Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Politička korektnost na hotentotski način

Komentari (69) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 19 februar 2011 19:47
Zika
Pravo u metu kao i uvek. Bravo.
Preporuke:
0
0
2 subota, 19 februar 2011 20:06
aleksandar
Toržestveno Antoniću.
Jedino nisam baš siguran ovo što ste napisali u vezi sa gospojicom Jelenom Milić, uvaženim stručnjakom, valjda profesorom za euro-atlantske studije (šta god ova čudna kovanica značila), da je ona zaista želela da kaže ono kako Vi to tumačite.
A što se Srbljanovićke tiče, čak i u ovoj internoj drugosrbijanskoj raspravi u porodici, ona nije mogla da izdrži a da ne pomene "govor mržnje i diskriminaciju od koje je bošnjačka strana do sada više puta stradala".
O čemu god da je reč, u svakoj situaciji, ova fensi ljubiteljka Manolo Blahnik cipelica mora da pomene i te, ah, užasne i nepojmljive srpske zloĆine.
Tek onako, uzgred, da se ne zaboravi ko su zaista "loši momci", ko nosi "iskonski greh krivice" na ovim prostorima, i ko mora uvek i na svakom mestu da bude obeležen žigom osude.
Uvek se pitam, kako ovim sirotim drugosrbijankama više ne dosadi tolika mržnja, i odakle im samo izvire.
Preporuke:
0
0
3 subota, 19 februar 2011 20:44
Biljana Nikolić
Dozvole za vređenje slobodnim stilom su privilegija zatvorenog kruga od njih samih odabranih i plaćenih za to,gospodine Antoniću. Nosioci tih dozvola nikako ne žele da se uslovi, kriterijumi i nadležnosti za izdavanje i dobijanje dozvola za vređanje promene. I moraju pokazati da se svojih privilegija "smem i baš lepo vređam i smeš, ali kako i koga ti mi kažemo da vređaš" neće odreći.
Preporuke:
0
0
4 subota, 19 februar 2011 20:59
Saša
Mislim da nema potrebe da se NSPM bavi E-novinama, Danasom, i sličnim drugosrbijanskim manje ili više pljuvačkim medijima. Sa te strane mislim da je gospodin Antonić mogao energiju usmeriti i u nekom korisnijem smeru. Nivo tekstova volonterskog NSPM i tih prebogatih drugosrbijanskih profesionalnih pljuvačnica se ne može porediti, i autori sa NSPM ne treba da se osvrću na njih nego da grabe napred, a njima: daleko im lepa kuća.
Ipak za nas koji ne čitamo taj treš, dobro je da nas s vremena na vreme neko obavesti šta se tamo radi.
Što se tiče N.Pazara, bio sam tamo pre neki dan, i tamo ne postoje fiskalni računi. Niko ih ne izdaje. Kažu da ako neko to i zatraži, muftija će odmah da digne dževu. Inspektori radi mira u kući to i ne traže, što se radilo i na Kosovu pre 1999.
Pazar je sve više mudžahedinski grad, a kriza u raško-prizrenskoj eparhiji dodatno favorizuje muslimane.
U tekstu zbunjuje što se povremeno piše: Ćorović pa Đorović; Rašljanin-Rašević i sl.
Preporuke:
0
0
5 subota, 19 februar 2011 21:06
Boban
Opet vi o Drugoj Srbiji?? Baš nas volite!!:)
Preporuke:
0
0
6 subota, 19 februar 2011 21:23
gavrilo
„Kada god neko lice“, napisla je ona, „bez biografije, bez fakultetskog obrazovanja, bez kučeta i mačeta, isfrustrirano ličnim životnim neuspjehom, u samom vrhuncu klimaksa, želi skrenuti pažnju na sebe, uhljebi se u kakvu nevladinu organizaciju, prikopča na neki fond...jasno je Slobodane da ih je prvo zaboljelo ovo što citiram jer su se mnogi prepoznali!
drugo kako je DANAS to mogao da objavi ovo drugo proističe iz prvog!
a to što ona piše „Bošnjaci Sandžaka“, objasnila je predsednica Muslimanskog omladinskog kluba, bili su neprestano diskriminisani „u vremenima Kraljevine SHS, Kraljevine Jugoslavije, FNRJ, SFRJ, SRJ“, a posebno su bili žrtve „masovnih strijeljanja (...)četrdesetih godina dvadesetog vijeka“, kao i, tokom devedesetih, žrtve „nacional - fašističkih divljanja ostrvljenih zvijeri koje su proizvele genocid u Srebrenici i mnoga druga zlodjela“oni se sa tim slažu samo nisu to potencirali jer se to čita iz njihove ćutnje!!!Tužno,tužno...u zemlji IZVINjENIJI zemlji BORISRAKA!
Preporuke:
0
0
7 subota, 19 februar 2011 21:27
Ala
Izbor hidzaba(mahrame) privatna je stvar muslimanki sirom sveta.Danas, mnoge Arapkinje,narocito mladje i obrazovanije,ne nose ama bas nista na glavi,sto ne znaci da nisu iskrene vernice.
Poznat je slucaj kada su Ataturkove izaslanike u Satrajevu docekale muslimanke s zarovima;Turci su im porucili da se u Turskoj zarovi skidaju i da zele saradnju s Evropom.
Danas,kada se turska vlada sve vise odvaja od Ataturkove zaostavstine,kada SAD indukovani nemiri u Africi lete ka Iranu,zloslutno zvuce pogrde mladih,novokomponovanih muslimanki.
Dobro je sto je to "Danas" objavio-pa svako ima svog Baseru.
A "diplomatkinja" Srbljanovic,neotporna na TV trake,ulogu vrhovnog, javnog zreca,zaista treba,u svojim zrelim godinama,da konacno ozbiljno nauci istoriju.
"Mudrosti"Olje Beckovic,B.Srbljanovic,S.Biserko,zagadjuju kulturni prostor Srbije.
Preporuke:
0
0
8 subota, 19 februar 2011 21:33
Ultravisitor
Sve konce drugosrbijanske politicke ideologije drze kvaziintelektualci okupljeni oko Dragoljuba Micunovica i intelektualnih patuljaka koji u ime Demokratske Stranke vode Srbiju. Zna se na koga mislim. To zlo je duboko pustilo korene i gotovo ga je nemoguce iskoreniti. Rezultat svega ce biti raseljavanje Srba iz Srbije. To je jedina mogucnost opstanka Srpskog nacionalnog bica i kulture.
Preporuke:
0
0
9 subota, 19 februar 2011 22:06
Visarion 1
O svemu što nam se događa, mora da se piše.Istina treba da izađe na sunce.Davno je prevaziđeno političko uverenje da ono o čemu se ne piše , nije se ni dogodilo.Ako postoji događaj, postoji i način da se on obznani.Čak i na način kako je to ovde učinjeno.
A naš je posao da se prema tome određujemo."Drugosrbijanci" upravo hoće to što je hteo Staljin ili Tito.Isto i to za one koji nisu na njihovoj strani:oni gaze sve moralne norme.Ti ne možeš zato što nisi naš, naš može zato što je naš.To čak ni Staljin nije radio.
No druga je stvar ovde interesantna.Šta mislite da li je ovakav pad nivoa rasprava, ovakav rasap poštovanja, reda, vaspitanja, dobrog ukusa slučajan.Nije li on plod vremena i sveta u kome su sve norme porušene.U kome, u svetu, vlada pravo jačega.On može da izmisli greh nekog naroda, neke države, da ocrni njene legalne vladaoce, da bez odobrenja međunarodnih institucija napadne tu državu, načini besprimerne zločine a sve druge za mnogo manje, beznačajne sukobe i zločine, tera
Preporuke:
0
0
10 subota, 19 februar 2011 22:14
Mišljenja jednog klovna
Dokle basare,kapičići, srbljanovićeve i njima slični prokrusti i perifeti, budu imali glavnu reč u Srbiji, znaćemo da smo pod okupacijom.
Što se Aide Ćorović tiče, njoj je pošlo za rukom ono što je bilo u modi za Titovog zemana - da se zameri svima - i Srbima i muslimanima, ali da ima podršku centralnog komiteta, dakle Prokrusta i Perifeta!
Aferim!
Preporuke:
0
0
11 subota, 19 februar 2011 22:19
Visarin 2
tera ko bog đavola.On ja vlasnik prava da čini zločine, svi ostali to pravo nemaju.Kad imate takav aršin kojim se uređuje svet i to bez prava da se bunite, sve ovo biva nekako normalno.Pometenost, pad moralnih načela, srozavanje nivoa razgovora, komunikacija s besramnim slobodama vređanja, izvrtanja činjenica, laži, , podmetačina, biva izraz , biva znak kuda svet danas ide.Mi smo samo senka toga sveta.Istovremeno mi smo senka onoga što se kod nas zbiva i što nije samo moralni nego i egzistencijalni pad na belosvetsko dno u svemu i svačemu.
Treba imati mudrosti pa se otrgnuti od uverenja da je motka iz raja izašla.A bogme ponekad čovek biva u iskušenju da i na to pomisli.Ne sme se padati tako daleko ali neko ko bi bio u stanju da ovde uvede red, uz materijano blagostanje, bio bi veoma poželjan.Nem ga na vidiku ali je neophodan.I ne samo kod nas.
Ovo je slika pada kakav jeste u delu ovog naroda i treba se s istinom suočiti.samo tako neko će se setiti šta e može i kako učiniti da se zlo iskoreni
Preporuke:
0
0
12 subota, 19 februar 2011 22:25
Dragoljub
Sve je u članku potpuno na svom mestu. Jedino je poređenje sa Hotentotima problematično. Ono je politički nekorektno. Prema Hotentotima.
Preporuke:
0
0
13 subota, 19 februar 2011 22:43
Jasna
NSPM,tj Slobodan Antonic bi zaista trebao da se bavi ozbiljnijim stvarima i temama,(u Srbiji ih ne manjka), od drustvanceta u Manolo Blahnik cipelama i njihovim medijima.Tu gospodu i njihovo licemerje treba obilaziti u sirokom luku!
Preporuke:
0
0
14 subota, 19 februar 2011 22:50
Nn
Čudno da u prezimenu ove devojke (Rašljanin) stoji naziv jednog dela srpske države, a to je Ras ili ti Raška. Istorija se baš čudno poigrala sa Srbima. Doduše stanovnici Raške se zovu Rašani, ili možda grešim?
Preporuke:
0
0
15 subota, 19 februar 2011 23:56
nataša
Svojevremeno sam se jako čudio kako je jedna bivša prostitutka pre i u tokuz Drugog svetaskog rat uživala i ugled i privilegije kod islamske verske zajednice iako se ogrešila o vrlo jasne direktive date u urama u poglčedu jponašanja žena na javnim mestima, u pogledu svlačenja u javnosti i slično.
Onda mi je jedan šerijatski kadija objasnio i druge sure.
Žena može, a može i muškarac, sva pravila i sve sure da prekrši, ako je to u ime Alaha.
Dakle vređanje muslimanskoh žćena koje se pokrivaju, iako je zabranjeno surama, kao i vređanje isto tako muslimanskih žena zbog ličnih karakteristika, koje je takođe zabranjeno surama ( ruganje ličnim nesrećama i neuspesima, fiziološka stanja, klimaks, ili neka bolest su najstrožije zabranjeni surama ) može biti opravdano ako se radi u ime Alaha, kao i ubistvo u ime Alaha, čak i hommoseksualizam.
Ne bojte se neći Aidama faliti dlaka sa glave, one se to "kao" svađaju u ime Alaha.
Preporuke:
0
0
16 nedelja, 20 februar 2011 00:26
Božo Bjelak,
Molim Vas da ovo objavete. Gospodine Antoniću, treći put Vas pitam,već godinu dana, iskreno, bez ijedne trunke zlobe ili provokacije, ko su drugosrbijanci. Molim Vas objasnite mi, opišite ih, kako bih i ja koristio tu kvalifikaciju. Ako me ubijedite da postoje, onda ih neću zvati "drugosrbijanci", već "drugosrbi". Da li zanate da je kod zapadnih komšija riječ "srbijanac" (namjerno pišem malim slovom, jer tavi ne postoje)pežorativna. Da li zante da je Starčević prvi upotrijebio tu riječ kako bi dijelio Srbe. Na kraju, ako postoje drugosrbijanci, onda postoje i prvosrbijanci, ko su oni. A, ako postoje prvosrbijanci i drugosrbijanci, ona je sigurno da postoje i trećesrbijanci sve do sedmosrbijanci, jer mi se broj sedam sviđa.
Preporuke:
0
0
17 nedelja, 20 februar 2011 00:32
Boba Borojevic
Zivim u Kanadi i ne mogu da se nacudim (od muke da presvisnem) sta je sve dopusteno da se pise, i objavljuje protiv Srba i Srbije u srcu Srbije!

Gde je ministar unutrasnjih poslova Dacic i predsednik Tadic (koji drzi sve uzde u svojim rukama) sa hiljadu njegovih klovnova i poltrona; gde su "srbijanski" milijarderi i tajkuni da se ozbiljno obracunaju (pod pretnjom robije) sa govorima mrznje muslimana i separatista svih felni i boja u Srbiji.
Zivot Srba, njihov socijalni i kulturni opstanak je ozbiljno ugrozen bas zbog Tadiceve i "tadicevske" anti-srpske politike.
Muslimanka Aida i njena partnerka po veri (kao i drugo-zutaci )govore od "stradanjima" muslimana ("Bosnjaka) - gde je vlast Srbije da danima objavljuje podatke o stradanjima Srba od ruku muslimana, Hrvata, Arnauta, Siptara, Amerikanaca, NATO-vaca, EURO-foricara i ostalih trgovaca srpskim organima? DOSTA JE, BRE!
Preporuke:
0
0
18 nedelja, 20 februar 2011 01:40
svakom svoje
2 subota, 19 februar 2011 20:06 aleksandar
... Jedino nisam baš siguran ovo što ste napisali u vezi sa gospojicom Jelenom Milić, uvaženim stručnjakom, valjda profesorom za euro-atlantske studije .."
Dopada mi se kako ste promenom pisma izrazili svoj stav prema određenim osobama, pojavama, pojmovima ...
Tako i jeste. Ono što je u Srbiji zdravo je na ćirilici, ono što je otuđeno i skorojevićki je latinično ...
Preporuke:
0
0
19 nedelja, 20 februar 2011 01:40
Senka
Pohvala G. Antonicu na ovoj odlicnoj analizi drustvenog fenomena.
Zao mi je samo sto nam nije ponudio i rjesenje problema.
Mora biti da postoji mehanizam po kojem bi se ovakvi slucajevi " silovanja" drustva sprecili. Imamo primjer visegodisnjeg "silovanja" drustva (Uz svu volju ne mogu da nadjem prikladniji izraz )od strane " drugoSrbijanaca " koji su sada dobili nazad istu medicinu od strane predstavnika islamskog fundamentalizma.
Medjutim, ostaje osjecaj da " malog covjeka "niko ne brani.Uz to mi jos jedino pada na pamet ona uzrecica " Tesko onom preko kog se tuku."
Kako se uopste dogodilo da u jednom drustvu dolazi do takvih extremistickih divljanja i potcjenjivanja covjeka i njegovih prava?
Preporuke:
0
0
20 nedelja, 20 februar 2011 03:08
Nebojša Malić
Kudos, profesore Antoniću. Ne samo na dekonstrukciji nevladnika i "Danasa" - jer to, ipak, nije teško, mada jeste teško ostati hladne glave suočen sa tim otpadom - već i na podsećanju javnosti na "hotentotski moral." Upravo o tome se i radi, dabome. Postoje jedna pravila za "elitu" a druga za narod; jedna za Imperiju, druga za narode koje Imperija uzme na zub. Primerice, oni bi da verujemo i ne dovodimo u pitanje da, kada Srbi brane svoju zemlju onda je to "genocid," a kada Imperija napadne zemlju sa druge strane sveta, onda je to "demokratija".
Preporuke:
0
0
21 nedelja, 20 februar 2011 06:57
Ružičasti panter
Kuran kaže da će Alah ceniti svakog muslimana po tome šta mu je u srcu, a ne šta mu je na jeziku. To je tzv. ketman, odnosno takija (na arapskom "obezbediti zaštitu") koji daje pravo muslimanima da krše sve verske zabrane.
Preporuke:
0
0
22 nedelja, 20 februar 2011 07:57
jelena
novinar Stoiljković je napisao članak GENOCID, LAŽI I SRBI, a urednik dozvolio da se taj članak objavi u broju
od 10. januara 2011. Posle izlaska ovog broja usledio je politički pritisak na ovog novinara i njegovog urednika da je Redakcija ”Politike” tri dana raspravljalja da se oba isteraju iz ”Politike”. Vršen je neprimeren pritisak na novinare i slobodno novinarstvo. Članak je odmah skinut sa sajta politike a ovi novinari su i dalje pod prismotrom...Dajte Antoniću, ovo je isto tako važno ako ne i važnije od Aide Ćorović! Dajte da uradimo da se čovek zaštiti jer dans je on sutra, verujte mi, Vi ste na redu...
Preporuke:
0
0
23 nedelja, 20 februar 2011 10:00
Jasna Simonović
Dok se dve Aide prepiru preko običnog obreda pokrivanja žena i "male džamahirije" (Čorović - cherchez les deux Femmes!) do čitavog "arsenala SHS-J-FNRJ-SFRJ-SRJ" (Rašljanin - da li tu spada i Kraljevina Srbija i Republika Srbija, da li tu ispada muslimansko jugoslovcensko rukovodstvo ?) ne čusmo još uvek šta o tome misli gdin Zukorlić...
Ovladati Božjim jezikom nije lako...

Inš Allah!
Preporuke:
0
0
24 nedelja, 20 februar 2011 11:12
Mladen
Za Jelenu
Pominjete novinara Stoiljkovića i urednika ”Politike” koje treba zaštititi. Zašto se oni ne obrate javnosti? Zašto vi o tome nešto ne napišete? (Pošto izgleda da ste iz te kuće i da poznajete stvari iznutra). Zašto se stalno čeka da nas neko drugi brani, da neko drugi uradi posao za nas?
Ko pruža otpor oko njega se ljudi skupljaju. Ceo stari, dobri NIN je, međutim, pao šap`tom. A o otporu novinara "Politike" Bujoševiću ne treba trošiti ni reči. Bedno.
Ne kukajte, već nešto konačno uradite!
Preporuke:
0
0
25 nedelja, 20 februar 2011 11:17
Lazić
Ovo je posledica unutrašnje borbe u "drugoj Srbiji" oko ideološkog i političkog primata. Da li ste videli najnoviji intervju Nikole Samardžća, u kome se on kandiduje za novog vođu "druge Srbije"? (http://www.standard.rs/-cvijanovi-vam-preporuuje/6637-nikola-samardi-nad-srbijom-je-neophodno-uvesti-protektorat.html)
Preporuke:
0
0
26 nedelja, 20 februar 2011 11:45
nataša @ Boban
Koncept egzistencijalne srpske krivice koji drugosrbijanci imaju umesto vlastitog mišljenja, ne daje odgovore na mnoga pitanja, ali zato daje mustru ili šablon, ili kliše kako da teme koje ruše koncept egzistencijalne srpske krivice obezvrede ili skrajnu. Na primer trgovina organima, citiram Biserko "istraga to neće potvrditi" ( naravno da neće kad će biti opstruisana ), ili haški sud odbacio optužbe o streljanju nenaoružanih civila u Rački, odgovor je bilo pa prošlo, ili analiza tekstova drugosrbijanaca, šta pričate i pišete o njima.
Kad imate koncept umesto svoga mišljenja, onda nemate samooštovanja, kad nemate samopoštovanja onda nemate ni poštovanja, kad nemate poštovanja prema drugom mišljenju onda se ne uključujete u razmenu mišljenja, nematae šta da meljate, nego diktirate o čemu će se pričati.
Bobane, je li to uljudno sa vaše strane.
Preporuke:
0
0
27 nedelja, 20 februar 2011 12:48
Boban
Nataša, moj odgovor ovde ne bi, tvrdim, bio objavljen, tako da ne možemo raspravljati. Vaši će uvek biti objavljeni, jer abolirate Srbe i umanjuje srpske zločine. Ili,pak, uopšte ne govorite o našim zločinima, već samo o nedelima duge strane. A ćutati o zločinima(srpskim) znači prihvatanje istih tih zločina počinjenih u naše ime.
Preporuke:
0
0
28 nedelja, 20 februar 2011 14:15
Simić Manojlo
za NSPM :

Ja bih vas gospodo zamolio:
1.pronađite govor druga Tite od 4 jula 1941.god. u
vili Vladislava Ribnikara
2.pronađite govor Mile Budaka u Banja Luci od
maja 1941.

Objavite ih uporedo.
Toliko o slobodi štampe.
Preporuke:
0
0
29 nedelja, 20 februar 2011 14:19
Simić Manojlo
Izvinjavam se. Budak je govor održao u Lici, a
Viktor Gutić u Banja Luci.
Preporuke:
0
0
30 nedelja, 20 februar 2011 14:36
nataša @ Boban
Manite se stereotipija Bobane.
Kako je moguće, na ovom i bilo kom drugom sajtu, da se nikada ne prokomentariše sledeći događaj.
Pripadnici fonda za humanitarno pravo, potpisan nepostojeći Demaj, a tekst sastavila Nataša Kandić, dostavi medijima informaciju o streljanju nenaoružanih civila, koji zatim usmeno potvrđuje Voker, i to se uzima kao formalni razlog za bombardovanje Srbije. Ta informacija i taj događaj ili zločin dobiva sudski epilog, biva odbačena kao neosnovana.
Dakle, vaši, kažete da je poštujete, Nataša Kandić, iznose nešto čega nije bilo,a ne iznosi nešto što je bilo i što je izvan svake sumnje utvrđeno. To je da su ljudi kindapovani-zločin, da su odvedeni u Albniju-zločin, da su bili u logorima-zločin, i da su nestali pre deset godina. Čak i da nisu ubijeni, a jesu, čak i da im nisu pre ubijanja uzeti organi zar kindapovanje nije dovoljan zločin. I vi to ne vidite. Zašto?
Koji srpski "zločin" nije sudski gonjen, a koji protiv Srba jest.
Zašto ja to ne smem da pitam?
Preporuke:
0
0
31 nedelja, 20 februar 2011 15:01
Boban
Molim Vas, Nataša prestanite s iznošenjem neistina. Naslušao sam se toliko laži o predstavnicima NVO sektora, ali ovo - da je Nataša Kandić kriva za bombardovanje Srbije- je nečuveno i, gotovo, bezobrazno.
Da, poštujem je, rekao sam, i, evo, ponavljam. Zato sam i reagovao na izošenje ovih neistina.
Ko Vam brani da pitate? Pitajte, ali nemojte, bez imalo srama, tvrditi ovo što tvrdite.
Preporuke:
0
0
32 nedelja, 20 februar 2011 15:04
Mirko Grbić, Banjaluka
Nužno je državu koja ima "prosrpskog predesdika" nazvati njegovim imenom...TADIĆISTAN !
Preporuke:
0
0
33 nedelja, 20 februar 2011 15:06
Danski Srbin
Kad ste jasno i glasno obradili ovu drugosrbijansku farsu, nemojte sad verovati da ce se to na tome zavrsiti.
Glavni kolumnista lista Danas je kao "klasni neprijatelj"- on nikad ne spava. Kladim se da ovaj vikend umno trosi na odgovor vasem izazovu, bira psovke kojima ce Vas ugostiti.
Tehnologija prosta k`o pasulj: kad nas vredja profesora, sto da ga ne vredja, (nismo ga mi zaprofesorili) ali kad neko nasrce na nase, e, to je Bajo nesto drugo.
Nazalost, to je tako, umesto da tragamo za istinom na opstu korist, deo naseg drustva trosi energiju na politicke ujdurme.
Ovoj gradjanki Raske, cije prezime to jasno pokazuje, i njenom mentoru, kvazi duhovniku, bi pametnije bilo da pogledom istorijskoj istini u oci, akceptiraju da su Srbi islamske veroispovesti, i da su svoji na svom po tom osnovu, oni uporno zele da su nacionalna manjina.
Tako sam i ja kao mlad, gledao strance lepe i bogate i mislio: sto ja nisam stranac, kad sam to postao u Danskoj - to vise nije bilo to.
Preporuke:
0
0
34 nedelja, 20 februar 2011 16:21
Neofit77
Za Bobana
Ako neko ovde nema srama onda ste to Vi. Pa pripadnik NVO sektora iz federacije BiH je nedavno izjavio da je Nataša Kandić javno rekla da je srpske žrtve ne interesuju, Nju, a i Vas ne interesuju Srbi koji su zverski ubijeni i kojima su vađeni organi, a to nije dugo, skoro deceniju, interesovalo ni zapad. Treba li o tome da ćutimo, dok vas ''poštenjačine'' ne plati neka fondacija da se bavite i tim zločinima.
Uz to, patolog iz Finske je potvrdio da je ubistvo u selu Račak izmontirano kao ubistvo civila da bi se bombardovala SRJ. Hoćete da kažete da Nataša Kandić nije bila u to vreme deo propagandene mašinerije koja je podržavala tu tvrdnju, koja će dovesti do napada NATO ološa na SRJ?
Nemate ni malo srama i mislite da smo svi zaboravili taj period.
Preporuke:
0
0
35 nedelja, 20 februar 2011 16:24
PA
A kako se ova Rašljanin ne odrekne tog svog prezimena. Odviše je srpsko, jasno je da nije ni tursko ni arapsko!
Preporuke:
0
0
36 nedelja, 20 februar 2011 16:57
nataša @ Boban
Vi mene baš izgrdiste.
Na haškom sudu je pročitan izveštaj fonda za humanitarno pravo iz Beograda sa izveštajem sa Kosmeta koje je potpisao člana fonda sa Kosmeta izvesni Demaj, a izvor je fond za humanitarno pravo Nataše Kandić o streljanju nenaoružanih civila u Račku. Pogledajte svedočenje generala Delića i na tom svedočenju je iznesen taj podatak fonda za humanitarno pravo.
Ja ne mislim da je izveštaj Nataše Kandić bio razlog bombardovanja Srbije, ali kamenčić u mozaiku događaja sigurno jeste.
Ili, kako je mogla Nataša i svi drugosrbijanci pa i Skušpština Srbije da vidi da je u Srebrenici streljano osam hiljada muslimana kad nije, a da u Bratuncu nije bilo ništa. Kakvo je to slepilo za jedne zločine, a kakva su to uvećavajuća sočiva za druga.
Drugosrbijanski manir je da se neko, ko iznosi ta pitanja dobro izgrdi i tako se reši problem.
Milošević, Koštunica, "nataša" bilo ko.
Koliko se čvršće držite koncepta o srpskoj egzistencijalnoj krivici toliko ste više u logičkom ćorsokaku.
Preporuke:
0
0
37 nedelja, 20 februar 2011 17:07
Radoznao@Boban
Nataša je postavio pitanje, očekujemo Vaš odgovor (mislim odgovor, a ne prazne fraze).
Preporuke:
0
0
38 nedelja, 20 februar 2011 17:53
U čemu je problem javne reči u Srbiji?
Poštovani gospodine Antoniću,

Veoma sam začuđena time što u svojim tekstovima ne ukazujete na suštinu problema javnog diskursa u Srbiji. Budući da ste po pozivu sociolog, očekujem od vas formulisanje problema, u ovom slučaju, problema artikulisanja ovdašnjih identiteta posredstvom medija i formulisanje puteva za njegovo rešenje da bismo konačno počeli pomoću pouzdanijih instrumenata da postajemo društvo. Nije nikakva tajna da identiteti mogu javno da se mrze da bi se konstituisali. Stoga smatram da opisivanje te javne mržnje postaje deo našeg problema, a ne deo njegovog rešenja.

Srdačno,

Sandra Šare, lingvistinja, autorka knjige Kako pisati za novine 1. Jezik javne komunikacije, Beograd 2004.
Preporuke:
0
0
39 nedelja, 20 februar 2011 18:28
Saša
@Boban
MOže se Vama Nataša Kandić sviđati, možete je poštovati, može Vam biti istomišljenik i to je Vaša privatna stvar, stvar Vašeg poimanja časti, morala i istine. Isto tako ogromna većina građana Srbije, Natašu Kandić smatra srbomrscem, perjanicom soroševske druge Srbije, amoralnom osobom koja je u crno zavila ovu zemlju više nego neke države NATO 1999, i rekao bih s pravom tako smatra. Voleo bih da mi neko citira jednu izjavu u kojoj se Kandićka afirmativno izražava o svojoj državi. Za nju i za još neke (uglavnom gospođe), Milošević, Srebrenica, Račak ili Vukovar su samo pin kodovi koji sa Soroševog bankomata sipaju pare u njihove fondove.
Preporuke:
0
0
40 nedelja, 20 februar 2011 19:07
Simić Manojlo
Ma Boban je samo provokator, bez ijednog argumenta.
Zar ne vidite da vas loži ?
Piše kao da mu je ovo "Danas" il e-novine, il
Božsačuvaj "Peščanik" u kojem su one 2 Cece, za
koje je ona Ceca što peva novokomponovane, vrhunski
intelektualac.
Nema danas od Srbije, zahvaljujući "intelektualnoj",
i političkoj "eliti", zaostalije zemlje na svetu.
Ja moram da priznam da u "Danas"u pročitam samo
Basaru, radi relaksacije. Lagan je i
zabavan, ali valjda nema pretenzija da ga neko
ozbiljno shvata. Ostale kolumniste (Miloša Vasića,
Borku Pavićevvić), uopšte ne čitam. Naime, njih sam
pročitao još prije 10-ak godina, kada su, iz pete
izvlačili lažne optužbe protiv Srba, i prezentirali
ih gospođi Erni Paris pomažući joj da napiše onu
knjigu-bombu protiv Srba. Jad i beda dekontaminacije
Šta li to čovek treba da misli o sebi, pa da želi
da dekontaminira ni manje ni više nego čitav Narod.
Preporuke:
0
0
41 nedelja, 20 februar 2011 19:27
gavrilo
Dik Marti je otvorio pandorinu kutiju...gdje će stati to niko ne zna...ali sva ta monstruozna ubistva koja su za ovo vrijeme prosto nevjerovatna nisu ni dotakla g-đu Natašu kandić da nešto kaže!Nju to ne interesuje!!!Kakav je to osoba za ime božje? prije neki dan g-Galijašević otvoreno govori da je Nataša kandić mnogo toga znala ali da ćuti!!!!Pa to je nevjerovatno,cijela srbska javnost ćuti:NVO,ministri,vlada,poslanici...zar to zaista nije važno da svi ćutimo o ŽENI koja je bila prisutna na proglašenju DRŽAVE NEDONOŠČE i koja otvoreno za Lažnu Državu lobira!!!A da li je prosrbski predsjednik u zemlji?
Preporuke:
0
0
42 nedelja, 20 februar 2011 19:32
Boban
Predstaviti Natašu Kandić(a ne monstruma po imenu Slobodan Milošević) kao najvećeg neprijatelja, kao osobu koja ima moć da natera svet da bombarduje malu Srbijicu, pa to odraz bujne mašte.

Pozivati se non-stop na Soroša je izlizano, rekoh već.

Govoriti da u Srebrenici nije bilo genovica je sramno. Bio je genocid, ma koliko Srbija, tj. vi ovde, to poricala.

S ovakvim odnosom prema prošlosti, nema nam dobre budućnosti. Samo znajte, sve dok gurate leševe pod tepih i orman, neće biti dobro. Jer, sve, pre ili kasnije, izađe na videlo.

I već sam vam rekao zašto ne mogu odgovoriti: neće objaviti, ako i ovo sada napisano objave, biće dobro!
Preporuke:
0
0
43 nedelja, 20 februar 2011 21:30
Saša
Boban
Samo znajte, sve dok gurate leševe pod tepih i orman, neće biti dobro. Jer, sve, pre ili kasnije, izađe na videlo.
Napokon da se o nečemu složimo. Znači i Vi smatrate da ispod hrvatskih, šiptarskih i muslimanskih tepiha ima leševa, a koji će neminovno izaći na videlo. Umalo da pomislim da ste i Vi srbomrzac, a Vi me utešiste.
Preporuke:
0
0
44 nedelja, 20 februar 2011 21:36
Neofit77
@Boban

Ako neko gura leševe po tepih to su takvi kao Vaša ''sveta'' Nataša, koja je uredno primala donacije od Soroša i prilično lepo živela, a i sad živi od istih. Znala je za ljude koji su brutalno izmasakrirani, kojima su vađeni organi, ali je o tome ćutala i sad ćuti, što samo govori o kolikoj se monstruoznosti i mržnji radi.
Preporuke:
0
0
45 ponedeljak, 21 februar 2011 00:09
Senka
@ Boban
Slobodan Milosevic nije bio monstrum nego politicar koji nije video dalje od nosa, nazalost. Sve odluke koje je donosio i sve sto je radio kao predsednik jedne zemlje ukazuju na to.
Natasa Kandic je monstrum zato sto u funkciji borca za ljudska prava otvoreno diskriminise zrtve. Time sto ju jedne zrtve ne interesuju( po njenim rijecima) a druge je jako interesuju cak do tacke da slaze mozaik za stvaranje novih zrtava ( bombardovanje Srbije)- ukazuje na to.Soros ili neSoros ali neko ju ocigledno placa za takve monstruoznosti.
Govoriti da u Srebrenici nije bilo genocida nije sramno nego samo nije politicki podobno. Ispostavlja se da je u Srebrenici u zrtve genocida ubrajano i zivo i mrtvo vec dvadesetak godina a sve se zasniva na svjedocenju jednog vrlo sumnjivog svjedoka. Sramno je NE govoriti da nije bilo genocida ali jos uvijek nije politicki podobno.
A ni za jedan narod nema dobre buducnosti ako sam sebe pljuje i ubija u pojam.
Preporuke:
0
0
46 ponedeljak, 21 februar 2011 00:19
Ultravisitor
Bobane, napij se! Ti si za mene najobicniji mudzahedin pripravnik. A imaju i hrvati Matu i Boabana. Da nisi jedan od njih?
Preporuke:
0
0
47 ponedeljak, 21 februar 2011 06:19
Svetislav Kostić
Kada je porijeklo u pitanju, bosansko hercegovački muslimani ne mogu negirati da su Slaveni kao što su to njihovi plavoslavni i hrvatski zemljaci, odnosno Srbi i Hrvati. Ali BiH-muslimanima ostaje teoretska mogučnost koju teško poreći, naime kada jedni od njih tvrde iz bilo kog razloga, da porijeklo vuku od Srba, kada im to odgovara odnosno od Hrvata kada takvo opredeljenje oportuno ili obratno. Tim lakše kada se ima u vidu da su i Srbi i Hrvati prije što naselili Balkan, živili vjekovima između rijeka Njemen i Bug u današnjoj Bjelorusiji.

Dakle, za razliku od muslimana u BiH, slavenski muslimani starosjedioci u Srbiji, mogu da potiću isključivo od Srba, i to pravoslave vjeroispovijeti.

Gledam za govornicom i slušam onu hanumu sa maramom oko glave što se preziva Rašljanin. Elem govori ekavicom kao i druge Srpkinje i Srbi, elem joj čak i prezeme nastalo očigledno po oblasti Raška u kojoj i živi. Ta cura samo je potvrda više, da su konvertiti žešći od originala. Ostalo je oblast psiholigije.
Preporuke:
0
0
48 ponedeljak, 21 februar 2011 08:17
nataša @ Boban
Sudbine Slobodana Miloševića i Nataše Kandić su se ispreplele neraskidivo u slučaju Račak.
Postoje dve varijante, prva da je Slobodan Milošević naredio policiji da izvede iz kuća četrdeset albanskih meštana u sneno i hladno jutro i da ih strelja u onoj jaruzi. Da je to uradio ja bih ga sigurno pre vas i nazvao i mislio o njemu da je monstrum.
Postoji i druga varijanta, da on to nije uradio nego da je lažno optužen jednom orkestriranom kampanjom čiji je deo bila Nataša Kandić.
Haški tribunal je optužbu o Račku odbacio.
Moj stav je jasan i objektivan, ako je streljao treba da odgovara, a ako nije treba da odgovara onaj koji ga je lažno optužio.
To je Nataša Kandić koju vi poštujete, a ja se gnušam i gadim.
Verujete li vi u neku logiku, uzročno poledični sled događaja, ili vam je koncept o srpskoj egzistencijalnoj krivici sve što ispunjava vaš ukupan duhovni i inetelektualni prostor?
Preporuke:
0
0
49 ponedeljak, 21 februar 2011 08:34
dragoslav pavkov@Boban
Tako sam i ja kao mlad, gledao strance lepe i bogate i mislio: sto ja nisam stranac, kad sam to postao u Danskoj - to vise nije bilo to.


Ova rečenica Danskog Srbina bi i vama mogla pomoći. Jedino, ima stranaca i "stranaca"...

Kada se ovde divite Nataši Kandić, morate biti spremni da pročitate šta mi koji ne želimo da postanemo stranci umesto stranaca o njenom liku i delu mislimo. Ono što ja mislim rekao vam je komentator "nataša" čiji bih komentar i sam potpisao pod uslovom da mi već jednom zapamti prezime :-)

I konačno, već dva puta ste ustvrdili da vaše pojašnjenje motiva i rezultata rada g-đe Kandić ovde neće biti objavljeno; evo, sa svoje strane ću preuzeti obavezu da koristeći sve moguće "zemljačke" veze kod NSPM ishodujem objavljivanje vaše verzije istine. Nemojte robovati stereotipima nego pokušajte da napišete nešto što ima smisla.
Doduše, "jedan je probao, pa..."
Pozdravljam vas.
Preporuke:
0
0
50 ponedeljak, 21 februar 2011 09:38
thinking maize@ autoru
Profesore, NE VREĐAJTE Hotentote! Ti se ljudi možda nisu UZDIGLI, zbog nedostatka tehnologije, ali je sigurno, da nisu TAKO NISKO PALI, kao pojedini "građanisti" "drugosrbijanske" provenijencije!
Preporuke:
0
0
51 ponedeljak, 21 februar 2011 09:48
Danski Srbin
Proricanje je, normalno, svojstveno specijalno od Boga podarenima - to kad se radi o ozbiljnim istorijskim tokovima. Kada treba predvideti uproscena ljudska reagovanja, isto je kao kad na oblacnom vremenu predvidjate kisu.
Dakle, moje predvidjanje da ce g.Basara potrositi vikend na ostrenju plajveza preko koga ce Vas nauciti gde Raci zimuju, se obistinilo.
Evidentno je da se arsenal psovki bitno smanjio, pa Vasa kritika vokabulara (arsenala psovki i pogrda) nije bila uzaludna.
Preporuke:
0
0
52 ponedeljak, 21 februar 2011 11:05
Visarion
Pustite Bobana.On je s druge strane.Tamo gde je "domovinski rat" napad na vojne kasarne kojih si se na brzaka odrekao i u kojima su vojnici često iz tvojih nacionalnih redova.Oni serbez tuže one koje su izgnali Olujom i Bleskom sa svojih ognjišta , kao da su sami krivi i primorali ih da ih ubijaju u Jasenovcima, Jadovnjima i b ezbrojnim jamama .Oni prave državu a država mora da ima neku tradiciju borbe za soptveni identitet .I tu , kad već nemaš drugo, i ubice Srba po svaku cenu i na svim nivoima treba štititi,Ni dlaka da padne na taj svetao čin ubijanja Srba da bi bila Hrvatska.Pustite Bobana.On čovek tako misli.Kad bi Nataša Kandić mogla da postoji u Hrvatskoj, Sloveniji,Bosni, među Šiptarima ja bih ovoj našoj skinuo kapu.To tamo ne sme da pisne, i samo igra oko pravde ko mače oko vrele kaše.Pustite Bobana.
Njemu ne vredi ako kažem da su meni više puta izbacili tekst i da nisam razumeo zašto su to činili.Ali kad njemu to učine , ili izmisli da su mu to učinili, ima EUROPa da
Preporuke:
0
0
53 ponedeljak, 21 februar 2011 11:17
Vid
Tekst sasvim jasno ukazuje na ogromno licemerstvo u jednom delu NVO sektora u Srbiji. Miroljubivi, građanski LDP podržava muftiju Zukorlića čijih se izjava ne bi postideli ni komandanti handžar-divizija!Od svih koalicija u Srbiji ova između Čede i Zukorlića je "najbolesnija", da se tako izrazim!

Za komentatore NSPM:

Ignorišite "Bobana" dok nas ne udostoji odgovora. Sad će on, dok samo prikupi podatke!

za Bobana:

Posle ovoliko prozivki stvarno bi trebalo da odgovoriš! Prosvetli nas istinom!

Molim administratora da eventualne Bobanove komentare obavezno propusti bez obzira na poguban uticaj koji će imati na većinu na NSPM kada se suoče sa nepobitnim istinama kojih Boban uporno pokušava da nas poštedi.Hvala unapred!
Preporuke:
0
0
54 ponedeljak, 21 februar 2011 12:04
stefan.borota@gmail.com
U svom članku "Politička korektnost na hotentotski način", NSPM – 19. feb. 2011., g. Slobodan Antonić nam je ostao dužan jedno malo obrazloženje. Naime, pominjući "hotentotski moral i hotentotsku političku korektnost", propustio je priliku da nam razjasni zašto je, najblaže rečeno, ime davno iščezlog afričkog naroda Hotentoti (iz hol. – hottentot) upotrebio u pejorativnom smislu tj. onako kako je napisao. Takođe bi bilo zanimljivo saznati od kada se i zašto pridev "hotentotski" u srpskom jeziku koristi na takav ili sličan način.
Preporuke:
0
0
55 ponedeljak, 21 februar 2011 12:08
Radosav Stevanović
@Danski Srbin
Ha, ha! Rekoste da se Basara upristojio. Pročitah, po prvi put, njegov tekst u Danasu. Kakve su mu tek bile ranije kolumne? Osim dokaza da je paranoidno opsednut "mediokritetima" Antonićem i Vukadinovićem, otkrio je i da smo svi mi komentatori koji se ne slažemo sa njim - imbecili koji divljaju nad njegovim veleumnim tekstovima.
Hajdemo, ljudi, ko Boga vas molim, ne sputavajmo genija da u njegovom stvaralačkom zanosu i usponu, "gromoglasno govoreći na dupe", prosvetli nas, tužne, jadne i zatucane.
Preporuke:
0
0
56 ponedeljak, 21 februar 2011 12:34
Ceca Lazinica
Jeste li primjetili da redovno ima neki Boban ili sličnog imena koji uporno nam svima soli pamet kako su Srbi za sve krivi.Ama kako im već ne dosadi.Pročitana je Kandićka Biserko i ostali.Oni koji malo razmišljaju neće dozvoliti da ima upropaste dan neki sa idejama da je Srebrenica Račak mjesta gdje su Srbi izvršili zločin.Da je tako Srbi se ne bi zbili u ove granice i ne bi bježali iz Nove Države Hrvatske,muslimanskog entiteta u BIH i ne bi bježali sa Kosova.Zašto bi neko odlazio gdje ima vlast i gdje može da teroriše nesrbe.Ovako tu smo gdje jesmo.Ne bi toliko izbjeglica bilo bez osnovnih egzistencijalnih pitanja.A to što se muslimani malo među sobom prepiru to je njihov problem.Naša država samo treba da donese zakon i zabrani feredže.Kad može Francuska što ne bi i mi.Zamislite kad bi nudisti šetali goli zato što su nudisti.Zna se i mjesto i vreme za iskazivanje obilježja.Imaju džamije i niko im ne brani da tamo nose.Ovako one na ulicama automatski ističu svoju pripadnost.
Preporuke:
0
0
57 utorak, 22 februar 2011 19:49
V.Manojlovic
Dobar tekst, kao i obicno.Ono sto me jako iritira jeste silan primitivizan koji je zastupljen u medijima.Ova javna pljuvacina koju promovise A.R.protiv A C. je toliko neprimerena da se npormalan covek najezi.Ona(AR)spominje neko obrazovanje, univerzitet,skolu,...ne uci se kultura u skoli,nego se nosi iz kuce.I jos nesto od kada su mislimani iz Sandzaka bosnjaci.Koliko znam bosnjaci zive u Bosni ili tako kazu,a Sandzak je u Srbiji.Sto se tice stradanja naroda za vreme poslednjeg rata tu nema genocida to su zrtve rata i naprosto porazava cinjenica da muslimani nakon skoro dvadeset godina pevaju istu pesmu.Tesko je ponekad pogledati se u ogledalo.
Preporuke:
0
0
58 utorak, 22 februar 2011 20:42
Bojan Todorović
Moram da postavim jedno vrlo važno pitanje g. Antoniću:
Da li se je 05.02. ove godine ( dakle – dan pre no što je u Danasu objavljen Basarin tekst ) na sajtu NSPM ( prenesen iz nekog drugog medija ) pojavio tekst autora Radoša Ljušića sa naslovom „Basarine istoriografske bahanalije“, a u kome se za pisca i njegovo delo između ostalog kaže : „lakrdijaški roman“...“politički pamflet ili paskvila“..“vrhunac cinizma, zlobe i pokvarenjaštva“...“nije reč o neznanju već o šarlatanstvu“...“neznalica“..“samomrzac sopstvene povesti i naroda“..“budalaštine retke u istoriji“..“pamfleti najniže vrste“..“besomučan brzopisac“..“tužni rob neslobode“.. a autor se sve vreme naziva pogrdno – paskvilant ?
Ako je ovo tačno ( a lako je proveriti ) zašto se ponašate kao da to ne postoji već SVE POČINJE Basarinim „napadom“ na Ljušića? Naglašavam – ovo nikako nije slučajnost i izuzetak već ustaljena praksa, a najgrublja izvrtanja i "amnezije" su na temu početka sukoba u SFRJ.
Preporuke:
0
0
59 sreda, 23 februar 2011 08:16
nataša @ Bojan Todorović
Postoji čuvena francuska uzrečica "La noblesse oublige". Ako niste učtivi prema drugima čemu se nadate, šta ste očekivali.
Istočni narodi na primer Japanci smatraju učtivost imperativom ponašanja, a i istovremeno i najačim oružjem koje štiti od nepoželjnih društvenih suituacija.
Za vašeg eksponenta Basaru je primerenija jedna naša poslovica koju je na jednom drugom mestu pomenuo jedan od komentatora NSPM, a glasi "Sela ruga pored puta pa se svima ruga, a svi se rugaju njoj".
I vi i Basara kao da ste sa kruške pali, kao da se niste družili sa ljudima, kao da ne znate kako se treba ponašati. Postoji puno načina da se izraze i mišljenja i osećanja. Kad neko krene sa izrazima "ološ", "Neron", kad se ruga sa imenima, čemu se nada. Evo još jedne "Ko se mača laća taj maču i plaća".
Basara kao ona nestašna deca, ne može da skrene pažnju na sebe dobrim učenjem i vladanjem, ili kvalitetnom književnošću, pa onda krene sa nestašlucima, a Basara sa prostaklucima. Ne ide to.
Preporuke:
0
0
60 sreda, 23 februar 2011 19:33
Stanimir Trifunović
Dramatična je destruktivna snaga kojom se građanisti ( ne želim napisati drugosrbijanci jer taj konstrukt smatram fingiranim za pozicioniranje par stotina pojedinaca ) ujedinjuju oko neprincipijelnosti.
Preporuke:
0
0
61 četvrtak, 24 februar 2011 12:47
Todorović Bojan
@nataša

Ne dobih odgovor?
Ne mari.
Znamo ga svi.
Sve sno ili ne – Vi sasvim podupirete ono što ja tvrdim. Dakle – u potpunosti se slažemo.
Bezbroj puta sam ponovio poslovicu „KO SE MAČA LATI – OD MAČA I STRADA“.
Gde je onda problem?
U tome što neko ( svesno ili nesvesno, šta mislite ? ) „zaboravi“ da se juče desila provokacija, prozivka i vređanje na koje je danas usledio ODGOVOR ( preteran ili ne – stvar za diskusiju ).
Tako „zaboravan“ krene da kritikuje i sipa drvlje i kamenje na onoga koji je samo šamar uzvratio uporno prećutkujući i gurajući pod tepih delovanje i efekte provokatora.
Naravno – ni oko toga se ne bi dizala tolika prašina da uzvraćanje nije teko bolno i hirurški precizno.
Mnogo drastičniji primer je onako sramno ćutanje ( ili čak podrška ) infantilnim kavgadžijama da bi se buka i zapomaganje čulo do neba kada batina okrene kraj.
Ipak – vrhunac cinizma je kritikovati drugoga za nešto čiji smo neprikosnoveni egzemplar mi sami.
Preporuke:
0
0
62 četvrtak, 24 februar 2011 14:21
nataša @ Bojan Todorović
Kako niste dobili odgovor?
Ako je pitanje bilo "ko je prvi počeo" odgovor je ubedljiv, prvi je počeo, na taj način da razgovara, Basara.
On se tim rečnikom obraća da pomenem samo najistaknutije objekte njegovih opisa, Koštunica, Dobrica Ćosić, Slobodan Milošević, itd. itd.
Ne samo da oni nikada nisu Basaru opisali na način kako on opisuje njih nego ga nikad nisu ni pomenuli ni na koji način. Oni njega ignorišu.
Ja kao anonimus sam ga nazvao budaletinom i to isključivo zbog toga što uporno godinama iz dana u dan "opisuje" na primer Koštunicu koji ga nikada nije smatrao dostojnim odgovora.
Što se Basarine književnosti tiče ništa od njega nisam pročitao niti ću, video sam ga i čuo, smatram da treba da se ili leči ili strogo kazni, moralno.
Preporuke:
0
0
63 četvrtak, 24 februar 2011 17:05
Peter RV@Božo Bjelak
Buni vas izraz "drugo-srbijanac" ali ne "drugo-srbin"? Zasto ih ne zamijenite obadva sa "zutim"?
Ovo je mnogo vise izrazito za osobe kao Kandic, Basura, Biserko, Dereta itd (Nikolic i Vucic bi bili, prema tome- 'pozuteli')
'Srbijanac', za Srbe ,izvan Srbije, nije nista pogrdno (ili kako se to sad zove "pezorativno")jer
znaci ,za njih barem,'Srbin iz Srbije'- nista vise. Za nas 'Bosanac', je Srbin iz Bosne, 'Crnogorac' Srbin iz CG, 'Hercegovac' Srbin iz Hercegovine, 'Vojvodjanin' Srbin iz Vojvodine (Svi ovi, naravno, mogu bit i 'zuti' ili 'pozutjeli',kako da ne?) Smatramo da Srbija nema monopol na ime 'Srbin', ma da uocavamo da se neki njeni stanovnici osjecaju degradirani ako nemaju pravo na taj 'appelation controlee'.
Preporuke:
0
0
64 petak, 25 februar 2011 08:05
Radosav Stevanović
Basarin "tečni govor na dupe" postaje zarazan. Očigledan primer je Bojan Todorović.
Preporuke:
0
0
65 nedelja, 27 februar 2011 19:20
Bojan Todorović
Znači bilo je nesvesno.
OK. To ne menja činjenicu da se ( makar deklarativno ) zalažete za jednaka merila, da podržavate DOBRO, a osuđujete LOŠE.
Problem je što se pojmovi dobrog i lošeg kod Vas poklapaju sa hotentotskim.
DOBRO je da Ljušić ničim izazvan grubo napadne i izvređa Basaru iskazujući pri tome nesposobnost da razluči umetničku slobodu i imaginaciju od stvarnosti, a LOŠE je da Basara sutradan uzvrati na vređanje i omalovažavanje.
Po ko zna koji put me autori i komentatori asociraju na film „Ko to tamo peva“ i njegovu tako suptilnu i preciznu satiru.
Ponavljam se, ali neminovno mi se javi slika legendarnog Bate Stojkovića kako podignutog prsta viče „Sram Vas bilo!“
Prosto neverovatno, ali je činjenica:
Uvek moralnu pridiku prvi počinje da drži najpokvareniji i najpodliji od svih pokvarenjaka i podlaca.
Preporuke:
0
0
66 nedelja, 27 februar 2011 23:56
Turas
Gosp.Antonić je u pravu poređenja dama NVO sa hotentotskim moralom.Sve ovo njihovo intelektualno prepucavanje opisno je izrekom.Zašto kuče arlauče,kada reži tad'ga sveži.
Preporuke:
0
0
67 četvrtak, 03 mart 2011 12:48
profesor
Zar ne shvatate da vaše stalno lamentiranje o ugroženosti Srba od svekolikog sveta, uključujući i Srbe (neke "druge" Srbije, koju ste vi izmislili) radja istu takvu reakciju drugih naroda koji sa Srbima žive u ovoj, ajd' da kažemo, državi. U čemu smo to ugroženi, i Srbi i nesrbi? To što nam svima fali nema veze s nacionalnom pripadnošću, nego sa siromaštvom, neobrazovanošću, dušebrižništvom kakvo je vaše i drugim "nepogodama" takve vrste.
Preporuke:
0
0
68 četvrtak, 03 mart 2011 12:53
deki
Svaka cast za tekst .
Preporuke:
0
0
69 nedelja, 06 mart 2011 13:00
Zoran
Gledao sam emisiju o tolerantnosti, mržnji, na RTS-u u kojoj ste i Vi učestvovali. Vaše shvatanje tolerancije mi je najbliže. Ako sam Vas dobro razumeo, suština je da ne moram da podržavam nekog da bih bio tolerantan (u suprotnom je tolerancija postala način kako nametnuti svoje mišljenje). Dovoljno je da, iako mislim potpuno drugačije od sagovornika, ostavim ga u njegovom uverenju. Ostali su mi bili priličano nedefinisani (kao predstavnik SPS-a, nije mi jasno što su uopšte predstavnika političke partije dovodili, i to samo jedne) ili su bili isključivi u toleranciji. Taj vaš rezon me je podsetio na jednu scenu ovde u SAD. Priča Amerikanka kako mora da ide sa dečkom njenog brata u kupovinu da bi mu pomogla da izabre poklon za bratovljev rođendan. Uz to je zakolutala očiima, što je ovde veliki znak šta misli o tome.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner