Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Sport kao nastavak politike drugim sredstvima

Komentari (12) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 21 februar 2011 21:35
slobodan45
da li neko postavlja pitanje, koliko časova fizičke kulture, imaju đaci u školama...
Preporuke:
0
0
2 ponedeljak, 21 februar 2011 22:15
dox
Izvanredan tekst, bravo Vladusicu!
Preporuke:
0
0
3 ponedeljak, 21 februar 2011 22:18
Starac Fočo
Uzdržao bih se komentara u pogledu veze između sintagmi “pametni poslovi” i “srpska vlada”...


Hehehehe, ovo je moj favorit za izjavu meseca. Odlično.

Elem, ne znam za ostale ljude, ali meni je nekako potpuno nejasno odakle tolika količina, što autor kaže, "autošovinizma", ili još konkretnije, samonipodaštavanja. Kako li su je uspeli usaditi u ovaj naš narod? Nekako, računam da ako ustanovim izvor, mogu se lakše boriti protiv toga. Ovako sam malo zbunjen. Osećam se kao jedini (ne)sretnik koji je imun na neku bolest i kreće se kroz ljude koji se osećaju loše, a njemu nikako nije jasno šta je problem.
Ko će ga znati, valjda nam fali barjaktar pre svega, a vođa će se sam naći...
Preporuke:
0
0
4 ponedeljak, 21 februar 2011 23:12
Hernanes
Dragi gospodine, shvatate li vi da upravo zagovarate opstanak politike "hleba i igara" koja se besomučno vodi već najmanje 20 godina?
Preporuke:
0
0
5 utorak, 22 februar 2011 00:08
Smiljanski
Inetresi pojedinaca su ispred nacionalnih.U to se uveravamo svakodnevno.Prosto je neverovatno kakve uspehe postižu naši super talentovani sportisti,uz maksimalnu opstrukciju,i nebrigu države!
Osim, donekle vaterpolo saveza,svi ostali su nam u katasrofalnom stanju.
KSS je uspeo da iskompromituje legendu srpske,i svetske košarke,Boru Stankovića,i nikom ništa.Mnogi su nam zavideli zbog njega i sve bi dali da imaju takvog čoveka,a,mi?Ostavili smo KSS sinu ozloglašenog komuniste,i novog člana LDP-a,i još nekim mediokritetima.
Ista nam je situacija ,sa FSS-om,kad isteraše Antića,i to bez pravog obrazloženja,ali je važno da su ostali Karadžić,i "ekipa"!
Preporuke:
0
0
6 utorak, 22 februar 2011 00:51
Thunder Štrajk
Patriotizam, nacionalizam, kao i sve što je zdravo "srBsko" sada je postalo tabu, kako zbog nadripolitičke upotrebe devedesetih, tako i zbog masovne medijske manipulativne hajke sa početka 21. veka. Biti Patriota je ono što nedostaje, a bez tog komada nasušnog hleba, Srbija biće gladnija od svakog "new world order" logoraša, a njeni slepi putnici ispadaće samo "poslednji sektaši davno propale ideologije"(B.O.), koja kao gavran nikadviševno grakće ovim prostorima. Slažem se sa autorom teksta.
Preporuke:
0
0
7 utorak, 22 februar 2011 00:52
Velja
Zato što umesto da promoviše stav servilnosti, pokornosti, egoizma, oni svojim postojanjem, igrom, onim što rade na terenu, sugerišu duh borbe i patriotizma, duh međusobne solidarnosti i solidarnosti sa navijačima, tj. običnim svetom, koji tu pobedu želi koliko i oni sami.


Ovo je pravo objašnjenje zašto su uspešni sportisti nepoželjni u tranzicionoj Srbiji.
Po meni, to isto objašnjava i zašto je Antić oteran: Jednostavno je neoprostiva činjenica da je reprezentativnim fudbalom stvorena situacija da 50000 navijača na "Marakani" i 5 miliona kraj malih ekrana, punim srcima bodri Srbiju, dok na terenu uslovno rečeno "demoliramo" Rumune. Ta kombinacija nadmoćnosti, sloge i patriotizmom je za nekoga očite previše opasna. Ta zar u takvoj atmosferi da stasavaju mladi srpski naraštaji?
Preporuke:
0
0
8 utorak, 22 februar 2011 10:23
CKO
Ista je situacija sa TSS,gde Boba upropastava mlade igrace,a nije bolji mi RSS,na celu sa Marjanovicem!
Preporuke:
0
0
9 utorak, 22 februar 2011 12:01
brm
"Vaterpolo: da bi se simbolički pomoglo Srbima u Crnoj Gori (pošto je vaterpolo crnogorski državni projekat, upravo iz suprotnog razloga)"
zadivljen sam
nemojte im više ovako pomagati kumim vas Bogom
Preporuke:
0
0
10 utorak, 22 februar 2011 12:17
Sajber Mileva
Autoru:
kad odem na sajt za prevođenje stranih reči, nađem

sinegdoha (grč. synekdoche)
"zajedničko uzimanje"; ret. zamenjivanje značenja jedne reči značenjem druge po obimu i količini, gde se mesto celine uzima deo (lat. pars rro toto) ili celina mesto dela (lat. totum pto parte), ili jednina mesto množine i obratno, npr. glava mesto čovek, grlo mesto goveče; Silan vojnik


ali i dalje nisam razumeo to sa sinegdohom.
Preporuke:
0
0
11 utorak, 22 februar 2011 15:38
Draguna - Užice
SVE JE TO smišljeno na Zapadu. Naši mediji su "tragači" na ovom prostoru kao i političari / film "Australija"/
KOME ODGOVARA DA Srbija u bilo čemu pa čak i u KOŠARCI bude MOĆNA? Kome sem Srbima? A verujem da će se i neki ljudi iz Srbije javiti da kažu kako njima nije stalo da Srbija bude moćna i kako to ne žele ni u čemu, što mi se već dogodilo na nekim forumima kada sam postavljala ovo pitanje.
SPORT JE NAJVEĆA POLITIKA i u sportu je politika na najvišem nivou.
PA ZAR JE MOGUĆE DA JE Merkeleova zapucala do Južne Afrika jer je luda za fudbalom. Ma da, kako da ne. A FINALE Dejvis kupa sa onoliko imena političkih u publici je BAŠ ZBOG TENISA i SPORTA? Pa slikanje Novaka Djokovića 2008.na NASLOVNOJ STRANI Sportskog žurnala sa GLASAČNOKOM KUTIJOM i s dedom, a bez ikakvih simbola sporta- KAKO SE TO ZOVE nego politika ????
KAKO DRUKČIJE NAZVATI SEM politika - činjenicu da je Srbija na SP u Južnoj Africi PRED MERKELEOVOM tukla Nemačku - PRVI PUT posle 37.GODINA,a trener Antić BI OTERAN.
Preporuke:
0
0
12 četvrtak, 24 februar 2011 02:14
za "Dragunu-Užice"
Odličan komentar, kao i tekst g. Vladušića. Potpisujem.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner