Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Kako i dokle BiH može da izdrži

Komentari (45) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 22 avgust 2011 15:49
cvarak
Iskreno se nadam, da nece jos dugo. Drzava koja je silom USA oruzja naturena, vecini njenih stanovnika, ne moze prezivjeti, dogdice joj se ono komunisticko, odumiranje drzave. Aferim.
Preporuke:
35
4
2 ponedeljak, 22 avgust 2011 15:57
Nostradamus
Sigurno ne jos zadugo, konobar je vec dosao da naplati, ko je sta popio i pojeo.Bosna je postala samo geografski pojam gde zive tri naroda koji nemaju ni jednu dodirnu tracku ili cak zelju da ta zamlja opstane.Vreme koje dolazi ce definitivno staviti tacku na ovu gresku zapada jer kako Merkelova rece Multieticnost je mrtva, a tako i Bosna.
Preporuke:
34
4
3 ponedeljak, 22 avgust 2011 16:27
Averoes
Al ne placi domovino mila, jos u tebi mudzahida ima...
Preporuke:
7
27
4 ponedeljak, 22 avgust 2011 16:49
Biberaga
Izdržat će Bosna daleko više nego Srbija.
Srbija je pred rasulom!
Preporuke:
8
30
5 ponedeljak, 22 avgust 2011 16:53
BH patriot
Pa zar još u X stolječu Časlav nije govorio da Bosna može još samo malo izdržati??
Ode Časlav u vječna lovišta a Bosna traje i traje,,,,!
Preporuke:
11
25
6 ponedeljak, 22 avgust 2011 19:29
Bivši Sarajlija
Nema "bosne", NITI će je biti.
"bosna" postoji samo u glavama onih islamskih pljačkaša, što sanjaju da pljačkaju druge, jer drugačije ne znaju živeti.
Nema "bosne" NITI će je biti.
Preporuke:
30
5
7 ponedeljak, 22 avgust 2011 19:43
Kojot
Pa BiH i nije drzava u pravom smislu reci, ona je ustvari, propali eksperiment Klintonove administracije, nesto kao mrtvorodjence, ljuljati ce ga jos malo, dok i sami ne shvate da mu ne mogu udahnuti zivot. Sto se pre dogodi razlaz, pre cemo poceti da brinemo samo svoje, a ne i tudje brige.
Preporuke:
29
3
8 ponedeljak, 22 avgust 2011 19:52
Merkelova
Pljačkaša???
Bosna je preživjela najgore, preživjet će i ove posljednje trzaje velikosrpske ideologije!
Preporuke:
8
29
9 ponedeljak, 22 avgust 2011 20:40
Nostradamus
Zanimljivo je da na srbskim sajtovima ima sve vise poturica.Valjda u Avazu nemaju sta procitati ili se pripremsju za provratak u staru veru-Pravoslavlje...ako, ako, nece im biti prvi put.
Preporuke:
28
5
10 ponedeljak, 22 avgust 2011 21:55
Dijasporac
Ja bih Bosnu , pardon Federaciju nazvao Mladoturska Republika i svi bi bili zadovoljni, mislim da sarajevski barjaktari imaju hatišerif iz Turske da to učine, aferim !
Preporuke:
14
4
11 ponedeljak, 22 avgust 2011 22:09
Fristajlo
Tragikomično je ovo gostovanje "velikobosanaca" na srpskim sajtovima i forumima...
Nekakvim očajničkim samo-ubeđivanjem pokušavaju da se ohrabre, valjda međusobno, da ako ikako mogu uvrede, "seire", izliju žuč.
Ne mogu da se otmem utisku da je to zato što uviđaju koliko su i sami prevareni, i koliko sada još manje imaju državu, od one zajedničke. Poslužili su svrsi, i počinju da to shvataju.
Ne treba im uzeti za zlo; velika većina njih nije ni imala kud. Prevareni, obmanuti ljudi, kao i svi mi, manje više. Zlikovci su ih uvukli u svađu, iz koje svi izlazimo poraženi, a sada još i ta podrška zlikovaca polako nestaje, i svesni zla koje su počinili i svojih grešaka, svađom pokušavaju da prikriju stid i sramotu. Religija je opasna stvar, kad joj se toliko prida važnosti...
Preporuke:
17
2
12 ponedeljak, 22 avgust 2011 22:29
Bosanac
@Nostradamus
A ti si kao PRAVI pravoslavac??
Preporuke:
4
12
13 ponedeljak, 22 avgust 2011 22:36
Bosanac
Srbija puca na sve strane , a vi o Bosni!
Preporuke:
4
15
14 ponedeljak, 22 avgust 2011 23:02
Armagedon, Krajina
Čekajte narode, da li vi želite nestanak Bosne? Znate li da je Bosna jedna od najstarijih srpskih država kojom su vladali srpski kraljevi i to veoma uspješno?
Ovdje se vodi polemika izvan teme o kojoj je mladi Stefan pisao ali nebitno, važno je ustanoviti da se ovdje sudaraju dvije dijametralno suprotne države u vremenu i prostoru. Jedna je istorijska i uspješna Bosna do 18. vijeka, a druga je komunističko-Dejtonska država koja je politikom i višestranačjem upropastila ovako lijepu i od Bogom danu zemlju. Ta Dejtonska BiH je rođena na animozitetu naroda i zbog toga ova država teško može da funkcioniše u budućnosti.
Za neupućene kratka lekcija istorije o Bosni, srpskim vladarima i nacionalnom blagu moje Krajine - http://cafehome.tripod.com/cirilica.htm
Preporuke:
14
3
15 ponedeljak, 22 avgust 2011 23:19
cvarak
Prisusvo ovolikog broja Bosnjaka na srpskim sajtovima, shvatam samo, kao zelju za prosirivanjem saznanja, iz tema o kojima se diskutuje.
Preporuke:
16
1
16 ponedeljak, 22 avgust 2011 23:23
Marko
Bosna je postojala preduga stoljeca da bi je sada neki nevazni mangupi rasturili. Ova nevjerojatna potreba da se Srbija prosiri na 'zapadne srpske zemlje' RS i RSK je vec pomalo tragikomicna. Zato jer ni sami ne znaju sta bi sa tim zemljama, nema privrede, nema rudnog blaga, natalitet negativan. To je neka fiksna davno zastarjela ideja da Srbija treba da se siri teritorijalno. Proso je srednji vijek.

I Premda RS cini sve da rasturi i opstruira BiH, dovoljno je procitati izmedju redova svjetske vodje (medju njima i Merkelovu) i shvatiti da oni BiH vide u NATO i EU a ne kao neki skup drzavica medjusobno zaracenih, a pogotovo ne RS pripojenu Srbiji.

Taj film tesko da cemo gledati. RS ne moze biti nagradjena za sva zla koja su ucinjena u njeno ime, kao ni zbog nacina kako je nastala (rusenjem, pljackanjem ubijanjem protjerivanjem).
Preporuke:
8
19
17 ponedeljak, 22 avgust 2011 23:53
Car_Lazar
Realnost je sledeca:
Cekamo da se najveci ratni zlocinci ( USA i EU ) udave u svojim kreacijama, pa da se pognute glave udalje sa ovih prostora, a onda nastupamo MI ( SRBI ), vracamo svoje teritorije, vracamo pravdu i istinu, svi znaju ( muslidze i Kroati ) da jaka Srbija i spojena sa svim SrBskim zemljama ( Kosovo, Republika Srpska, Srpska Krajina, Crna gora i vojvodina ) ne odgovara njenim vekovnim neprijateljima, a o BIH i NDH ( drzava genocida ) sa zadovoljstvom cemo se pozabaviti, prvo pravnicki...

Naime, narod na kome je vrsen toliki genocid odnosno SRBIMA, je mnogo opasan kada uzme pravdu u svoje ruke, u krvi nam tece Herojstvo...
Zivi bili pa videli...
ZIVELA VELIKA SRBIJA!!!
Preporuke:
5
3
18 utorak, 23 avgust 2011 00:18
iz Republike Srpske
@Armagedon, Krajina
Gdje li ste Vi učili istoriju! Kakva crna Bosna uspješna država do 18. vijeka! Bosna je kao država nestala u 15. vijeku i od tada postoji samo kao geografski pojam i, naravno, takva će i dalje postojati. Bosna i HERCEGOVINA kao država imala je "sreću" da, čim je 1992. godine medjunarodno priznata (suprotno medjunarodnom pravu), u njoj
bukne gradjanski, bolje reći medjunacionalni rat, svih protiv svih. Od uspostavljanja mira, 1995. godine, još nije profunkcionisala kao država. Svi su izgledi da i neće (primjer: nemogućnost
konstituisanja vlasti na nivou BiH), jer njena tri ravnopravna naroda imaju tri medjusobno suprotstavljena vidjenja budućnosti Bosne i Hercegovine. Nadajmo se da svako od tih vidjenja podrazumijeva mir.
Preporuke:
6
4
19 utorak, 23 avgust 2011 00:28
Hercegovka
@Bosanac
U Sarajevu bezbroj portala na kojima može da se ostavi komentar, a Vi svakodnevno na srpskom NSPM-u čije je sjedište u Beogradu, glavnom gradu svih Srba.
Normalno je da NSPM (nova srpska politička misao), srpski web, objavljuje i teme iz BiH, jer je njenih 49% Republika Srpska.
Preporuke:
8
2
20 utorak, 23 avgust 2011 01:36
Nostradamus@bosanac
Ta nacija ne postoji, jer opet ste preuzelji od Srba ime BOSNJACI (srpsko selo i prezime nedaleko od Visokog), al kad vec pitas za mene: sa dna kace!Jos pitanja??
Preporuke:
6
1
21 utorak, 23 avgust 2011 03:11
Predrag
Samo polako, sve će doći na svoje mjesto. Amerika i Engleska biće zamnja proleterska, a Srbija i Srpska će biti jedna država. Rusija i Kina su svakog dana sve jači, a oni su nam naklonjeni.

Što se tiče Bošnjaka, evo jednog podatka za njih. Počeli su da kupuju najmodernije protiv raketne sisteme od Rusa, iako su zasad formalno pravno u Nato-u. Pa vi vidite đe vam turci oduše kad dođe stani pani, a gdje ćete vi :)))
Preporuke:
3
2
22 utorak, 23 avgust 2011 06:12
Ned
Svakom svoje.
Svakom svoja uprava.
Svakom svoj posao
DŽabalebarenja više nema.
Rat je prestao, teritorije određene, orite i kopajte.
Neće vam pomoći ni Evropa, ni Amerika, niko.
Mogu samo da smetaju, bombarduju, otimaju, šetaju, galame, želeći da vas uteruju u jedan tor. Pokušavaju od Dejtona, ali je to kalaj rabota.
Ako im to dozvolite ili ih pozovete, gotovi ste. Opet rat, što oni i žele.
Nateraće vas da ratujete, da vas opet mire.
Na posao, na posao.
Zasvirali ste, pobili se, pomirili.
Kraj predstave.
Pala zavesa.
Preporuke:
3
1
23 utorak, 23 avgust 2011 07:49
Ibro
Svima vama FTV puni glavu kako ste vi bili dobri u ratu , siroti borili se protiv velikosrpske agresije, zar ako imate malo mozga hoćete i možete povjerovati u to.
Alija je htio državu po ukusu Muslimana, polako da napravi ono što je danas Sarajevo !
Nešto o zločinima, u Dobrovoljačkoj ste ubijali vojsku ko muhe i mislili Srbi će govoriti mašala, jeste li vi normalni !

Naser je ubijao srpsku djecu, postoje dokazi, vi ih negirate u stvarnosti vas to i ne interesuje, pa šta ste mislili da se neće roditelji, braća, očevi pobijenih osvetiti.

Republika Srpska gdje ja živim sa Srbima, je za mene ok, moja poruka poznajući srpski mentalitet u Bosni ne započinjite opet,biće vam deset puta gore, ne uzdajte se u stranu intervenciju.
Preporuke:
7
4
24 utorak, 23 avgust 2011 10:22
Biberaga
PJESMA BOŠNJAKU

Znaš Bošnjace, nije davno bilo,
Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta,
Kad u našoj Bosni ponositoj,
I junackoj zemlji Hercegovoj,
Od Trebinja do Brodskijeh vrata,
Nije bilo Srba ni Hrvata.
A danas se kroz svoje hire,
Oba stranca ko u svome šire.
Oba su nas gosta saletila, Da nam otmu najsvetije blago,
Naše ime ponosno i drago.

02.07.1891. Safet-beg Bašagić
Preporuke:
6
5
25 utorak, 23 avgust 2011 11:38
Armagedon, Krajina
iz Republike Srpske,

jarane, dobronamjeran savjet, hajd se ti malo poduči ko je bila papska kurija i šta je sve govorila o Bosni u 18. vijeku, a prije nego što se na sve to osvrneš baci blistavo "svevideće" okce i na još dublju prošlost, rečenicu Konstantina Velikog: Bosna je bila dio kraljevstva Srbije sa najboljim vladarima. Dalje, pogledaj malo ko su bili Dalmatini za vrijeme bana Matije Ninoslava.
Bosna je ako ti je lakše i kao geografski pojam bila srpska zemlja do 18. vijeka kojom su vladali izričito Srbi.

Ne znam ja kakvu si ti istoriju učio, ali ako je "školska" onda imaš jako kratke istorijske vidike.

Što se tiče Dejtonske BiH mislim da sam bio vrlo jasan i precizan - Neuspješan politički projekat zapada koji je silom htio da prisili narode da žive zajedno, a evo dokle je to dovelo... do totalne institucionalne blokade u kome se ne zna ni ko pije ni ko plaća.
Preporuke:
4
4
26 utorak, 23 avgust 2011 11:52
Đole
Bosna je bila izložena najbrutalnijoj oružanoj agresiji ali je izdržala i opstala kao država!
Isključivo zahvaljujući Bošnjacima!!
Alal im vera!!
Preporuke:
5
4
27 utorak, 23 avgust 2011 11:58
Ivan
RS ne moze da opstane u ovom obliku jer je nastala na genocidu i proterivanju nesrba.

A po pitanju nefunkcionisanja BiH kao drzave, pa ni Srbija ne funkcinise kao drzava pa evo postoji vec 20 godina
Preporuke:
7
5
28 utorak, 23 avgust 2011 13:12
iz Republike Srpske
@Armadegon, Krajina
Žao mi je, prijatelju, ali je istorijska činjenica da je Bosna od polovine XV vijeka do Berlinskog kongresa, 1878. godine, bila dio Otomanske imperije, u kojoj su Srbi bili obespravljena raja.
To su znali i naši nepismeni djedovi i pradjedovi.
Voljela bih da je bilo kako Vi kažete, nažalost nije. Ostalo iz Vašeg komentara nisam negirala.
Preporuke:
3
2
29 utorak, 23 avgust 2011 13:28
Hercegovka
@Biberaga
Tako kažu maštarije Safvet-bega Bašagića, i danas privlačne za neuke ljude. A zna se, papir trpi sve.
Zvanično, prema prvom popisu stanovništva koji je u
Bosni i Hercegovini provela Austro-ugarska 1879. godine, u BiH je živjelo: 42,88 pravoslavnih, 38,73% muslimana, 18,08 rimokatolika, 0,29% Jevreja i 0,02% ostalih. Popis je vršen prema religijskoj, a ne prema nacionalnoj pripadnosti.
Jadna li je istorija koja se zasniva na pjesničkim željama.
Preporuke:
3
6
30 utorak, 23 avgust 2011 13:52
iz Republike Srpske
@Ivan
U Novom vijeku, Srbija (ponovo) postoji od 1815. godine, a medjunarodno je priznata 1878. godine. Od bivših jugoslovenskih republika, sada država, samo Srbija i Crna Gora su bile medjunarodno priznate države i prije osnivanja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i na njihovoj se državnosti zasnivala i državnost nove države. Bosna i Hercegovina je prvi put medjunarodno priznata 1992. godine, mada za to nisu postojali uslovi (nije postojala centralna vlast koja je mogla kontrolisati čitavu teritoriju BiH). Loše Vam poredjenje, Srbija u Novom vijeku postoji skoro 200, a ne 20 godina.
Preporuke:
3
1
31 utorak, 23 avgust 2011 21:07
Lovro
Bosna je nadživjela Časlava, nadživjela Sultane, nadživjela Habsburgovce, nadživjela onog srpskog tuberana, nadživjela "reformatora" što je otimo bosancima grunt, nadživjela Pavelića, nadživjela Tita, porazila Miloševića,,,,ŽILAVA JE BOSNA!
Preporuke:
6
2
32 utorak, 23 avgust 2011 23:16
Bob
Bosnu su održavali samo turci i amerikanci.
Preporuke:
0
3
33 sreda, 24 avgust 2011 11:52
Levantinac
Bosna je sve preživela dok joj nije došao Alija i napravio najljepšu dženazu na Balkanu, mašala babo !
Preporuke:
3
3
34 sreda, 24 avgust 2011 22:29
Bosanac
@Levantinac

Krajem 1991 ili pocetkom 1992 je Milosevic licno i javno nudio istom tom Aliji mjesto POTPREDSJEDNIKA Jugoslavije bez Hrvatske i Slovenije, pod uslovom da Alija ne bude za nezavisnu BiH. Znaci, bio je Alija dobar, doka nije bio protiv srpske politike.

@hercegovka

NSPM je jedno virtuelno "mjesto". Bogzna gdje imaju server. Ali jedno je cinjenica. Ti se nalazis fizicki i bukvalno u nezavisnoj drzavi Bosni i Hercegovini!
Preporuke:
0
0
35 četvrtak, 25 avgust 2011 06:57
Levantinac@Bosancu
Pa ti sam sebe demantuješ, hajde lepo pročitaj šta si napisao, znači Milošević vam je pružio ruku prijateljstva a vi je odbili u ime muslimanske države, kako je Alija rekao "Neka je ko fildžan".

Želja vam se ispunla uz "pomoć" Amerikanaca uz katastrofalne žrtve i razaranja a najvažnije , razorili ste srpsko-muslimanske i muslimansko-hrvatske odnose zauvek.

Srpski narod na vas gleda kao na ljude iz Bangladeša a ne susede, tu je sve završeno za sledećih 100 godina ali dobro, svako ima svoje parče.
Preporuke:
0
0
36 četvrtak, 25 avgust 2011 08:49
Hercegovka
@Bosanac
Tačno, živim u Republici Srpskoj, u nezavisnoj Bosni i Hercegovini. A rodila sam se i živjela u Bosni i Hercegovini, u nezavisnoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji. Nezavisne Jugoslavije više nema. Kao što neće biti ni nezavisne Bosne i Hercegovine. Ostaće REPUBLIKA SRPSKA.
Preporuke:
0
0
37 četvrtak, 25 avgust 2011 12:05
kramp
@Bosanac
BiH je nezavisna, taman kao magarac od sena.Toliko o nezavisnosti.
Preporuke:
0
0
38 četvrtak, 25 avgust 2011 22:16
Bosanac
@Levantinac

Izbjegao si sustinu. Sta da je zaista Alija tu ponudu prihvatio? Mi bi samo bili topovsko meso u srpksoj vojsci. Gurali bi nasa na Kosovo u prve linije. Tukao bi nas Nato. Uz to, Alija bi kao potpresjednik SR Jugoslavije bio samo jedna miloseviceva figura.
Preporuke:
0
0
39 četvrtak, 25 avgust 2011 22:18
Bosanac
@kramp

Neka samo ne zavisi od Srbije!
Preporuke:
0
0
40 četvrtak, 25 avgust 2011 22:22
Bosanac
@hercegovka,

RS se je prvih mjeseci, i prilikom samog uspostavljanja zvala "Srpska Republika Bosna i Hercegovina".
Preporuke:
0
0
41 četvrtak, 25 avgust 2011 22:56
Hercegovka
@Bosanac
Tačno. Pa smo izbacili Bosnu i Hercegovinu. Svakog dana sve više napredujemo. Do samostalne, nezavisne i suverene Republike Srpske. Navratite ponekad, ako niste u dijaspori bićemo prvi susjedi.
Preporuke:
1
0
42 četvrtak, 25 avgust 2011 23:18
Bosanac
@hercegovka

Ne mogu, jer sam prilikom napustanja tkz. Republike srpske morao da se odrecem sve svoje imovine.
Preporuke:
0
0
43 četvrtak, 25 avgust 2011 23:38
Hercegovka
@Bosanac
Niste valjda toliko nepismeni da ne znate da su svi papiri u vezi s imovinom u BiH, potpisani u toku rata, postali ništavni poslije? Moj pokojni brat, da bi ga uopšte pustili da izadje iz Sarajeva, prethodno je potpisao da se u korist tzv. Vlade BiH odriče stana u centru grada od 110 kvadrata, garaže, kola i svega u stanu. Poslije rata, kad je onaj koji je uselio u stan napravio kuću (našao je u stanu, pored namještaja, umjetničke slike, klavir, biblioteku od par hiljada knjiga), brat je dobio stan nazad, istina prazan. Mijenjao ga je za odgovarajući u Srpskoj.
Ako je istina to što ste napisali, mislim da nije kasno da dodjete do svog vlasništva. Ali Vam nešto ne vjerujem.
Preporuke:
0
0
44 petak, 26 avgust 2011 05:03
?
Raspisao se ovaj "stanovnik Bosne", a isti je kao onaj margarin tj. u sve se mesa. Ne postoji oblast ludske delatnosti, kojoj nije dao doprinos. Hteo bih mu skrenuti paznju da se skracenica , koju je koristio pise, tzv., a ne tkz, osim ako na bosnjackom nije tako.Sumnjiva je i upotreba glagola, odricati, nova gramatika, ili nepoznavanje stare.
Preporuke:
3
0
45 četvrtak, 01 septembar 2011 08:48
alkar@car lazar
e moj care lazo..sve ratove pogubiste,osim par,od lazarova kosova pa do danasnjeg kosova...ne junaci se jer sam osobno vidio i pomogao hrabro beganje slavne srpske junacke bezanijske vojske 95. iz hrv.a od velike srbije ce vas jos dugo,dugo bolit glava jer ćete uvik kad je počmete stvarat dobit po nosu...proćete ka blagopočivajši u gospodinu car lazar na kosovu...on je bar bio junak
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner