Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Podrška Zapada ne donosi glasove

Komentari (14) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 12 mart 2009 17:25
Nasumica
Ja bih ovo boldovala
To su vrlo naivne želje, a narod nije naivan: on zna da Demokratska stranka nikad nije bila za rat, zna ko je pravio Srpsku gardu, ko je sekao ruke, brojao kosti, ko se folklorno zaklinje u ravnogorski program. Ne može sad neko da kaže „Đinđić je huškao za rat i tražio da granice budu u Istri i Trstu“.
Preporuke:
0
0
2 četvrtak, 12 mart 2009 20:18
Peter RV
"Podrška Zapada nikad nikom u Srbiji nije donela glasove" kazao je Djindjic sto je bilo prilicno demagogsko. On njie dosao na vlast glasovima nego bas tom podrskom Zapada. Kako se uostalom i radi- u svim bananskim republikama.
Preporuke:
0
0
3 četvrtak, 12 mart 2009 21:58
Zox
Nazao nema jos ljudi koji ce pouciti neuki narod. On je kao i Sloba bio samo sluga, u pocetku bez pameti, a posle se pojavila intelegencija u njih, koja njihovim gospodarima smetala, pa je i uklonila, ko jos moze verovati necemu sto dolazi sa zapada, pogotovo iz USA????????
Preporuke:
0
0
4 petak, 13 mart 2009 00:41
Novosađanka
Pošto mi Srbi volimo istinu, evo mog skromnog priloga. Naime, pre koju godinu, na jednoj novosadskoj televiziji, gledala sam i slušala akademika Mihajla Markovića, koji je rekao da je Zoran Đinđić bio izvanredan student, da jeste NAPISAO doktorsku tezu, ali je nije ODBRANIO (usmeno). Rekao je to sa žaljenjem! Profesor Marković je, fala bogu, živ, pa se to da proveriti. Uzgred, ne smatram da je neko manje vredan čovek ako nije doktor nauka.
Preporuke:
0
0
5 petak, 13 mart 2009 13:44
Freedom
@Novosađanka
In Germany, Đinđić obtained a Ph.D. in philosophy from the University of Konstanz in 1979.
Preporuke:
0
0
6 petak, 13 mart 2009 21:55
Novosađanka
@Freedom: Prof. Marković je govorio o napisanom a NEODBRANjENOM doktoratu upravo na tom univerzitetu. Svojim sam ušima i očima to čula i videla. Bio je ožalošćen i začuđen što Zoran to nije dovršio.
Preporuke:
0
0
7 subota, 14 mart 2009 10:46
Freedom
@Novosadjanka
Mihajlo Markovic was a vice president of the Slobodan Milošević's Socialist Party of Serbia - njegove reci nemaju tezinu. Diskvalifikuje ga biografija kao osobu koja je u stanju kvalitetno da rasudjuje. Ko zna sta taj covek pamti i kako.
Preporuke:
0
0
8 nedelja, 15 mart 2009 00:02
Rodoljub
Dobro podsećanje na pravoga filozofa prakse koji je sasvim uronio u praksu. Iz operativne prakse nije mogao da posmatra sopstveno (vanredno složeno) okružje u "er formi", ali je do kraja očuvao kritički pogled, radi kojega je primio suvremeni otrov kukute.
Preporuke:
0
0
9 nedelja, 15 mart 2009 01:12
Novosađanka
@Freedom:
Ma da, skoro da se složim s vama. Eto, u poslednje vreme tog čoveka, čije "reci nemaju tezinu" i koji "ko zna sta...pamti i kako" intervjuišu sve validne novine i časopisi. NIN, na primer.
A šta vas, moliću lepo, kvalifikuje da "kvalitetno" rasuđujete?
I što se toliko sikirate zbog te doktorske titule?
Pa knjaz Miloš je bio nepismen, a stvorio je državu, itd., itd...
Preporuke:
0
0
10 nedelja, 15 mart 2009 08:52
Freedom
@Novosadjanka
kvalifikuje me moje pamćenje i to što mi država ni malo nije bitna. Što ne volim dogme i totalitarizam, ratove, nin i uništene živote.
Volim slobodu misli, svež vazduh i rock'n'roll.Volim slobodu pokreta i britak um.
Sad Vi vidite ko od njih dvojice šta od gore navedenog simbolizuje.
Diploma i pisanje za VLDINE novine su trivijalne stvari.
Preporuke:
0
0
11 nedelja, 15 mart 2009 21:59
milos
E moja Freedom, pa nas pravi ratovi tek čekaju.
Preporuke:
0
0
12 nedelja, 15 mart 2009 22:21
Istina
Zorana Đinđića je ubila ova država. Ova, nasa Srbija, je ubila Zorana Đinđića, ova, naša Srbija, je napravila genocid, ova, naša Srbija, mora da prihvati sve to i da krene. Zoran Đinđić je Srbin, onaj Srbin kakav ja želim da budem.
Preporuke:
0
0
13 nedelja, 15 mart 2009 22:29
Love is in the air
Od mnogih pitanja koja sada iskrsavaju, ključno je možda baš ovo: da li će Zoran Đinđić biti jači od sopstvenog mita koji će Srbi o njemu stvoriti i da li, eventualno, taj mit neće postati nužno nekrofilski? Jer, nije on nikakav mučenik i žrtva kakvim bi ga Srbi najradije videli. On je spejs-šatl za Srbiju, koji možda ponekad eksplodira u svojoj ludoj hrabrosti i brzini, ali i dalje ostaje blistava i munjevita misao budućnosti.
Preporuke:
0
0
14 ponedeljak, 16 mart 2009 14:43
Ton_majstor
Nikad ga nisam voleo, ali su mi se uvek sviđale njegove vešte paralele, retorička poređenja... koje su kao strele ubadale prava mesta u namučenim mozgovima propale SREDNjE KLASE u postkomunističkoj Srbiji. Ostalima je ili bio dosadan ili ljigavo preambiciozan.

Sa tom praksom je nastavio i kada je došao na vlast, ali su se okolnosti promenile: ispao je klasičan demagog. Ovaj tekst to i dokazuje, jer je sam ugasio upravo one lampe koje je palio godinama ranije!

Neko će reći, nije bio sam... imao je gomilu neistomišljenika/nesposobnjakovića/srebroljubaca u toj DOS-ekipi. Nebitno... pao je na ispitu na kome padaju svi političari koje istorija "ne voli" - sopstvena korist i korist svojih prijatelja.

Pamtiću ga samo kao čoveka koji je glavom platio za svoj društveni angažman, zbog privatnog.

Pozdrav!
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner