Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Odluka o nastavku aktivnosti u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta

Komentari (14) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 27 jul 2010 14:23
The Tao of Groove
Tako je u raspadnutoj zemlji gde nema opozicije.
Preporuke:
0
0
2 utorak, 27 jul 2010 17:28
M
Dve stvari su jasne. Prvo, opozicije nema. Drugo, skupština je nenarodna i završiće isto onako, kako je završila ona pre nje, 5.oktobra 2000. Vreme im ističe, curi kao pesak, sve brže i brže. Jer, u septembru sledi još teži poraz! Prijem Kosova u UN mogu zaustaviti samo Rusija i Kina, snagom veta, a ne Jeremićeva deklaracija! A vrlo je izvesno da će Amerika sa Rusijom i Kinom obaviti političku trgovinu, tako da dve sile neće upotrebile veto.

Takođe, posle „definitivne“ nezavisnosti Kosova i prijema u UN, za očekivati je totalni pogrom kosovskih Srba i njihovo masovno iseljavanje. Šta mislite, ko će osetiti osvetu, Šiptari ili naši vajni poslanici?
Preporuke:
0
0
3 utorak, 27 jul 2010 19:18
Radosav Stevanović
@M
... skupština je nenarodna i završiće isto onako, kako je završila ona pre nje, 5.oktobra 2000.
Šta će biti s kućom !!!?
Preporuke:
0
0
4 utorak, 27 jul 2010 20:35
Slobo NK
Gledao sam zasjedanje skupštine i bio u čudu. I sam kamerman je, vjerovatno začuđen kao i ja, 'lovio' poslanike u bezbrižnosti i čavrljanju sa osmjehivanjima, neznam čemu, dok se raspravljalo o najozbiljnijoj temi od svjetskog rata. Ostaje razmišljanje: znaju li oni što su u pola praznoj sali, koliko je tema ozbiljna, koga oni takvi zastupaju, čiji novac troše, a tako luksuzno žive, ....
Kada bi mojoj Crnoj Gori neko oduzeo Lovćen, Lovćen koji nije samo teritorija već i sveti simbol, a poslanici onako bili 'ozbiljni' i radni -nebilo ni poslanika ni Lovćena ni Crnogoraca.
Kada se bila bitka za Kosovo bila se na dva načina: Kosovari -idemo u samostalnost i po cijenu krvoprolića do zadnjeg Albanca, a iz Beograda -borićemo se za Kosovo svim demokratskim i političkim sredstvima. Svijet gleda i sluša: Koga briga za demokratska i politićka sredstva, njih će "štap bez šargarepe" umiriti dok ovi što su ratoborni neka dobiju sve. Nastavljaju se nove ucjene, novi zahtjevi jer "bez alternative" mogu i moraju ispunjavati još i još do u nedogled. Opozicija, kao na Balkanu, puna sebe misli kako je važna i jaka a u stvari nezna ni šta će sa sobom i dok ja takva, vlast može još sto godina ići iz 'pobjede u pobjedu' i maštati o izgubljenom Kosovu iz udobnih fotelja rasprodajući sve što su generacije stvarale. Na kraju broj nezaposlenih naglo raste, nemaština je sve veća, ljudima je politike sve više preko glave, svako gleda svoj 'plot' i dalje ga sve manje interesuje jer možda nekad kasnije bude i okrivljen za veleizdaju ili možda i zločin. Jedno je pravilo od kad se vlada narodom: Što siromašniji narod više je poslušniji i eto narodne budučnosti, a poslanik za svog mandata valjda će obezbijediti i unuče ako mu i to nije malo. A Kosovo, gdje to bješe....?
Preporuke:
0
0
5 utorak, 27 jul 2010 21:29
Branislav Aleksandar Julius
Treća tačka ove sramne deklaracije je jasna najava skorih pregovora Tadić-Tači o priѕnavanju Kosova i Metohije ka neѕavisne ѕemlje, a sve u cilju mira u regionu i liderstva Srbije i njenog predsednika u Zapadnom Balkanu, itd. itd.
Preporuke:
0
0
6 sreda, 28 jul 2010 08:12
Branislav Aleksandar Julius
Nastavak;
u 2. članu stoji da "Narodna Skupština potvrđuje da Republika Srbija nikada neće, ni eksplicitno ni implicitno priznati jednostrano proglašenu nazavisnost Kosova i Metohije", a onda u 3. članu se kaže da "Narodna Skupština smatra da je neophodno da se putem mirnih pregovora dođe do trajnog, održivog i OBOSTRANO prihvatljivog rešenja...". Ovaj 3. član je upravo eksplicitna potvrda implicitnog priznavanja nezavisnosti Kosova i Metohije, jer, sa kime će to Vlada Republike Srbije voditi mirne pregovore (ima li nemirnih?) ako ne sa onima koji su proglasili secesiju ove naše pokrajine? I još ih Narodna Skupština Srbije smatra drugom stranom u pregovorima ("..obostrano prohvatljivog rešenja.."), dakle se jednakim legitimitetom, pravima i ovlašćenjima kao i sama Narodna Skupština Republike Srbije. A u Evropi "koja nema alternativu" nema te Vlade koja će sesti za sto sa teroristima.
Preporuke:
0
0
7 sreda, 28 jul 2010 08:30
Stari Vujadin
Kako je samo energična ova odluka. Zavideli bi im i oni iz Hare Krišna.
Preporuke:
0
0
8 sreda, 28 jul 2010 09:37
Goran Jevtović
Kakva sramota! Od nacionalne manjine napravismo narod koji će imati dve države! "Istorijsko pomirenje" samo po sebi sve govori, kao i potreba "pregovora"! Oko čega ako je Kosovo naša teritorija. Ako imamo rezoluciju 1244. Strašno!
I kome sada nije jasno da se svo vreme od 2000-te igra igra i da "velike sile" nebi mogle ništa bez domaćih izvršioca radova?!
Preporuke:
0
0
9 sreda, 28 jul 2010 12:59
M za Radosav Stevanović
Ja više nemam kuću!

Iz moje perspektive gledano, koliko sutra je ni vi nećete imati. Zavaravaju se i pogospođeni drugovi iz kruga dvojke. Kao i meni, i njima biti oduzete! Isto onako, kao što su oni nekada konfiskovali. Jer, oni su samo predvodnici naroda u dekadenciji, a to znači da su, da tako definišem, "najbolji najgori" od nas.
Preporuke:
0
0
10 sreda, 28 jul 2010 14:15
brm
čujem da Grčka pregovara zajedno sa kiparskim Grcima o "obostrano prihvatljivom rešenju"..i pita sud pravde za mišljenje o okupaciji Kipra..

Srbi sa Kosova se smeju dokonim kiparskim Grcima - oni su napravili na svom delu Kosova državu višestruko razvijeniju i prosperitetniju od okupiranog Albanskog dela .. i većeg dela Evrope..
Preporuke:
0
0
11 sreda, 28 jul 2010 16:47
ishak.isak,iso itd.
Jednostrana i nacionalno motivisana politika Srbije je dovela citavu regiju tu gde stoji. Cosic i mnogi drugi "samozvani" ocevi srpskog stanovnistva i veliki krojaci srpskog duha, dozivljavaju u ovom trenutku najvece poraze svoje "slavne" karijere. Ali nema napretka u srpskom drustvu. Nasuprot, srpske mitske i epske legende ce dobiti jos vece znacenje a reforme ce se zbog toga udunuti. A i za temu Kosovo ovakvo ponasanje srpskih politicara nije od koristi.
Sve u svemu pokusaj pranja ruku ovakvim metodama je okoncan.
Preporuke:
0
0
12 sreda, 28 jul 2010 19:22
Vladimir
Opozicije ima, i to zestoke, pogotovo ovakvoj nekompetentnoj vlasti.

Ne moze se pljuvati opozicija, kada je NAROD odlucio da se igra sa koalicijom(koja je prevarila glasace, na razne nacine) igre kredita i lagodnog zivota, baskarenja na evropskim fondovima, proizvodnji birokratije i unistenju privrede.

Za TO nije kriva opozicija, vec narod koji NE KAZNJAVA diletante na vlasti.

Jasno je da Srbija nema narod koji je povezan zajednistvom, kolektivnom odgovornoscu(koja je uvek bila izvor neodgovornosti), a ima narod koji podrzava korupciju i birokratiju u nadi da ce se sitno ovajditi... od danas do sutra.

Opozicije IMA, ponajvise na stranicama NSPM, nesto manje u skupstini...
Preporuke:
0
0
13 četvrtak, 29 jul 2010 10:03
@ ishak.isak,iso itd.
Jednostrana i nacionalno motivisana politika Srbije je dovela citavu regiju tu gde stoji. Cosic i mnogi drugi "samozvani" ocevi srpskog stanovnistva i veliki krojaci srpskog duha, dozivljavaju u ovom trenutku najvece poraze svoje "slavne" karijere.

Kakva žvaka?! Kakvi crni nacionalisti, kome više podvaljujete rog za sveću?
Sve je to jedna srpska jugoslovenština u najboljem slučaju. Razlika je samo što su aktuelni protagonisti avanzovali, i shodno tome, biraju Brione za svoju "letnju školu" (jer tamo je i On u svoje vreme boravio), a ne Korčulu. Tako upražnjavaju svoj jugoslovenski praksis. Ako kome zatreba, na pravom mestu, u pravo vreme nazočni, pinkasti Mitrović biće spreman da pomogne i svojim avionom! Eto tako živi jugo elita! O srpskoj eliti pisaćemo kada je bude bilo (ako je uopšte bude)!
Preporuke:
0
0
14 sreda, 04 avgust 2010 18:53
Patriota
Naravno da nema opozicije. Tomislav Nikolic se vec dogovorio sa Tadicem da podele vlast i da vladaju bar jos 20 godina. Tadic ce postupiti sa njima kao isluzenom krpom za brisanje prasine. Kako neko moze biti opozicija a davati izjave da je spreman da razgovara sa Hasijem Tacijem i da sa njim sedne za stol. Pa sto Tudnjman nije seo sa Marticem i Babicem nego ih je lepo kao i svi novinari nazivali bandom sa kojom nema razgovora. Nikolic bi da stiti kosovo diplomatijom. Pa kakva je to diplomatija kad moze da prica sa Tacijem, sta on ocekuje od tog Tacija da ce mu se izviniti i reci ti si Tomo u pravu, uvjerio si me, mi se vracamo u sastav srbije. Sve to Nikolic radi jer je u americi dobio instrukcije kako da razbije opoziciju i kako da olaksa Tadicu da prizna Kosovo.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner