Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Rusija u narednih 10 godina kupuje 1500 novih borbenih aviona

Komentari (13) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 02 decembar 2010 11:37
Marko
A zašto se naoružavaju kad Boris Tadić i Šunatovac kažu da ratova više neće biti?
Preporuke:
0
0
2 četvrtak, 02 decembar 2010 11:50
vojni analiticar
sta je babi milo, to joj se i snilo
1500/10=150/godisnje
150 aviona godisnje kosta 10-15milijardi dolara
te pare rusko vazduhoplovstvo nema.
Preporuke:
0
0
3 četvrtak, 02 decembar 2010 12:00
tunatovski vojni analiticari
o takvim sunatolikim "vojnim analiticarima" kolaju glasine da su nekompetentni. nemojte da na ovakav nacin otklanjate svaku sumnju...
Preporuke:
0
0
4 četvrtak, 02 decembar 2010 12:12
Nik
ѕa "vojnog analitičara"

Brate mili, gde li si ti do sada čučao? Sedeo na ušima? Jel' iz našeg čuvenog Ministarstva "obrane"? Pa dragi moj zemljače (da li si?) ako sediš neđe i "analiziraš", jel si izanalizirao koliki je suficit Rusije u 2010? Preko 400 milijardi evra. Godišnji. Jel' tebi izgleda neverovatno da neko sa takvim realnim i zdravim budžetom nema 15 milijardi da kupi avione koje, ugred, kupuje od svojih proizvođača (i time jača vojno-industrijski kompleks zemlje)? A sad, molim te, izanaliziraj kako to da najzaduženija država na svetu - pretpostavljam tvoja omiljena - SAD, sa deficitom u 2010. od preko 1,8 TRILIONA DOLARA odvaja za nabavku novih oružja i aviona stotine milijardi dolara. Da? E, moj vajni "vojni analitičaru", đe se dede ni kriv ni dužan...
Preporuke:
0
0
5 četvrtak, 02 decembar 2010 12:20
Milorad
@vojni analiticar

Jak si mi ti analiticar. Mogao bi prvo da naucis malo matematiku i da se raspitas o cenama aviona. Avioni kojima se oni primarno naoruzavaju su modernizovane verzije su27 koje kostaju oko 3o miliona dolara. Ako godisnje kupe 150 aviona to ih izadje 4.5 milijardi dolara. Njihov izvoz oruzja godisnje vredi 10 milijardi dolara. Oni te avione nece kupovati kompletno vec ce na vec dosta postojecih ugraditi opremu i oruzja 4++ generacije. Cena tog upgrejda je oko 5 miliona po komadu i jos manje do dva miliona zavisi od modela i namene vazduhoplova. T50 je po komadu oko 100 miliona dolara ali oni u razvoj i proizvodnju tog aviona ulaze zajedno sa Indijom. Znaci da ce trosak da dele na pola. Bas je babi milo sto joj se snilo.
Preporuke:
0
0
6 četvrtak, 02 decembar 2010 12:26
@Vojni analitičar
Rusko vazduhoplovstvo nema te pare????
Ima još onih koji su neinformisani da Rusija smatra da je veoma verovatan novi vojni sukob pa stoga ubrzano obnavlja arsenal.
Ruska izdvajanja za vojsku (su na razne načine prikazano) u poslednjih pet godina utrostručena.
Druga je stvar što se sve stavke za vojnu infrastrukturu ne iskazuju kao takve. Znate i drugi lažu pa ni Rusi nisu izuzetaka kada kažu koliko za vojsku izdvajaju.
Preporuke:
0
0
7 četvrtak, 02 decembar 2010 12:49
Angel
Ovo je već jezik koji zapad bolje razume i na koji nije gluv i ignorantan.

Najveća je opasnost ako zapad pridobije Rusiju na svoju stranu, za njihov "način života" i njihove tzv. "vrednosti"
Preporuke:
0
0
8 četvrtak, 02 decembar 2010 13:45
Miroslav Anđelković
@vojni analiticar

Ima u Srbiji jedan ''verski analitičar'', čije me prezime neodoljivo asocira na tucanje kamena, koje je nekada bilo u modi, naročito na Golom. No, posle Vaše pakosne opaske zavijene u vojnoanalitičarsku foliju, sklon sam zaključku, da vas, ''analitičare'' raznih fela, Veliki brat drži lagerovane u onim kutijama, iz kojih, kada se otvore, iskaču ružna čudovišta na federima sa ciljem da nam zalede dah. Ipak, i njemu, kao i vama, trud je uzaludan. To najbolje dokazuju osmesi prezira na našim licima.
Preporuke:
0
0
9 četvrtak, 02 decembar 2010 14:40
nataša @ vojni analitičar
Vi ste vojni analitičar koliko sam ja Nataša, a ja se ne potpisujem sa N već sa malo n.
Niste ni ekonomski analitičar, znali bi da je dnevnio profit od nafte u Rusiji 450 miliona evra.
Preporuke:
0
0
10 četvrtak, 02 decembar 2010 15:04
Nn
Ne bojte se SVI vi za Rusiju niti za Ameriku. Obe zemlje imaju razrađene mehanizme nabavke i osavremenjivanja vojnih potencijala. Treba brinuti o Srbiji i njenom vojnom potencijalu, udarnoj moći i snazi. Ono što bi trebalo uraditi je da se ta vojna moć i sposobnost poboljša u saradnji sa SAD i Rusijom. Siguran sam da mudrom politikom prostora za tako nešto ima, samo treba zasukati rukave i raditi. Rezultati će sigurno doći.
Preporuke:
0
0
11 četvrtak, 02 decembar 2010 16:18
TOPOLj
Neka je sa srećom braći Rusima i sestrama Ruskinjama.Što budu imali više oružja(posebno nuklearnog,termonuklearnog i uopšte za masovno uništavanje)to bolje.Ovaj tekst mnogo govori,kao i izjava gospodina Putina odnosno poruka Americi da gleda svoja posla i da se ne miješa u unutrašnje stvari Rusije.Slušao sam u Narodnoj Skupštini Srbije izlaganje jednog nesrećnika(ne znam mu ime)uglavnom se zalaže za ulazak Srbije u NATO.Čovjek van vremena i prostora.Po njegovim riječima i Rusija ima dobre odnose sa NATO-om i pominje nedavni samit u Lisabonu.To je priča za naivne.Taj isti neće da kaže da je Glas Rusije nedavno prenio izjavu gospodina Rogozina(ambasadora Rusije pri NATO-u)koji je veoma sumnjičav prema NATO-u i njegovom takozvanom antiraketnom štitu.Protiv koga je usmjeren taj štit,pitanje koje se često postavlja u Rusiji?Tadićevi mediji i njegovi poslanici to ne pominju jer im to ne odgovara.Rusija se naoružava zato što zna da je globalni sukob neizbježan i da će zapadne hijene kidisati na njenu teritoriju i prirodna bogatstva.Zato se naoružavaju a ne pada im napamet da ulaze u NATO,vojni savez koji je daleko slabiji od Rusije.Ruski narod o tome neće ni da čuje.To "demokratski" mediji u Srbiji nikada neće prenjeti.NATO je najjači vojni savez za neupućene i one koji liježu i bude se sa mislima o Americi,toj "divnoj i predivnoj" zemlji,zemlji "demokratije".Dovoljno je bilo čuti izjavu gospodina Putina pa da svakom normalnom bude sve jasno.Što se Rusija naoružava?Zbog napada iz S.Koreje i Irana????Malo je i 100 upitnika na kraju da izmjere svu skaradnost ovakvih izjava a zna se odakle dolaze.Takve izjave vrijeđaju zdrav razum baš kao i komentar "vojnog analitičara."
Preporuke:
0
0
12 četvrtak, 02 decembar 2010 18:07
Petrushin
ruski budzet je projektovan na $70 dolara po barelu.

Trenutno je $80-85. U 2011 ce biti preko $100.

Ne da ce imati novca, ali ne znam samo sta ce im toliki broj?

Bolje da ulazu u traktore i kombajne!

Hrana ce biti najvece i najmocnije oruzje ovog stoleca! Ko to bude izvozio imace mnogo, mnogo "prijatelja"!

Pogledajte samo sta je donijela samo jedna losa godina u proizvodnji zitarica:

STRAH i Revolucije, na pragu, mnogima!
Preporuke:
0
0
13 petak, 03 decembar 2010 09:20
nataša
Poštovani, ne smeta meni što Vi izostavljate delove teksta za koje smatrate da nisu za objavljivanje.
Možda ste i u pravu. Ni ja ne bih objavljivao uvrede i slično.
Međutim, dozvolite mi da Vam nešto napomenem.
I Vi i ja znamo da je ljudska ličnost neprikosnovena i da se ne sme ni u kakvim uslovima vređati i negativno vrednovati. Danas je u upotrebi izraz "govor mržnje". Taj izraz se najčešće nepravilno koristi za označavanje nekih političkih stavova, a trebalo bi da se koristi kada se neka ličnost vrednuje negativno.
Dakle ne vrednuje se ličnost nego delo. Nedopustivo je za nekoga reći da je besmislen, ali je dozvoljeno reći da su nečije izjave besmislene.
Npr. u britanskom parlamentu vrlo često se čuje formulacija "you are talking nonsens" što znači "govorite besmislice" i za takvu formulaciju niko ne bude ni kažnjen ni opomenut, niti se njegova izjava "cenzuriše", isto važi i za formulaciju "it is ridiculos", ali " you are ridiculous" je nedozvoljeno.
Isto tako bi trebaklo omogućiti da se kaže za komentare poput "vojnog analitičara" ili ministra Šutanovca, ili poslanika iz okoline Čapljine, selo Gnjilišta, Ostojića, da su besmisleni, ali njima lično se ne sme reći da su nerazumni.
Ja se trudim da tako pišem i govorim. Smisleniji odgovor na besmislicu ne postoji nego reći da je to besmislica.
Čirlidersica ili "chearleders" je uobičajeni naziv i profesija, slično kao policajac, lekar, ili stolar, i ako neko radi posao čirlidersice zašto smatrate da je nedozvoljeno reći da je neko NATO čirlidersica. Čirlidersice kao profesija postoje i kod nas i pojavljuju se na košarkaškim i drugim utakmicama. To su devojke koje svojom igrom animiraju navijače. Sam naziv znači vođa navijača.
Iako je navijanje za NATO i od "vojnog analitičara" i mnogih državnih funkcionera iskreno, to nije dovoljno za ozbiljnu diskusiju, i zašto to ne reći.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner