Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Zašto smo se posvađali oko bombardovanja

Komentari (5) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 24 mart 2009 05:36
Dika Toronto
Pre deset godina,prvo spontano a onda organizovano,nekoliko hiljada toronskih Srba je 78 dana mirno demonstriralo protiv bombardovanja.
Danas :
1.Udruzenje Zena polaze venac na spomenik neznanog kanadskog junaka sa minutom cutanja.
2.Aktivisti crkve Svetog Save sa River ulice organizuje kolaz predstavu "Molitva za ubijene zrtve.
3.Srpska omladinska zajednica Toronta,crkva na Delaver ulici organizuje sluzbu u pomen zrtvama.
4.Galerija OUT/aut ima neko otvaranje u vezi nadrealista iz Beograda.Ulaz 11$
5.Internet TV M ili Merak tv kao zvanicno srpska TV nije objavila nista.Inace gledanost tv je 'familija iz bivse Yuge,oko 142 upisana clana.
6.Konzulat..nemam informaciju..Mozda je zatvoren za rad sa strankama.

Ocekuje se da ukupan broj prisutnih na svih sest "dogadjaja" ne bude veci od 100 glava.Zajedno sa organizatorima i ucesnicima programa.Procena toronske policije.
Za tih 10 god. u Toronto se doselilo oko 10 hiljada Srba.
Srbi...Toronta vodite ljubav..a ne... Da bi nas jednog dana bilo vise i da bi bolje pamtili..
Preporuke:
0
0
2 utorak, 24 mart 2009 10:45
Pidikanac
Danas je veoma lako i jednostavno u spektru prošlog vremena, tražiti osude i priznanja sopstvenih grešaka po pitanju bombardovanja Srbije od strane Amerike i Nato-a.U tom mutnom konglomeratu verovanja i i ubeđenosti viđenom sa različitih pozicija onih koji su ovde izneli svoja mišljenja, podkrada se jedan jasan previd.
Svaka upotreba sile, bez obzira na kojoj strani ona usledila, nikome ne daje blanko kartu primene svoje moći i jednostrane presude.
Kazniti jedan čitav narod, uništavati državna dobra, industriju, sve ono što je u godinama teškog rada i truda stvoreno, zbog zaštite i primene svoje vojne i političke doktrine, je odraz bahate primitivne sile koja je imala jednino za cilj, ostvariti svoje sopstvene planove.
Nikom pametnom i onom ko je u stanju raspolagati svojim umom i razumom, nemože pasti na pamet da jedna vojna alijansa može uzeti sebi za pravo, da van uobičajenih političkih normi i saglasnosti onih svetskih instanci koje su regulatorska snaga u rešavanju svih svetskih sporova, može sebi dati pravo za uništenje jedne suverene države.
Besprimerno rušenje sveukupne srpske infrastrukture je bio i u mojim očima i ostao, presedan u primeni valdalnih poteza u kome se ne može tražiti ni najmanja nit nekog opravdanja, a ubijanje nevinog civilnog stanovništa, zločin najvećeg stepena za kojeg ne postoji opravdanje.
Stvarni ciljevi napada na Srbiju su tek danas jasni.
Rezultat grljena jedne karikaturne Madlen Olbrajt sa zločincem Tačijem, je samostalna država Kosovo, koje je delo američke političke odluke, a poginule srpske žrtve su samo deo nekakve kolateralne štete,
kako se vidi u gledalju američkih agresora i ostalih evropskih piona.
Tragične događaje iz 1999 godine Srbi neće nikada zaboraviti, a nadam se i veliki deo međunarodne
svesti za koje će zločin, uvek i ostati - zločin!
Preporuke:
0
0
3 utorak, 24 mart 2009 14:38
goran
Ruska televizija na engleskom, "Russia Today" - RT, je otisla danas u New York i kamerman sa spikerkom se je namestio ispred kancelarije za pristupanje u americku vojsku i pitao prolaznike sta misle o NATO bombardovanju Jugoslavije pre deset godina ili sta misle o napadu na neku stranu suverenu zemlju radi resavanje nekog problema.
Intervjuisane osobe su davale razne odgovore, bile uglavnom i decidno protiv te vrste intervencionizma ali definitivno ni jedna nije podrzavala bombardovanje sa iskustvom od deset godina posle.
Preporuke:
0
0
4 utorak, 24 mart 2009 19:16
goras
Dali je danas poslije deset godina,ikome jasno zasto bi neko iz bivse SRJ nalazio bilo kakvo opravdanje za bombardovanje nase zemlje od strane NATO alijanse ???
Preporuke:
0
0
5 sreda, 25 mart 2009 11:56
Ljiljana
Obzirom na očekivani medijski mrak povodom Akademije održane u Sava centru, 24.03. deset godina posle bombardovanja, bilo bi dobro omogućiti posetiocima Vašeg sajta da se upoznaju sa govorima učesnika.Lično izdvajam i želim da ponovo, sada pročitam, obraćanje gosp. Bećkovića.Dobro podsećanje i uput za budućnost. Pozdrav
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner