Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Pregovore nastaviti, a jednostrane ustupke prekinuti

Komentari (8) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 16 novembar 2011 22:52
ime
Živadine , pametan ste i verujem , dobro informisan čovek , te me čudi vaša opredeljenost da poteze vlasti tumačite kao njihovu "kreaciju", a ne kao deo ugovora sa gazdama ove države.Zašto nam , bar vi ne objasnite da se ovde radi o obavezi naše vlasti prema gazdi i da tu nema previše pametovanja.Ono što su dobili kao zadatak da urade (zauzvrat dobivši vlast i pare), oni će to i uraditi.Čitava ova medijska "zezancija" služi samo da bismo svi (pa i ja) nešto prozborili, ali je pisanija o tome šta je ko rekao , potpisao , mislio, poželeo ...., potpuno besmislena.Recite nam kako se problem rešava , jasno i koncizno!Diplomatija je rešenje kada su snage izjednačene, ostalo je tvrđenje pazara.Dakle, Živadine jesu li ili nisu ovi postavljeni na vlast da urade posao za gazdu( ko bi mogao biti gazda?) ili su samo nesposobni?
Preporuke:
40
4
2 četvrtak, 17 novembar 2011 00:39
Istok
Ovakv pristup Kosovo Metohiskom problemu trebamo. Program koji ce da objedini sve istinoljubive i pravdoljubive Srbe i patriote. Stanimo svi iza takvog programa. Zapad ce nas vise ceniti.
Nigde javno nije odbacen "pelivanluk" Cede i Draskovica. To je porazno. Samo ga je narod odbacio posebno onaj iz severnog Kosova.
Zar ljudima koji vode zemlju nije jasno da narod ne podrzava "pelivanluke".
Samo oni koji lepo zive od narodnih para misle da ce zapad da plati kad oni proguraju "pelivanluke".
"Pelivanlucima" se svi samo smeju ali nakon toga izlaze iz cirkusa.
Sa "pelivanlucima" mi necemo biti ozbiljna drzava.
Zato slozno odbacimo "preokrete" i "pelivanluke".
Iza ovakvog programa koji je ovde izlozen celi Srpski Narod bi stao.
A onima koji veruju u pare zapada reci:zapad jako tesko ispusta paru iz ruke posebno u ova vremena.
Nemaju vise para da nas biju a sto imaju treba im za Iran i Siriju.
Iskoristimo njihovu financisku posustalost.
Oslonimo se sami na sebe.
Preporuke:
25
2
3 četvrtak, 17 novembar 2011 11:02
@@
Moram se složiti sa prvim komentatorom i izraziti razočarenje ovako rasplinutim tekstom gospodina Jovanovića koga inače izuzetno cenim .Jedino po meni suštinsko u tekstu je -" I vlast i opozicija uveliko mere kako će se njihovi stavovi o Kosmetu odraziti na raspoloženje birača uoči izbora." Ne mogu se oteti utisku da niti jedan od 250-oro radi po savesti i u skladu sa voljom građana.
Preporuke:
11
5
4 četvrtak, 17 novembar 2011 11:07
Dijasporac
Veoma cenim g-dina Jovanovića, zameram ipak zašto nije eksplicitan.
Zna g-din Jovanović da aktuelna vlast neće menjati " politiku" puzajućeg priznanja tzv. Republike Kosovo.
Tadićeve posete , izjave su samo taktički potezi koji maskiraju njegovu " realnu" politiku, moja očekivanja od g-dina Jovanovića su da demaskira tu kvislinšku i gubitničku politiku.
Preporuke:
13
4
5 četvrtak, 17 novembar 2011 13:43
Ludi Vanko
Zanimljivo.Komentatori ovog teksta Živadina Jovanovića, koji veoma precizno i eksplicitno, za onoga ko zna da čita,definiše stanje stvari oko Kosova i međunarodnih faktora koji su u sve to umešani, zameraju oširnost, neeksplicitnost i "obeveze prema gazdi" koje vlast pokušava da ispuni.Jedan pošten i pametan napor da se pregovori usredsrede na status, da se traži reešenje za prignane, da se zaštite oni Srbi koji su ostali, jedno pravo objašnjenje zahteva ogromnog broja Srba da dobiju rusko državljanstvo kao nezadovoljstvo našom vlašću,jedno tačno osećanje kuda ti pregovori vode, sve to komentaotori pre mene neće da vide, baveći se zakeranjima koja se mogu razumeti stupicama u kojima smo ali se ne mogu razumeti kada se takve primedbe ne daju Vuku Draškoviću i onima koji hoće "preokret".Ovaj tekst je uput u to šta se , u ovim okolnostima može činita i kako se to treba da čini.Bojim se da se i mi ovde ne pretvorimo u kakofoniju nejedinstva koje niko drugi oko nas u ovakvim prilikama nema...
Preporuke:
13
2
6 četvrtak, 17 novembar 2011 13:44
Ala
G.Jovanovic,odmereno,diplomatskim recnikom, daje pregled domace politicke scene.Uzdrzava se prejakih izraza i nepotrebnog gubitka energije.
Aktuelni rezim mora da se pridrzava Rezolucije 1244 i Ustava Republike Srbije.
Sve ostalo je -izdaja!
Danas u 17h na Trgu Republike je skup podrske srpskom KiM.
Preporuke:
22
3
7 petak, 18 novembar 2011 00:43
Vdosav
Tekst gospodina Jovanovića je principijelan, jasan i, kako neko napisa, odmeren.
Svi, ili bar ogromna većina, bismo želeli recept za rešenje kosmetskog problema. Nažalost, recept za rešenje koje poštuje prava i interese Srbije danas ne postoji, niti je na pomolu. Vekovni problem ne rešava se na jednoj sednici u Brislu, niti do jednih izbora u Beogradu. Potrebni su uslovi, zdravo i ѕrelo javno mnenje i - vreme.
Postoji osnova za pravedni kompromis. To je rezolucija SB UN 1244. Ona se mora braniti, a ne omalovažavati. Ako se neko predomislio, pa danas to ne prihvata, to ne može biti srpska greška, ili samo srpski problem. Osnova, ili okvir nisu ni tzv. "zajednička" rezolucija GS UN, ni "četiri tačke" Beograda.
Beograd, zaista, čini sve za "kandidaturu" i izbore. Sarađuje sa EU i SAD u izgradnji nezavisne albanske države na delu srpske državne teritorije i sve vreme ponavlja da neće priznati nezavisnost! Za koga je ozbiljna politika?
Preporuke:
10
1
8 petak, 18 novembar 2011 00:55
Dijasporac bratu Vanku
Opet ja, razumemo se mi, ne bih o Vuku ni reči, ali...formirana zdrava ličnost bi se osećala u svom super egu da je njegova mentalna stuktura narušena( eufemizam).

G-din Jovanović kao afirmisani patriota, čovek koji voli slobodu, pravdu, svoj narod,nekopromitovan ima pravo da kaže eksplicitno " Ova ekipa ljudi sa Borisom Tadićem vodi Srbiju i Srbe iz dijaspore i ex SFRJ u ropstvo i nestanak" ! Zar ne ?
Preporuke:
12
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner