Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Kandidatura za EU - ni vrabac u ruci ni golub na grani

Komentari (6) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 13 decembar 2011 15:40
Danski Srbin
"Ni vrabac u ruci, ni golub na grani". Da, tako se moze simbolicno nazvati ovo sto se desilo sa tezom: I KOSOVO I EU.
Ja znam opciju, O GOLUBU U RERNI.
Znam, ali necu da vam kazem - ako neznate, a ako znate nema potrebe.
Gospodja Sonja Liht peva o nekom ubrzanom putu, a ustvari se radi, da su nas gurnuli na neki slepi kolosek, gde ce nas zaboraviti.
Potrebni su izbori, da na scenu dodje nova garnitura. Neznamo kakva ce ona biti, sta ce ona hteti i moci, ali upravo u tom neznanju postoji nada. Dosadasnja vlast je dokazala svoju nesposobnost i ona nema kredibilitet nudjenja bilo kakve nove politicke opcije za buducnost.
U normalnim narodima, posle ovakvog politickog debakla, vlada pada i raspisuju se izbori na svim nivoima.
Zar moramo svoju politicku prizemnost uvek pokazivati. Ubedjen sam da je vecina vidjenih politicara EU u cudu, sto u Srbiji nije pala vlada.Ili oni znaju ...
Preporuke:
31
2
2 utorak, 13 decembar 2011 15:46
Dragan
Dabome, ta kandidatura za EU je jedna šuplja denvenopolitička ideološka isprazna i jalova priča. Ogromna nezaposlenost u zemlji, uništena privreda, natalitet u katastrofalnom stanju, zelenaši i finansijski špekulanti iz banaka i osiguravajućih društava ko razbojnici haraju po Srbiji (nakon 5 oktobra jedino su procvetale banke i osiguravajuća društva, i ništa više) - a evrofanatici bi da hipnotizuju narod jednom posve besmislenom i beskorisnom a iznov ai iznova ponavljanom pričom o nekakvoj kandidaturi i nekakvom tobožnjem značaju te kandidature!!! Kad samoobmana od pojedinačnog pređe na kolektivno, onda i iluzija preraste u ludilo.
Preporuke:
35
1
3 utorak, 13 decembar 2011 16:00
Starac Milija
E.U., tačnije njeni komesari koji se ne biraju demokratski (več po nekom nevidljivom "ključu"), a još tačnije, oni koji postavljaju komesare su kako izgleda odista u sjajnoj poziciji u odnosu na Srbiju.
(uzgred kako ovo, "komesari", "ključ", i način postavljanja neodoljivo podseća na prisustvo u pozadini "nevidljivog Centralnog Komiteta E.U."). Ako ostane ova, ili slična vlast u Srbiji mogu da nas vozaju beskrajno bez ikakve opasnosti da nas ikad prime. Kada smo imali drugačiju vlast, primenili su silu, i rat. Šta nama ostaje? Ostaje nam da kao narod i država pokažemo odsustvo svakog interesa da uđemo u EU. Pri tome ne mislim na protivljenje. Mislim na pravu nezainteresovanost, kao za lanjski sneg. Kao za devojku do koje nam nije stalo: bez emocija dobrih ili loših, bez želje, bez namere, bez strasti. Naravno sa uvažavanjem i saradnjom na normalnom nivou. Ništa više. Energiju usmeriti na sopstveni ekonomski i društveni razvoj, rađanje, i obrazovanje. To je ono što možemo i moramo.
Preporuke:
47
0
4 utorak, 13 decembar 2011 17:46
Misa
Sta ces kad su ljudi glasali za opciju " I EU i Kosovo" iako je bilo jasno da je dostici i jedan od tih ciljeva tesko, oba nemoguce.

To je bila narodna volja!
Preporuke:
18
1
5 utorak, 13 decembar 2011 22:05
Vlada, Srbija
Sonja Liht je naravno pominjala i paljenje ambasada! Tek da se zna ko je kriv, jel`te!
Žao mi je što nismo dobar narod, pa da ne sekiramo Sonju! Da može malo da odahne u nastojanju da nas prevaspita; onda bi manje zarađivala ali bi bar imala više vremena za sebe, a ne samo da brine naše brige!
Eh, da smo svi k`o Sonja ... gde bi nam bio kraj!
Preporuke:
13
0
6 utorak, 13 decembar 2011 23:24
Nele
Onaj 2000. je bio gotov, a i ovaj sa ovima će biti ubrzo.
Jedva čekam da vidim tu "dugu".
Preporuke:
15
1

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner