Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Kako je "druga Srbija" reagovala na izjavu Aleksandra Konuzina

Komentari (84) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 18 septembar 2011 14:04
Rade Jovićević
Konuzin je u pravu! A Srbiji je na unutašnjem političkom planu potrebna deratizacija! "Drugu Srbiju" na smetlište istorije!
Preporuke:
440
105
2 nedelja, 18 septembar 2011 14:09
Plodovi gneva
Prilog opštoj istoriji beščašća.
Preporuke:
302
33
3 nedelja, 18 septembar 2011 14:20
posmatrac
Za razliku od VLASNIKA ovih drugosrbijanaca koji razgradjuju Srbiju isto kao i1999 samo drugim sredstvima Gospodin Konuzin je brani!Kamo srece da je on i sadasnja Moskva bila na vlasti i 1999!Drugosrbijanci su NATO-OTAN u Srbiji!Znaci okupirani smo!Pogledajte kako su nocas reagovali na komentare teksta o Konuzinovoj izjavi, autora Gorana Vujevica!Celu noc su kuckali minuse na rodoljubive komentare!
Preporuke:
338
31
4 nedelja, 18 septembar 2011 14:27
micky
Svi naslikani su proverene sluge NATO-fasista. Oni su sramota za narod.
Preporuke:
345
59
5 nedelja, 18 septembar 2011 14:29
Saša
Mogu "drugosrbijanci" još malo da se bore protiv ove zemlje, ali ubrzo to više neće moći. Bolje je da nam se druga Srbija sada izvini, jer posle nećemo primati izvinjenja.
Preporuke:
311
33
6 nedelja, 18 septembar 2011 14:53
Dragon
Ono što prvo pada u oči jeste da je izostala "opšta dreka" janjičara.
Sonja Liht ima ozbiljnog "gazdu" i jednostavno je morala da se oglasi. Ujedno, dovoljno mrzi Srbe, Ruse i sve što nije "prozapadno" pa je ovo mogla uraditi i iz ličnog ugla.
Onog veselog Čedu neću da komentarišem. Naprosto nije vredan pažnje.
Boško Jakšić se upinje da svom piskaranju da ton "dublje" opservacije ali je i njemu "vikend! pa zvuči groteskno.
U poredjenju sa "drugosrbijanskom" bulumentom, ona prva, PRVA i JEDINA Srbija reaguje onako kako se moglo i pretpostaviti.
U ovolikom mraku nj.e. ambasador g-din Konuzin je bio SNOP svetlosti.

Nismo zaslepljeni - probudjeni smo.

Svaki respekt!
Preporuke:
341
37
7 nedelja, 18 septembar 2011 15:01
Beli Orao
Jedni od retkih ljudi,a možda i jedini koji stvarno nose bele rukavice,a preko njih kožne su piloti.Bele su da skupljaju znoj, a kožne da bi palica (stick za one druge)bolje ležala u ruci.Oni su čudo, preko dana ili noći lete,a kad slete skidaju kožne i lepo se ponašaju.Na tome im svi zavide, naročito duboka pozadina.Duboka pozadina voli sa njima da se slika, tapše ih po ramenima, voda ih na prijeme ne zbog njih nego zbog sebe, grebe se od njih za stvari koje im ne pripada(kožna jakna-posebna zavist,sat-takođe,pilotski prsluk-zgodan za pecanje,kombinezon i čizme-zgodni za lov).
Za razliku od njih diplomate bi trebalo da nose bele rukavice ispod kojih su kožne.Tako i jeste.Ambasador Konuzin je skinuo bele rukavice,ali je ispod kožnih stavio metalni boks,jer je gledao kaubojske i ostale američke filmove. Zamislite čoveka sa belom maramicom počeo da udara u nos. Rambo iz Filadelfije nije na to navikao.Ej, bre pa to boli. Zamislite Dolf Lundgren počeo da pobeđuje Stalonea. Katastrofa.
Preporuke:
109
96
8 nedelja, 18 septembar 2011 15:01
Puki
A kako je Srbija XY (ukucati broj po želju) reagovala na ovu izjavu:
- Rešenje je da carinici Euleksa upravljaju i donose odluke na tim prelazima, a kao i na svim ostalim prelazima, i na ovim treba da budu albanski carinici - rekao je Dežer.
Odgovor je: nikako!!!
A g. Dežer nije ambasador neke države, on je "šef delegacije EU u Srbiji", tj. "demokratske asocijacije" kojoj Srbija tako željno želi da pristupi. Poznato je da EU nema jedinstven stav oko Kosova. Jedni misle ovako, drugi onako. Čije mišljenje zastupa g. Dežer? Francuske, Nemačke ili možda Slovačke ili Grčke (koju bi velika trojka u EU najradije videla...)?
Preporuke:
153
40
9 nedelja, 18 septembar 2011 15:18
nataša
Pazite ovaj pasus onog Jakšića:


U vreme „resetovanja“ američko-ruskih odnosa, ambasador uvodi čistu hladnoratovsku retoriku ostavljajući me da se pitam da li Rusija ne da Srbiju smatrajući je poslednjim adutom za neka nova vremena, ili se radi o neokolonijalnoj navici.

Zar on stvarno misli da ta grupa predstavnika zemalja iz bivše Austro-ugarske monarhije, u kojoj zaista nije bilo ni jednog Srbina, ni etničkog, a još manje političkog Srbina, da se poslužim izrazom u službenoj upotrebi Hazburške monarhije pre nego što je otišla u ropotarnicu istorije, dakle neformalne grupe koji su zaista neohabzburgovci, predstavljaju "svet" ili američku politiku.

Ako i resetuje SAD i Rusija svoje odnose u svetlu slabljenja SAD i jačanja Rusije, kakve to ima veze sa grupom političkih autsajdera koji ne predtavljaju nikoga i ništa koji su loveći u mutnom ulovili salu Doma vojske da plasiraju svoje neohabzgurgovske ideje folirajući, blefirajući da govore u ime "sveta" i predsednika Obame.
Preporuke:
255
24
10 nedelja, 18 septembar 2011 15:38
s.p.Lajković
Skandal i totalno ogoljavanje svih srpskih izdajnika u jednom trenutku i na jednom mestu.
Važno je jedino što je ovo ostalo zabeleženo.Sve će to biti jednoga dana procesuirano .Neka im je Bog upomoć - mada oni u Boga ne veruju .
Preporuke:
257
27
11 nedelja, 18 septembar 2011 15:55
boris
Znam, sada će se iznervirati onaj prepoznatljiv deo čitalaca koji koji me drže za zapadnog plaćenika, žbira CIA, Tadićevog poslušnika, LDP-ovog aktivistu – sve sam to imao prilike da nađem po komentarima.

Ma niko od nas to ne misli.Da bi to bio treba ti zrno pameti.Ti si ono sto zovemo-korisna budala!
Preporuke:
265
5
12 nedelja, 18 septembar 2011 16:18
Marko Radovanović
Ko je najviše vrisnuo, taj se najviše i uplašio.
Preporuke:
235
5
13 nedelja, 18 septembar 2011 16:30
Darth Vader
Sumnjam da je Jaksic iciji placenik, medjutim najvise me nervira od sviju navedenih ovde. Kad god je u pitanju Bosna 90-ih onda se poziva na etiku i moral, a kad je u pitanju Bosna poslje rata...pa tada je bitno biti pragmatista. Kada govorimo o patnjama Muslimana onda one zasluzuju osudu a kad govorimo o patnjama Srba onda trebamo biti pragmaticni i prihvatiti realnost. To je covjek koji u istom dahu osudjuje Izrael zbog tretmana Palestinaca i poziva Brisel da izadje na Bosfor. Naravno, o Kurdima i cinjenici da je tretman Kurda u Turskoj daleko, daleko gori od tretmana Palestinaca od strane Izraela ni rijeci. Tipicno suptilno spinovanje realnosti da bi ubjedio sam sebe da su njegove pristrasnosti ipak umjereni i nepristrasni pogledi na svijet.
Preporuke:
217
5
14 nedelja, 18 septembar 2011 16:40
Stradija
Tzv. drugosrbi se češu tamo gde ih svrbi, vidi se i po minusima ovde.
Preporuke:
242
4
15 nedelja, 18 septembar 2011 16:50
Jasna*
Ova ekipa Natolobista,izmilela je iz svojih rupa negde devedesetih ,kad je pocela kriza u Jugoslaviji i ukazala se potreba za njihovim postojanjem,tj finansiranjem,(njihove gazde odresile kesu)pa su se ovi Natolobisti ,devedesetih zustro dokazivali svojim delovanjem protiv Milosevica koji je tada zastupao srpske interese ,a protiv Natoa.Medjutim devedesetih Natolobisti su bili u opoziciji,a sada su na vlasti,te danas ostadose jedino Rusi da protiv NAtoa zastupaju srpske interese.
Preporuke:
166
3
16 nedelja, 18 septembar 2011 17:02
Aleksandar
Opet drugosrbijanski hakeri dosli na ovaj sajt da rokaju nenormalne negativne glasove. To je smesno, time samo uklanjaju dokaz da ima ponekad nekoliko njih koji se sa opstim tonom ovdasnjih komentara ne slazu.

Pretpostavljam da je neka donacija od NATO otisla nekoj hakerskoj NVO (ako ne iz predsednicke kancelarije) posvecenoj "politickoj izuzetnosti" da upravlja ocenjivanjem komentara na NSPM.
Preporuke:
177
5
17 nedelja, 18 septembar 2011 17:02
Nostradamus
Rodio korov u Srbiji, valja sve pocupati...
Preporuke:
189
3
18 nedelja, 18 septembar 2011 17:08
apis
Klerofašističku mržnju koju pokazuju Nemci, Hrvati , Albanci prema nama Srbima , mogu donekle i da razumem.Ratovali smo nekoliko puta, samo u prošlom veku. Ali isprane mozgove Srba u Srbiji, ne mogu nikako. Duboko sam uveren da neki Srbi (i to viđeni) prodaju interese srpskog naroda zarad časti , vlasti ili bogatstva. Gramѕivost i doušništvo su postale glavne osobine tih nesrećnika.Ti srpski odrodi, kojima je nacionalna izdaja i podaništvo , ljudska vrlina, nikada neće razumeti gest ambasadora Konuzina. Oni treba da znaju da postoje Srbi koji nikada neće izdati svoju slobodarsku tradiciju, svoj obraz, svoju otadžbinu.
Preporuke:
202
3
19 nedelja, 18 septembar 2011 17:19
JM
Nema ovde više mesta za dve Srbije. Kocka je bačena. Može biti samo jedna i to ona prava Srbija. Pobeda nema alternativu, a ove sve na smetlište istorije. Hvala Bogu Srbija se ponovo kreće i više je ništa ne može zaustaviti. Živela Srbija!
Preporuke:
184
3
20 nedelja, 18 septembar 2011 17:30
Mladen Šipka
Ne zelim da zivim u Srbiji Borisa Tadica, Cede Jovanovica, Sonje Liht i Boska Jaksica.Americki,engleski,francuski,italijanski,...ambasadori su ambasadori zemalja koji su uveli sankcije Srbiji, bacali bombe po Srbiji i Srbima, a sada uzimaju i Kosovo.Ostalo su fore i fazoni i marketinski trikovi rezima.
Preporuke:
206
3
21 nedelja, 18 septembar 2011 17:41
Dag
Boško Jakšić je najbolji predstavnik ove antipatriotske bulumente koja vlada Srbijom. Kad neko nešto nema, on to nema, pa o tome ne može ni da govori. Ali on baš o tome najviše, i to vrlo ostrašćeno, voli da govori.

Kada je čovek slep, kako može da negira ono što drugi vide. Za ovog novinara Kosovo i Metohija nikada nisu bili srpski, a to je vrhunski dokaz da nisu ni sada. Ne verujem da bi kod takvih pomogao ni koji čas istorije.

Umesto toga, imamo grčevitu težnju da se bude tamo neko drugi, koji nisi i gde te neće. A onda ti ostane samo mržnja prema ovima ovde koji nisu kao ti. Boško Jakšić otvoreno pokazuje ono što druge nato-patriote možda skrivaju: otvorenu siktavu mržnju. Da to govori neko drugi, i da se ne odnosi na srpske patriote, bio bi to čist govor mržnje! Ovako je samo rutinski nedeljni komentar najuglednijih nacionalnih novina.
Preporuke:
156
3
22 nedelja, 18 septembar 2011 17:48
Cedini kompanjoni
Ovi minusi su od Cedinih kompanjona po njegovom naredjenu. Eto Cedo koliki te podrzavaju. Prijavi se sto pre na biro za zaposljvanje jer ti se blizi kraj.
Preporuke:
158
3
23 nedelja, 18 septembar 2011 17:55
iz Republike Srpske
Od E-novina i (novinara) Boška Jakšića nije se nešto drugo moglo ni očekivati. Uostalom, Jakšićeva Politika odavno više nije srpsko glasilo, a E-novine to nikad nisu ni bile.
A Sonja Liht? Nevjerovatno šta i koga sve ta žena drži u rukama. Upravo ona je glavni organizator skupa koji je s pravom naljutio gospodina Konuzina, a gospodja je i predsjednica Spoljno-političkog savjeta. Znači, čuvene srpske NVO drže i srpsku spoljnu politiku! Ako je predsjednica Spoljno-političkog savjeta naružila ambasadora Rusije zbog jedne istinite opaske, može se zaključiti da joj smeta i Ćurkinova podrška Vuku Jeremiću u Ujedinjenim nacijama, inače bi dobro pazila šta govori. Šefica Vuka Jeremića (vjerovatno i Borisa Tadića) upamćena je kao Soroševa ispostava u Srbiji, šta očekivati od nje i od onih koji su je postavili?
Preporuke:
189
3
24 nedelja, 18 septembar 2011 18:34
M
Odbrana Srbije teži slobodi, a sloboda uključuje i slobodu od verbalno-psihološkog terora druge Srbije. Ljudi samo brane svoja radna mesta.
Preporuke:
107
3
25 nedelja, 18 septembar 2011 18:43
Vlada
Tužno je kad ambasador druge države brani srpske nacionalne interese dok ih srpski ambasadori i članovi Političkog saveta MIP-a, koji su za to skupo plaćeni od ovog siromašnog naroda, ugrožavaju. Evo Ivan Vejvoda javno podržava nezavisnost Kosova. Uzgred, on je srpski ambasador u Berlinu. Oni su i dovedeni da brane interese Vašingtona i Brisela a ne srpske. Da je Srbije država kao što nije, svi bi oni ostali bez svojih skupih apanaža i otišli na smetlište istorije, gde im je i mesto.
Preporuke:
140
3
26 nedelja, 18 septembar 2011 18:47
Beli Orao
@Stradija. Ja sam počeo da se ponosim svojim minusima.hahahahaha
Preporuke:
88
5
27 nedelja, 18 septembar 2011 18:52
Marko Gay
Molim vas, ovo nije 14-ti vek.

Pitanja o kojima je govorio Konuzin ne resavaju se neuljudnim vikanjem, licnim napadom na ucesnike konferencije i slicnim - zaista neprihvatljivim - grubostima.

Moderna etikecija zahteva da se takvim problemima pristupa bombardovanjem i eventualnim slanjem vojnika na sporno podrucje.

Kao sto je neko vec primetio, Rusija je medutim odabrala da svoje vojnike povuce s Kosova, a nije cak ni bombardovala Ferizaj (Urosevac) ili Pristinu.
Preporuke:
15
183
28 nedelja, 18 septembar 2011 19:29
Saša
Ej bre drugosrbijanci, što sam ja gori od Rada Jovićevića?! Njemu 3 puta više negativnih bodova. Nema smisla.
Možda hoćete da nas posvađate pa nas različito tretirate? Lukavo, nema šta. Samo loša vam je taktika. Možda još niste konsultovali gaѕdu. Pa bio je vikend, sutra ćete!
Preporuke:
142
4
29 nedelja, 18 septembar 2011 19:39
Jasna*
@Marko ne budi tako siguran da nece!Dosta vas je Rusija pustala.AL kad bacuska pocne da vice,to je los znak(za vas).Ranije nije ni vikala,naprotiv, zahvaljujuci vasim marionetama,koje ste instalirali(Jeljcin,Cernomirdin,Kozirjev,Cubajs, Gajdar...),ali to sramno rusko poglavlje je zavrseno.Idili,a sa njom i vasoj osionosti, je dosao kraj.
Preporuke:
143
3
30 nedelja, 18 septembar 2011 20:50
nenad
Kazu gore navedeni anti srbi da Rusija iz interesa stiti Srbiju.
A sta rade amerikanci, nemci, francuzi i ostali. IZ INTERESA JE NAPADAJU I UNISTAVAJU.
E sad je prosto pitanje, ciji su interesi bolji po Srpski narod. Mislim da je sve receno ...
Preporuke:
136
2
31 nedelja, 18 septembar 2011 21:02
MP
Neoliberalni novinari,neoliberalni ekonomisti,neoliberalni političari svi pod jednom zastavom.Doduše već veoma otrcanom.Ako ne verujete meni pitajte Obamu.Posebno cenim citiranje BT sa njegovim visoko poštovanim opšte prihvaćeni(u "međunarodnoj zajdnici") stavovima.
Ovaj moj komentar nije objavljen na tekst BJ u Politici.
Preporuke:
99
2
32 nedelja, 18 septembar 2011 21:10
mornar popaj
Znam de se ovo nikome neće dopasti, ali g. Konuzin je bio čak i suviše umeren. Komentatori mogu tvrditi da na njegovu izjavu protestuju samo drugosrbijanci, NVO- euromanijaci, itd. Ali – ko danas u Srbiji ima svu vlast? Ko je srpski državni establišment, ko predstavlja Srbiju pred svetom? To sigurno nije ona masa ljudi koja smatra de je g. Konuzin u pravu. Gazde (marionete koje igraju tu ulogu) su baš euro- natomanijaci, i boškojakšići (a iza paravana Vašington i Brisel). Konuzinova izjava nije samo apel da se Srbija i Srbi dozovu pameti, nego pre svega izraz prezira i gađenja prema ljudima – Srbima, koji sve to trpe, koji u anketama daju indicije da će ponovo isto tako ili slično glasati (DS ili SNS, ili obrnuto, plus razne minipartijice iz iste bande). Zar takvima, kojima je samo do “hleba i igara“ pomagati, kad ni oni sami ne drže do svog nacionalnog i državnog dostojanstva? Ne zavaravajte se – bez temeljnih promena nema pomoći od Rusije (ili, uostalom, od bilo koga).
Preporuke:
125
2
33 nedelja, 18 septembar 2011 21:45
ja
U vasu opservaciju druge srbije treba da obratite paynju na Bujosevicevu politiku a sa danasnjom karikaturom na naslovnici su postigli dno dna
Preporuke:
83
2
34 nedelja, 18 septembar 2011 21:56
DUSL
po broju kao minus ocijenjenih komentara izgleda da su drugosrbijanci aktivniji na nspm-u nego ranije, bar ja sticem takav utisak. mozda i prime koji promil poruke sa nspm-a i postanu manji drugosrbijanci. nikad se ne zna...
Preporuke:
77
1
35 nedelja, 18 septembar 2011 22:45
mladen republika srpska
Braco sa druge strane Drine,ne znam kad ali budite sigurni da ce i jaksic i njemu slicni odgovarati za izdaju zemlje ,ma kako to sad izgledalo nemoguce.Naravno,treba izdrzati sav medijski teror RTS-a,B92 i sl.kojima je veca tragedija poraz tenisera nego sve muke sunarodnjaka na KIM.Sta reci za Gospodina Konuzina nego svaka cast.Kamo lijepe srece da postoji neko iz vlasti a da nije na platnom spisku zapadnih ambasada.Medjutim,ni ovo smece i sljam nece biti vjecno na nasoj grbaci i budzetu,razici ce se oblaci i nad Srbijom,pa ce jedini problem biti smjestajni kapaciteti zatvora i sudova.Iako to sad djeluje kao fikcija,dace bog,docice i taj dan.
Preporuke:
106
1
36 nedelja, 18 septembar 2011 22:51
Milos Stankovic
Pobogu, Konuzin se nije obracao srpskim vlastima, nego gomili autosovinista, finansiranih iz zemalja koje komadaju Srbiju. On jako dobro poznaje taj svet, posto ga je upoznao u Rusiji. Odatle takva reakcija. Sto rece neko od komenatora, to je kao kada bi pronemacke organizacije u Londonu odrzale skup 31. avgusta 1939. na kojem se diskutuje o novoj evropskoj politickoj arhitekturi, a pozdravni govor drzi Cercil licno!
Preporuke:
96
2
37 nedelja, 18 septembar 2011 23:04
Fristajlo
Reče Jakšić, politkom "drugosribijanaca-
Ako imaju iole samopoštovanja, zatražiće „diplomatskim kanalima“ da NjE napusti Srbiju. Bio bi to jedini i pravi odgovor države koja ne dopušta da joj strani ambasadori drže lekcije....
Krajnje neoprezno.
Jer, po tom osnovu, Srbiju bi odavno napustili skoro svi zapadni ambasadori...
Tupavo.
Preporuke:
81
0
38 nedelja, 18 septembar 2011 23:08
Boki
Treba biti realan. Profesionalac poput gospodina Konuzina izabrao je "odgovarajuci" skup i "odgovarajuci" ton i retoriku da bi isprovocirao medijsku paznju i "razbudio" veliki broj zaista uspavanih Srba.Da li je to po diplomatskom kodeksu nije ni vazno, vazno je da je dobio medijsku paznju u inace strogo kontrolisanim srpskim medijima.Sta je gospodin Konuzin Srbima porucio? Moje licno misljenje je sledece: Srbija je previse mala da bi opstala i bitisala nezavisno od interesa velikih drzava i blokova. Svedoci smo da svet lagano ulazi u novu bipolarnu ako ne i multipolarnu fazu. Nisam proruski "navijen" ipak moram da konstatujem i jasno objasnim i "prvosrbijancima" i "drugosrbijancima" da nama niko i ne ostavlja prostora za slobodan izbor. Sa jedne strane interes SAD i EU (jasno i glasno deklarisan i izrecen)je rascepkana mala i nemocna Srbija bez Kosova, verovatno Vojvodine i Sandzaka te ekonomski potpuno inferiorna i periferna teritorija mozda cak iu EU ali u svakom slucaju beznacajna.
Preporuke:
53
1
39 nedelja, 18 septembar 2011 23:12
Turas
Konuzin,veći Srbin od Srba.Prebacuju mu plaćenici iz NVO.Tačno je.Ko zna šta je ambasador Rusije rekao i to PRAVILNO razumeo ako je Srbin postideće se,oni drugi koji su tamo bili a nisu Srbi,naravno su tobože uvređeni.Ima i onih koji hoće da nam objasne zašto je postupak Konuzina nepristo jan.Da ne kažem ispiraju nam mozak praveći paralele sa Cecom kao pokušaj blamiranje vladajuće oligarhije sa"kriminalnim osobama" G.Jakšiću,vaš bezuspešni pokušaj da nas ubedite u neke"činjenice"samo je upozorilo da pripadate grupi mudraca,kada ih neko pljuje oni onda"objasne"drugima da to pada kiša.Ja samo mogu da kažem,pored takvih,secesija Srbije se nastavlja i da moramo da odvojimo za spas zemlje,žito od kukolja.
Preporuke:
56
0
40 nedelja, 18 septembar 2011 23:15
Svetislav Kostić, "proziva" Boška Jakšića
Vi, gospodine Jakšiću, bili ste prvi koji na stranicama Politike zahtijevao da Srbija bude prva država koja će da prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

Iako se već tada među običnim svijetom govorkalo o monstruoznim zločinima političko kriminalnih struktura na Kosmetu o srpskim žrtvama kojima se vadili organi dok krvotok radio i onda ili smjesta ubijeni ili zašnjirani i tavorili do slijedećeg "operativnog" zahvata i tek onda od krvničke ruke oslobođeni od strahovitih muka.

Mi obični ljudi možemo tvrditi da o tome nismo ništa konkretno znali, ali ne i jedan renomirani novinar u Beogradu.

Dovoljan razlog da se ne eksponira suviše i kontrahente ne vuće za jezik koji ne pate od kratkog pamćenja kada je tema južna srpska pokrajina u rukama albanskih kriminalnih struktura.

Ambasador Konuzin može samo da se čudom čudi jer i njemu vaš angažman za nezavisnost Kosmeta poznat. Koje ono rekao kako je napad najbolja odbrana?
Preporuke:
65
2
41 nedelja, 18 septembar 2011 23:27
Boki II deo
Sa druge strane interes Rusije je jaka, velika i vrlo uticajna Srbija (zaista lider regiona) ali naravno pod njihovom "sapom" i jakim politickim uticajem a mozda cak i potrebom da se ostane i vojno prisutan na Balkanu i Evropi (baze i sl.). Srbija moze da egzistira samo u jednoj od ove dve "stvarnosti".Dilema je "kome se privoleti carstvu"? Sa stanovista logike i opstanka Srpskog naroda i Srpske drzave odgovor je jednostavan. Svakako ne ici u skute onima koji zele da te uniste. To je gospodin Konuzin "urlajuci" porucio javnosti Srbije a ne pomenutom skupu. Nazalost ljudi (ne samo Srbi)su sebicni i skloni da prodaju veru za veceru pa su spremni da idu tamo gde misle da ce "dobiti leba bez motike" odnosno znacajno bolji standard. Nazalost Rusija nije ucinila ni jedan znacajan korak da "promovise" bratsku i zdravu ekonomsku buducnost Srbije nego nam "bratski" gas prodaje po 30% vecoj ceni nego Hrvatskoj naprimer sto Konuzinov nastup pretvara u licemerje i dodatno slabi Rusku poziciju.
Preporuke:
18
19
42 nedelja, 18 septembar 2011 23:49
Dragon
Obratite pažnju na ANKETU !!!
Za par sati 3.000 "ne" glasova. :)

"Žuti Hitlerjugend" su potpuno poludeli večeras.

Izgleda da je Boris imao neprijatan telefonski poziv od Sonje.
Verovatno mu je pripretila da sutra sabajle ne očekuje nikakvu uplatu.
Preporuke:
114
1
43 nedelja, 18 septembar 2011 23:54
Ružičasti panter
Da smo država kao što nismo, osobama sa tog skupa bi jednostavno bilo oduzeto srpsko državljanstvo.U Švajcarskoj se recimo državljanstvo oduzima osobi koja svojim ponašanjem nanosi štetu ne samo interesima već i ugledu Švajcarske. Većina evropskih zemalja ima slične propise. Samo mi puštamo razne nikogoviće da nam vršljaju po zemlji.
Preporuke:
64
1
44 ponedeljak, 19 septembar 2011 00:11
Bosko
Jedino sto se slazem sa jaksicem na zalost mojim imenjakom je da gospodin Konuzin pokusava da probudi uspavanu patriotsku Srbiju.Dali ima efekta,da ali samo delimicno potrebno je jos mnogo ovakvih govora istine da bi se narod napokon probudio.Sta rade raznorazne NVO i prosrpki presednici "javno" me zabrinjava,ali me mnogo vise zabrinjava sta rade tajno;truju nas GMO hranom,zaprasuju nas svakodnevno,pogledajte u nebo ponekad uverite se sami tragovi zaprasivanja su vidljivi.Zahvalio bi se gospodinu Konuzinu i pozeleo da nastavi sa budjenjem patriotske Srbije a narocito da probudi i Srpske patriotske vodje kao npr. gospodina Kostunicu.Neka nam je Bog svima na pomoci
Preporuke:
39
0
45 ponedeljak, 19 septembar 2011 00:39
Tatjana
E,al` ja najviše volim kad čeda kaže daje Srbija "suverena drtžava"=

Kad njega trpimo, suvereni smo taman koliko zaslzžujemo!
Preporuke:
79
0
46 ponedeljak, 19 septembar 2011 00:46
srba
@DUSL

Izuzetno su aktivni, u toku je napad na sajt drugosrbijanaci, pogledajte iznenadnu poplavu negativnih ocena svih komentara u kojima se osudjuju evrofanaticne bitange i njihove gazde.

POGLEDAJTE ANKETU

Jutros je bilo preko 90 % podrske za gospodina Konuzina, evo dok kucam ovu poruku vec su dodali preko 3 000 glasova i spustili podrsku na 50 %. Sonja Liht odresila kesu izgleda ...

Ispasce na kraju ankete da niko u Srbiji ne podrzava stav gospodina Konuzina, a siguran sam da preko 95 % posto gradjana deli njegovo misljenje i stav.
Preporuke:
79
0
47 ponedeljak, 19 septembar 2011 00:53
Kolaterlna steta
Da je Jeljcin 1999 uradio ono sto i Romanov 1914 Rusija bi vec tada odbranila Srbiju. Protivnik je isti: neki narodi u pohodu na slovensku zemlju koju nikada nisu smatrali zemljom vec imperijom koju ce srusiti.
Kao Staljin jednom, i Jeljcin je odlucio da kupi vreme umesto da brani saveznike. Ta politika ima smisla ako je za to vreme stvorena armija spremna da brani cak i saveznike jer se sahovska partija blizi kraju, a Rusija ulazi u sah-mat. Hitler je to jednom iskoristio, a Ruse je to kostalo 22 miliona zivota.
Zbog nuklearne opasnosti rat je postao i rat za saveznike, svaka zemlja se racuna pa i Srbija. Zemlja koja prva izgubi saveznike je izgubila rat jer zbog antiraketnog stita na granicama nece moci da odbije atomski napad. To tu zamlju vodi do unutrasnje implozije i raspada.
Zna to g. Konuzin pa je zabrinut zbog Srbije ali bez armije na nivou blizu onom iz SSSR preti praznom puskom koja nema snagu odvracanja.
Moja poruka svima: Belive in love not war before it's to late!!
Preporuke:
23
3
48 ponedeljak, 19 septembar 2011 01:16
Marko Š.
Jedino ostaje nejasno kako ih nije sramota i stid s obzirom kakvu diplomatiju nam već decenijama prikazuju ambasadori iz NATO država, pa i komšiluk. Dakle, sumirano, svako devalviranje Srbije prema EU je ispravna stvar, a svako sokoljenje Srbiji da postoji bilo kakva alternativa nije ispravna stvar? Postaje sve jasnije da čak nije nužno biti plaćenik da bi razmišljao i filozofirao kao DŽejmi Šej na primer. Srbija rađa sve, pa i takve pametnjakoviće nažalost. Gde su bili pre 600 godina da spreče rat sa Turcima, sigurno da je bilo 1000 boljih rešenja nego ono što nam se desilo. Da smo bili širokoumni, možda bi Beograd postao glavni grad Turske sa Srbima na čelu. Verovatno se neki sada upravo tome nadaju, ali ne gledaju ka Bosforu već La Manšu.

Na kraju samo mogu reći da mi je izuzetno drag nastup NjE Konuzina. Sigurno da je pogrešio iz ugla diplomatskog nastupa, ali je barem govorio u korist Srbije. Da čovek ne poveruje da neko to govori u BGu..
Preporuke:
40
1
49 ponedeljak, 19 septembar 2011 01:30
Markos
A evo kako diplomatiju jednostavno pojašnjava Dragoljub Živanović u jednoj skorašnjoj analizi:
"Nije mi jasno zašto se ovi naši ljute, ali oni se po pravilu ljute na ceo svet kad se ovaj ne slaže s našim viđenjem politike i međunarodnih odnosa, a posebno mi nije jasno što se ljute na Hrvate. Nisu valjda od nove zvezde na evropskom nebu očekivali savezništvo i razumevanje, uz sve neraščišćene istorijske račune i rasplamsane nacionalne strasti?

Real-politika danas je na ceni više nego ikad, a to podrazumeva dobru dozu sebičnosti i odsustva skrupula. Francuski ministar odbrane na kritike da se dnevno za operacije u Libiji iz budžeta te zemlje odvajaju milioni evra, hladno je odgovorio da je to investicija za budućnost. Još se požalio što su Francuzi sa zakašnjenjem podržali intervenciju, a to im, verovatno, umanjuje udeo u akcionarskom društvu koje će upravljati Libijom, odnosno naftom."

Zaključak je jasan, Konuzin je prevazišao SVAKU meru, ali samo zato što je Rus, a ne na primer Nemac...
Preporuke:
47
0
50 ponedeljak, 19 septembar 2011 07:05
Angel
Konuzin im malo prodrmao evro-atlanski brod a ovi na njemu se usplahirili da tone. Ne tone još, al će brodica evro-atlanskih integracija, što se Srba i Srbije tiče da potone sigurno, kao i onaj Titanik za koga su mislili da je nepotopljiv, pa je potonuo još na prvoj plovidbi, i to očas posla.
Preporuke:
51
0
51 ponedeljak, 19 septembar 2011 08:06
Mica Radulovic
Dozvolite da se pozovem na pesmu NAŠI DANI (1910) Vladislava Petkovića Dis-a. Stihve govori srpski glumac Goran Sultanović.

http://www.youtube.com/watch?v=c8Ej0ADbGNY
Preporuke:
73
0
52 ponedeljak, 19 septembar 2011 08:29
Janos
Citat:"NjE je, što se mene tiče, promašio ovo ambasadorsko mesto. Gaf za gafom. Bolje bi mu pristajalo da bude gubernator Magdamskaje oblasti."

Kao prvo Jaksicu nauci geografiju, nije Magdamska oblast , nego Magadamska oblast, a kao drugo tebi preporucujem da pises na nekim trecerazrednim temama sto se Srbije tice.Na primer pisi zasto SAD ce staviti veto na palestinsku drzavu, zasto Turska ne priznaje Kurde i sl.Nisi ti dovoljno potkovan za teme Srbije.Za NE Konuzina ne brini, neci Lavrov zbog tvog napisa da zazvoni Konuzinu da pakuje kofere.
Preporuke:
52
0
53 ponedeljak, 19 septembar 2011 09:48
Siniša Stefanović@Janos
a kao drugo tebi preporucujem da pises na nekim trecerazrednim temama sto se Srbije tice.Na primer pisi zasto SAD ce staviti veto na palestinsku drzavu, zasto Turska ne priznaje Kurde i sl.

Prijatelju, sam sebe opovrgavaš. Otvori bilo koji geografski ili istorijski atlas i razmisli još jednom. Vesti s tih strana za nas nipošto nisu od trećerazrednog značaja.

I ne čitajte šta o Bliskom istoku Jakšić trabunja: pojma nema šta govori, šara po naslovima pa piše kako se njemu čini da jeste.
Preporuke:
24
0
54 ponedeljak, 19 septembar 2011 10:03
Misajlo
Jaksicu pogledaj i saslusaj stihove koje recituje Goran sultanovic.Mozda ces nakon toga da ostes raspolozenje i dusu NARODA.
Preporuke:
26
0
55 ponedeljak, 19 septembar 2011 10:27
slobodan 50
ogromna je odgovornost, svih, koji se sprdaju sa najvećom silom na svetu...zapitajte se, kakva je to zemlja, kakav je to narod, kada ima jaku dr
avu na dva kontinenta...prvo se obrazujte, vi dobronamerni, pa onda donosite sud o rusiji...ovi drugi, nisu više ni bitni, ali je njihova odgovornost ogromna...srbija je jedna i sada je, malo skraćena na jugu, ali daće Bog, uz pomoć rusije i kine, biće sve kako treba i srbija će biti napredna zemlja, jer joj je takav gen...
Preporuke:
34
1
56 ponedeljak, 19 septembar 2011 10:28
Srbija i Rusija do Tokija i Milvokija
Kad se napravi presek komentara na ovih nekoliko tekstova zaista se stekne utisak da većina ipak voli majku Rusiju. Ona nas nije bombardovala, činila je to nekim drugima. S njom smo uvek bili u dobrim odnosima, hvala Bogu što nismo prošli kao neke druge zemlje. Jer da smo prošli kao Poljska, Češka ili slično, mrzeli bi danas majku Rusiju i to bi bilo zaista ružno i nezahvalno. Rusija bdi nad nama, i zato nema veze što se gospodin ambasador dere i deli namk lekcije. Zašto to i da ne uradi jer nam je u svakom slučaju lepše trpeti poniženje i uvrede od njega nego od mrskih zapadnjaka. On ima pravo to da radi jer, kako mnogi patriote primećuju, iako Rus, veći je Srbin od mnogih drugih Srba. Bravo Konuzine, samo nastavi!
Preporuke:
28
8
57 ponedeljak, 19 septembar 2011 11:13
Dijasporac
Naravno da g-din Konuzin ne mogu reči vređa NATO lobiste, njih može uvrediti nedovoljan honorar, izostanak lepog provoda, letovanja , znate da hedonizam nema granica.
Nego ja mojim " prijateljima" NATO zaljubljenicima... šaljem razglednice porušenih mostova u N. Sadu, bombardovanih gradova Srbije, sahrane najmilijih.

Jedan mi je odgovorio , krivce treba kazniti a Milošević je zaslužio, odgovorio sam mu , svako dobro tebi i tvojoj deci od NATO pakta !
Preporuke:
35
1
58 ponedeljak, 19 septembar 2011 11:21
@Srbija do Tokija
Ti se malo zaneo, ne radi niti nam je radila ikada Rusija što su ovi radili i rade od 1990, kako si jedan mali previd napravio... he,he, živeo ti nama ISKRENKO !
Još si zaboravio, nisu Srbi dočekali 1941 g. vermaht sa LIEBE FIRER !
Preporuke:
29
1
59 ponedeljak, 19 septembar 2011 11:22
Nn
Konuzinova rečenica: ”Ima li ovde Srba”, biće ponavljana na mnogim mitinzima po Srbiji.
Preporuke:
41
1
60 ponedeljak, 19 septembar 2011 12:20
Geografija
Gde je ta Magdamskaja oblast u Rusiji koju autor pominje u clanku? Takva oblast u Rusiji ne postoji, pa g. Konuzin i ne moze biti gubernator nepostojece oblasti.
Preporuke:
20
3
61 ponedeljak, 19 septembar 2011 12:28
slobodan 50
potpuno staloženo, realno, bazirano na istorijskim, političkim činjenicama, današnjici, bazirano potpuno oslobođenjen svih uticaja sa strane i unutra, TVRDIM, da nam je rusija i ruski narod veliki prijatelj....normalno, da NAS nisu maltretirali rusi, a ako jesu nekog drugog, ŠTA MI IMAMO SA TIM?ali, zašto, mi, ne razmišljamo na taj način, kada ameri, englezi, francuzi i nemci sve živo tepaju i maltretiraju?gde nam je taj isti aršin u postavci?u poređenju?
srbija je jedna, nema dve, čista podmetačina srpskih neprijatelja koji dele srbiju, radi interesa...zavadi pa vladaj, a ako ne uspeš u tome, uvedi sankcije, a ako ne možeš ni to, onda bombarduj, ako ne možeš ni to, onda napravi peti oktobar i razjebi svu privredu, vojsku, školstvo, zdravstvo....e, to je već uzdrmana srbija i sada novo ide "filovanje"pred nove izbore i pred gubitkom kosova...zato je ogromna odgovornost svih, pa i n...
Preporuke:
32
2
62 ponedeljak, 19 septembar 2011 12:41
slobodan 50
i još nešto:

POSTOJI SAMO JEDNA SRBIJA, KO DRUKČIJE KAŽE, KLEVEĆE I LAŽE...
Preporuke:
44
1
63 ponedeljak, 19 septembar 2011 12:46
Dobri srpski računarski Cracker ( ne Hacker, za neupućene )
Rešio sam samo da rodoljubima sa ove strane otpišem nekoliko redova i odagnam njihove strahove. Nije žuti hitlerjugend navatao 3000 ljudi na anketi već je iskoristio jednu bezbednosnu falinku ovog sajta, koju vam zarad fer pleja ne mogu otkriti, ali je vrlo jednostavna. Sve u svemu ja sam malo izjednačio rezltat u korist Baćuške, čisto radi reda. A vama klincima što prestrašujete Srbe na ovom forumu jedno malo upozorenje, ne znam gde živite i koje vam je puno ime, ali je neko sa vaše ip adrese i off computer email accounta poslao 1000 spamova o produženju penisa i vijagri, pa se ne uzbudite ako vam moderatori Gmaila budu zatvorili account i stavili vas na crnu listu.
P.S. Običnim ljudima se izvinjavam na korišćenju stranih izraza to je da me žuti klinci bolje razumeju. Ne bojte se ima mnogo više prosrpskih računarskih znalaca na netu, nego ovih amatera.
Preporuke:
185
54
64 ponedeljak, 19 septembar 2011 13:06
thinking maize
Šta reći!? I POSLE Tita Tito! Eto, to su svi ovi "drugosrbijanci", sve osedeo Titin pionir do izlapelog Titinog "omlatinca"! Sa sve NEO-NATO "skojevcem" Jovanovićem! Ne, nije to ČASTAN partizan Sava Jovanović-Sirogojno, to je NEO-NATO Čeda, miljenik teta Meri!
Preporuke:
34
4
65 ponedeljak, 19 septembar 2011 14:50
Ent
Kako su se samo nasli uvredjeni drugosrbijanci. Za srce ih je ujeo. Bacio im je istinu u oci.
Preporuke:
33
2
66 ponedeljak, 19 septembar 2011 15:28
Nikola
Usekli su mi se njihovi likovi u um i razvio se neki filter koji ne dozvoljava pristup tim njihovim dosadnim blebetanjima što sva međusobno liče jedno na drugo. Ne želim da ih čujem više jer tu razuma i dobre namere nema. Daće dragi Bog, pa će i oni umuknuti jednom, a brojnima uniženim i poniženim tada će da svane.
Preporuke:
17
2
67 ponedeljak, 19 septembar 2011 16:12
Damjanovic
Magadanska oblast je jako siromasna, ima samo metal i
kamen,od metala samo zlato, od kamena samo drago kamenje!
Preporuke:
19
2
68 ponedeljak, 19 septembar 2011 16:46
Zaratustra
Jaksic je (odavno) sredstvo u tudjim rukama,zato ga vidimo cesto uprljanog.
Politika je izgubila svaki kriterijum.Da je makar tanja,pa da da necemu i posluzi....
Preporuke:
25
1
69 ponedeljak, 19 septembar 2011 18:13
Dragon
@Dobri srpski računarski Cracker

To, Lutko !!!

;)
Preporuke:
76
2
70 ponedeljak, 19 septembar 2011 18:30
Prokiso_Đuveč
Ovo nije za normalan stomak.
Preporuke:
8
20
71 ponedeljak, 19 septembar 2011 20:24
Dušan Anić
Ej, Srbi pa osvestite se, pa Rusija stvarno kroz istoriju pa evo i danas ovaj Aleksandar Konuzina radi protiv Srba izdaje nas.P Srbija ima narod koji je izglasao vladu i ta vlada na primer radi, ugovori carinski peča-dogovori sve ostale pralaze ostanu samo dva sporna. RUSI bi sada da ne pomažu da Srbija ide u tom pravcu pa to je stvarno strašno od te braće Rusa.Pa znaju li oni da ima Srba koji stvarno misle da nam ta braća nikad nisu pomogla i da su nas samo kroz istoriju izdavali. Ako ti nazovimo ih Srbi saznaju i za ovu izdaju teško njima.Od Amerike smo se odbranili a Rusiji ćemo zbog ovoga objaviti rat.
Preporuke:
4
40
72 ponedeljak, 19 septembar 2011 21:05
Dušan Anić~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Baš si pogodio , blamiraju vas, nisu Rusi nikada bili vaši, izdaja, izdaja, hoću proteste a Čedom na čelu , HEHHHHHHHHHHHHHHHHHHE!
Preporuke:
41
5
73 ponedeljak, 19 septembar 2011 22:45
Predrag Gazivoda
Bez obzira sta Sonja Liht ili Ceda ili Bosko mogu da napricaju, cinjenica je da je Konuzin u pravu i SVI Srbi to dobro znaju, zato mu i ne zameraju jer on je rekao ono sto oni ne mogu, jer nemaju priliku.
Preporuke:
45
1
74 utorak, 20 septembar 2011 00:44
Aleksandar
Ovde ništa nije sporno. Reagovali su oni koji bi da se pitaju odavno prodali ne samo Kosmet već i Srbiju. Naravno omiljenom Zapadu bez obzira što taj isti Zapad sve više ekonomski i finansijski posrće i što Srbija nikada ne treba da se veže samo za jednu opciju, jednu velesilu. Ta nazovi "druga Srbija" je na žalost dominantna u našim medijima, pa i u realnom vodjenju naše spoljne politike. Mi moramo sve više da širimo ekonomsku saradnju sa Kinom i Rusijom, kao i drugim državama koje beleže ekonomski napredak.
Preporuke:
32
0
75 utorak, 20 septembar 2011 10:15
Dušan Anić
Ej,Srbi uključite mozak.Primećujem da ima Srba koji pišu stranim pismom latinicom.Ima Srba koji pišu srpskim pismom Ćirilicom,ali i to što napišu ili pročitaju ne razumeju.Medijima je lako sa takvim Srbima da manipulišu.Nikada Srbija neće priznati državu Kosovo.Ko razume shvatiće ko ne razume kasno će shvatiti.
Preporuke:
5
27
76 utorak, 20 septembar 2011 18:35
Vlada
Jedan mali osvrt na lik i delo spoljnopolitickog komentatora Politike Boska Jaksica.

Gospodin Jaksic je veliki zagovornik ulaska Srbije u EU i usvajanje evropskih vrednosti.
Dobro, mogli bi smo reci da je to njegovo ubedjenje i protiv toga nebi imali nista, covek je u to ubedjen pa dok se ne uveri u suprotno tesko da iko ta ubedjenja moze da promeni.

Iz gore navedenog mogli bi zakljuciti da je i njegovo ponasanje u skladu sa tim principima i vrednostima kao i da za svako ponasanje koje nije u skaldu sa pomenutim principima spreman da snosi konsekvence koje bi snosio neko na njegovom polozaju u bilo kojoj drzavi clanici EU.

E sad, voleo bih da mi gospodin Jaksic kaze
koliko bi vremena (sekundi) neko proveo na polozaju dopisnika iz Rima, jednog uvazenog dnevnog lista (u nasem slucaju Politike), da je posalao clanak sadrzine kao njegov, pod naslovom "POLEMIKA O SUNDJERU", od 12 decembra 1996.
Pomenuti clanak mozete lako pronaci ako na google otkucate "Bosko jaksic akrostih".
Preporuke:
12
0
77 utorak, 20 septembar 2011 18:38
Vlada
Dakle ako ste nasli clanak koji sam naveo, uzmite pocetno slovo svake recenice i procitajte sta ste dobili.

Clanak je politika objavila 13 decembra 1996 godine a autor je dopisnik iz Rima.

Evropski, nema sta
Preporuke:
14
0
78 sreda, 21 septembar 2011 00:51
Maroje
nesto me zanima. Kako u Srbiji nekadasnji saveznici koje su desetljecima uzdizalo u nebesa, sada odjednom postali 'fasisti' i zlocinci. Da li su oni promijenili stranu ili se promijenila percepcija u Srbiji.

I kako da covjek stvarno zna ko je saveznik a ko fasista, i kada ce saveznik da postane fasista.
Preporuke:
0
16
79 sreda, 21 septembar 2011 08:11
nataša @ Maroje
Evo ovako Maroje. Nacisti su ljudi koji su u svom političkom programu inali antisemitizam, antislovenstvo i antisrpstvo. Taj politički program u onom delu koji se odnosi na Srbe, dakle antisrpstvo je imao svoju praktičnu operacionalizaciju u fizičkoj eliminaciji Srpskog naroda u celini. Nacistički program ima svoje prethodnike i fizičke i ideološke u Habzburzima, a naslednike u neonacistima i neohabzburgovcima.
Svoj politički program u toku ratova ostvaruju masovnim ubijanjem Srba u logorima 1914-18. Arad i Terezin itd, 1941-45 Dahau i Jasenovac itd. i 1992-94 Lora, Dretelj itd. U pauzama između ratova imaju politiku koja se sažima u ukidanju srpskog imena, jezika i prava na ikakvu državu, kao i prikrivanju počinitelja masovnih egzekucija u pomenuto vreme na pomenutim mestima. Eto to su nacisti i fašisti.

Oni koji se tome suprostavljaju su saveznici.

Da li je neko saveznik ili je nacista i fašista zavisi od te prakse i suprostavljanja istoj.
Preporuke:
11
0
80 sreda, 21 septembar 2011 11:39
Saša
Maroje, mene ne možeš da foliraš. Trudiš se da se predstaviš Hrvatom a kompozicija rečenica ti je potpuno srpska. Ne ide desetljeće i "ko", nego ide desetljeće i "tko", a ima tu još podosta neveštog pretvaranja. No to što neki Srbin mrzi Srbiju, ne mora da znači da se treba sakrivati iza hrvatske varijante srpskog jezika.
Preporuke:
13
0
81 sreda, 21 septembar 2011 12:43
Slavomir Srpski
Mislim da je Jaksic kao "slobodni jevropski strelac" pretrpeo najveci udar, kada je Konuzin upalio lampu u mraku da vidi da li jos ima Srbina a da nije sakriven u nekoj misjoj rupici. Toliko je Jaksic nervozan i nestrpljiv da je pokusao sve i svasta: od ironije do samokritike sopstvene kritike, pokusavajci da prejudicira patriote u njihovoj kritici njegove posprdne i lose sakrivene nervoze. Konuzin ga je pogodio u dno duse, pa hteo ne hteo Jaksic izlazi iz lepih manira i profesionalne smirenosti, iako Ruski Ambasador nije rekao ni porekao da je 'veci Srbin od Srbina" i time dao bilo kakvu vezu sa navodnim Putinovim predumisljajem. Naprotiv. Kako moze da se postane veci od nekoga koga po ambasadoru nema, pa ga trazi i proziva: da li IMA Srbina, jer se ne vide. Ne moze se Jaksicu postati veci od onoga koga navodno NEMA, jer bi onda bilo ko bio veci od istog.
Preporuke:
15
0
82 sreda, 21 septembar 2011 18:21
Patriota
Cedi, Sonji Liht, Canku, Vejvodi, Trivanovoj i svima onima koji sada napadaju russkog ambasadora nije nista zasmetalo kad im je njemacki ambasador Zabel rekao "ako ne priznate kosovo, izgubit cete i Vojvodinu i Sandzak". To nije bio diplomatski ispad i to nije bilo omalovazavanje srbije. Takovoh primera ima koliko hocete, svaki politicar koji dodje u srbiju vredja i omalovazava srbiju a poslusnici mu za to pljescu i razvlace usta od uha do uha.Konuzin je rekao samo no sto misli svaki posteni srbin i rodoljub, apa kako onda ocekivati da se to svidi onima koji se u Skupstini srbije bore da kosovo postane nezavisno.
Preporuke:
11
0
83 četvrtak, 22 septembar 2011 16:34
Lipar
Bravo Dušane Aniću za pominjanje ćirilice!Plašim se da će srbski narod pasti kao zrela kruška kada neće da samo klikne gde treba pa da piše srbskom ćirilicom umesto hrvatskom latinicom.Reče jedan genijalac medicinski tehničar u penziji 2000.g :
"Da smo bili jaki u ćirilici ne bi nas smeli napasti."
A Rusi, "koji nam nikada nisu pomogli!"
Godine 1810. došlo ih je oko 3000 sa Dunava
( doveo ih hajduk Veljko) da bi se zajedno sa 4000 Srba uspešno stali pred 35000 turske vojske koja je nadirala od Niša.Komandovao ruski general grof Orurk.Stotinu godina kasnije meštani Varvarina podigli su spomenik palim ruskim junacima.
Godine 1876. Srbija je povela rat za oslobođenje Stare Srbije i dođe u pomoć oko 7000 Rusa , na čelu sa čuvenim generalom Černjajevim, koji je primio srpsko državljanstvo.
Samo na jednom uskom položaju (Đunis kod Aleksinca)pogibe ih 650 od 1000 koliko se tu zateklo.
Hvala i slava Rusiji!
Preporuke:
8
0
84 subota, 24 septembar 2011 04:10
The Jack
Ceda i Jabba The Hutt-ica su se kanda malko uznemirili. Navikli da se lepo saviju, prima pare i poneku packu, kad, ono, medjutim - stigla samarcina, a sve bez love. C, c, c .... Sada moraju da objasnjavaju zasto, eto, pa nema demostracija protivu izjave Ambasadora Konuzina, pa sto ga ljudi u Topoli tako lepo primise ....

Kanda su malko preobecali svojim gazdama, a?
Preporuke:
5
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner