Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Feđa Dimović: Samit NATO: za čije babe zdravlje

Komentari (20) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 18 februar 2011 01:25
sp
samit junu ,ne bi me zacudilo da bude na Vidovdan da bi ponizenje bilo totalno!
Preporuke:
0
0
2 petak, 18 februar 2011 03:03
Gedža
"– istu onu koja je ’99. razorila pola Srbije i pobila NEKOLIKO HILjADA njenih građana...."
Koliko...???
Izbrojte zaboga što krijete čega se bojite?
Uradite isto što i vaši idoli, Ameri, svake godine na godišnjicu čitajmo 50,000 njihovih imena!
Ako je nekome ova moja brojka prevelika onda neka on
sam izbroji tačno i objavi: Puno ime, prezime, ime oca, gde je roćen i gde je ubijen!
Preporuke:
0
0
3 petak, 18 februar 2011 04:31
Svetislav Kostić
Autorovu opravdanu tvrdnju „da je NATO oblanda lako uočljiva, iako nam stalno govore da još uvek nije na meniju“- nadopunio bih izjavom Borisa Tadića neposredno nakon što je 7. ѕeptembra 2006. potpisao u Vašingtonu sporazum o statusu vojnih snaga SAD u Srbiji (SOFA):

“Moja filozofija je veoma jasna, reće Tadić: „Novo mesto Srbije u svetu usredsređeno je na to da bude stožer kolektivne i bezbednosne arhitekture NATO-a na Balkanu”.

Druga rečenica iz Vašingtonskog govora koji je Boris Tadić uputio svojim visokim domaćinima, glasila je:

“Prošle nedelje sam puno radio na tome da naša Vlada odobri slanje jednog kontigenta vojske za operaciju NATO saveza ISAF u Avganistanu“.

Šta je ovom rečenicom zapravo želio da kaže Boris Tadić? Da li to, da srpski sinovi treba da ginu u Avganistanu zarad globalističkih interesa SAD i Zapada?

Ondašnja Vlada Srbije nije ovlastila Tadića da zastupa ovakve stavove u Vašingtonu. To nisu učinili ni građani Srbije ni tada niti kasnije.
Preporuke:
0
0
4 petak, 18 februar 2011 07:03
Patriota iz Toplice
Ova sramna manifestacija pokazuje svu bezobzirnost vlasti prema sopstvenom narodu. Čime god da su "ucenjeni" i kako god da ocenjuju "benefite" svoje sramne odluke, zaista su potpuno izgubili samopoštovanje a o demokratskom uvažavanju većinskog mišljenja svog naroda da i ne govorimo. U ovoj sramoti nema nevinih na političkoj sceni Srbije, a posebnu odgovornost snosi "najjača opoziciona stranka" koja mudro ćuti umesto da jasno i glasno u Parlamentu postavi pitanje iz naslova članka, ćuti i obmanjuje, jer vlast je vlast... I nije više bitno da li je u pitanju najogoljenija, plaćenička izdaja ili ludačko uverenje u nepogrešivost i bezalternativnost jedne politike zasnovane na beskrajnom poslušništvu, odricanju od svake nacionalne samosvojnosti, na uništenju slobodarskog duha jednog naroda: efekti su isti i vode nestanku! Zato se moramo prenuti, poslednji je čas dragi moji Srbi! Pogledajte poruke Srpskih dveri: Srbija pre svega! Ima nade! S verom u Boga do pobede!
Preporuke:
0
0
5 petak, 18 februar 2011 07:07
Radosav Stevanović
Vreme čuda! Da li je moguće da je ovaj članak objavila "Politika"?
Autor kaže:
Zato poštovani atlantisti, otvorite karte i raspišite referendum, pa ćete videti ...
Umesto toga, sasvim je dovoljno uzeti u ruke jednu dobru batinu, uvijenu u čaršav na jednom kraju.
Preporuke:
0
0
6 petak, 18 februar 2011 08:31
zorra
Nešto sam načuo, da će Vesliju Klarku da daju orden Obilića, a Džejmi Šeju NUN(S)-nagradu za objektivno informisanje srpske javnosti i šire.
Preporuke:
0
0
7 petak, 18 februar 2011 09:19
Nikola
"Da ne zaboravimo da je Srbija pristupila Partnerstvu za mir 14. decembra 2006, upravo za vreme Koštuničine vlade, što je bio i prvi stepenik na ulasku u severnoatlantsku alijansu."

I Rusija je članica "Partnerstva za mir"... ako Feđa misli da je i Rusija u planu za ulazak u NATO... onda se slažem da je to bio prvi stepenik... u suprotnom... opet se pominje i Konštunica u negativnoj konotaciji...
Preporuke:
0
0
8 petak, 18 februar 2011 09:31
gavrilo
Poštovani Feđa, naš MUBARAK se još izležava u svom dvorcu i dok god ne budemo imali snage da u sebi ubijemo DESPOTA i DIKTATORA neće biti teksta koji će moći da pomjeri ovaj narod jedino GLAD!A gladijatorima, napravite analizu ove riječi sa našom GLAD, pa ćete vidjetoi odakle potiče,će biti dovoljne i mrvice ispod stola.Eto upravo nas obavijestiše da se formira BALKANSKA jedinica, vjerovatno će ubrzo na Staljingrad!Jer gladijatori moraju da opravdaju svoje postojanje a u istoriji smo ostali prepoznati kao najbolji od SPARTAKA TRAČANINA ili bolje reći Srbina do hiljade drugih poznatih i nepoznatih!O Šutanovcu ne bih trošio riječi, on je najpametniji kada ĆUTI!
Preporuke:
0
0
9 petak, 18 februar 2011 09:38
Deyanito
Ako je glavni argument da pristupanje NATO paktu donosi investicije i veću bezbednost, povećajmo pozitivni ekonomski saldo time i što ćemo prethodno ukinuti Vojsku (ovakva kakva je predstavlja nepotrebni trošak), a odgovornost za bezbednost prepustimo NATOu. Ako Kostarika, Panama i Island (ovaj poslednji je član NATO) mogu bez vojske, moći ćemo i mi pogotovo što smo se opredelili da branimo svoje interese bez primene sile. Za svaki slučaj, da nam se ovaj potez ne bi uzeo za zlo od strane slovenske i pravoslavne braće, trebalo bi, kao poslednji akt suverene države, pre formalnog učlanjenja priznati nezavisnost Abhazije, Južne Osetije i Nagorno Karabaha.
Preporuke:
0
0
10 petak, 18 februar 2011 09:56
Monster
Ovoga puta cemo izaci.
Preporuke:
0
0
11 petak, 18 februar 2011 11:01
primedba
Na Feđin tekst imam samo jednu zamerku - nedorečenost oko ulaska u Partnerstvo za mir i donošenja Deklaracije o vojnoj neutralnosti Srbije. Zajedno, oni su za sada nepremostiva prepreka za ulazak u NATO, a ne prvi korak ulaska u NATO
PARTNERSTVO ZA MIR
1.Način rešavanja statusa Kosova i Metohije predstavlja važnu odrednicu za budući intenzitet i obim saradnje Republike Srbije i NATO.
2.Prezentacioni dokument Republike Srbije, za razliku od ostalih prezentacionih dokumenata država u regionu, ne predviđa članstvo Srbije u NATO, čime se, za sada, isključuje učešće Srbije i u Akcionom planu za članstvo (MAP)
3. učešće Srbije u MAP može biti pokrenuto naknadnim donošenjem političke odluke u Srbiji,

DEKLARACIJA O VOJNOJ NEUTRALNOSTI eksplicitno navodi da Srbija neće ni biti član nijednog vojnog saveza sve do direktne odluke građana na referendumu".

Šutanovcu i DSu su ovim aktima i Ustavom vezane a ne odrešene ruke da uvedu Srbiju u NATO.
Preporuke:
0
0
12 petak, 18 februar 2011 11:06
lakon
Nastavlja se provociranje naroda,sa ciljem da se izazovu nemiri,a onda bi taj isti narod bio optuzen za "rusenje Beograda".Verovatno ce nas ubedjivati,do samita,da treba da mirno i dostojanstveno ugostimo zvanice.
Preporuke:
0
0
13 petak, 18 februar 2011 12:04
Feđa Dimović
@Nikola, Primedba

Što se tiče Partnerstva za mir - tačno je da je i Rusija u Partnerstvu za mir, ali pozicija Rusije nikako ne može da se poredi sa položajem Srbije, koja je, na našu žalost, po mnogo čemu marionetska država. Rusija se opredelila za formalnu saradnju, s ciljem da pokuša da organizuje novi sistem kolektivne bezbednosti koji će smanjiti moć NATO-a u svetu.Rusi navodno sarađuju sa NATO, ali u stvarnosti NATO itekako ugrožava Rusiju.

Srbija je, suprotno Rusiji, izabrala Partnerstvo za mir da preko njega, na kraju, postane i članica NATO-a, a da pritom vlasti u Srbiji mogu da obmanjuju svoje građane kako mi "samo" sarađujemo.

Upravo za vreme Koštuničine vlade su sleteli NATO avioni na aerodrom u Batajnici,ako se ja dobro sećam?Drago mi je da je DSS sada protiv ulaska u NATO,ali se pitam da li bi bilo tako da su oni na vlasti?Naravno postoji ta mogućnost da je moja procena pogrešna i bilo bi mi drago da je tako.Hvala svima na komentarima!
Preporuke:
0
0
14 petak, 18 februar 2011 12:13
vp
I Habzburzi su organizovali vojne manevre uoči Vidovdana 1914. godine. I Austrija je izgledala kao nepobediva carevina koja je trajala vekovima, imala je iza "sveže" formiran Drugi Rajh a onda. . .
Preporuke:
0
0
15 petak, 18 februar 2011 12:19
aleksandar
Zaista je neverovatno da je ovaj izvanredan, hrabar, častan i muški tekst objavila Bujoševićeva "Politika".
Sada će verovatno da usledi nekoliko besnih "osvrta" na tekst od strane Nato gmizavaca, i debilna trućanja da će nam Nato "doneti nove investicije, radna mesta i rešiti pitanje bezbednosti".
Ponavljaju kao papagaji.
A ovaj majstor Dimović ruši moje ubeđenje da su ove nove, mlađe generacije potpuno "izgubljene u prevodu".
Svaka, svaka čast Dimoviću.
Preporuke:
0
0
16 petak, 18 februar 2011 13:04
Uskokovic Sasa
Koliko je besmislena tvrdnja da NATO znaci povecanje investicija i standarda govore nam iskustva nasih komsija. Pogledajmo samo Bugarsku i Rumuniju koje su ekonomski ruinirane, apsolutno nikakvu ekonomsku benefit nisu dobile uclanjenjem.
Preporuke:
0
0
17 petak, 18 februar 2011 13:18
gavrilo
Dragi Feđa, samo da znate da sam ovaj isti tekst koji se nalazi na NSPM poslao POLITICI ali tamo nema prolaz! Čudi me, zapravo, kako su Vama to dozvolili?Znate li to Vi?
Preporuke:
0
0
18 petak, 18 februar 2011 13:47
primedba@Feđa Dimović
Ako se složimo da DS i Šutanovac jesu za NATO, isključivanje učešće Srbije u Akcionom planu za članstvo u NATO, prilikom ulaska u Partnerstvo, morao je biti USLOV DSSa koji je sa njima bio u Vladi.

Rezoluciju o vojnoj neutralnosti i neophodnosti referenduma za članstvo u NATO, skupštini je podneo DRŽAVNI PREGOVARAČKI TIM za KiM. Time je DSS Zaobišao Vladu u kojoj nije imao većinu za donošenje odluka protiv ulaska u NATO. Usvojena je sa 220 glasova.

Pitanje odnosa snaga i preglasavanja u vladi je jedna stvar, ali ne određuje stav DSS po pitanju NATO.

Vozikanje Šutanovca u MIG29, sletanje NATO aviona na Batajnicu, šepurenje na američkom nosaču aviona, (dok se porodice poginulih pilota ne pozivaju na vojne svečanosti), po meni je odvratno,ponižavajuće i ispunjava me ličnim besom.
Šta mislite, kako bi tek bilo da nema ova dva ograničavajuća dokumenta?
Preporuke:
0
0
19 petak, 18 februar 2011 23:48
JM
Možda je ,,divlji” i ,,nekooperativni” balkanski narod konačno pripitomljen ?
-Evroatlanska civilizacija se sa Srbima obračunala kao sa životinjama ili u najboljem slučaju ljudima niže vrste. Iz tog razloga u većini Srba verovatno kao podsvesno osećanje dominira pritajeni gnev. S druge strane racionalno je i pametno, u državi sa diktaturom kao što je danas Srbija, ćutati. Međutim, smatram da bi većina Srba vrlo rado "naplatila" zapadnjacima sva poniženja , ako bi se prilika ukazala. Smatram da će NATO stratezi i psiholozi biti ponovo iznenađeni reinkarnacijom srpske nacionalne ideje i to onda kad budu sigurni da su posao završili i Srbiju slomili do kraja.
Preporuke:
0
0
20 subota, 19 februar 2011 20:34
zoran
Kako god, mala Milica Rakić, naslikana je u jednom od naših hramova SPC, sa oreolom.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner