Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Posvađao sam se s Amerikancima zbog Kosova

Komentari (14) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 12 mart 2009 14:37
brm
daje pričao i radio ono što Čedisti, B92 i NVO govore da je pričao i radio, a ne ono što je STVARNO pričao i radio (pročitajte i današnji Blic) ne bi ga ubili oni koji su ga ubili...a mi Srbi veličajmo svog satrapa (vidi prethodni članak i jezive komentare čitalaca ovog sajta za koji sam živeo u ubeđenju da čitaju demokratski i nacionalno nastrojeni ljudi)i pljujmo Zorana i dalje umesto da bar pročitamo šta je STVARNO napisao i govorio i zamislimo se..
Preporuke:
0
0
2 četvrtak, 12 mart 2009 14:57
SVELJO GURMANOVIC
Mislim da ga i danas zloupotrebljavate kao i onda kada je bio ziv.On je bio covek koji je znao sta u kom momentu govori i zasto.Danas sam uveren da bi isto odreagovao racionalno kakav je oduvek bio i siguran sam da Vam ne bi dozvolio da zloupotrebite ovaj njegov intervju na nacin kako Vi to danas cinite.Al njegov usud je izgleda da i posle njegove smrti ga iskoriscavaju ,a to se narocito odnosi na danasnje proroke sa naknadnom pameti kao sto su otac nacije cika Dobrica i analiticari poput Vukadinovica i drugi slicni ,koji su ga za zivota izlagali neprincipijelnim i zlonamernim napadima ,a danas pokusavaju da prikazu kako je i on bio na toj kvazipatriotskoj liniji.E pa gospodo nije bio i nikad nas u to necete uveriti ,ma kako vadili iz kontesta njegove misli i intervjue.Taj intervju je dat sa razlogom ali to Vama izgleda nije jasno i ne treba da Vam bude jasno .Pozdrav.
Preporuke:
0
0
3 četvrtak, 12 mart 2009 15:25
racel
Tu negde treba traziti ubicu Zorana Djindjica.Pogeresni ljudi su u zatvoru. Narod je to odavno shvatio.Vlasti bi bilo bolje da osluskuju narod.
Preporuke:
0
0
4 četvrtak, 12 mart 2009 16:48
Dragan
Da li je Zoran Đinđić ubijen zbog Kosova i Metohije?
Preporuke:
0
0
5 četvrtak, 12 mart 2009 18:08
Milisav
I sad ovi iz LDP kažu da su oni Zoranovi politički naslednici. Neka pročitaju Đinđićevu odbranu Kosova u prepisci sa Ćosićem. DS je protiv nezavisnosti Kosova, a Milan St. Protić je ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj, iako je pre godinu dana rekao da će on priznati nazavisnost Kosova ako je drugima nezgodno. E, al tako obezbeđuju Batićev glas do 126 glasova. Vajdica je vajdica.
Preporuke:
0
0
6 četvrtak, 12 mart 2009 19:28
Bodin
Uvek sam tvrdio da je pitanje Kosova i Metohije odnelo Zorana!
Preporuke:
0
0
7 četvrtak, 12 mart 2009 19:35
Nedofit77
Sveljo, ovo nije vađenje reči iz konteksta već ceo Đinđićev intervju, prema tome ako neko zloupotrebljava Đinđića to su evrounijati poput tebe, koji kao što se vidi iz ovog teksta nemaju veze sa pravom Đinđićevom politikom.
Preporuke:
0
0
8 četvrtak, 12 mart 2009 22:34
Neofit77
Uzgred, treba pročitati teks Petra Lukovića napisan nekoliko nedelja pre Đinđićeve snrti, u tom tekstu ga naziva trapavim slonom u staklarskoj radnji, očigledano je da je zapadu i drugosrbijancima počela da smeta nacionalna crta Đinđićeve politike, mislim da je on na kraju shvatio da je izigran od zapada, ali je tada već bilo kasno.
Preporuke:
0
0
9 četvrtak, 12 mart 2009 23:01
Sasa Pavlovic
Covek nadprosecne intelegencije,okruzen nedoraslim i zavisnim ljudima.
Preporuke:
0
0
10 petak, 13 mart 2009 02:47
Stevanovic Dusan
Odvratno je sto se ceda, biserko i kandicka skrivaju iza dela i imena Zoranovog (istine radi to su cinili i njegovi "prijatelji": tijanic i velja).
Zoran je bio i ostao svetlo Srbije i tu nista ne mogu ni gore pomenuti kao ni "nezavisni" analiticari poput vukadinovica i antonica.
Preporuke:
0
0
11 petak, 13 mart 2009 10:48
dsn
DJindjic je relativno brzo shvatio sve ono sto je
i Kostunica doziveo i shvatio koju godinu kasnije
u odnosima sa EU i SAD,dok njegovi "naslednici" u
DS,bar za sada,to nikako ne zele.Ostali "borci" za
DJindjicevu politicku zaostavstinu negiraju sve ono
sto se ne uklapa u njihovo vidjenje "lika i dela",
pa cak i njegove originalne radove i intervjue.
Zbog toga,izmedju ostalog, je i ubistvo Z.DJindjica
veliki gubitak za srpski narod.
Preporuke:
0
0
12 nedelja, 15 mart 2009 12:20
Sveljo Gurmanovic
Neofit 77 me nije dobro procitao.Nisam spomenuo vadjenje reci iz konteksta,vec misli i cele intervjue.Taj intervju je imao svoj smisao u tom momentu i Djindjic ga je dao u takvom svetlu jer je bas tako i trebalo ,shodno situaciji koju je nametalo politicko stanje u drzavi.Pronaci jedan ili dva teksta koji navodno iskacu iz njegovog opusa ,ne znaci istovremeno i promenu politike ,vec se kao svaki normalan covek prilagodjavao situaciji i verujem pokusao za Srbiju da izvuce maksimum.Oanovno pravilo u prirodi je da se prilagodite okolnostima ,jer oni koji se nisu prilagodili nestanu.Tako je kroz citavu ljudsku istoriju.Nisu uvek najjaci i najbogatiji opstajali vec su i oni propali(Rimsko carstvo,Persija,Grci ,Maje,Inke itd,itd),a oni koji su se prilagodili su opstajali.Smatram zato da i taj intervju je nacin da se prilagodi tadasnjem stanju ali to ne znaci da je odustao od svojih proklamovanih ciljeva koji su nam svima poznati ,a moras se sloziti da je to Srbija u Evropi i napredno drustvo oslobodjeno svih predrasuda .Pozdrav.
Preporuke:
0
0
13 sreda, 18 mart 2009 10:14
drasko
Djindjic je maknut kada je probudjeni Srbin u njemu izbio na videlo.
Preporuke:
0
0
14 petak, 20 mart 2009 08:32
u milosti cenzora
ima vise verzija ovog intervjua po internetu, ali srecom ima i lajv na jutjubu, pa ko zeli moze sam da sastavi sopstvenu verziju.
ono sto mi je posebno interesantno je cinjenica da u mnogim verzijama fali istih par recenica, meni posebno dragih, pa buduci da sam dobar covek rado cu ih podeliti sa citaocima nspm :)
( ide neposredno posle 10-ogodisnjeg kredita )
"Ako moji prijatelji u svetu kažu – e, sad si nas razočarao, onda oni nisu moji prijatelji. Jer, ako ja kažem - meni je jedna stvar važna, i za moju zemlju je važna, i podržite me u tome. A oni kažu - ne, mi te podržavamo samo u onome što je za nas važno, onda to nisu prijatelji. I to je jedan dobar test u kome će se videti ko nas zapravo podržava, a ko nas podržava samo zato što misli da će tako da nas uljuljka i da nas odvrati od toga da rešavamo svoje probleme."
dakle djindjic je upotrebio izraze prijatelji/neprijatelji, a takvi izrazi se u politici ne koriste tek tako, pa sveljova teza o "potrebi trenutka" moze slobodno da padne u vodu. jos mu preostaje poslednji adut, a to je da je djindjic poludeo pred smrt.
iza toga nema nista vise od argumentacije, samo gorko suocavanje sa realnoscu.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner