sekiraj se šta pišu novine koje ne bi mogle da zarade od tiraža ni za vodu, da im nije Soroševih para. Na sam dan inauguracije, na Radiju S, Boško Jakšić je siktao kako je sve to samo lična promocija Vuka Jeremića, a da od toga Srbija nema ništa. Ima takvih "stručnjaka" kod nas, na žalost, koji i za Novaka Đokovića kažu da je dobar ali mu nešto fali pa su drugi bolji. Jadnici, šta ćete!?
Preporuke:
39
1
14 petak, 21 septembar 2012 07:07
Gosp. Jeremicu,
Ne trosite Vase dragoceno vreme da odgovoarate onima koji su placeni da pljuju po Srbiji i srpskom narodu, i da omalovazavaju svaki uspeh koji je postignut u Srbiji. Radite Vas posao najbolje sto mozete, drzite se pravde, i vise od polovine sveta ce Vas postovati i bodriti, ali naravno, i Vi sami znate, da oni drugi, ce da rade sve da Vam postavljaju prepreke i zamke. Poceli su preko "nasih briznih" tzv. novinara.
Srpski narod je uz Vas.
Preporuke:
33
1
15 petak, 21 septembar 2012 07:31
Nb
Kako sraman, bezobziran i zlonameran napad na Jeremica. Ali ne samo na njega nego i na zemlju i narod iz koje potice i koga predstavlja. Da u politici postoji stid rekao bih autorima napada: stidite se. Ali posto ni stida ni morala ne postoji, mogu samo da konstatujem zlonamernost u funkciji postizanja nekog necasnog cilja.
Preporuke:
27
1
16 petak, 21 septembar 2012 08:04
Jednostavno
Kad vidim ko napada Jeremića sve mi je jasno.
Preporuke:
41
2
17 petak, 21 septembar 2012 08:58
Svetozar D.
Vuk je potpuno u pravu. Ne sme da se mnogo brine oko onoga sto pise nekakav list Vreme. Taj list ionako niko pametan ne cita.
Preporuke:
26
2
18 petak, 21 septembar 2012 09:02
Miroslav Đukić
Bez obzira što sam veoma kritičan prema politici stranke čiji je član Vuk Jeremić, a i prema mnogim njegovim potezima, kada vidim ko ga to napada, ne mogu a da ga ne respektujem. Neka se Vuk ne sekira! Nije važno šta je ko rekao o njemu, nego ko je to rekao. Ne smatram "Vreme" za neki mnogo respektabilan časopis. Oni pišu onako kako im se naredi od strane onih koji ih finansiraju.
Preporuke:
26
2
19 petak, 21 septembar 2012 09:17
Milosav
Vuk Jeremic ,sem dementija,nije pruzio dokaze. Da li je istina da je lazno obecao da ce smanjiti broj zaposlenih u MSP-u tj.otpustio mnoge da bi zaposlio clanove DS? Da li je istina da su u poredjenju s ranijim godinama enormno povecani troskovi poslovanja MSP? Da li je istina da ne yna koj je odgovoran za skandal oko Miladina Kobvacevica i nasih milion dolara placenih SAD? Da li je istina da je,kraj celog praznog sprata s dva apartmana u divnoj rezidenciji Srbije u Parizu,Zorici Bobic Tomic, kao ambasadorki Srbije/O Tempora..!/ pri UNESCO-u dozvolio 7000 EU za apartman!? Da li je istina da nije znao kuda ide nas novac uplacen SAD marketinskim firmama? Da lje istina da nije znao da je ambasador Petrovic SAD, americki drzavljanin;kao i znacajan broj drugih ?
Preporuke:
13
27
20 petak, 21 septembar 2012 09:20
Stanić Milan
Parafrazirao bi jednu žaoku g. Jeremića,kad je odgovorio g. Kosor:"Komu je g. Kosor prijatelj,ne treba mu neprijatelj".Ergo.KOGA "VREME" HVALI-NE TREBA GA KRITIKOVATI!Kamo puste sreće da Srbija u ovom trenutku ima više Jeremića.Ali, iz svega ovog treba izvući pouku.Zakonski,treba hitno urediti informativnu scenu Srbije.U ovom trenutku imam utisak,da je to jednako važno kao i sređivanje ekonomije,a sve u cilju zaustavljanja erozije koje nam na mala vrata exportovaše sa Zapada.
Preporuke:
22
1
21 petak, 21 septembar 2012 09:54
Tanja
Gospodine Vuče, to je pogrešna taktika iako jako lepo napisana. Ovakve plaćene .... iz Vremena vas pljunu da bi ste se vi brisali. Vi treba da se ponasate kao gospodin Kostunica. Na ovakve provokacije se ne odgovara. Ako imaju dokaze, neka ih iznesu, dotle vas se ...ne tiču, tužite ih. A narod im i onako neveruje.
Preporuke:
21
1
22 petak, 21 septembar 2012 10:28
Saša
Vuče, nema razloga da se uzbuđuješ! Oni koji te napadaju od takvog su soja, da nisu ni dostojni bilo kakvog odgovora! Uzgred, nikada mi nije bilo jasno otkud ti u DS, operisanoj od nacionalnog interesa! Nije ti tu mesto!
Preporuke:
16
1
23 petak, 21 septembar 2012 11:21
K.K.Seratlić
"Zbog Nikole, mrzim svetog Nikolu". Jeremić ima pravo na odgovor, ali većina osvrtača sasusala je paljbu na Vreme, a to Vreme i njenog urednika malo je ko kritikovao koliko moja malemkost. Ali, kada neko bez argumenata danas hvali i podržava V. Jeremića, onda to u najmanju ruku nije ukusno.V.Jeremić je za četiri godine ministrovanja napravio veliki broj (da budem pristojan i da ne upotrijebem jedan grub termin) problema, sprovodeći spoljnopolitičke varijacije na razne teme dojučerašnjeg voljenog Vođe. Koji su se, Jeremiću, faktori, kako kažete, pitali u „kreiranju“ spoljne politike osim Vašeg i našeg Vođe Tadića. Ko se pitao, Jeremiću, u katastrofalnom kadrovanju u diplomatiji osim Vas i Tadića. Šta je gospodo oisvrtači, zašto vam je pamćenje tako kratko. Skandali po ambasadama u stranim zemljama su nečuveni....
Preporuke:
14
16
24 petak, 21 septembar 2012 14:07
he, he
čekajte samo kad organizovanu kampanju organizuje javni tužilac...
Preporuke:
7
1
25 petak, 21 septembar 2012 14:10
zaprepašćen!
@K.K.Seratlić

Srbi brzo zaboravljaju; nema nikakve razlike između BT i Vuka!
Preporuke:
9
15
26 petak, 21 septembar 2012 15:37
zvonimir
Prvo, ponosan sam kao Srbin što je jedan Srbin izabran u GS.
Drugo, ponosan sam kao državljanin Srbije što je jedan državljanin Srbije izabran u GS.
Treće, ponosan sam na porijeklo Vuka Jeremića jer dokazuje da i Kralj Petar ( mati Rumunka ) i recimo vojvoda Pavle Jurišić ( mati Njemica ) i mnogi drugi dokazaše koja je veličina srpstva.
Četvrto, kao dosta stariji , a biran na visoku funkciju u ime srpskog naroda i sa majkom istog porijekla kao gosp. Jeremića, ponosan sam i srećan jer nisam sam.
Peto, zahvalan sam Srbima jer ne smatraju da sam i ja i Vuk Jeremić manji Srbi zbog količine crvenih krvnih zrnaca sa jedne ili druge strane već nas gledaju kroz prizmu doprinosa svom, srpskom narodu što bi kod " drugih" bila nepremostiva prepreka.
I šesto, podsjećam vas sve na sv. Kneza Lazara i njegovo .... Ko je Srbin i SRPSKOGA RODA ...
Preporuke:
19
3
27 petak, 21 septembar 2012 19:20
Anka Krajina
"Pod predsedavanjem Vuka Jeremića u ovoj godini, čak i da još 20 država prizna nezavisnost (Kosova*), prijem u UN bi bio jako težak.“

Tako o Vuku govori Urlike Lunaček.

Zašto bih više verovala Tamari Skrozza, koja priznaje kako Srbija zbog Vuka nije nikad morala da crveni pred svetom a istovremeno ga optužuje da je "sklon da slaže kad ustreba, spreman na istinu ako od nje ima vajde" (?!)
"potomak čuvene porodice Pozderac, koja je dala mnoge političare"
Prevashodno borce, antifašiste, koji su ostali na Sutjesci, draga Tamara!
Umesto jurišanja na Skupštinu, bila bi veća korist naučiti distinkciju pojmova političar ili borac za slobodu.
A kako bi i razlikovala kad sa nepunih 40 godina "sanja o penziji" kako je sama naglasila!
Preporuke:
14
4
28 petak, 21 septembar 2012 19:35
Gedža
I šta s tim. Pa to se i očekivalo.
Kada je neko u ringu očekuje li rukoljube ili šamarčine.
Spusti se na zemlju Vuče i postupi u skladu sa pravilima ringa.
Tuži ih, angažuj svoju ekipu koja će da razvlači i urniše drugu (protivničku) ekipu. Očekuje se da budeš borac.
Udari u živo meso. Ne slušaj ove koji ti govore da budeš gospodin koji će gospodstveno da bude ispljuvan, zgažen i odbačen kao poslednji dronjak.
Bori se. U toj borbi skoro sva sredstva su dozvoljena. Takva su pravila.
Ali što ti ja to pričam. To znaš već i sam.
Preporuke:
16
3
29 subota, 22 septembar 2012 08:46
Betelgeuse
Teško mi je da prihvatim da se jedan renomirani časopis kao što je "Vreme" saglašava sa uvredljivim rečnikom autora pomenutog teksta...


Otkad je "Vreme" renomirani časopis? To je običan štampani pamflet, finansiran iz dobro znanih američkih "fondacija". Zato Vuče, ne brini, što pre se osvesti i napusti potonuli žuti brod, dok još ima ko da te prihvati.

P.S. Piši ĆIRILICOM, JEDINIM srpskim pismom! Kupuj srpsko!
Preporuke:
9
0
30 subota, 22 septembar 2012 15:53
ben
Gospodine Jeremiću,Vi vrlo dobro znate šta je uzrok napada na Vas,ali zbog bivšeg pa i sadašnjeg položaja ne smete da kažete istinu.Vaš položaj, sadašnji, ugrožava plan (SAD) o prijemu tz.Kosova u OUN.Kod amerikanaca svi planovi imaju vrema trajanja i cenu u dolarima.Bez obzira na rezultat,kada prođe vreme za ostvarivanje plana i iscure dolari stvar se stavlja u drugi plan.Vaš izbor na čelu OUN je ugrozio ostvarenje plana (vreme-godinu dana).Zato je bilo u potrebno u Srbiji naći neki minorni list i još minorniju novinarku da u funkciji ostvarivanja plana(Kosovo u OUN)objavi napad na Vas.
Preporuke:
8
2
31 ponedeljak, 24 septembar 2012 02:54
Jeca
međunarodna zajednica o tim rezultatima i ukupnom ugledu naše diplomatije imala priliku da se direktno izjasni prilikom izbora Srbije za predsedavanje OEBS-u i Generalnoj skupštini UN-a.

Ko te ne zna skupo bi te platio
Preporuke:
2
0
32 ponedeljak, 24 septembar 2012 03:00
JR
> Takođe dostavljam i spisak govornika u prethodnih deset godina, gde se jasno vidi da nema automatizma između treće pozicije na listi govornika i nacionalnosti predsednika Generalne skupštine UN-a. (Vuk Jeremić je redakciji „Vremena" poslao u PDF formatu materijale koji potkrepljuju njegovu tvrdnju).

PRAVILO DA TRECI GOVORI PREDSEDNIK ZEMLJE IZ KOJE DOLAZI PREDSEDAVAJUCI GENERALNE SKUPSTINE JE NEPISANO PRAVILO USTANOVLJENO PRE TRI GODINE. KO NE VERUJE NEKA SACEKA DO SLEDECE GODINE DA VIDI DA LI CE SE OPET PONOVITI ISTA PRAKSA. JA VAM TVRDIM DA HOCE I ONDA CE BITI JASNO DA JEREMIC ZAISTA LAZE KAO STO JE TAMARA I REKLA.
Preporuke:
2
3
33 nedelja, 30 septembar 2012 14:01
Kosovac
Bravo Vuče i samo tako nastavi da radiš i braniš interese Srbije. Zasedanje GS UN dokaz je o tvom početku rada kao Predsednik GS UN. A što se tiče reagovanja i ono što piše VREME, to je kao svaki nedeljnik ili dnevni list. Svako ima svoje čitaoce uspone, tiraž i padove. Razlika je u tome što Vreme kao nedeljnik nikad niti je imao padove niti uspone i netereba da te to u nečemu pokoleba u tvom budućem držanju i tadu za opštu stvar zemlje(Srbije),za koju radiš i koju predstavljaš.
Preporuke:
0
0

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner