Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Neosnovane optužbe povjesničara Marija Jareba

Komentari (12) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 25 avgust 2012 13:55
Srbin islamske vjere
Zašto bi robijao da je radio za državnu bezbjednost?
Preporuke:
25
0
2 subota, 25 avgust 2012 18:06
Mileta
Za najpoznatiju historijsku hrvatsku ideologiju činjenice, uopšte, nisu bitne. Bitan je cilj, a do cilja se stiže ne birajući sredstva! Takva je "hrvatska znanost" oduvek bila. Uzmite knjige Hrvata iz 19. veka (daleko pre stvaranja bilo kakve Jugoslavije) i videćete potpuno istu "najpoznatiju hrvatsku ideologiju" i isti pristup "znanosti". Mnogo su "čistiji" stavovi katoličkog klera iz 16. veka. Čak su i njihovi stavovi bili na meti "hrvatskih znanstvenika".Uglavnom ih treba pratiti šta pišu, i na njihovo pisanje ostaviti pisani odgovor, jer većih manipulatora od njih nema, u to ne treba sumnjati.
Preporuke:
30
2
3 subota, 25 avgust 2012 20:31
SM.
Hrvatska povjest se ovoga puta kreira iz pera slovenačkih zgodovinara.Obojica imenovanih/Hudalist i Jereb/su slovenačkog porekla,naselili su se u Zagreb/Hrvatsku,u 19 veku/stoljeću.
Preporuke:
21
0
4 nedelja, 26 avgust 2012 00:12
dulebg
da, ne drže se oni istine ko pijan plota !!
Preporuke:
15
0
5 nedelja, 26 avgust 2012 06:21
Miki
Tako hrvati bukvalno naknadno prave svoju istoriju - lazima...
Preporuke:
19
1
6 ponedeljak, 27 avgust 2012 08:49
thinking maize
Pročitajte Psunjski: "Hrvati u svetlu istorijske istine" (prvo izdanje 1944, reprint 2004), zanimljivo je, ako ništa drugo, a ono kao materijal za analizu mentaliteta hrvatskog naroda, tačnije hrvatske nacije. Za NEUPUĆENE, hrvatska nacija je PROJEKAT (zna se ČIJI i zbog ČEGA!), dok je hrvatski narod (sadašnji čakavci i kajkavci) SAMO DEO sadašnje hrvatske nacije.
Preporuke:
6
0
7 utorak, 28 avgust 2012 01:21
Hrvoje @ thinking maize
Ajde bre kukuruzlija,oladi malo!Tvoja barbarogenijalnost cvjeta,ali nema napredka,i dalje puno čitaš, a ništa ne razumiješ!
Preporuke:
2
3
8 utorak, 28 avgust 2012 01:25
Hrvoje @ Mileta
Nitko nije bolje od tebe opisao srpsku istoriografiju i,općenito,srpski mentalitet.Samo treba zamijeniti riječi Hrvat,hrvatski riječima Srbin,srpski i istina će zasjati pred očima!
Preporuke:
0
3
9 utorak, 28 avgust 2012 13:10
thinking maize@ Hrvoju
Pročitaj tekst DŽonija Štulića o Kraljeviću Marku i ZAPITAJ se ZAŠTO je napisao: "... a Hercegovci dok su JOŠ bili ČISTI Srbi i nisu muljali oko Gospe i turizma", pri čemu možeš SLOBODNI DOPISATI "...i SVI Hrvati, sem čakavaca i kajkavaca". Uostalom, ZAŠTO bi mi Srbi SAMO Bošnjacima naturali oko porekla, Vi Croate VIŠE STE NAS "ZADUŽILI"! BOK STARI i vidimo se u Kninu! A kad se vidimo, pa to ti NE MOGU OTKRITI! To je jedna FELIKA TAJNA! Pitaš se KAKVA TAJNA, pa naravno, SLATKA TAJNA!
Preporuke:
3
0
10 četvrtak, 30 avgust 2012 15:06
Marko
ma sta se autor pravda, trebalo bi da bude ponosan ako je opanjkavao Tudjmana, mozda i neke privilegije da zatrazi u Srbiji, to je sada moderno.

A ako je pak moralan i govori istinu, tada mu nije lako, kao ni svim ljubiteljima postenja i istine danas.
Preporuke:
1
0
11 četvrtak, 30 avgust 2012 22:54
za @thinking maize
ne budite pateticni. Ovim porukama 'vidimo se u Kninu' nas ne plasite a sebe ne ohrabrujete. Zapravo ispadate tragikomicni sto je zalosno jer egzodus nijednog naroda nije tema za zabavu.

Vi sami znate da je nemoguce da osvojite Knin bez pomoci barem Rusa. Da vidim koji ce to Srbin da ratuje na 700 km od Beograda, okruzen neprijateljima, a ne usudjuje se da ratuje ni kod kuce na Kosovu.

Srbi civili mogu doci u Knin i sada, ali do vece normalizacije moze doci jedino obostranim dogovorom i velikim javnim rasciscavanjem naslaganih nerazumijevanja. Mislim da je vojna akcija van svake pameti, ali to znate i vi zato u pamet se
Preporuke:
0
1
12 petak, 31 avgust 2012 13:34
Maroje
ono što je meni osono drago je da su konačno pale sve maske koje su se pažljivo namještale desetljećima na ovom napaćenom Balkanu. Te bratstvo i jedinstvo te zajedništvo te suradnja.

Sada je konačno sve jasno. Dobar dio Srba želi Srbiju do granice Virovitica-Karlobag-Senj i to više nitko ne prikriva. Premda naizgled grubo to je u neku ruku dobro jer svatko zna sve i niko više ništa ne prikriva. Takodjer dobar dio Hrvata zamjera Srbima otvoreno sprečavanje da dođu do svoje države. U tom kontekstu treba gledati i na netrpeljivost nekih prema Srbima.

To je polazna točka od koje će se konačno krenuti u rješenje srpsko-hrvatskih odnosa. Ili će prevladati nacionalistička struja pa će te dvije zemlje postati veliki i trajni neprijatelji ili će se krenuti putem zatopljivanja odnosa kroz medjusobno približavanje i suradnju.

Osobno sam optimist i mislim da je onih koji zele suradnju i zatopljivanje znacajno vise od onih drugih, na obje strane. Konacno i nismo mi toliko razliciti
Preporuke:
1
2

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner