Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Miroslav Lazanski: Napred u prošlost

Komentari (12) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 05 novembar 2011 14:20
bole
Jer, ako u nekim baltičkim zemljama, članicama EU, danas dižu spomenike nacistima, onda se pitam koje su to evropske vrednostiPRAVO PITANjE
Preporuke:
55
2
2 subota, 05 novembar 2011 14:31
siniša
Ako se složimo, i to lako, da na Golom Otoku, gde su bili nesumljivi komunisti i svi do jednog ili borci ili simpatizeri partizanskog pokreta, i uz to mnogi i rukovodioci, i ako je utvrđeno da niko od njih, tih informbirovaca nije nikad ni pomišljeno da bude optužen za streljanje ustaša, ili četnika ili članova njihovih porodica, a oni koji se za to optužuju, od Kapidžića, Ante Raštegorac, Boljkovca, Manolića, Milke Planinc nisu bili infombirovci, onda se postavlja jedno pitanje. Informbirovci su u partizane išli po Staljinnovom naređenju ili zahtevu.
Po čijem su zahtevu išli Boljkovac, Tuđman, Milka Planinc, Kapidžić i drugi što se terete za ubijanja.
Bilo je i ubijanja ustaša i ubijanja njihovih porodica. Ubijali su ih ustaše koji su prišli partizanima, a onda ih veće ustaše od njih ucenjivali.
Pravi komunisti i pravi partizani nisu ubijali članove porodica ustaša.
Zar Dragi Jovanović i Toza Vujković, Kapidžićevi izvršioci, posle 1945. nisu dokaz da je toga bilo i kod Srba.
Preporuke:
15
3
3 subota, 05 novembar 2011 15:50
Vlada Kanada
Srbija bi doživela moralni preporod kada bi komunistički egzekutori tipa Kapičića bili uhapšeni i suđeni, za sve ono što su učinili na srpskim psećim grobljima, pa na njima zidali stambene zgrade. Ta hapšenja je anamet koji su nam ostavili pobijeni Srbi, još uvek nesahranjeni po srpskom pravoslavnom obredu. Njihovi duhovi su još sa nama, zato nam se i događa ovo što nam se događa. Ovako potomci komunističkih egzekura traže grobno mesto ubijenog srpskog generala Draže Mihajlovića, koje ne postoji. A i kuća "cveća" još uvek je u srpskom Beogradu.
Preporuke:
29
2
4 subota, 05 novembar 2011 16:32
Zoran
Ko šta radi, Evropa se bori protiv nacizma i fašizma.
Preporuke:
17
0
5 subota, 05 novembar 2011 19:23
Aleksa
Lazanski bez maske. Apologeta komunističkih zločina. Tako kako umanjuje značenje zločina komunističkog sistema u logorima, tako i omalovažava njihove žrtve. Nebrojeno puta u tako kratkom tekstu pokušava da rastegne određene pojave izvan njihovog konteksta. Na primer, to što Hrvati pokušavaju da stave znak jednakosti, ili čak predstave komuniste kao gore od ustaša, zaista nema nikakve veze sa Srbima. Među Srbima nije bilo ustaša. Ko je to stradao od crvenog terora u Srbiji kada su komunisti osvajali vlast i zašto? Ma to nema značenja, odmahuje Lazanski. Istorija koju on brani, to je falsifikat jugoslovenskih komunista.
Preporuke:
10
6
6 subota, 05 novembar 2011 20:12
mornar popaj
@Aleksa: Slažem se, ali osim toga, Lazanski je i nepopravljivi jugonostalgičar. Takvi nikada neće shvatiti , kao uostalom ni slavjanofili, da je ujedinjavanje Slovena možda lepo kao neki apstraktni ideal, ali da je usled neumoljivog toka istorije i rascepa hrišćanstva (a tu je umešan i islam) apsolutno neizvodljivo, pa i nepoželjno. Slovenofilstvo je ostalo samo kao spomen , mrtvo slovo na papiru – a da li znate da je poslednji Sveslovenski Kongres u idiličnoj slozi održan u Beogradu za Titove vladavine? Istina, ubrzo posl e toga je došlo do opšteslovenske makljaže, da je sve perje letelo – do Golog Otoka i po njemu. Nažalost, u slučaju Južnih Slovena, tj. Jugoslavije, u prošlom veku je došlo i do dvokratne praktične primene te pogubne ideje, uz tragične (po Srbe) posledice, pa ipak među Srbima ima još uvek najviše nepopravljivih jugonostalgičara. Ko ono dva puta u istu rupu upada? Lazanski je jedan od njih, tako je odrastao i formiran, a ostaje i apologeta komunista – bar je dosledan.
Preporuke:
14
3
7 subota, 05 novembar 2011 22:41
amarkord
Zanima me, ako neko zna, sledeći podatak: koliko je Srba u Srbiji stradalo od Nemaca, a koliko u međusobnim sukobima četnika i partizana?

Evo sećanja jednog čoveka rođenog 1932.godine. Tokom rata je, u Nišu, dolazio u dodir s Nemcima tako što im je prodavao jabuke i slatkiše, koje su oni civilizovano plaćali. A kad su ih kao decu upućivali vozom u Švajcarsku na oporavak, tokom prolaska kroz NDH bili su prestravljeni da ih ustaše ne skinu s voza i ubiju.
Preporuke:
0
1
8 subota, 05 novembar 2011 23:20
Svetislav Kostić
Srbi Srbijanci najmanje su kompetentni da presuđuju partizanima i o partizanima. Vi u Srbiji rođeni daleko poslije kraja 2. Svj. trata nemate blage veze šta se sve za vrijeme Drugog svjetskog rata zbivalo na drugoj strani Drine.

Većih komunističkih slugana za vrijeme komunističkog režima jedva da je igdje drugdje bilo koliko u Srbiji. A danas je Srbija podjelena na četničke nostalgižare i prozapadnjake, makar sudeći po većinskom opredeljenju za one starnke koje navijaju za Zapad i nacistički Nato.

A ona manjina može sva da se smjesti i nekoliko srpskih patriotskeh javnih glasila. Dovonjno da se odahne od režimske prozapadne diktature, ali premalo da se kormilo zaokrene za 180 stepeni i Srbija preporodi i okrene leđa svojim zapadnim i NATO sluganima i domaćim ništarijama
Preporuke:
4
0
9 nedelja, 06 novembar 2011 01:35
Peter RV
Umjesto da mu se srce cijepa za ovim udbasima, Lazanski bi trebao da se zalaze za uvodjenje istrage ratnih zlocina partizana nad Srbima nacionalistima- u srpskim prostorima. Moglo bi se pocet sa ovim mojim simpaticnim zemljakom, titovim udbaskim generalom, kojemu ova Srbija daje masnu penziju za 'njegove zasluge'.(Jedna od njih je kao tamnicar-mucitelj Gologa Otoka ) Zove se Jovicic i odlicni je prijatelj C.Jovanovica. ( Basta li ti Miroslave?)
Preporuke:
5
1
10 nedelja, 06 novembar 2011 04:21
Srboljub
Izjednačavanje
NDH i SFRJ
nacizma i komunizma
fašista i partizana
je apsolutno neprihvatljivo.

Čak i sa srbskog stanovišta sa saznanjima o zločinima komunista.

Ovi prvi su UVEK i SADA isprovodili GENOCID nad SVIM Srbima.
Ovi drugi su političkoj borbi ubijali političke protivnike.
Nedopustivo ali i neuporedivo.


Veličanjem fašizma evropa je napravila korak u prošlost.
Ko ne vidi i ne osudi tu pojavu praktično staje na stranu i podržava nacizam i fašizam.

Tvrdnja da je su partizani čija je akcija prethodila masakru u Kragujevcu podjednako krivi kao i folksdočeri koji su pucali po Kragujevčanima, je neukusna.

To je isto toliko bolesno kako opravdavati NATO zločince.
"Eto mi smo ih provocirali pa su mora li da nas bombarduju."
Ne umanjujući Milanovićevu odgovornost, perverzno je ne govoriti o onom koji je povukao okidač i ispalio raketu.

Taj sado-mazo pristup je bolestan, a na žalost vrlo čest u Srba.
Članak je OK.
Preporuke:
2
0
11 nedelja, 06 novembar 2011 05:45
allah ford amrkordu
a onda su Nemci, pošto im je ponestalo slatkiša, civilizovano streljali decu u Kragujevcu.
univerzum je ogroman ali samo je ljudska glupost nemerljiva.
Preporuke:
4
0
12 nedelja, 06 novembar 2011 11:25
Ad hoc za Gosp.Svetislava Kostića
čitam godinama Vaše komentare.
"Preko"ste 1 godinu pre mene otišli.
Mlađi ste od mog pok.oca 4 godine.
Bio je vojnik JVuO do okt.1944,partizani zarobili,sa desetine hiljada drugih srbskih momaka poslat na Sremski front(nije stigo tamo zbog "promene rasporeda").
Mi Srbi s'ove strane Drine znamo kako su braća u NDH propatila kako od ustaša,Nemaca tako i od partizana.
"Srbijanci"si izginuli u Bosni-ni dan danas se ne zna koliko,30ooo možda 50ooo.Sremski front-iste cifre-Vaši partizani to još kriju.
Po "oslobođenju"verovatno oko 100 ooo,prema dokumentima koje čitam.
To je oko 200ooo palih "Srbijanaca".

Ubijenih civila od šiptara,Bugara?
U međusrbskom klanju-partizani-četnici,do 1944?

Nismo bili "komunistički slugani" Vaš Broz i & su pobili sve komuniste u borbi za vlast nego Komunjarski(human trash) slugani koji(il potomci) još vladaju Srbijom.
Zastrašen i obezglavljen narod nije imo kud.
Samo u Srbiji su zatvori bili prepuni "narodnih neprijatelja"i do 1980-ih.
Pozdrav,
Voja
Preporuke:
3
1

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner