уторак, 29. новембар 2022.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Коме је до морала у политици, нека иде у НСПМ

Караџић је из Ердемовића извукао премало

Kоментари (44) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 среда, 07 март 2012 00:16
фристајло
Ово су све врло чудне и симптоматичне ствари. Да ли се Ердемовић, упркос Караџићевом релативно слабом унакрсном испитивању, ипак донекле распричао?
Потпуно је јасно да Ердемовић много тога прећуткује, а да често и лаже.
Једина кривица Караџића и Младића је што су пропустили да овакве типове одмах најуре из својих редова; а о командној одговорности је глупо и причати. Сваки суд, који не установи да је наређење потекло директно од Младића или Караџића- мора да их ослободи, уз надокнаду и извињење. Будући да и сам Ердемовић признаје да му је "наређење" издао неки Пелемиш- ослобађа Младића и Караџића-директно.
Ствар је јасна као дан.
Препоруке:
45
2
2 среда, 07 март 2012 00:57
Здравко
Хвала, господину Каргановићу, што нас по ко зна који пут подсјећа на најбитнија догађања у и око Хашког лажног трибунала! Самим тим то је и једини глас илити информација у тешкој информационој блокади поводом овог историјског суђења. Ми у Републици Српској, осим запањиве површности у извјештавању домаћих новинара, већину информација односно дезинформација црпимо из получасовне ТВ емисије "Трибунал" коју потписује проамеричка брозовско-југословенска редакција на челу са Мирком Кларином.Бољу селекцију антисрпске пропаганде не би одрадио ни двојац Лихт-Бисерко. Разбијање лажно наметнуте кривице о измишљеном геноциду би ваљда требао да буде први и свети задатак сваког Србина. Ако не ради себе а оно барем ради покољења на којима ће остати тешка љага и терет. Ми у Републици Српској, односно наша власт, покушава на легалан начин да сруши Суд БиХ за ратне злочине, клонирану хашку гиљотину за Србе у Сарајеву. Шта по овом питању чини власт у Србији осим што убједљиво и увјерљиво ћути? Срамота!
Препоруке:
52
1
3 среда, 07 март 2012 00:59
Сава
Да имамо озбиљну државу, чија је и сврха, по дефиницији, да заштити и омогући бољи живот народу, из овога би се једном осмишљеном акцијом могао срушити сребрнички мит и скинути бреме како са Српске тако и са Србије које нам се намеће, а све у циљу склањања кривице с одговорних ( а не заборавимо и ратне одштете). Јер ово је све на јако климавим ногама, ако извучете потпорни стуб, пропаде цела конструкција.
Срамота је да држава није прстом мрднула, јер узимајући у заштиту своје људе који се налазе на монтираном процесу, штити и себе, тј. нас.
Када се ово једанпут сруши, треба под хитно тражити (и условљавати) ослобађање свих осуђених на овој маскаради и кривично гонити све оне који су учествовали у монтирању процеса. Пошто су то све наши врли пријатељи западњаци, то може бити од великог интереса и Русији и под њеним покровитељством, па макар нам никада не изручили Карлу, Најса, судије и остале, али бар да постоје кривичне пресуде.
Препоруке:
32
1
4 среда, 07 март 2012 07:49
синиша @ fristajlo
Пропустили сте да уочите један детаљ. Пелемиш, који јесте био командир тог вода је био поручник, а Ердемовић је био водник и обадвојица су били СТАРЕШИНЕ, а Гојковић који је био ВОЈНИК је према сведочењу Ердемовића пренио наредбу официрима и официри су стрељали по наређењу војника. То је један од апсурда.
Мислим да је уважени адвокат Каргановић мало строг према Караџићу. Зар само та изјава није довољна?

Међутим оно што господин Каргановић зна и што многи други знају о том "10. антидиверзантском воду", између осталог знам и ја, а нећу да офирам, као што неће да офира и господин Каргановић, сазнаће се кад дође време, заиста није изнесено на овом унакрсном иситивању. То што и Каргановић, и Караџић и моја маленкост, додуше не са војнообавештајне него са криминалне стране знам о том воду и његовим спонзорима би могло да утиче да многи ревносно тужиоци и бранитељи сребреничког мита дођу на оптуженичку клупу као наручиоци стрељања.

Да се Караџић није нагодио? Да их не штити?
Препоруке:
37
2
5 среда, 07 март 2012 08:33
гаврило
да, заиста Радован нема луцидност Слободана Милошевића који би оваквог сведока једноставно разбио!Нарочито послије свих књига које су о сребрници изашле!међутим и овдје су неке чињенице испливале на видјело које могу да буду крунске за генерала Ратка Младић ако у међувремену не умре!ко је платио и ко стоји иза овог диверзантскомјешовитог одреда изгледа да је тешко наћи прави одговор?МОжда французи?
Препоруке:
30
0
6 среда, 07 март 2012 09:09
Зоран Ђорђевић
Потписујем све што је Сава написао, али морам још једном да додам оно што сам већ неколико пута написао. Ова држава, жути, не смеју то да ураде зато што би рушењем стереотипа о Сребреници срушили и стереотип о Милошевићу као главном кривцу за све несреће српског народа. Рад Стефана Каргановића је од непроцењивог значаја за Србију и надам се да ће један од првих послова нове власти бити покретање иницијативе за преиспитивање онога што се у Сребреници догодило. Треба, као што каже Сава, већ једном скинути то бреме са леђа. И не само то, треба тражити одштету за сву моралну, политичку, па и материјалну штету која нам је због Сребренице нанета.
Препоруке:
38
1
7 среда, 07 март 2012 09:46
Стефан Каргановић
@ Гаврило
да, заиста Радован нема луцидност Слободана Милошевића који би оваквог сведока једноставно разбио!


Да, потпуно сте у праву и Милошевић је неколико пута био на ивици да Ердемовића разбије, али онда би судија Меј сведоку притекао у помоћ и притиснуо дугме да оптуженом онемогући да настави. То је све у транскрипту. И да додам још једну значајну ствар. Жерминал Чивиков је тада био у судници као извештач Дојче Веле. Рекао ми је да се из безобразног понашања судије Меја, очигледно срачунатог да оптуженом онемогући да расветли кључне делове сведоковог исказа, управо и зачела његова идеја да напише студију "Крунски сведок",која је Ердемовића дефинитивно раскринкала. Хаг је јурио зеца, а истерали су вука.
Препоруке:
46
1
8 среда, 07 март 2012 09:47
siniša @ Sava
Pripadnici 10. antidiverzantskog voda su se mogli susresti na ulicama Beograda u društvu Nataše Kandić, stvarnog i tužioca i sudije za ratne zločine u Srbiji. Od pada Miloševića do kada su se krili i pokušavali da ga ubiju do objavljivanja knjige o njima su se slobodno šećkali i biznisali, biznisali na milione.

Rekoh da neću da ofiram sponzore voda plaćenika, pripadnika francuske legije stranaca koji su streljali muslimane iz Srebrenice, a spomenuh Natašu Kandić, to manje više svi znaju i to nije ofiranje. Radi se o ministrima iz Đinđićeve vlade i pripadajuće ambasade. Pitam se zašto ih Karadžić ne prozove?
Verovatno zato što mu prete.
Препоруке:
32
0
9 среда, 07 март 2012 10:20
siniša @ gavrilo
Oni, iz tog voda, mislim na Srbe, jesu članovi francuske legije stranaca i imaju francusko državljanstvo i sudski imunitet po francuskim zakonima, jer su francuski legionari oslobođeni sudske odgovornosti za sve što počine van teritorije Francuske, ali za samo delovanje na području Srebrenice je postojala jedinstvena komanda, a to je komanda NATO pakta i tu treba tražiti odgovornost.
Za "posleratne" aktivnosti su delovali u okviru jedne druge organizacije koja je od svih stranih VLADINIH organizacija najprisutnija u Srbiji, a to je DEA. DEA je američka vladina organizacija koja je u potpunosti premrežila Srbiju i "region" i u sadejstvu sa njom, sa DEA-om su biznisali ta banda iz 10. voda.
Препоруке:
25
0
10 среда, 07 март 2012 10:59
Добронамерна критика
Г. Каргановићу , није вам први пут да пажљиво анализирате поједина сведочења у вези сребреничких злочина. Увек се питам да ли о томе обавестите председника Караџића лично или понудите своју сарадњу његовим браниоцима? Ако сте већ у Холандији, можете ли отићи у посету оптуженом (не разумем се у услове тамошњег притвора) ?
Препоруке:
23
1
11 среда, 07 март 2012 11:41
Стефан Каргановић
@ Добронамерна критика

Пре свега, моја критика је добронамерна и конструктивна као и ваша. Мислим да је јасно да ја не критикујем наступ др Караџића ради критике него искључиво зато што желим да буде ефикаснији и бољи. На ваша питања, одговори су следећи. Наравно да сарађујем са Караџићевим тимом одбране у Хагу, али др Караџић се брани сам и он доноси све коначне одлуке. Нисам био у посети др Караџићу, али би то радо учинио на његов позив, али поред његовог позива морао бих да имам и дозволу притворских власти.
Препоруке:
30
0
12 среда, 07 март 2012 11:56
siniša @ dobronamerna kritika
Ako osdete u centar za istraživanja zločina nad srpskim narodom videćete da je ime Stefana karganovića pod embargom. Ja ne znam ko od njih radi za karadžića, a ko ga sabotira, ali postoji veliko rivaliziranje pa možda i netrpeljivost među onima sa naše strane, dakle među onima koji se zalažu da se Srbi i zaštite i da se sazna istina šta se desilo.

Znači nesloga.

Pravo pitanje glasi ko seje neslogu u srpske redove?

Mislim Tadićev režim i da koristi starog Dobricu Ćosića da mu on prenosi informacije šta Karadžićevi savetnici i pomagači u odbrani rade kako bi bili sabotirani i ometani i navođeni na pogrešne poteze.
Препоруке:
20
1
13 среда, 07 март 2012 12:04
Milica
Posto vidim da se oglasavate ovde i dajete odgovore,resavate dileme koje imamo mi komentatori,usudila bih se ,uz duzno postovanje ,da
Vam i ja postavim jedno pitanje:zasto niko ne sme
ili nece da pominje Dveri srpske.
G-dine Karganovicu izuzetno cenim Vas rad i mislim da Vam zahvalnost duguju Srbi sa obe strane Drine
za Vasu nesebicnu i istrajnu borbu da se rasvetle sve cinjenice i argumenti oko Srebrenice.BOG Vas blagoslovio,jer istina i pravda su i Bogu drage.
Препоруке:
20
0
14 среда, 07 март 2012 12:14
malden
Do sada su iskopani i identifikovani posmrtni ostaci
vise od 6700 osoba ubijenih pocetkom Jula 1995 na podrucju opstina Srebrenica , Bratunac i Zvornik . Desetine nizih i visih oficira VRS pravosnazno je osudjena pred Haskim sudom za krivicna djela ratnog zlocina . Velika vecina njih je priznala djela za koja su optuzeni i osudjeni . Nekoliko njih je izricito oznacila generala Mladica kao naredbodavca za streljanja zajedno sa njegovim najblizim saradnicima . Sve je to dobro poznato i ovom Stefanu Karganovicu koga finansira Republika Srpska da pise gluposti u koje ni sam nevjeruje . Nije Drazen Erdemovic kljucni ( a ni jedini ) svjedok streljanja bosnjak Srebrenice . Glavni svjedoci su posmrtni ostaci ubijenih i nedvosmislena priznanja vojnika i oficira VRS koji ucestvovali u tome .
Препоруке:
4
35
15 среда, 07 март 2012 12:32
Goran za gospodina Karaganovica
Postovani, hvala vam na vasem trudu i istorijskom projektu, kamo srece da se vlasti i Srbije i RS ozbiljnije ukljuce u tu pricu.
Sad, cini mi se da je veliki problem gospodina Karadzica sto on sam nije advokat i djeluje mi kao nedovoljno strucan da iskoristi sve mane optuznice i svjedoka.Nadam se da ce situacija sa Maladicem biti bolja i da ce te i njima pomoci, barem davanjem cinjenica na uvid.Hvala
Препоруке:
16
1
16 среда, 07 март 2012 12:43
Стефан Каргановић
@ Синиша

На сајту Центра за истраживање српских страдања ХХ века моје име није под ембаргом. Наша главна издања се могу скинути са тог сајта:
http://www.scribd.com/collections/3170972/Srebrenica-Case-Slucaj-%E2%80%9ESrebrenica%E2%80%9C
Поред тога, никаквог ривалства нема. Разни истраживачи користе различите методологије и приступе, што само може да допринесе квалитету укупних резултата. Једнообразност је штетан и превазиђен концепт.
Препоруке:
14
0
17 среда, 07 март 2012 12:48
гаврило@среда, 07 март 2012 09:46 Стефан Каргановић
г-дине Каргановићу ја сам управо на то и мислио!и упркос свим опструкцијама од стране суда Милошевић је суд бацио под ноге!А Вама се дивим као Човјеку који жели да ИСТИНА и само ИСТИНА изађе на видјело дана без обзира колико је болна.У овом свијету у којем влада закон силе Ваш рад на расвјетљавању добро организоване хајке и проглашавање ЖРТВЕ за злочинца је немјерљив.Ја бих волио да сте нам Ви Предсједник државе!
Препоруке:
23
1
18 среда, 07 март 2012 13:27
@malden
Da niste kojim slucajem prebrojali i srpske zrtve u Sarajevu i selima oko Srebrenice?Zlocin je zlocin
ma ko ga pocinio a i sve su zrtve iste bez obzira na nacionalnost,tako bi bar trebalo da bude istine
i pravde radi.TO sto nam razne kandicke,biserke,lihtovke,borke,pesicke,prpe pa
cedice,cankovi,koraci,vukovi,teofili,zene u crnom
itd,rade i pricaju,ostavljamo njihovoj savesti.
Препоруке:
21
0
19 среда, 07 март 2012 13:28
siniša @ Stefan Karganović
Radovan Karadžić mi je učinio jednu ličnu uslugu i ja sam mu lično zahvalan, a i ja sam njemu prilikom osnivanja stranke, tako da moj stav i nije baš potpuno objektivan, ja sam prema Raši sentimentalan.

Zbog toga moža u ponečemu i preteram ili vidim opasnost i gde je nema.

Vaš rad cenim, i slažem se da problematici srebreničkog mita treba prići sa više strana na više načina. Međutim najjasnije dokaze o lažnosti optužbi o streljanju 8000 ljudi postoje u Ujedinjenim nacijama jer su ovlašteni službenici Ujedinjenih nacija dali zvaničan stručni nalaz o streljanju osamsto ljudi i taj podatak neko drži zaključan u ladici i ne daje ga na svetlo dana iako je nesumljivo baš takakv kako vam rekoh, osamsto streljanih.
Препоруке:
18
1
20 среда, 07 март 2012 14:37
Стефан Каргановић
гаврило@среда

Ма не, молим вас! Шта ћу вам ја са својим анахроним идејама када имате сјајног Поглавицу, умног и довитљивог, правог државника који вас уводи у просперитетну европску будућност...
Препоруке:
22
0
21 среда, 07 март 2012 23:03
Alexander "X"
Zahvalan sam autoru clanka na celokupnom radu, dokumentovanim snimcima i svemu sto je uradio na rasvetljenju Srebrenice.

Jedina sugestija radje nego primedba je da Dr Karadzic nije u mogucnosti prvo nikoga da kontaktira ili da se obrati za pomoc.

Drugo opaska jednog od komentatora da nego ubacuje neslogu medju Srbe je nepotrebna. Ovde se pre svega radi o istini, sekundarno je Srpstvo. Sudija May iskljucivao mikrofon odbrani je najbolji dokaz da je Haski Tribunal organizovana institucija bicu blag ako kazem mafija i da su sa koncentricnim prstenovima odbrambenih advokata prodrli i drze pod kontrolom sve procese. Kada im nesto promakne iskljuce mikrofon.

Znaci Srbi tesko mogu spolja da prodru do odbrane jer u timu ima krtica koja pomaze optuzbi zato se svi zatvorenici brane sami, Srbi su inteligentni da bi naseli na prozirnosti.

Zaboravite ego i ako mozete naci nacin da pomognete POMOZITE nemojte kalkulisati ko ce prvi kome doci ovo jeste u interesu Srpstva ali i istine.
Препоруке:
7
0
22 четвртак, 08 март 2012 01:01
isak
Diverzantski vod=JNA=VRS=GENOCID.
Diverzantski vod,pravilo sluzbe u JNA il VRS.Kolji,pali,silju,zastrasuj,truj(bojnim otrovima)streljaj,pljacka,unistavaj religijske objekte.Sve sa jednim ciljom da se protivnici rezima nikada vise ne vrate na osvojenu teritoriju.
Pripadnici voda jos bolje ako su razlicitih nacija.Srbi,Makedonci,Hrvati,sto sareniji to bolje.
Direktno odgovorni KOS ili ti vojnoj bezbjednosnoj sluzbi.Raso a i dzeneral Mladic su samo izvrsavali naredzenja koja su osmisljena u general stabu JNA ili vojske Jugoslavije.Planirana masovna ubistva protivnika rezima ili naroda(Muslimanskog),koj bi zivio na teritoriji buduce rep.Srbske se zove GENOCID Karganovicu.Karadzic i nije postavljao puno pitanja samo zato sto zna da je je on taj koji je izdavao ili provodio ono sto je naredzeno.Informisi se vise o diverzantskim vodovima.
Препоруке:
1
17
23 четвртак, 08 март 2012 10:13
siniša @ isak
Vrlo si blizu istine isak, ali ono malo što fali to devojci sreću kvari.

Tačno. KOS, general Aleksandar Vasiljević, tačno generalštab JNA, general Perišić, ali mali čoveče, Vasiljeviću je potrčko gemnerala Tus-a, a Perišić je potrčko ong Hewita, videli smo na snimku kako ga Amerikanac plaća, a svima je glavni štab bio u Napulju, komanda južnog krila NATO i Perišiću i Tusu i Haliloviću, jedino je Mladić stao u odbranu svog naropa zato ga i gone, a ne zato što je naneo neko zlo muslimanima, kao što nije. Nikome nije ni šamar udario, a ne da je nekoga ubio. Na bojnom polju je druga priča, tu je bio mnogo nezgodan.
Препоруке:
15
1
24 четвртак, 08 март 2012 15:50
Peter RV
Ima isuvise misterije oko Karadzica, koje bi mozda profesor Karganovic mogao osvijetlit. Karadzic je smijenio Mladica sa polozaja komandanta VRS-a odmah poslije 'srebrenice', da bi ga vratio na komandno mjesto poslije protesta vojnika VRS-a i intervencije pokojnog patrijarha Pavla. Ovdje je ocigledno izbio unutrasnji sukob u RS-u. Dali je Karadzic, pod necijim uticajem, pokusao da se distancira od Mladica? Karadzic je potom napravio "deal" sa Holbrukom, da napusti, "nekaznjen" od Haga predsjednistvo RS-a. Sad Karadzic tvrdi da je on, sa Holbrukom, indzinirao Dejtonski ugovor. Pored svega ovoga, Karadzicev glavni savjetnik pred haskim sudom je Dersovits Na kraju, njegovo nonsalantno ponasanje prema ovome, ocigledno namjestenom svjedoku Erdemovicu, je krajnje sumnjivo. Profesor Karganovic bi mogao da kaze nesto o ovome?
Препоруке:
5
1
25 четвртак, 08 март 2012 16:46
siniša @ Petar RS
Treba nešto da znate. Karadžić je sam sebe odcinkario.Evo o čemu se radi.Dok je na vlasti bio Koštunica Karadžićevu porodicu su UNPROFOR-ci ili kako se već zovu maltretirali umereno, ali su ih ipak maltretirali. U razgovorima su predstavnici tribunala TRAŽILI I ZAHTEVALI o tome imaju dokazi da se pojača pritisak na Karadžićevu porodicu, Koštunica nije odobravao. Ova vlada je odobrila.Ljudi koji bi došli da im donesu malo hrane su neljudski premlaćivani, a koji bi doneli pare samo bi im oteli pare. Jednostavno bi ušli i oteli Ljilji zadnjih sto evra iz kuće i rekli "Zovi ga da se preda".On je telefonom nazvao bratića čiji se telefon pratio i sam sebe locirao, da ne bi razočarao nas koji ga volimo i poštujemo, a da bi zaštitio porodicu. Činjenica da je živ je uspeh. Činjenica da nije počinio ni jedan zločin je neoboriva.Kako će haški tribunal lagati i izmišljati je njihov problem pred javnošću.Zar se to ne vidi?
Препоруке:
6
0
26 четвртак, 08 март 2012 17:19
isak
E sto ga nalupa sinisa bre.Mladic nezgodan na ratistu?Kojem bolan nebio?Koje bitke je Mladic dobio?Opsadu Sarajeva?Etnicko ciscenje potpomognuto sa bivsom JNA od Zvornika,Bijeljine,Brckog,Doboja,B.Samca,B.Broda,Prijedora,S.Mosta itd.Sto ne dobi bitku za Bihac?Mostar,kasnije S.Most,Drvar,B.Krupu.I koridor je moga da izgubi pri samom kraju rata.Sve je mogao da izgubi kada vas je Hrvatska vojska zajedno sa armijom BiH potjerala iz Krajine.Samo kad je udarao na ne naoruzane onda je bio jak.I onda kada je streljao i proizvodio GENOCID.Opet ti o zavjerama.CIA je kriva za sve a tvoje vodze nisu?Kakav NATO?Glupost pricas.Zar nije Milosevic zaratova sa NATO?Kakav Tus,Vasiljevic,Kadijevic,Adzic(sve CIA po tebi)??Ma sve je zavjera kod vas Srba.Svi vi i neznate koliko ste upleteni u tajne rabote CIA da i radite za ove a da i neznate.Sve tajnovito da tajnovitije nemoze bit.Eto i ti radis za CIA a da i neznas!?
Sinisa=USA=CIA=NY
Препоруке:
0
11
27 четвртак, 08 март 2012 18:35
@isak
Za koga vi radite, nemojte se ponositi tudjim, USA--vojska je pobedila i organizovala proterivanje krajisnika. Vi ste uvek bili/jeste/bicete veliki dok ste svabi i globalnom milosrdnom pod skutom.http://mprofaca.cro.net/operation_storm.htmlPratite li sudjenja Pavelicevih legionara?
Препоруке:
8
0
28 четвртак, 08 март 2012 18:57
синиша @ isak
Aleksandar Vasiljević, je bio sekretar kod generala Tusa, i na njegov predlog kao bosanski kadar, žena Hrvatica, znači uz saglasnost CK SK BiH postao je šef vojne bezbednosti ministarstva odbrane šef i KOS-a svih drugih obaveštajnih službi, dakle član Markovićeve vlade na predlog i uz sagalasnost prvo Nijaza Durakovića pa tek onda Alije Izetbegovića. Tu nema nikakve ni zavjere ni nejasnoće. Vaš je bio i ostao i sve zločine koje je počinio u Vukovaru, a tamo je bio glavnokomandujući vi Bošnjaci podelite sa Hrvatima, bio je vaš kadar. Ime ne treba da zavarava.

U njegovom imenovanju niko iz Srbije nije učestvovao niti ga je kontrolisao niti mu je naređivao niti mu je mogao naređivati. Čak je i general Kadijević koji mu je bio neposredni šef, kao ministar odbranme izjavio da ga nije kontrolisao i da mu nije podnosio izveštaje. A Tus je smestio njegovu porodicu u Kanadu i ne možete im prići uvek ih čuvaju i dežuraju ispred kuće Granićevi i Šuškovi ljudi.
Препоруке:
5
0
29 четвртак, 08 март 2012 19:16
синиша @ isak
Што се обавештајних служби тиче мало си се испројектовао јер припадници ваше обавештајне службе већином и не знају за кога раде.

Ствари стоје овако. МАХ је промовисао Мустафа Кемал, а у ствари све послове око оснивања и руковођења и командовања су учинили Британци.
1965 године МАХ је постаоо МИТ и није променио устројство. Ретки повереници МИТ-а у БиХ знају да им је главни штаб у Лондону. На пример Мухамед Филиповић, он зна да Турска нема своју обавештајну службу, него да је то огранак британских. Знао је и Алија Изетбеговић па је зато после Другог светског рата избегавао сваки конткт са турским службама и повезао се са МИСИРИ коју је основао Хомеини, зато је мало и одлежао.

Његова одбојност од МИТ-а потиче још од раније јер су и турски исламисти, па и остали избегавали ту у основи британску службу и повезивали се са Немцима. Хај Амин Ел Хусеини је дао Изетбеговићу везу са Абвером.

Бакир је изневерио оца и повезао се са МИТ-ом.

Толико да не бауљате у мраку.
Препоруке:
3
0
30 четвртак, 08 март 2012 19:24
isak
Za sebe Sinisa bre.Eto za koga radim.Dan i komad jadan nebio.Nisi upravu ja se ne ponosim nicim i nicijim pobjedama u ratu.Sve pobjede u ratovima kroz ljudsku istoriju nisu nikom donoslie dobro.Uvijek su neduzni ispastali.Dok su saveznici tukli Hitlerovu Njemacku naj vise su placali narodi Njemacke.Dok je vas NATO bombardovao naj vise su stradali narodi Srbski.O kakvim hordama pricas u drugom svjetskom ratu.Kao i uvjek na jednoj strani Ustase na drugoj Cetnici,Nedicevci,Ljoticevci itd.Zar se i vi Srbi danas ne ponosite ovom bagrom iz 2.svjetskog rata?
Drazu rehabiltirate kao sto i Hrvati hoce da urade sa Pavelicom?Koga Muslimani rehabilitiraju?Ni kog?Jer nemaju ovakvih istoriskih likova kao vi Srbi i Hrvati.Danas imate Mladica i Karadzica zlikovce tipa Hitlera a i Hrvati vam nezaostaju u ovome oni slave Gotovinu koji vas je istrijebio iz Hrvatske.
Eto Sinisa bre cime se vi ponosite.ZA koga radite to i sami neznate.Otkrit ce te naknadno,kada vam stave zvjezdicu pored naziva Vojvodine.
Препоруке:
0
6
31 четвртак, 08 март 2012 20:22
@isak
Za sebe je korektan odgovor, pitanje je ko pise cek. Hrvatsko cvijece su se zvale jedinice i handzar divizije u sastavu Paveliceve Nezavisne Drzava, tada ste njega slavili, danas se kunete u Aliju kao u Alaha, mudzahedini nisu rodjeni u Bosni uvezeni su nemojte se praviti da niste bili tu. Ni tada ni sada Srbe niste smatrali prijateljima, ljudski je zeleti tudju propast ali nije hriscanski, sta vam dodaju zvezdice sa kojima se hranite. Postoji li kolicina pritiska koji srpski narod moze da podnese preko toga nesto mora da ekplodira. Zvezda vise nece biti nataknuta na srpsku sajkacu ni crvena ni zuta ali slozicemo se Srbi moraju negde da zive sem ako niste pristalica ideje da kompleks Jasenovca treba obnoviti i modernizovati sa vecim kapacitetima.

Steta sto vam je Mladic izmakao a mogao je da zavrsi isto kako mu je zavrsila porodica u Lijepoj Nihovoj. To mu je najveca zamerka sto nije polozio oruzje i vratove srpske da se ciste i naostre zardjali handzari.
Препоруке:
7
0
32 четвртак, 08 март 2012 22:06
синиша @ isak
Онај мали текст @ isak у коме се неко пита за кога радите нисам ја написао , а ви одговарате "за себе" синиша.

Није ме брига, мени је инспирисала ваша процена да нико, па ни ја не знамо за кога радимо, односно за који страну обавештајну службу пошто наводите америчку.

Ја сам вам понудио за почетак да научите нешто о турској обавештајној служби пошто сте наводно из Босне и представљате се као Бошњак, а ја не знам јесте ли, дискусија је анонимна. Понудио сам вам почетне информације о МАХ-у који је падом отоманског царства прогонио Турке одане султану, и прилично их сурово злостављао. Због велике непопуларности су им променили име у МИТ и отклонили део одијума који су Турци имали према тој служби. Ни наши Бошњаци верни султану нису мирисали МАХ, али неки јесу, по принципу Турска мајка а МАХ бабо. МАХ је имао позитивну улогу у Другом светском рату јер је утицао да се Турци и део босанских муслимана не приклоне Немцима.

Поменуо сам и иранску службу МИСИРИА то је сад хит.
Препоруке:
3
0
33 четвртак, 08 март 2012 22:21
isak
Izvinjenj sinisa brate srbine.Ja se ne potpisujem ni kao bosnjak a ni kao musliman.Potpisujem se kao covjek beskrajno dobrog karakter i koji voli i Srbe kao narod ali ne voli kreatore GENOCIDA. O tajnim sluzbama koje ti nabroja ja prvi put cujem.Fala ti na informacijama.Jedinu koju znam je ona koja je i zakuhala Srbskom narodu GENOCID je: UDBA,OZNA,KOS,SDB Srbije i na kraju BIA.Nema te tajne sluzbe is inostranstva,koja je mogla da vam nabaci jaram GENOCID a da nije domace proizvodnje.
Srbska akademija nauka je bila pocetni zamajac a sve ove ostale gore navedene su samo izvrsile ono skrojeno jos u Beogradu 1968-1988. Francuska7,adresa gdje se sve krojilo sinisa.Kako to da nisi obavjesten o ovome svemu a jesi o svim ostalim kao sto su Turske ili Iranske ili americke sluzbe i sluzbenici?
Препоруке:
0
8
34 петак, 09 март 2012 16:16
siniša @ isak
I da ste čuli za MAH, odnosno MIT ne bi o njemu govorili i pisali, a i evo zašto.

1.Oni koji nisu MIT i koje MIT ne goni, a turski su vojnici bilo aktivni bilo rezervni imau zabranu da pominju to ime MIT.
2. oni koje MIT goni, misli se na Turke i turskoj državi odane, ne smeju da ga pominju da ga ne bi prizvali
3. oni koji su MIT ne smeju da ga pominju da im ne bi otišlo u "havu".

VI negirate njihovo priustvo i prisustvo MISIRI. Negirate da su činii bilo pta osim što bi dodali čašu vode ako bi neko zatražio. Negirajte.

Ne misle svi tako, neki nalaze debele tragove i MIT-a i MISIRI u Bosni. Mislim da se detaljno analiziraju.

Najlakše je sve na Srbe kao da nije bilo nikoga drugoga ni francuskih, ni iranskih, ni turskih ni, američkih specijalaca tamo.

Pogledajte samo par redova više i videćete da vi tvrdite da mnogi i nisu znali niti znaju za koga rade, odnosno, ako su ubijali čiji je to bio politički i propagandni interes.
Sami ste rekli.
Препоруке:
4
0
35 петак, 09 март 2012 19:14
Радомир
Г-дине Каргановићу,
у знак поштовања шаљем вам овај видео линк, а сигуран сам да ће вас заинтересовати.
http://www.youtube.com/watch?v=cqFDTs9zNDw
Препоруке:
4
0
36 субота, 10 март 2012 14:17
Predrag, Holandija
@Radomir,

Ne znam ko je Besim Spahic, pvri put cujem za njega, ali mi se tvoj link mnogo dopao.

Pozdrav iz Holandije
Препоруке:
0
0
37 недеља, 11 март 2012 21:30
Гојко
@isak
Молим Вас немојте ријеч геноцид спомињати пречесто. Спомињете је пречесто а оно што се десило у Сребреници нема везе с геноцидом.
Уз дужно поштовања ја овдје имам право писати о геноциду. Зато јер пишем из краја гдје је учињен прави геноцид. Тамо гдје су дјеца (на хиљаде) убијана. Тамо гдје су жене(на хиљаде) убијане.Тога у Сребреници није било.
Мјесто у коме живим(Козарска Дубица) је у 2. свјетском рату изгубило 58% своје популације.
Геноцид је ,драги мој исак, то кад је први војник из Дубичке општине отишао у војску шездесетих година.
То се зове геноцид. Не поновило се.
У помен свим невиним жртвама свих ратова, молим Вас да ријеч геноцид не злоупотребљавате.
Поздрав из Козарске Дубице
Препоруке:
6
0
38 понедељак, 12 март 2012 19:55
isak
Brate Srbine Gojko.Rece da ne spominjem genocid tako cesto.Ja ga i ne spominjem cest koliko ga spominju tvoja braca Srbi.Mnoge citaoce i komentatore ovaj jaram boli.I treba da boli.Ja vam ga nisam nambacio niti iko drugi do vasi politicari iz 1990.Da ih ne nabrajamo opet redom.Kazes da si prezivio genocid u Kozarskoj D, e sad cu ti i ja reci da sam i ja prezivio genocid slican tvome u jednom mjestu u brdovitoj Bosni.U tom malom mjestascetu ljudi su zatvarani,prebijani,ubijan,pljackani,silovani samo zato sto su bili pripadnici drugog narod a ne naroda Srbskog.Sve je ovo izvedeno uz pomoc JNA,dobrovoljaca iz Srbije,Hrvatske Krajine,itd.Ovim zlikovcima je licnoe komandovao Raso,Momo,Bilja,Ratko,Slobo,Milo,Zivot,Blago itd.
E sad ti meni reci u cemu je razlika izmedzu onog sto ti prezivi i ja .Nema razlike.I vas su ubijali samo zato sto ste bili drugi i drugaciji,a tako i nas.To vam se zove genocid koji je bio isplaniran jos davnih 1988-1990.Ocistit teritoriju od drugih.
To je genocid.
Препоруке:
0
2
39 уторак, 13 март 2012 00:10
Гојко
Исак,
твоји коментари су политикантски.
Ти причаш о геноциду и помињеш плитику и политичаре.
Прочитај мој претходни коментар још једном, па
у рјечнику страних ријечи пронађи шта значи ријеч геноцид.
Препоруке:
1
0
40 уторак, 13 март 2012 17:35
isak
Gojko brate Srbine!Ja procitah kao sto ti rece ponovo definiciju GENOCIDA.Sad cu ja tebi isto da preporucim da ti procitas definiciju na WIKIPDIA.COM.Srbine bre procitaces da su sve tvoja braca Srbi po naciji, listom osudzivani za genocid.
Sve ove presude su donosene pred sudovima u Njemackoj davno prije presuda pred ICTY.
Препоруке:
0
1
41 уторак, 13 март 2012 19:32
isak
Na primer, u presretnutim telefonskim razgovorima sa Gojkom Đogom, Momčilom Mandićem i Miodragom Davidovićem iz oktobra 1991, Karadžić govori o tome kako će u slučaju rata Muslimani „nestati sa lica zemlje”; kako će „za samo par dana Sarajevo nestati i biće petsto hiljada mrtvih”, a „za mesec dana će Muslimani biti uništeni u BiH”, dok će njihovi lideri „biti ubijeni za tri ili četiri sata i niko od njih neće preživeti.” Citira se, pored ostalih, i Karadžićev govor sa 17. zatvorenog zasedanja Skupštine bosanskih Srba u julu 1992. u kojem se kaže kako je konflikt u BiH „podjaren da bi nestali Muslimani.”
Brate Srbine Gojko.
Mozda ti i ovo cakulanje bivseg predsjednika Rase pomogne da razumijes GENOCID!
Препоруке:
0
1
42 четвртак, 15 март 2012 15:03
wolff.ser
@isak
Prijatelju da li tebi počinje istorija 1986. ili ima nešto pre toga? I ključno pitanje za tebe: ko je počeo rat?
Препоруке:
1
0
43 четвртак, 15 март 2012 17:13
@wolf.ser
Mozda pocinje od Kosovskog boja po tebi?Koje poceo rat?Onaj ko je bio naj jaci!SRBI!Eto ko ako nisi do sada znao.Rat uvijek pocinju oni koji su jaci.Bliza dalja istorija.600 i kusur godina pa naovamo.
Препоруке:
0
0
44 петак, 16 март 2012 08:06
wolff.ser
@isak
E, moj prijatelju. Knjigu u šake. A može i Wikipedia za početak.
Препоруке:
0
0

Анкета

Да ли мислите да ће се Србија придружити санкцијма ЕУ против Русије?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер