Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Dobrica Ćosić: Milošević je bio neuspešan državnik, ali njegovo držanje u haškoj sudnici zaslužuje svaku pohvalu

Komentari (9) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 30 maj 2011 23:05
Odlican intervju!
Dobrica cosic, ikao se ne slazem sa njim u potpunostim jeste jedan od velikih mislilaca nase sadasnjice.

Ovo "TAMNICA NESRPSIH NARODA" mi izrazito bode oci. Mislim da je bila tamnica samo za one idalje fasisticki nastrojene, i za Srbe, koji su uveliko patili zbog vestackih granica koje su ih cepale na komade (a, Boga mi, evo i na izrode-narode).

J prema Jugoslaviji ipak gajim neka topla osecanja (rodjen sam u njoj, a raspala se neke 3 godine posle), ali ipak znam za sva zla koja su nas zapala zbog nje. Na neki nacin, kombinacija je nesto zlog, i nesto dobrog, ali nazalost, malo onog dobrog je ostalo. Pomalo je mozda paradoksalno, ali bez obzira, takva su moja osecanja, koja izrastaju iz moje vere. Smatram one navodne 'pravoslavce', koji su naucili kako se krsti tek posle '91., kao vestacke, i strane duhu pravoslavlja;Ljude u kojima duh pravoslavlja ne obitava, vec ih samo krase one spoljasnje odlike (okacen krst, i slicno); poput Nikolica..
Preporuke:
20
1
2 ponedeljak, 30 maj 2011 23:35
Milutin
Moramo da pođemo od Memoranduma iza koga su stajali akademici( i Ćosić), koji je bio dobar, a na prve kritike sa zapada svi su ušli u mišju rupu i ostavili Slobu na cedilu, istine radi!Tada je Ćosić glorifikovao Slobu pa se povukao.

Smešno je kritikovati Miloševića za nekakvu detitotiziciju je suludo pa predsednik SRJugoslavije je bio Dobrica Ćosić, apremijer Panić, što oni nisu očistili "detitoizirali" vrh države!?
I ova kontradiktornost, da je maksimizirao napore u pomoći Kninskim Srbima, pa ih naprasno prepustio Tuđmanu, malo je to infantilnoi pristup za jednog akademika.
Neka pročita dostupne stenograme Vrhovnog saveta sa suđenja Perišiću, gde je Ćosić aktuelni učesnik, gde se vidi da Ćosić predlaže nek metode koje sprovode Tuđman i Alija, na šta mu Milošević kroz "smeh" kaže:" pa nećemo valjda sebi dozvoliti da nam "mustra" u ponašanju budu jedan Tuđman i Alija!" Tu su i razgovori odbrani Srpske Krajine i pomoći Srbije koja j bila nesebična u svemu!
>
Preporuke:
26
3
3 ponedeljak, 30 maj 2011 23:56
Milutin
nastavak:
Svi koji su na vlasti greše tako je to .
Radi istine, treba reći da se Panić hvalio da je hteo da organizuje vojni puč i smeni Miloševića, čak je tražio saradnju sa amerima, pa je i gospodin Ćosić na stidljiv način učestvovao u tom "poslu" ubeđivanja. Milošević je tražio posle smenu nekih generala koji su bili upleteni ,a u Skupštini je došlo i do tog događaja!

Ćosić je juče citirao poslednje intervjue i stavove Đinića kako su oštri , patriotski, čak je po nekima "gori od Mloševića", itd
Još jednog dokaza da je Milošević bio trezveniji, sveobuhvatniji političar koji je doneo Ustav Srbije koji je ujedinio Srbiju, kasnije je Dos razgrađivao i rzgrađuju i državu i Ustav, na žalost.

Akademik Ćosić se malo ispravio i u lepšem svetlu predstavio borbu Slobodana Miloševića u Hagu, jer to nije bila samo lična borba, već odbrana Srbije od dušmana!

Ostao je g.Ćosić nedorečen na današnje loše stanje u društvu, na lopovluk, rasprodaju, nemoral režima.
Preporuke:
25
3
4 utorak, 31 maj 2011 00:48
Mićko
Uh, naslov je..."ovde potok, onde cvet"...ili kako ono već ide taj stih.
Preporuke:
12
1
5 utorak, 31 maj 2011 07:59
Angel
Milošević se u izuzetno teškim okolnostima borio za narod i državu kako je umeo...nije uvek umeo najbolje... dobro, borio se delom i za sebe, i to je prirodno... al on se borio srcem, malo manje mudrošću, koje mu je manjkalo, no, on se borio! I to je vredno poštovanja, a imao je i dostojanstveno držanje.

Ovi današnji se ne bore oni se predaju, oni puze, oni ponižavaju svoj narod i državu, a nalaze se na položaju na kome je to apsolutno nedopustivo. Oni nemaju ni jednu jedinu trunku plemićke sklonosti u sebi, njihova sklonost je u najboljem slučaju bakalinska a u gorem - use, nase i podase... ako se i "bore" (i ako se to moe nazvati borbom) bore se samo za onaj najprizemniji prezira dostojan interes, interes sitne duše. Nesretnici ćak ni ne znaju da je i njihov samointeres u nečem uzvišenijem od toga na šta su spali, misleći da će njihova opijenost slavom i vlašću potrajati večno; a dok dlanom o dlan nje neće biti - i kud onda? Čime će platiti sve ono što su bahato, izjeli?
Preporuke:
15
1
6 utorak, 31 maj 2011 09:09
gavrilo
Ono što ima g-din Ćosić mnogi od nas nemaju a to je da analitički pristupi prohujalom vremenu u kojem je uslijed raznoraznih (ne)mogućnosti bilo zaista teško da se uradi ono najbolje.Kritički gledajući on nam daje svoj osvrt,ne izbjegavajući, naravno svoju subjektivnost, kao i svaki čovjek ali njegovo kritičko oko više vidi nego mnogi drugi, vidi više,promišljenije i postavlja sebi pitanja da li je moglo bolje?Što nije urađeno i zašto?Mi možemo da mu budemo zahvalni jer njegove knjige su i pečat jednog vremena koje je bilo teško,možda i više nego teško! Ali koje vrijeme u Istoriji našeg Naroda nije bilo teško, apokalitično?
Preporuke:
5
0
7 utorak, 31 maj 2011 10:41
dn
Ćosiću, nauči da pecaš i odmori se. Zaslužio si. A i mi.
Preporuke:
12
4
8 utorak, 31 maj 2011 14:00
Prejo
Cesto se pise u poslednje vreme kako je Srbija okupirana zemlja sa kvislinzima na vlasti. Kada kazemo da su Muslimani i Hrvati srpskog porekla "prodali veru za veceru" zar to ne vazi za sve Srbe koji su levicari.Svaki Srbin levicar je izdao svoje "Korene" i genetski prtljag.
U kojoj ste Vi fazi sada druze Cosicu. Vernik, Gresnik, Otpadnik su samo frakcije iste partije kojoj i cijim idejama jos uvek pripadate i koja je na zalost jos uvek na vlasti.

I poslednje intimno pitanje: šta Vam je danas najteže?- Teško podnošenje starosti.

Pa ovo je zbog toga sto nikada niste napisali knjigu "Pokajnik".
Kada se Vi i Vasi "drugovi" pokajete i javno priznate nedela koja ste ucinili srpskom narodu, kada odete u crkvu, umesto na Titin grob, mozda ce Vam i starost biti laksa za podneti.
Preporuke:
9
2
9 utorak, 31 maj 2011 18:49
Jasna*
Dobrica Cosic izmedju ostalog zamera odn kao gresku Milosevica navodi i"zanemarivanje i potcenjivanje spoljnog faktora",moguce,ali sta reci za uclanjenje D.Cosica u pokret Otpor iza kojeg je stajao "spoljni faktor",da li se i tu radilo o zanemarivanju i potcenjivanju spoljnjog faktora,kada je svojim autoritetom i ugledom koji uziva u srpskom narodu,tada pomogao jednoj takvoj opskurnoj organizaciji.Zatim kaze sa Milosevicem nije dobro saradjivao ,a sa Panicem valjda jeste,a ko je Panic videli smo nedavno,imali smo prilike da se upoznamo sa njegovim "fascinantnim" razmisljanjima u nedavnom intervju i na ovom sajtu.
Preporuke:
2
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner