Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Milorad Dodik: Srbima se pokušava nametnuti odgovornost za genocid koji se nije desio

Komentari (24) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 03 decembar 2010 01:56
DHSS-ovac
Genocid je vec dokazan i priznat.
Genocid nije kolektivan, vec rezultat krajnje nehumanog cina pojedinaca koji su sebe prozvali braniocima Srpstva.
Ne stide se ljud ovde sto su Srbi, vec zato sto su ovi gore Srbi, to je velika razlika, koju ocigledno ni Dodik ne hvata!
Preporuke:
0
0
2 petak, 03 decembar 2010 03:23
Senka Young
Molim DHSS-ca da malo bolje prouci termin genocida i da procita " Politiku genocida" Edwarda Hermana pa nek onda nadje kome ce prodavati maglu.
Preporuke:
0
0
3 petak, 03 decembar 2010 03:40
Marko
Ne znam sta znaci DSSO-vaac. ovome poslednjem komentaru. Naravno niko se ne stidi sto je Srbin. Gospodin Dodik zna sta govori. Ovdje je u pitanju jedno perfidno silovanje istine i podmetanje teza sve u cilju namicanja omce citavom srpskom narodu. Sta je cilj: To je da se unisti i razvlasti Republika Srpska. Ako se to vec ne moze "demokratski" izvesti onda ce tamo neka komisija to nametnuti, pod opravdanjem navodnog genocida. Genocid u ovom slucaju sluzi kao nesto stravicno pod cijim izgovorom je moguce prekrsiti sve medjunarone norme i kazniti citav narod.
Preporuke:
0
0
4 petak, 03 decembar 2010 08:42
Danilo
@DH SS-ovac,
A sta ti "hvatas ili shvatas" DH SS-ovac,tako ti Boga?
Koliko puta treba ponoviti da je na groblju u Srebrnici sahranjeno manje od 3000 ljudi,a da je na tom spisku 500 imena ljudi koji su zivi i zdravi i danas zive sirom svijeta.A prica se o 8000 zrtava.To ne moze biti genocid,zato sto ni jedna zena i nijedno dijete nije ubijeno za razliku od ubijane srpske djece i zena.
Kao sto rece Dodik,to je bio zlocin i svi Srbi to priznaju i zlocince treba kazniti,a,kazi ti nama sta cemo sa 3500 Srba koji su pobijeni po selima oko Srebrenice,sta cemo sa 5000 Srba koji su izvedeni iz kuca i stanova i pobijeni u Sarajevu i da ne nabrajam ostale gradove i sela.A sta cemo sa onim podivljalim mudzahedinima o cijim zlocinima niko i ne prica iako su sve svoje zlocine javno priznali.Da,da,o njima se ne prica zato sto ih je u Bosnu dovela "medjunarodna zajednica".Pa kazes,"genocid je vec dokazan i priznat".Ko ga je dokazao i priznao?Priznali su ga oni koji su i zametnuli kavgu i onaj krvavi rat,pa da se ne bi njima sudilo,nasli krivca samo u Srbima.
U tom uzasnom gradjanskom ratu,sve strane su cinile zlocine,samo sto se srpski pisu,kaznjavaju i nabijaju na nos,a njihovi se nigdje i ne spominju,dok optuznice za zlocine nad Srbima leze u fijokama sarajevskih i haskih sudija ili se oslobadjaju krivice zbog "nedostatka dokaza".
Vazno je napomenuti da su sve srebrenicke zrtve bile pod sumnjom da su ucestvovale u pokoljima nad Srbima,a poslije da bi spasili zivote,presvukli su se u civilna odijela,dok sarajevski Srbi nisu mogli biti ni pod kakvom sumnjom da su izvrsili neki zlocin.Oni su ubijani samo zato sto su bili Srbi.Ako kazes zasto srebrenickim zrtvama nije sudjeno da se dokaze ko je kriv,onda treba reci i to zasto Srbima oko Srebrenice i u Sarajevu nije sudjeno,kako bi se dokazala krivica.Ne znam da li ima vise smisla objasnjavati nekome ko nece da shvati i prizna da su u ovom ratu i Srbi bili necije zrtve.
Preporuke:
0
0
5 petak, 03 decembar 2010 09:00
Aleksandar M.
DHSS-ovac
Mada mislim da bi trebalo zamjenititi mjesta slovima A i C.
Gospodine taj Vaš genocid nit se desio, niti ga je iko dokazivao.
Ako niste znali na sudu se dokazuju pozitivne činjenice (npr. da JE neko nešto uradio), a nikako negativne (tj. da neko NIJE nešto uradio).
Na tom sudu nije dokazivano da li se desio genocid, nego je npr. gen. Krstić morao da dokazuje da nije ušestvovao u genocidu.
I vidte čuda, iako je preuzeo komandu nakon tih događanja, nije uspio da dokaže nevinost.
Pa je tako navodni zložin, koji čak nije ni istražen, postao "genocid".
Znam ja da Vas ovo ne zanima, ali čisto da se zna.
Prije par godina u emisiji Latinica na HRT-u je gostovao, mislim da je bio predsjednik opštine Srebrenica, imena se ne sjećam, i čovjek ovako reče: IZETBEGOVIĆ MI JE NUDIO 94. god. DA SE ISPROVOCIRAJU SRBI, TE DA SE ORGANIZUJE MASAKR NAJMANjE 5000 MUSLIMANA IZ SREBRENICE, TAKO DA BI SE TO ISKORISTILO DA SE SRBI OSUDE, A NATO BI DOBIO OPRAVDANjE ZA BOMBARDOVANjE SRPSKIH POLOŽAJA.
Pošto su ga napali svi u studiju, čovjek dade ovakvo objašnjenje: DA TE NjEGOVE RIJEČI GOVORE UPRAVO SUPROTNO, TJ. DA IZETBEGOVIĆ NIJE PRISTAO NA TAKAV SCENARIO, ALI SE ON NAKON GODINU DANA IPAK DESIO. Tako je vjerovatno mislio da je opravdao Izetbegovića. DA LI I VI TAKO MISLITE?
Moj savjet Vama je da ne vjerujete u nijednu "istinu" koja se stalno ponavlja, jer istina, na žalost, ne osjeća potrebu da se stalno čuje.
A ja još od 96. znam da su taj zločin uradili pripadnici 10. diverzantskog odreda VRS, pod komandom Jugoslava Petrušića, a po nalogu Francuske obavještajne službe.
Preporuke:
0
0
6 petak, 03 decembar 2010 09:35
dejan ub
nema nikakvog elemnta genocida osim ako su oricevi koljaci siroti civili kako moze biti genocid kad je tu delovala cela jedna divizija a razni likovi poput ovog dhssovca uovom narodu jesu i bice manjina bez bilo kakvog znacaja
Preporuke:
0
0
7 petak, 03 decembar 2010 09:36
Angel
Izgleda da se za interese Srba bori još jedino nešto malo Srba na Kosovu i u Bosni
Preporuke:
0
0
8 petak, 03 decembar 2010 09:44
@DHSSovac
Ja se, na primer stidim što je DHSSovac, možda Srbin. Ako nije onda pošteno i dobro radi za ono što jeste a protiv Srba.
Preporuke:
0
0
9 petak, 03 decembar 2010 09:53
Miloje
Jedino je ovde očigledno da ti "dhss" NIŠTA ne razumeš, i pravo je čudo da te NSPM pušta da se obadaš po ovome forumu, pored mnoštva antisrpskih foruma na kojima si dobro došao.
Svuda prosipaš gluposti, na koje se ne obraća pažnja, osim ponekad, kao u ovome slučaju, prosto da ti se razbije iluzija da si "dasa" u ovim pisanijama.
Preporuke:
0
0
10 petak, 03 decembar 2010 10:19
nn
Oni koji sada nameću kolektivnu krivicu Srbima za neki genocid u budućnosti će odgovarati za genocid prema Srbima, jer i ovo kolektivno optuživanje Srba bez dokazane krivice je genocid. Pored toga, odgovaraće za genocid nad Srbima u Hrvatskoj, BiH i KiM. Ako trenutno političke prilike u svetu idu njima na ruku, ne mora da znači da će uvek biti tako.
Preporuke:
0
0
11 petak, 03 decembar 2010 10:33
thinking maize@ Aleksandru M. "glede" DHSS-ovca
Poštovani pomenuste Jugoslava Petrušića, a koliko se sećam isti šeta od televizije do televizije i PRODAJE maglu, kao npr. u "Ćirilici" Milomira Marića. Da je uradio to što mu pripisujete ne znam, ali se vidi "ko iz aviona" da mnogo zna, da nije baš u ljubavi sa moralom, kao i da je nečiji čovek, mada isti pokušava da nam "proda" priču o legionaru mekog srca i široke srpske duše, što je nonsens! Kao što je NONSENS što priča FANTOM pod nick-om "DHSS"-ovac. DAVNO je rečeno ovde na sajtu da je isti PROVOKATOR i duhovni unuk Alekse Žunića (oprosti Aleksa, što kaljam uspomenu na tvoju časnu službu!), pa ga tako treba i TRETIRATI, kao CINKARU! A ti ne zavređuju NI BATINE! SAMO PREZIR!
Preporuke:
0
0
12 petak, 03 decembar 2010 11:22
Aleksandar M.
Način na koji sam ja došao do tih saznanja mnogo pre akcije "Pauk" je splet životnih okolnosti. Poznanstva sa raznim ljudima iz ratnog perioda i kasnije.
A spomenuću još jedno ime, MILORAD PELEMIŠ, pa neka istraže neki od ovih novinara sa sajta NSPM samo podatak kome je dotični bio u obezbeđenju. Inače živi na Novom Beogradu. I eto dobrog traga.
Preporuke:
0
0
13 petak, 03 decembar 2010 15:30
Blagoje Jovović
Celokupno stavljane srebreničkih događaja u kontekst genocida je čista zlonamerna besmislica koja se servira Srbima da bi im se nametnula krivica u cilju slamanja kičme celokupnom narodu. Samo krajnje naivčine i zlonamerni mogu danas 2010-te tvrditi da je priča o "genocidu" usmerena samo protiv tamo nekog Mladića, Karadžića ili bilo kog. Dajte više zaista nije potrebno da vređate našu inteligenciju. Gospoda iz trolejbus partija neka se okanu filozofiranja jer ih je običan narod odavno shvatio i prezreo.
Preporuke:
0
0
14 petak, 03 decembar 2010 16:07
Hercegovka
DHSS-ovac
U pravu ste, gospodin Dodik ne hvata, ali, za razliku od Vas, shvata. Ne zaslužujete pažnju koju
je izazvao Vaš komentar, jer je samo naučena
lekcija, čiji je sadržaj u stilu one "trla baba lan...".
Preporuke:
0
0
15 petak, 03 decembar 2010 20:26
Mile Bre
Poštovani komentatori!
Koliko vidim, većina komentara se bavi nekakvim DHSS-ovcem. Dali je moguće da su svi naseli provokacijama, umesto člankom o izjavama u kabinetu g.Dodika, koji deluje zabrinuto: "Ono što zabrinjava je i pokušaj ograničavanja slobode mišljenja i izražavanja, što je potpuno nepoznato savremenim demokratskim državama", rečeno je iz kabineta predsjednika RS.
I mada stavovi UO-PIK-a, zvuče "zabrinjavajuće" ne bi trebali da su iznenađujući. Naime, jedna od karakteristika demokratije je sloboda izražavanja i mišljenja. Ali ovde imamo posla sa "diktaturom demokratije" (demokratija američkog modela), u nastojanju da postigne svoj cilj naturajući drugima stavove i mišljenja. Ovo me neodoljivo potseća na onu :" . . . do cinja ne birajući sredstva"!
Dalji stav PIK-a je da vlada BiH mora sarađivati u potpunosti sa haškim tribunalom te da radi na hapšelju i izručenju "svih haških optuženika i bjegunaca, posebno Ratka Mladića..."

I na to je g.Dodik odgovorio: " da niko ko je počinio ratni zločin ne može uživati zaštitu bilo koje institucije u Srpskoj i da svi koji su počinili ratne zločine, ma kome narodu pripadali, moraju u pravičnim sudskim procesima odgovarati za svoja nedjela."
Posebno upada u oči ono u pravičnim sudskim procesima. A za haški tribunal se ne može reći da donosi pravične presude.
To je stav prdsednika doslednog funkcije koju obavlja. A kakvog imam Ja predsednika?

Pozdrav svim komentatorima, koji
moju primedbu ne uzimaju zlonamerno
Sa poštovanjem
Mile Bre
Preporuke:
0
0
16 subota, 04 decembar 2010 06:15
DHSS-ovac
@Marko

Niko ne optuzuje RS za genocid, to vi tvrdite.
To sto je RS kocnicar reformi u BIH je drugo pitanje i nema veze sa civilizacijskim odnosom prema onome sto se desilo u Srebrenici.

@Danilo

Postovani, nema potrebe da zamenjujete teze i sad spominjete srpske zrtve. Jednako treba postovati tudje kao i svoje, jer ipak jedan je zivot. Cinjenica da je u Bih neuporedivo vise stradalo Bosnjaka i da su Srbi izgubili rat je neosporna, ma sta vi pokusavali da izinterpretirate!

@Miloje

Ja se na vase uvrede i prozivke ne obazirem. Navikao sam da i po cenu teskog verbalnog pa cak i fizickog napada (a imao sam ih tokom zivota) borim za istinu, pravdu i buducnost. Mitovi, legende i lazi mozda su deo vaseg folklora, mog ne.

@thinking maize

Vi se previse bavite analizom mog lika i dela, a rekli ste da uopste necete vise uzimati moje ime u obzbir. Cestitam vam, provalili ste me, mislim da bi vam i gospodin Trgovcevic pozavidio. Ozbiljno se rukovodim idejom da vas licno udostojim poznanstva sa mnom, kako sve ne bi ostalo na gatanjima i tarotu!
Preporuke:
0
0
17 subota, 04 decembar 2010 12:01
Aleksandar M.
Mile bre
Volio bi da dijelim Vaše oduševljenje sa g. Dodikom, ali ste zaboravili da napomenete koga je dotični podržao na izborima u Srbiji, đe se pojavljivao na mitinzima i za zasluge dobio vilu na Dedinju.
I ko je gospodina Dodika nedavno podržao na izborima u RS?
Možda Vam je promakla činjenica da je dotični odavno na zadatku, još iz doba Ante Markovića.
Kojim se to zločincima sudi u RS?
A koliko ima Srba šta im sude u FBiH?
Nemojte tako olako da nasjedate na retoriku g. Dodika, ona je samo prilagođena senzibilitetu Srba iz RS. Jer svaka druga retorika ne bi imala prođu na izborima. Ovako samo Dodik ima pravo da priča o referendumu, odvajanju od BiH, ima pravo da napada OHR, ali mu to niko ne zamjera.
Sjetite se šta je bilo kad je pobijedio N. Poplašen na izborima za predsjednika, pa će Vam biti jasno šta pričam.
Dodik je isto što i Tadić, samo drugačije pakovanje.
Preporuke:
0
0
18 subota, 04 decembar 2010 14:51
Milorad Bogdanović
Da, o imenjaku mome je riječ, a ne o kursistima i čitankama baba gatara.
Mile je po profesiji političar, još od crljene marame koja mu je obješena oko vrata, pa do danas, kad je đedovu šubaru s ponosom stavio na glavu.
Zato sviđalo se kome ili ne, Dodik zna svoj posao da radi.On će biti u koaliciji i sa crnim đavolom (što je očito:sda,sdp, hdz,okupatorski doušnik, poslušnik, SRS-dr Vojislav Šešelj RS,PDP, sada SDS;Mira i Slobodan, Koštunica, Đinđić i ovaj koji je sada na Kormilu broda koji tone) samo da ostvari cilj. Svi njegovi ciljevi, do sada su se ostvarili, pa tako da gledam u gra, nije mi do toga.
Volio bih velike Srbe i Srbe koji se neosjećaju tako, da mi napišu ime srpskog političara iz prošlog vijeka (najcrnjega) koji se proslavio kod Srba.
Preporuke:
0
0
19 subota, 04 decembar 2010 16:47
Aleksandar M.
DHSS-ovac
Iako se meni niste obratili htio bih da Vam odgovorim.
Kažete da ste borac za pravdu i budućnost, a mene zanima čiju? Kakvu Vi budućnost planirate za Srbe u BiH nakon tako gnusnih optužbi?
Za kakvu se Vi to pravdu zalažete kad kažete da su muslimanske žrtve u BiH bile neuporedive sa žrtvama drugih naroda?
Po kom su to osnovu bile neuporedive, po broju, ili po načinu na koji su ubijene?
Ja sumnjam da Vi imate bilo kakva saznanja o srpskim žrtvama, jer to do Vas ne dopire.
Znate li Vi da je u BiH stradalo oko 95.000 ljudi, a da su oko 30 posto njih bili Srbi?
Znate li da je današnja FBiH gotovo u potpunosti očišćena od Srba? Možete ih naći samo u Drvaru, đe su prije rata bili 100 postotno stanovništvo. Ali i tamo ključne fabrike drže Hrvati, kojih prije rata nije ni bilo.
Znate li da muslimani ne žele da se izvrši popis stanovništva?
Vi ste gospodine žrtva jedne bolesne propagande, kojoj smo izloženi već godinama, a ne želite da postavite neka pitanja povodom svih tih informacija kojim Vas zasipaju.
Da stvar bude zanimnjivija dali ste i svoje viđenje problema u BiH, pa ste rekli da je RS kočničar reformi.
Interesantno!
Da li te reforme podrazumijevaju samoukidanje RS, ili Vi znate za druge probleme?
Da li to znači da reforme u Srbiji podrazumijevaju regionalizaciju, a u BiH centalizaciju?
Srbi iz BiH i HR su žrtve genocida, toliko strašnog da jednih više nema, a ovi iz BiH su svedeni na 33%, sa nekadašnjih gotovo 100%, računajući i Srbe muslimane i katolike od prije 150 godina. Ako niste znali gospodine DHSS-ovac, u BiH prije 150 godina nije bilo ni Hrvata, a ni "bošnjaka".
Evo ja Vas nisam vrijeđao, pa i meni odgovorite.
Preporuke:
0
0
20 subota, 04 decembar 2010 17:42
Tanasije
Da li se u Srebrenici desio zločin ili genocid? Da li neko stvarno raspolaže kvalifikovanim činjenicama - koliko je žrtava pronađeno, kojeg su starosnog doba, kojeg su pola, da li su bili civili ili su bili uniformisani. Ima li bilo ko, ko može da se sa pravim dokazima suprostavi neistinama ili poluistinama koje se plasiraju za srpski narod (ili pojedince). Ko su izvršioci, i po čijem nalogu su to radili. Šta radi SANU po ovom pitanju, šta je istina po njima, evo neka ovo bude prozivka za njih. Može li se na ovu temu organizovati neka javna rasprava, ili je to možda zabranjeno?
Preporuke:
0
0
21 nedelja, 05 decembar 2010 02:46
Senka Young
Zasto ne pogledati ovaj problem "gledajuci konju u zube". Evo jednog citata sa mjesta dogadjaja koji po mom misljenju govori vise od suvog teoretisanja o genocidu ili ne:
" Zapadne donatorske organizacije, koje se bave obnovom i revitalizacijom, mesta gde su živeli Srbi skoro u potpunosti su zaobišle. Po mišljenju dr Simića, koje zvuči potpuno razumno, razlog za ovakvu situaciju je u celosti politički: „Činjenica da su srpska sela i dalje neobnovljena ne govori da organizacije sa Zapada vole Bošnjake a mrze Srbe. Radi se o poklapanju političkih interesa. Kada bi evropski fondovi za razvoj i revitalizaciju srebreničkog regiona počeli obnavljati srpska sela, došli bi u situaciju da moraju da priznaju da su ona bila uništena. To bi navelo na zaključak da su ih uništili Bošnjaci, a iz toga bi se zaključilo da su Bošnjaci činili najgnusnije zločine u tom regionu. Od toga bi se srušila teza o krivici samo jednog naroda, u ovom slučaju – Srba.“ (Stradanje srpske Srebrenice, s. 25)"
Preporuke:
0
0
22 nedelja, 05 decembar 2010 03:54
@DHSS-ovac@Marko Dimitrije Sine Mitre
U vašem komentaru (subota, 04 decembar 2010 06:15 vi kažete)
Niko ne optuzuje RS za genocid, to vi tvrdite.To sto je RS kocnicar reformi u BIH je drugo pitanje i nema veze sa civilizacijskim odnosom prema onome sto se desilo u Srebrenici.

bilo bi to zaista jedino što mi SRBI tražimo.Ipak sami sebe pobijate jer u VAŠEM komentaru petak, 03 decembar 2010 01:56 vi kažete
Genocid je vec dokazan i priznat.
.Kada govorite ono što mislite manje je važno za mene, ali je princip bitan da se podaci,zakoni,povelja UN ... izvrću, obrću , prevrću, prave kako kad kome odgovara ali UVIJEK na štetu SRBSKOG naroda.Podaci u ovom slučaju su mnogo puta nabrojani , npr. gospodin Karganović mnogo članaka,knjiga i čitav pokret za dokazivanje istine o Srebrenici:
  • Zločin počinila ili bar započela grupa koja je ''pripadala'' vojsci RS, sačinjavali plačenici šef SLOVENAC, Hrvati,Muslimani,poneki Srbin kojima se imena znaju ali oni i dalje slobodno šetaju što po Beogradu što po ostatku Eh JU a da ih ni Vekarić a ni HAG ne traže (čudno?)
  • Pri streljanju su probirani Naserovi ''heroji'' koji su se proslavili klanjima, igranjem lopte sa SRBSKIM glavama.
  • Podatak da u Srebrenici nije bilo toliko ljudi koliko ih je došlo u Tuzlu i koliko ih je streljano , sve po podacima UN trebao bi da otvori nekom oči.
  • Ratni gradonačelnik SREBRENICE je nebrojeno puta izjavio, čak i u SARAJEVU o Alijinom planu da se ''pobije'' 5 hiljada ljudi u Sreberenici kako bi Amerikanci i NATO završio Srbe.Sudeći po Markalama,Ulici Vase Miskina imali su dovoljno iskustava i koristi od takvih predstava.
  • Da je u Srebrenici počinjen genocid onda bi broj muslimana tamo bio smanjen do te mjere da bi ih bilo u promilima kao što ima SRBA u Hrvatskoj.Situacija je da su oni sada većina u mjestu gdje je izvršen ''genocid'' nad njima iako je mjesto u Republici SRBSKOJ. Oni su većina koja i sada ugrožava ono preostalo SRBA što NASEROVI KOLjAČI NISU
Preporuke:
0
0
23 nedelja, 05 decembar 2010 06:48
DRAGAN
ne znam zašto se i dalje vode rasprave oko tog"genocida" kada je već svima jasno da genocida nije bilo .u Srebrenici su likvidirani teroristi i separatisti svi koji su nosili uniforme i imali oružije među njima nije bilo dece ,žene ili starih osoba samo muške osobe sposobne za rat , a tamo se vodio rat to svi treba da imaju na umu
Preporuke:
0
0
24 nedelja, 05 decembar 2010 10:17
Darko Stanojević
Nije ovde komentator tema, već g.Dodik. Opametimo se da ne režimo oko kostiju koje bacaju zluradi provokatori.

-----

Pozdravljam g.Dodikov nastavak ukucavanja eksera u mrtvački sanduk koji se zove "federalna BiH"!
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner