среда, 20. јануар 2021.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Коме је до морала у политици, нека иде у НСПМ

Наши непријатељи учиниће све да униште руско јединство

Kоментари (20) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 четвртак, 26 јануар 2012 11:30
Синиша Стефановић
Која је адреса оригинала?

Хвала.
Препоруке:
44
2
2 четвртак, 26 јануар 2012 11:30
брм
шта је национална држава него мелтинг пот?
Владимир био на курсу код МИла:"мултиетнички склад"
"Самоопредељење руског народа је да буде мултиетничка цивилизација"
што бии рекла бака АНгела"Самоопредељење немачког народа је да буде мултиетничка цивилизација" ха ха ха
катастрофа
Препоруке:
12
73
3 четвртак, 26 јануар 2012 11:48
gavrilo
Bravo, to isto vazi i za nas, samo sto je ovdje jedan jedini Narod religijama podijeljen i jedini JEZIK SRBSKI ikoji su nam drugi oteli i prisvojili ne racunajuci arnaute koji su poseban narod!
Препоруке:
63
0
4 четвртак, 26 јануар 2012 12:00
За Синишу Стефановића
Владимир Путин. Россия: национальный вопрос

http://www.ng.ru/politics/2012-01-23/1_national.html
Препоруке:
40
0
5 четвртак, 26 јануар 2012 13:18
Даг
Судбина Русије је и судбина Србије, на више начина. Као и Русија, и Србија је данас дословно мултиетничка држава чије језгро чине Срби.

Мултикултуралисти и остали глобалисти не виде је тако и желе да је још више ослабе и разоре подстичући етничке, верске и друге (нпр. сексуалне) поделе.

Оптужена за геноцид, Србија је данас етнички најразноврснија држава на Балкану. Овај парадокс је мера лоших намера глобалиста (западних сила) према Србији. Испада да су Срби сами над собом извршили геноцид. Политички можда јесу, али етнички очигледно нису. И тој игри са здравим разумом и логиком нема краја.
Препоруке:
60
0
6 четвртак, 26 јануар 2012 13:44
Marko Gay
Нису имали политичке воље да бране територијални интегритет отаџбине


Da, ali zasto?

Neka istrazivanja proucavala su zasto nacionalno heterogene drzave kao SAD imaju relativno slabiji sistem socijalne zastite od nacionalno homogenih kao Island.

I nasla su da je to zbog odsustva medusobne solidarnosti, jer ljudi su spremniji da pomognu svojoj deci, svojoj porodici i svojoj naciji.

Nisam bas siguran u njihovu tacnost, jer Kanada je npr etnicki raznolika a ima socijalnu zastitu.

Ali vi imate i sopstvena “istrazivanja”, koja ste osetili na svojoj kozi. Od Cehoslovacke do Jugoslavije (i od Los Angelesa do Londona), raznolike nacije i rase zivele su u relativnom miru dok je bilo novca.

Ali kad se svetla pogase, treba ginuti ili pocne borba za resurse – svaka etnicka grupa brani svoje interese.

Zato mislim da Putin nije u pravu: drzava koja sebi na dugi rok zeli dobro, mora sprovoditi asimilaciju.
Препоруке:
20
29
7 четвртак, 26 јануар 2012 13:54
Боки
Владимир Владимировић је одлично описао положај Срба у независној држави Црној Гори:

"Људи из другачијих култура су суочени са избором - или да се "припоје већини" или да остану етничка мањина која је изолована упркос томе што јој је пружен широк спектар права и гаранција. Али као последица тога они су одсечени од могућности успешне каријере. Да будем искрен - индивидуа која се нађе у таквим окружењу тешко да ће бити лојална својој земљи."
Препоруке:
39
0
8 четвртак, 26 јануар 2012 14:14
Citalac
Tacno tako, Vladimire. Rusija je zemlja koja je NADRASLA etnicke podele i tokom svoje burne i duge istorije INTEGRISALA brojne svoje etnose u jednu celinu. NEMA sramno nasledje rasizma i ropstva po etnickoj liniji, kao dojucerasnje SAD ili Evropa sa svojim kolonijalizmima, fasizmima i nacizmima.


Upravo zbog toga sramotna ruska rasisticka margina (ciji firer danas vodi antiputinovski front, Aleksej Navoljni je deklarisani rasista i borac protiv 'imigracije' sto je rasisticki code-word) predstavlja upravo PODMETACINU i UVOZ iz zapadnjacke price. Nista tuznije nego kad vidim pojedine nase nesrecnike da se kace na belacku ideologiju u 'ruskoj' verziji. Ruski narod je NEGACIJA rasnih i etnickih okvira, jer ga sacinjavaju dve-tri rase i bezbroj etnosa. (Kao i srpski, uostalom, nisu se dzabe onoliki Cincari i deca stranaca na sluzbi u Srbiji i srpskim krajevima u XIX veku SAMOSTALNO izjasnjavali kao Srbi, i postajali veliki Srbi, i nije nam dzabe SVAKA rasisticka ideja zelela zlo)
Препоруке:
39
3
9 четвртак, 26 јануар 2012 14:21
До Акања
Да су вам непријатељи у то буди сигуран 100%, као и то да ће учини све да вас међусобно заваде не би ли сте се почели међусобно убијати. То је политика још од Римљана. И да ћемо им заједно Доакати у то не треба сумњати, јер нисмо баш наивни колико они мисле. Додуше, има међу нама и наивних који брата третирају као непријатеља, а непријатеља као брата.
Препоруке:
31
0
10 четвртак, 26 јануар 2012 16:17
МР
Постоје три највећа зла на свету: похлепа, национализам и религија. Похлепа зато што ствара велике неједнакости међу људима. Човек који сматра да је држава неправедна и у којој је његов положај лош неће да је штити. Национализам увек види у дугим народностима непријатеља. А религија дели људе и често ствара непремостиве препреке за сарадњу етничких група. Америка решава те проблеме на тај начин што регулише број усељеника, нарочито једне те исте етничке гупе. Тако ни једна етничка група не постаје већина. Друго, могућност да се човек материјално подигне још увек постоји. Религија се држи под контролом државе, тј. устава. Деца имиграната се без остатка асимилишу. На то се врши огроман притисак преко медија и могућности добијања доброг посла. Резултат је да деца Срба усељеника постају "Американци" до те мере да се чак придружују антисрпској пропаганди ове земље. То тврдим из сопственог искуства. Путин је у праву и он мора да ради оно што је у најбољем интересу његове земље.
Препоруке:
6
19
11 четвртак, 26 јануар 2012 16:30
Синиша Стефановић@Marko Gay
Ето, ми који пишемо ћирилицом поради националног убеђења и културне припадности испадосмо више толерантни од Вас.

Проблем се очигледно налази у закључку. Не бих се осећао, ни под условом да се са Вашим ставом саглашавам, угодно иза тако грубе формулације. Ви нисте, стакао сам утисак, малициозан човек: провоцирате некад из радозналости, некад из досаде, али никада непромишљено.

Националиста који држи до себе одбациће моментално Вашу последњу реченицу - која намерно није ни закључак ни сугестија, што је показатељ добре школе - из поштовања принципа на којег се и сам позива. Читали Сте Ј. Тамир, Либерални национализам, зар не?

Ви сте, колико сам успео да разазнам летимичном (извињавам се, али Сирија гори) анализом стила стари добри DHSSovac. Грешим?

Овако или онако: умете Ви много, много боље од овог.
Препоруке:
16
1
12 четвртак, 26 јануар 2012 18:57
МР
Не желим ништа да порекнем што сам претходно изнео. Само желим да додам (за оне који се нису сложили самном) да је за нас, Србе, неопходно да будемо националисти јер су сви други у окружењу велики националисти, па чак и Американци који тврде супротно. За нас национализам и Православна Црква су средство одбране од покушаја уништења српске културе и српске државе. Што се похлепе тиче, потребно је радити на стварању праведније државе са могућностима запошљавања, бољом здраственом негом и адекватним школством. Јасно ми је да је то под данашњим условима доста тешко учинити. Ово што сам овде рекао нипошто не треба схватити као негирање претходног.
Препоруке:
19
0
13 четвртак, 26 јануар 2012 19:29
Јовиша Видић од Рудина
Да нема: похлепе, национализма, религије, освете, и томе слично, људски живот неби ни постојао. Нпрестани антагонизам је неопходан; без њега неби ни било човека, као уосталом и свега осталог.
Препоруке:
8
13
14 четвртак, 26 јануар 2012 20:51
МР
Јавиша - Ако је баш тако, онда је боље да га нема. Учињен је огроман напредак - све до нуклеарне бомбе. Ако тако остане како тврдите да је боље, неће предуго потрајати пре него што човечанство нестане. Само, жао ми је недужних животиња.
Препоруке:
7
2
15 четвртак, 26 јануар 2012 21:46
Срђа Злопоглеђа
Председник Владе РФ Владимир Путин добро је "прочитао" начин на који САД (и њени ЕУ трабанти) желе да, по други пут у последњих двадесетак година, да разбију руску државу и да се, контролишући мање (и вечито завађене) државе на том простору, домогну огромних природних ресурса и тако задрже светску доминацију. Запад је (тобоже) против расизма и ксенофобије, али ће радо подржати такве у Русији, само да ову растури. Себичњаштво и расизам који се "препоручују" Русима могу се поредити са причама које се у Србији протурају од стране оних које Запад за то плаћа о тобожњем "терету" које Космет тобоже представља за грађане Србије. Са друге стране, Русија не треба да напушта концепт "изабраности" (о овоме пише британски научник Е.Д.Смит), али онај у којем руска држава и православље "друге" у оквирима своје политичке власти и утицаја поштују и укључују у политички и друштвени живот. То је и био концепт на основу којег је Русија постала велика.
Препоруке:
15
0
16 петак, 27 јануар 2012 00:31
Турас
"Самоопредељење руског народа је да буде му лтиетничка цивилизација чије је језгро руска култура"Тако је било и тако ће да буде нека нам Бог помогне.
Препоруке:
13
0
17 петак, 27 јануар 2012 01:24
Туљанин
"Опредељење руског народа је да буде мултиетничка цивилизација у чијем је језгру руска култура": - империјално опредељење...

Дакле, "ка Империји". Дакле, ка "расцветаној сложености обједињеној апсолутном, цезарском влашћу"! - У средишту Империје није руски национализам (као копија западних национализама) већ империјално евроазијство. Није расизам цивилизације или коже, већ Софија Соловјова и Блока! - Или човекобоштво Кирилова! - Или теургијско хришћанство св. Духа Н. Берђајева!

Али, пре и изнад свега је ОДЛУКА. ОДЛУКА ЗА ИМПЕРИЈУ. ОДЛУКА за ОДЛУКУ. За одлуку Ивана, Романових, Џугашвилија (!?), чија је природна и разумљива последица на почетку поменуто опредељење...

Русија није и неће бити ни дводимензионална држава-нација, ни потрошачки вашар глобализма...
Русија је царевина.
Русија као Персија Ахеменида, као imperium Romanum, као Византијско царство...
Препоруке:
7
4
18 петак, 27 јануар 2012 02:38
Светислав Костић
@ брм-у! Прочитал ти ово од Дага? "Судбина Русије је и судбина Србије, на више начина. Као и Русија, и Србија је данас дословно мултиетничка држава чије језгро чине Срби".

Нећу те више критиковати, ако обечаш да неће више бјежати дезертирани. Добро се вратио!
Препоруке:
4
0
19 петак, 27 јануар 2012 02:38
Marko Gay
@ МР

јер су сви други у окружењу велики националисти, па чак и Американци који тврде супротно.


Po svetu je nazalost rasirena ideja da su SAD zemlja bez nacionalnog identiteta. Vazno je znati koliko je to daleko od istine. SAD se danas moze pohvaliti potpuno izgradenom nacijom, kao i patriotizmom. Ako sad trazite zemlju imigrananta, pre cete je naci u Kanadi.


@ Синиша Стефановић

Ви сте стари добри DHSSovac. Грешим?


Nisam siguran sta je DHSS. Ako je to neka stranka u Srbiji ili na Balkanu, to je isto kao kad bih rekao da ste stari dobri ODM-ovac.

ODM je opoziciona stranka u Keniji.
Препоруке:
2
1
20 субота, 28 јануар 2012 16:55
Бели Орао
Ваши пријатељи ће учинити СВЕ да га сачувају.


@брм. Не преписуј.
Препоруке:
2
0

Анкета

Да ли мислите да ће у наредних годину дана у Србији бити одржани нови парламентарни избори?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер