Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Šta se krije iza “Slučaja Ratko Mladić”

Komentari (51) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 08 jun 2011 11:27
nataša
Evropska Unija, Papa, Nemačka u Bosni i Hercegovini nemaju nikog svoga na koga bi mogli ozbiljno da računaju osim Srba i Republikle Srpske.
Nikad je ukinuti neće. Treba im kao protuteža Islamu i prepreka širenju ka Beču.
Zašto onda čitav ovaj cirkus i foliranje?
Zato što im je Republika Srpska kao politička celina sa Srbijom oslonjena na Rusiju neprihvatljiva.
Trebaju im ponjemčeni i vatikanizovani Srbi. Tamo , u BiH, živi najviše 300 000 Hrvata, ali najviše, i to politički i vojno jako nepouzdani. Obično se manjak sposobnosti bosanskih Hrvata da apstraktno i pojmovno misle i da se bave matematikom poistovećuje sa manjkom sposobnosti za račun. Velika greška. Oni ne znaju matematiku, ali računaju bolje od Ajnštajna.
Hrvati iz Herceg Bosne kupuju nekretnine po Beču,i gledaju da se domognu evropskih papira, i ni na kraj pameti im nije da se akaju sa muslimanima koje organski ne podnose.
Srbi, ne dajte da vas isfoliraju na par sedmica.
Preporuke:
53
3
2 sreda, 08 jun 2011 11:48
Rada BiH
Da li se ikada iko upitao zašto muslimani ne žele da izvrše popis stanovništva? Naravno da nije. U Vozućoj i u Ilijašu kod Sarajeva žive bivši žitelji iz Srebrenice, a tek koliko ih je u svetu i koliko ih se vratilo u Srebrenicu. Neka gospoda izvrše popis pa će se tačno znati koliko je Srba,Muslimana i Hrvata (a ustvari su svi Srbi ali različite veroispovesti) i u kojim delovima BiH i sveta žive. Teće se tako znati i broj stradalih žitelja BiH u toku građanskog rata.
Preporuke:
61
4
3 sreda, 08 jun 2011 12:32
mila w
U izdanju Drömer Verlag München 1984, Knaurs Kulturführer-Jugoslawien o Srebrenici stoji (u prevodu): Srebrenica grad u BIH 36.000stanovnika. Grad je postojao u doba Rimljana i bio je poznat po eksploataciji srebra i olova. Trgovci iz Dubrovnika su putovali do ovog trgovackog centra, koji je u 15 veku osvojio srpski Despot Stefan Lazarevic.
Posle turskog osvajanja postojeca crkva Sv, Nikole porusena je i preuredjena u Dzamiju (Hadzi-Skender-dzamija, preuredjena 1935).
Ostaci rimskog grada Domavia: Sredisna tacka naselja bio je rudnik srebra "ARGENTARIA". Od 3 veka nove ere Domavia je bila centar dalamatinske i panonske uprave za eksploataciju rude.
Preporuke:
19
2
4 sreda, 08 jun 2011 12:51
Gordana Sandalj
U prilog predlogu za popisivanje i ostala istrazivanja

Amerikanac Filip Korvin, predstvnik Ujedinjenih nacija u Srebrenici, u vreme spornih događaja, je u više navrata izjavio da je moglo biti najviše 700 muslimanskih žrtava, utvrđeno je samo 442 žrtve, i da je broj od 7.000 do 8.000 hiljada “politička brojka”.
U svom interviju Biljani Ćorović, profesor Herman je ukazao na to da je Alija Izetbegović, pre nego što su Srbi započeli operaciju zauzimanja Srebrenice unapred najavio ''da će se uskoro dogoditi masakr u Srebrenici'', što samo po sebi govori o već unapred pripremnjenom incidentu, za koga će biti optuženi ''zločinci'' Srbi. Profesor Herman govori i o tome da se i istorija Srba falsifikuje u knjigama zapadnih i hrvatskih istoričara, kao i u šiptarskim konstrukcijama gde se srbski manastiri predstavljaju kao ''Ilirsko Vizantijsko nasleđe''.
Preporuke:
42
3
5 sreda, 08 jun 2011 12:53
Gordana Sandalj
. Ovo falsifikovanje istorije, kao i neprekidno propagandno podsećanje Srba i celog sveta da su ''Srbi zločinci'' treba da obezbedi prostor i teren za neke buduće intervencije prema Srbima. Francusko Ministarstvo inostranih poslova je najavilo masakr u Srebrenici u proleće 1993. godine.

Alija Izetbegović je bio spreman da izvrši plan dogovoren sa Klintonom i da žrtvuje, ako treba i pet hiljada muslimanskih života da bi NATO imao povod da napadne Srbe. Pozvao je u Sarajevo nekoliko vodećih muslimana iz Srebrenice da im saopšti njegovu odluku. Među pozvanim bio je načelnik policije u Srebrenici, Hakija Meholjić, i evo šta on kaže: “stigli smo u Sarajevo 28. septembra 1993. godine. Sastanak je bio u hotelu Holidej In. Izetbegović je rekao: «Znate šta, Klinton mi nudi da četnici uđu u Srebrenicu i pokolju 5.000 muslimana i biće vojna intervencija NATO-a. Recite mi šta vi mislite o tome? Na tu spoznaju mi smo se svi pobunili. Ja sam bio najbučniji.
Preporuke:
37
4
6 sreda, 08 jun 2011 12:57
Gordana Sandalj
Jer, ko je taj koji će odrediti 5.000 muslimana da ide na klanje...” Ovo je potvrdio i muslimanski general Sefer Halilović u svojoj knjizi i sarajevskom listu «Dani» od 22.6.1998. pod naslovom «Lukava strategija». Bilo je još nekoliko svedočenja od strane muslimana po ovom pitanju.
Dok je pokrenuto pitanje utvrđivanja istine o Srebrenici, makar kakva ona bila, da se utvrdi koliko je muslimana pogubljeno, koliko ih je stradalo u borbama prilikom proboja, a koliko ih je stvarno nestalo, pojavile su se histerične i besmislene kritike od strane OHR u BiH. Izjave kao: „još jedan nečuven pokušaj poricanja genocida.”

Medlin Olbrajt je zagovarala NATO rat protiv Jugoslavije kao «neophodan» da se spreči «još jedna Srebrenica» na Kosovu.(Tacijeva izjava ne odudara od sablona).
Preporuke:
35
3
7 sreda, 08 jun 2011 13:00
Gordana Sandalj
U januaru 1996. godine državni sekretar za ljudska prava SAD, DŽon Šatuk, izjavio je da oko Srebrenice postoje masovne grobnice u kojima je sahranjeno, navodno, više hiljada masakriranih muslimana. Ubrzo posle toga, državni i vojni lideri Republike Srbske optuženi su pred Međunarodnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju ''za zločin genocida, zločin protiv čovečnosti i kršenje zakona o običajima rata''.
Ono što je bitno istaći jeste monstruozna ideja po kojoj je 15.01.2009. doneta rezolucija Evropskog Parlamenta gde se pozivaju veće i komisija da prihvate da se 11. jul obeležava kao dan komemoracije Srebreničkog genocida u čitavoj Evropskoj Uniji, da se to preporuči da sve to isto urade sve zemlje zapadnog Balkana, da to bude kontinuirano iz godine u godinu, a sve navodno u cilju ''pomirenja među narodima''??!! Međutim prava poenta i cilj su Srbi, da se neprekidno podsećaju (kao i svetsko javno mnenje) da su zli, genocidni i da se potpiruje muslimanska osveta, mržnja
Preporuke:
35
3
8 sreda, 08 jun 2011 13:03
Gordana Sandalj
Na kraju, podrska autoru da se za

„Dan opšteevropske žalosti“ proglasi i 21. oktobar (1941. g.)
Preporuke:
38
3
9 sreda, 08 jun 2011 13:13
iz Srpske
@Mila w
Po popisu iz 1991. godine (poslednji popis održan u BiH), opština Srebrenica imala je 36.666 stanovnika, od čega je u gradu Srebrenica živjelo
5.746 stanovnika. Iz samo Bošnjacima znanih razloga, ne zna se kad će ni hoće li uopšte više
biti popisa stanovništva u BiH.
Preporuke:
28
3
10 sreda, 08 jun 2011 14:21
Ceca Lazinica
Zato je naša skupština brže bolje poletila da izglasa Deklaraciju o Srebrenici pa su sad Jevropljani.
Preporuke:
29
3
11 sreda, 08 jun 2011 15:09
Svetlana
Iza slučaja Ratko Mladić se krije velikosrpska hegemonistička ideologija koja je unazadila celi region a nad Bošnjacima počinila GENOCID i time za sva vremena ukaljala srpski obraz!
Preporuke:
4
77
12 sreda, 08 jun 2011 15:46
aleksandar ,oslobodjen za malo za Svetlanu
Molim vas da ne verujete u sve sto cujete ili vidite na Tv ili procitate u novinama, vidim da idealizujete nas Srbe kao viteski narod, pa svako ko ucini zlocin nad nemocnim, a slucajno je upisan kao Srbin po nacionalnosti, svakako kalja obraz naciji, ipak ono sto su orkestrirano svi mediji prikazuju, pravdajuci hapsenje Mladica, ne odgovara najelementarnijoj istini, pa vas molim da se uzdrzite od blacenja coveka koji jos nije osudjen zvanicno. Ako pak sada sedite i smejete se, verujte ko se zadnji smeje najsladje se smeje, i to nikako nad necijom nesrecom, vec uglavnom zbog trijunfa pravde, ona je spora ali dostizna i svi koji su pravili zlocine ce ovako ili onako biti kaznjeni. Mislite svojom glavom a ne sefovom, pozdravljam vas u nadi da ce te jednom moci ljude sa osmehom da pogledate u oci i reci gresio-la sam, prastajte ako za boga znate.
Preporuke:
19
4
13 sreda, 08 jun 2011 15:46
nataša @ Svetlana
Iza otcepljenja Bosne i Hercegovine od SFRJ kao zločina protiv mira i uzroka svih potonjih zločina, stoji organizacija bosanskih islamskih fašista "Mladi muslimani" čiji su članovi bili borci Hitlerove SS Handžar divizije. Politički lider te organizacije je i islamski fašista, sudski pravosnažno utvrđeno, pripadnik nacističke Handžar divizije i agent Hitlerove obaveštajne službe Alija Izetbegović. On je ujedno i izmislio da je u Srebrenici nestalo 7-8 hiljada muslimana. To nikada nije dokazano, a bosanske muslimanske vlasti i njihovi pomagači sa zapada kriju dokaze i sprečavaju da se utvrdi istina koja bi demantovala tu ničim i nikad dokazanu izmišljotinu i klevetu.
Preporuke:
42
4
14 sreda, 08 jun 2011 16:33
zvezda
Zna li neko pouzdano ko je ubio oca generala Ratka Mladica, negde se kaze ustase, negde Nemci a neko kaze cetnici ?
Preporuke:
7
5
15 sreda, 08 jun 2011 17:39
Srbski patriotski front
@Svetlana

1. Bitno je da se u slučaju rasturanja bivše Jugoslavije 1991-1995. g. ne krije nastavak genocidne politike protiv Srba od strane hrvatskog, muslimanskog i albanskog rukovodstva.

2. Bitno je da se iza likova Josipa Broza Tita, Franje Tuđmana n Stipe Mesića ne kriju Ante Starčević, Ante Pavelić i Jure Francetić.

3. Bitno je da u čitavom 20 stoleću sve do danas broj srbske populacije na prostorima Titove Hrvatske, Kosova i Bosne rapidno raste i u procentualnom i u aritmetičkom smislu.

4. Bitno je da Tuđmanova, Izetbegovićeva i Tačijeva ideologija zatiranja Srpstva nije nikoga unazadila i osramotila a kamo li ikome ukaljala obraz.

5. Bitno je da i dan danas nakon 16 godina od završetka poslednjeg rata upravo u Srbiji nema najveći broj izbeglica u čitavoj Evropi.

6. Sve ostalo nije bitno.
Preporuke:
32
4
16 sreda, 08 jun 2011 17:43
Srbski patriotski front
@Zvezda

Otac generala Mladića je poginuo u partizanskim postrojbama J. B. Tita jurišajući na rodnu kuću poglavnika Pavelića u selu Sušak. Kuću su naravno branile ustaše. To je nedavno izjavio sam Mladić. Inače, podatak da su Mladićevu majku za vreme rata maltretirali četnici DM je apsolutno nedokazan i sam Mladić to nikada nije potvrdio. Mladić je rođen nakon očeve pogibije.
Preporuke:
20
3
17 sreda, 08 jun 2011 17:57
Gordana Sandalj
Nadajmo se da ce se gospodin Kusner javiti da potvrdi, ili demantuje, sledeci navod:

"Izetbegović je pred smrt priznao Bernardu Kušneru da koncentracionih logora kod Srba nije bilo i da su to oni izmišljali radi podrške Zapada. Kada je ta podvala prošla, oni su trljali ruke i dodavali: granatiranje linije za hleb 1992., Markale 1994. i Pijaca 1995. Kao kruna svih ovakvih projekata bilo je planiranje „genocida” u Srebrenici. Na ovom projektu se radilo od 1993. god. da bi bio konačno realizovan 1995. godine. Ko je bio idejni tvorac «genocida” u Srebrenici mi ne znamo, ali znamo da je on dogovoren na liniji Izetbegović – Klinton još 1993. godine."
Preporuke:
28
2
18 sreda, 08 jun 2011 18:10
mila w. za iz srpske
Ja sam ovaj podatak pronasla u pomenutoj knjizi o turizmu u Jugoslaviji i poslala kao komentar, misleci da ce biti ineteresantan, obzirom da se do sada Srebrenica pominje samo zbog navodnog "genocida".
Preporuke:
4
1
19 sreda, 08 jun 2011 21:33
Beli Orao
@Vladislav B. Sotirović. Nije Vas dugo bilo profesore. Tamo Vas nema dugo, a dobro nam došli i ovde. Nastavite u ovom stilu.
Samo Sloga Srbina Spašava.
Preporuke:
17
3
20 sreda, 08 jun 2011 22:28
Zoran Đorđević
Hrvati iz Herceg Bosne kupuju nekretnine po Beču,i gledaju da se domognu evropskih papira, i ni na kraj pameti im nije da se akaju sa muslimanima koje organski ne podnose.

Ovo iz prvog komentara je tačno. Kolega koji je živeo u Bosni mi je pričao da je bilo mešanih brakova između Srba i muslimana, kao i između Srba i Hrvata. Ali da su brakovi između Hrvata i muslimana bili prava retkost.
Preporuke:
8
3
21 četvrtak, 09 jun 2011 00:04
Bosanac
Ma da, 1,8 miliona bosanskih muslimana, krenulo sa zelenim ak-47 , da napravi genocid nad 8-9 miliona Srba i srpske JNA!
Preporuke:
5
30
22 četvrtak, 09 jun 2011 00:36
Svetlana i Bosanac pokazali da se s malo riječi može mnogo reći.
Preporuke:
5
15
23 četvrtak, 09 jun 2011 01:07
Senka
@ Bosanac
A ne ,nije tako bilo.
Bilo je da su muslimani iz Bosne potrazili pomoc od Al Kaide, pa su zajedno poklali Srbe( zene djecu i stare ljude oko Srebrenice) a sada optuzuju Mladica da je vrsio genocid nad muslimanima.
Preporuke:
14
3
24 četvrtak, 09 jun 2011 09:23
Majko
Je li ovo autor koji je zbrisao u katoličku baltičku zemlju? Šta je, nije Srbija dovoljno dobra?
Preporuke:
4
7
25 četvrtak, 09 jun 2011 09:32
Srbski patriotski front
@Bosanac

1. Nije krenulo 1,8 miliona muslimana iz BiH na 10 miliona Srba nego je krenulo 1,8 miliona muslimana na 1,2 miliona Srba u BiH.

2. Nisu BiH muslimani krenuli sa zarđalim AK na Srbe već sa ogromnim parama iz Saudijske Arabije, Irana, Turske, Pakistana i sa diplomatskom podrškom SAD i EU. Za te pare su kupovali šta su hteli s tim što su polovinu oružja morali da ostave Hrvatima kao taksu za korišćenje luke Split.

3. Pored lokalnog muslimanskog stanovništva na Srbe u BiH su krenuli i mudžahedini iz velikog broja arapskih zemalja. Bilo ih je i do 10.000 uključujući i samog Osamu Bin Ladena.

4. Srbi iz BiH nisu nikada za svo vreme rata imali ni deseti deo novca koji su imali BiH muslimani sponzorisani od najbogatijih arapskih zemalja.
Preporuke:
10
4
26 četvrtak, 09 jun 2011 09:35
Laki
@Gordana Sandalj
Cak da je Izetbegovic & Clinton zrtvovao te ljude,zasto ih onda naivni Srbi pobise ,pa zar nisu vidjeli da je to "prljava" zamka spremljena u kuhinji Alije i Anti-srpske medjunarodne zajednice?

Velite da logori nisu postojali,znaci da sam od Maja 1992 do Decembra 1992 bio u odmaralistu "Manjaca",naravno dobrovoljno,
.Ps. odveden iz kuce 26 maja 1992.
Preporuke:
3
4
27 četvrtak, 09 jun 2011 09:35
Vladislav B. Sotirović
Beli Orao
@Vladislav B. Sotirović. Nije Vas dugo bilo profesore. Tamo Vas nema dugo, a dobro nam došli i ovde. Nastavite u ovom stilu.
Samo Sloga Srbina Spašava.

Poštovani Beli Orle,

nisam ja moderator sajta tako da na veliku žalost i vašu i moju ne zavisi ni od vas ni od mene koliko i kada će biti objavljeni svi moji poslati tekstovi redakciji NSPM.

Za sada je tako kako je a nadamo se boljim vremenima. Za utehu skoknite do bilo kog mog sajta.

Pozdrav, V.B.S.
Preporuke:
6
2
28 četvrtak, 09 jun 2011 11:59
nataša @ Bosanac
Baš ste pogodili. To je način i metod da se dođe do logičnih odgovora, o brojčanoj nadmoćnosti.
Krenimo redom. Sve je počelo u Sijekovcu kod Bosanskog Broda kad je reč o sukobima između Srba i bosanskih muslimana.
Imateli šta da kažete o tom brojčanom odnosu.
Zašto odnos 1,8 miliona bosanskih muslimana prema 8-9-10 miliona Srba u svetu. Zašto ne 8-9-10 miliona Srba naspram 950 miliona, a neki kažu i više od milijarde, muslimana u svetu.

Obožavam taj stil, tog i tog dana napadači ( bez obzira na nacionalnu pripadnost ) su napali na tom i tom mestu grupu ljudi, civila ili vojnu formaciju u brojnosti od toliko i toliko.
Jedna strana je raspolagala sa tim i tim naoružanjem.
Eventualna pojačanja i pomoć. Pravci kretanja.
Tako se dolazi do istinme, a ne licitiranjem.
Vi ste, Bosanac pogodili put, samo da vidimo gde će vas taj put dovesti.
Ja mislim da je to put spoznaje. Nastavite, ali iskreno i precizno!
Preporuke:
3
3
29 četvrtak, 09 jun 2011 12:02
Vladislav B. Sotirović
Majko
Je li ovo autor koji je zbrisao u katoličku baltičku zemlju? Šta je, nije Srbija dovoljno dobra?


Autor je regularnim prevoznim sredstvom otišao u Zapadnu Rusiju koja se zove Baltik iz okupirane Srbije još od oktobra 1944. g. kako biste vi Titovi partizani kolonisti mogli i dalje nesmetano da rasturate po Srbiji ono što nije vaše. Inače, autor svake godine provodi u Srbiji gde se i rodio (centralna pravoslavno-svetosavska Šumadija) po dva čitava meseca i za sada nije ustanovio da se kolonisti krpelj-rasturači vraćaju na svoje rodne grude odakle su i došli u Srbiju da je vatikanizuju, pounijate i srozaju u granice otomanskog Beogradskog pašaluka. Situacija se i dalje nadgleda svake godine po dva puna kalendarska meseca a baltička Zapadna Rusija se srećom sve više i više vezuje za Majku Rusiju za na žalost razliku od krpelj-partizanske kolonije Ostataka Srbije. Sledeći izbori će biti sledeće kalendarske godine pa da vidimo šta će biti sa krpeljima.
Preporuke:
8
2
30 četvrtak, 09 jun 2011 12:11
Srbski patriotski front
Laki
@Gordana Sandalj
Cak da je Izetbegovic & Clinton zrtvovao te ljude,zasto ih onda naivni Srbi pobise ,pa zar nisu vidjeli da je to "prljava" zamka spremljena u kuhinji Alije i Anti-srpske medjunarodne zajednice?

Velite da logori nisu postojali,znaci da sam od Maja 1992 do Decembra 1992 bio u odmaralistu "Manjaca",naravno dobrovoljno,
.Ps. odveden iz kuce 26 maja 1992.


Nisu Srbi imali drugog izbora. Ili da oslobode Srebrenicu i naravno kazne krvnike ili da ne upadnu u postavljenu zamku što konkretno znači nastavak genocidisanja okolnog srpskog stanovništva. Izabrali su manje zlo od većeg što je u skladu sa racionalnim logičnim razmišljanjem.

Nešto zapadnije od odmarališta Manjača, Keraterm itd. postojao je i hotel super A kategorije sa 8 zvezdica zvani Jasenovac koji je radio čitavih pola stoleća pre rehabilitacione banje Manjača a za vreme Manjače u Sarajevu je otvoren Akva park Kazani.

P.S. prvi hotelski gosti u Jasenovac su odvedeni u avgustu 1941. g.
Preporuke:
7
2
31 četvrtak, 09 jun 2011 17:19
Gordana Sandalj
@Laki
Treba reći sve što je poѕnato,pa i ovo

Pošto su na tim projektima radili vrlo brojni i stručni timovi i profesionalne kompanije kao Ruder Fin i drugi uz podršku svih zapadnih medija oni su na tom polju bili vrlo uspešni. Oni su uspeli da celom svetu prikažu tako zvanog Fikreta Alića, čovek kost i koža iza nekih žica, kao žrtvu srpskih koncentracionih logora. Fikret Alić je Srbin Slobodan Konjević, teški tuberkulozni bolesnik koga su snimili iz žičane ograde za alat. Ekipa britanske televizije Aj Ti Ena stala je u ograđeni prostor za alat i snimila kroz bodljikavu žicu Konjevića kome su dali ime Alić.
Preporuke:
6
2
32 četvrtak, 09 jun 2011 21:10
Beli Orao
@Vladislav B.Sotirović i Majko. Samo Sloga Srbina Spašava.
Preporuke:
3
1
33 četvrtak, 09 jun 2011 23:18
kosanka
Odlicna analiza,gospodine Sotirovicu.Ovaj poslednji
rat na prostorima bivse Jugoslavije je dokaz,koliko
je mocna propagandna masinerija iz inostranstva i
kod nas ,opet uz pomoc inostranih sponzora.Lazi nam
se konstantno serviraju kao istina,a sve zbog vec
unapred smisljenih dogadjanja na ovim prostorima.Sad
ispada da i Srbi iz Hrvatske i iz BiH nisu imali
pravo na sopstvenu odbranu svojih vekovnih ognjista.
Zapad je od pocetka rata znao tko ce od njihovih
predstavnika biti u timu pregovaraca.Svedoci smo
brojnih mahinacija u vezi toga,jer svaki inostrani
pregovarac koji je bio objektivan i realan,bio je
momentalno smenjen.Trazili su se podobni i potkupljivi pregovaraci.Tako je bilo i sa vojnicima
UN.Gde god su bili "Plavi slemovi"bili su u dosluhu
sa Muslimanima ili Hrvatima.Sta ostaje nama Srbima
sada?Treba da se nadamo da ce ipak istina izaci na
videlo(a sve vise se i cuje istina u svetu o ovim
nemilim dogadjajima).Hvala autoru teksta,sto pomaze
u tome.
Preporuke:
3
2
34 petak, 10 jun 2011 02:19
Miloš iz Kragujevca
Samo da ukažem autoru teksta o nepravilnosti o broju streljanih u Kragujevcu:
Staniša Brkić, kustos muzeja, je objavio listu 2.796 žrtava streljanja u Šumaricama.
Preporuke:
1
1
35 petak, 10 jun 2011 09:44
Vladislav B. Sotirović
Beli Orao
@Vladislav B.Sotirović i Majko. Samo Sloga Srbina Spašava.


Samo detitoizacija Srbije i Srpstva spasava i Srbiju i Srpstvo!
Preporuke:
6
2
36 petak, 10 jun 2011 11:18
Vladislav B. Sotirović
Samo da ukažem autoru teksta o nepravilnosti o broju streljanih u Kragujevcu:
Staniša Brkić, kustos muzeja, je objavio listu 2.796 žrtava streljanja u Šumaricama.


Prof. Andrej Mitrović (Beogradski univerzitet, Filozofski fakultet, Odsek za istoriju) je objavio cifru od 2.300 koja se apsolutno slaže sa aritmetičkom odmazdom 100/1 i 50/1. U svakom slučaju sigurno nije tačna komunistička verzija od 7.000 iz 1941. ali jeste tačna ako se saberu nacističke iz 1941. g. i komunističke iz 1944. g. žrtve.
Preporuke:
4
2
37 petak, 10 jun 2011 23:44
Bosanac
"Obožavam taj stil, tog i tog dana napadači ( bez obzira na nacionalnu pripadnost ) su napali na tom i tom mestu grupu ljudi, civila ili vojnu formaciju u brojnosti od toliko i toliko.
Jedna strana je raspolagala sa tim i tim naoružanjem.
Eventualna pojačanja i pomoć. Pravci kretanja.
Tako se dolazi do istinme, a ne licitiranjem.
Vi ste, Bosanac pogodili put, samo da vidimo gde će vas taj put dovesti.
Ja mislim da je to put spoznaje. Nastavite, ali iskreno i precizno!"

O tome ce zapadnoevroski demokratski SUD da odluci. Niti ja, niti Vi, niti anonimni komentari ce da odluce o tome. Samo SUD odlucuje o takvim stvarima!!
Preporuke:
0
1
38 subota, 11 jun 2011 07:29
Srbski patriotski front
O tome ce zapadnoevroski demokratski SUD da odluci. Niti ja, niti Vi, niti anonimni komentari ce da odluce o tome. Samo SUD odlucuje o takvim stvarima!!


U zapadnoj Evropi ne postoje demokratski sudovi jer ne postoji ni demokratije. Kvazidemokratski sistemi mogu da daju i samo kvazidemokratske dudove koji donose i neadekvatna sudska rešenja nakon kojih se opet vode ratovi kako bi se stiglo do pravde obzirom da kvazidemokratski sudovi ne donose pravedne već politikantske odluke.
Preporuke:
1
0
39 subota, 11 jun 2011 12:40
nataša @ Bosanac
Imate meni strano nedijalektičko poimanje odnosa istine i SUD-a.
Sud, ako mislite na ovaj u Hagu igra vrlo malu ulogu u traganju za istinom. To je anglosaksonska tradicija. Tužilaštvo iznosi svoju verziju, a odbrana svoju, sud procenjuje ko je bio ubedljiviji. Sam sud skora da ne radi ništa u smislu traganja za istinom. Meni je to bilo čudno jer sam navikao da u kontinentalnom pravu sud igra aktivniju ulogu u traganju za istinom.
Vi ste to sa sudom i uprostili i banalizovali.
Posmatrate to kao fudbalsku utakmicu, sudija presudio, svirao i kraj.
Ovde pravi sud, sud istorije i sud naroda i sud svih naroda dolazi tek posle izricanja haške presude.
Ponekad pozivanje na samo izreku suda ukazuje da jedna strana ima "veze" na sudu i da se neće suditi po pravu nego po vezama.
Da vi na to ne računate?
Što se mene tiče, za mene je meni najvažniji moj sud. A za moj sud nije dovoljna presuda. Morate me ubediti, morate imati dokaze. Za sada ih niste pokazali.
Preporuke:
1
1
40 ponedeljak, 13 jun 2011 23:22
Bosanac
@natasha

A Gotovina i "udruzeni zlocinacki poduhvat"???

A dokazi? A, kakve Vi to dokaze zelite? Dokaza na milione. Ali ko ne zeli da ih vidi, nece ih ni vidjeti. Vi od mene ocekivate da Vam dokazem, recimo, da gravitacija ne postoji.
Preporuke:
1
2
41 utorak, 14 jun 2011 10:50
po sili gravitacije..
"milioni" fabrikovanih "dokaza" i padaju pod naletom istine.bosanac zašto pucate zatvorenih očiju.Otvorite oči i videćete da pucate "sam u sebe"..
Preporuke:
0
1
42 utorak, 14 jun 2011 12:13
nataša @ Bosanac
Na primer dokaz da su ljudi, bolje reći neljudi koji su streljali zarobljene muslimane u Srebrenici, bili srpski vojnici pod komandom Generala Raka Mladića.

Ili dokaz da je Mladić došao odnekud sa vojskom, opkolio Sarajevo i držao ga pod opsadom. Eto ne treba mi čak ni dokaz, samo dan, ili vremenski period, kad se to desilo?

Nije da je isto što i gravitacija koja se može lako dokazati, evo na primer na sledeći način ; kamen bačen u vis mora pasti na zemlju. Gravitaciju nije teško dokazati, jer ta sila koja privlači kamen bačen, ili kako nas je deda učio, zavrljačen u vis, da padne na zemlju je Gravitacija, ali nije ni puno teže.

Dakle kad je Mladić došao odnekud i počeo da opkoljava Sarajevo? Kog dana?
Zatim se proveri da nije bio ne nekom drugom mestu tog dana i da nije tog dana koji vi ne znate, jer takav dan se nije desio, Sarajevo već bilo podeljeno na srpski i muslimanski deo.

Eto tako se dokazuje, i lako i nemoguće u isti mah, zavisno od istine.
Preporuke:
1
2
43 utorak, 14 jun 2011 17:25
Srbski patriotski front
Na primer dokaz da su ljudi, bolje reći neljudi koji su streljali zarobljene muslimane u Srebrenici, bili srpski vojnici pod komandom Generala Raka Mladića.

Ili dokaz da je Mladić došao odnekud sa vojskom, opkolio Sarajevo i držao ga pod opsadom. Eto ne treba mi čak ni dokaz, samo dan, ili vremenski period, kad se to desilo?


Neljudi, životinje u ljudskoj koži su bili muslimansko-bošnjački vojnici iz Srebrenice koji su iskasapili 3.267 srpskih civila uključujući i žene i decu u okolnim srebreničkim selima i to čitave tri godine od aprila 1992 do juna 1995.

Još gori neljudi su bili muslimani-Bošnjaci u Sarajevu koji su pobili čitavih 5.000 svojih sugrađana Sarajlija ali srpske nacionalnosti pretvorivši Kazane u novi Jasenovac. I posle se neko pita odakle je došao Ratko Mladić. On nije došao niotkuda jer je bio građanin Bosne i Hercegovine a Sarajevo je držano pod opsadom iz istih onih razloga iz kojih su i saveznici držali Berlin 1945. g. pod opsadom i granatiranjem
Preporuke:
2
3
44 sreda, 15 jun 2011 08:46
nataša @ Srpski nacionalni front
Genral Ratko Mladić, moj voljeni Komandant je postavljen za Komandanta vojske RS 12. maja, a Sarajevo je PODELJENO na srpski i muslimanski deo pre toga, možda i na mesec dana u vreme kad on nije bio tu. U "opsadi" su držani Srbi u Sarajevu, a ne da su Srbi držali muslimane u opsadi.

Zabranu izlaska iz Sarajeva je naredba Alije Izetbegovića i to je ratni zločin, prisiljavati civile da ostanu u zoni sukoba.

Veliku grupu ( oko 400 ) zarobljenih muslimana su streljali u Srebrenici pripadnici francuiske legije stranaca pod NATO komandom u cilju optuživanja Srba. Pola od tih legionara su bili Srbi.
Oni jesu neljudi možda i gori od muslimanskih zlikovaca, jer su ubijali za pare sa namerom da optuže srpski narod, a pola ih je bilo od tih legionara Srbi, druga polovica su bili NATO plaćenici Hrvati Slovenci, muslimani.
Najviše je ubijao plaćenik Hrvat, Dražan Erdemović. Lično je ubio sto muslimana.
Šta ga je dovelo u Srebrenicu?
Jel ti njega braniš?
Preporuke:
1
1
45 četvrtak, 16 jun 2011 23:22
Bosanac
@srpski patriotsko nesto

"Neljudi, životinje u ljudskoj koži su bili muslimansko-bošnjački vojnici iz Srebrenice koji su iskasapili 3.267 srpskih civila uključujući i žene i decu u okolnim srebreničkim selima i to čitave tri godine od aprila 1992 do juna 1995. "

A sta je u to vrijeme radio general Mladic??? zasto nije sprijecio taj "genocid"?? Teritorijalna odbrana Srebrenice mu pred nosom ubije toliko ljudi??? Pustio to za guslarska sijela!
Preporuke:
1
2
46 petak, 17 jun 2011 09:57
Srbski patriotski front
A sta je u to vrijeme radio general Mladic??? zasto nije sprijecio taj "genocid"?? Teritorijalna odbrana Srebrenice mu pred nosom ubije toliko ljudi??? Pustio to za guslarska sijela!


General nije moga da brani u istom trenutku sve Srbe na tako širokom prostoru od Bihaća do Drine jer je bio slabo naoružan i imao mali broj vojnika za razliku od muslimanskih ustaša i u Srebrenici i u čitavoj Bosni i Hercegovini koji su imali iza sebe desetine hiljada mudžahedina, čitavu Saudijsku Arabiju, Iran, Alžir, Maroko, Sudan i ostale naftom bogate muslimanske zemlje.

U Srebrenici nije bila teritorijalna odbrana već muslimanske nacističke SS formacije.

Alija Izetbegović je pustio i pred nosom i pred Koranom da mu strani plaćenici sa zapada streljaju civile iz Srebrenice u julu 1995. g. a zašto zna se nakon memoara gradonačelnika Srebrenice da su se Alija i Klinton dogovorili da zapadnjaci pobiju 5.000 civila iz Srebrenice kako bi mogli8 da optuže Srbe i pokrenu NATO intervenciju.
Preporuke:
1
0
47 petak, 17 jun 2011 23:11
Bosanac
@srBsko patriotski fifi

pa to bio neki treci svjetski rat? jadnik slabo naoruzan? A Rusija?
Preporuke:
0
1
48 subota, 18 jun 2011 06:42
Srbski patriotski front
jadnik slabo naoruzan? A Rusija?


Naravno da je bio slabije naoružan u odnosu na Tuđmanove hrvatske i Alijine bošnjačke ustaše jer su i jedni i drugi imali kompletnu opremu, municiju i oružje TO a Mladić samo ono malo što je uspeo da izveze iz kasarni a da mu ne otmu i zapale u raznim "Tuzlanskim kolonama" i "Dobrovoljačkim ulicama".

Kao što je dobro vidljivo Rusija od 1989. ćuti i sluša šta joj gazde sa zapada govore da radi. Da je Rusija, kao što nije, pomerila mali prst svi biste već bili u Iranu kod svog ajatolaha gde je Alija išao malo češće da skuplja pare, oružje i mudžahedine.
Preporuke:
1
0
49 nedelja, 19 jun 2011 17:23
nataša @ Bosanac
Jedanput me jedan istražitelj UN zločina u BiH pitao, pošto smo se složili da je masovno streljano U Srebrenici 300-400 muslimana i to od strae stranih plaćenika, ( ko li ih je platio i kome se to isplati ) , ali po okolnim livadama je ubijeno još toliko. To nisu uradili strani plaćenici ni organizovana vojska nego LjUTITI seljaci.

Pitao me je zašto su bili ljutiti. I on i ja, a i vi znamo da nije iz osvete. Neko kome je neko stradao ima veći bol ako se sveti nego ako prašta i većina se ne sveti.
Dakle zašto su bili Srbi ljutiti?

Ne znam, ali mi je palo napamet kako je neko prebrojao 800 ( osam stotina ) pogrdnih naziva za Srbe na radio Sarajevu.

Ja bih možda znao tri ili pet za muslimane, ali vi še nijednog da me ubiješ.

Zar ne vidiš da je lako reći kao što ti kažeš srpska fifi za tebe bosanski fufi, ali čemu to i našto.

Obzirom da ćemo se sigurno videti u sledećem ratu, danas ti je bolje da pripaziš svoj jezik.

Doviđenja u sledećem ratu!
Preporuke:
0
0
50 nedelja, 19 jun 2011 19:39
Srbski patriotski front
Doviđenja u sledećem ratu!


A što jest, jest, ćeraćemo se još i to onoliko!
Preporuke:
1
0
51 sreda, 22 jun 2011 01:02
Sarajlija
Sve cestitke piscu clanka, komentatorima Goci Sandalj i ostalim.Sto se tice polemike sa kreaturama ala svetlana, bosanac i ostali, siguran sam da je bespredmetno.Svi mi smo bili svedoci tragedije, a narocito mi preziveli svedoci sarajevskog pakla.I kada ovde neko pise o srpskim logorima, Manjaca, Bijeljina itd.To su gluposti.U samom Sarajevu je noc pojela uz Blagoslov Silajdzica, Ganica, Alije i drugih vise od 10.000 Srba.Zatrte su cele porodice, nema ko da ih trazi.Pofalici, Grbavica, N.Sarajevo..tamo Srba vise nema. Gde je nestalo preko 160.000 sarajevskih Srba??Otisli od dobrote??Gde su Srbi iz vise od 100 popaljenih sela oko srebrenice.Vise od 3500 Srba je umoreno na najmonstruozniji nacin.Gde su mostarski Srbi, Srbi iz srednje Bosne??Ovde nema prostora da se postave sva pitanja ii nema kome.Istina se zna i istina pobedjuje.Sto kaze Kusturica, ono sto je gore, sada je dole, a ono sto je dole, bice gore..
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner