Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Pogled sa zapadne strane

Komentari (7) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 29 novembar 2011 19:41
Anka Krajina
"Nova zavesa biće postavljena negde istočno od Kaspijskog jezera..."

Sumnjam, osim ako odnekud ne vaskrsne kakav Jelcin. A ako bi odnekud i iznikao, ne bi mogao biti istovremeno i u Moskvi i u Pekingu i šire.
Buduća zavesa sve više dobija oblik prstena. Zaokruži, opkoli, pa vladaj.
A što se tiče pritisaka na Srbiju i zahteva
"da se odrekne sebe u ime nekog fiktivnog članstva"

čini mi se da za nju važi ono šta je Mihajlo Lalić odavno napisao:

"Mora se tako, vrijeme traži, moda takva na svijet došla. Uči Srbija da zavija kad je u društvu s kurjacima: ne bi se znalo da postoji ako se ne glasne ka ostali.
Uče se vučići i lisičići da postanu velike zvjerke.

Uzalud im muka, tako mi boga! Koža se može rastezati, ama teke kad se odere!"
Preporuke:
16
0
2 utorak, 29 novembar 2011 21:18
čitati polako
Veoma lep alegorijski tekst. Naročito kraj. Mudri će lako izvući zaključak.
Preporuke:
8
0
3 utorak, 29 novembar 2011 23:19
Jasna*
"Srbija,umesto da svoje izostanke i istorijska kasnjenja pretvori u svoju vrlinu, ona uporno trci za istrosenim ,a ipak nedostiznim istorijskim vozovima...
Bravo,upravo tako.Za to istorijsko kasnjenje treba da zahvalimo Slobodanu Milosevicu i umesto da sada iz kasnjenja i izostanka izvucemo prednost , mi nalazimo i biramo one koje bi precicama ,koracima od hiljadu milja ,bukvalno po svaku cenu da nas ukrcaju u taj istroseni voz,pri tom optuzujuci gore pomenutog da nije bilo njega i "mracnih devedesetih"vec bismo bili u raju istrosenog voza,al nema veze samo da se ukrcamo pa makar i u stocni vagon,izubijani i osakaceni.
Preporuke:
14
0
4 sreda, 30 novembar 2011 00:28
Tanja
Kada pročitam ovakav tekst, imam utisak da sam popila čašu hladne izvorske vode.

Hvala,

Tanja
Preporuke:
8
1
5 sreda, 30 novembar 2011 06:41
Zoran
Može Srbija da se okreće kome hoće, ako se ne uzme u pamet da sredi sebe, svoj narodni običaj da sve ide preko veze i poznanstva, da smanji mito i korupciju, da podstakne prave vrednosti i natalitet, neće joj pomoći i 10 Kina i 20 Rusija.
Preporuke:
11
0
6 subota, 03 decembar 2011 00:33
lolazivotijeva@gmail.com
Piscu teksta zahvaljujem sto umesto mene izrece i napisa isto ono sto moju sedu glavu raspolucuje od "devedesetih"
Preporuke:
0
0
7 ponedeljak, 12 decembar 2011 16:23
ivan3012
Jako dobar clanak,mada mi se cini u nekim momentima"usporen"..Zapravo,promene na geopolitickoj sceni su mnogo brze u svom dogadjanju,od mogucnosti da se sustinski percipiraju i tacno lociraju u prostorno vremenskom kontinuumu.Konkretno-najvecem broju analiticara jos uvek izgleda da je po malo nejasno da je zapad vec zaustavljen u svom divljanju po celom afro azijskom prostoru.Sirija je granica njihovom kolonizatorstvu,a Iran da i ne spominjem.Jasno im je receno da je dosao kraj..Rusija je na kraju posegla za jedinim mogucim sredstvom,logicnim i ispravnim odgovorom-vojnom silom.Sto je od samog pocetka bio jedini delotvoran i moralan odgovor na suludo orgijanje zapadne plutokratske perfidno plackaske doktrine proklamovane kao izvoz "ljudskih prava i demokratije". Zapadni narodi po svojoj strukturi nisu ratnicki narodi.Oni su okrenuti lazi,prevari,pljacki i terorisanju vojno slabijih,a kulturno i duhovno naprednijih naroda..Dok je istocnim narodima ratnicki gen duboko usadjen.
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner