Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Žig se žigom potire

Komentari (9) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 05 mart 2009 17:40
Milan
Kljucna razlika izmedju nemackog i srpskog naroda-Nemci nikada nisu negirali ili pokusavali da umanje i opravdaju zlocine koji su pocinjeni u ime nemackog naroda, a u Srbiji se ulazu veliki napori da se zlocini pocinjeni u ime srpskog naroda ignorisu, negiraju a na kraju i opravdaju. Upravo zbog toga nam se sve ovo i desava i zbog toga nas i danas zigosu.
Preporuke:
0
0
2 četvrtak, 05 mart 2009 18:05
Darko
Milane, u Srbiji gotovo niko ne negira zločine počinjene u ime srpskog naroda. Međutim, onima koji su prihvatili antisrpske floskule deluje da je tako jer veruju da su zločini mnogo veći nego što su stvarno bili. S druge strane, narodi sa kojima smo bili u sukobu, i koji su počinili često i mnogo veće zločine od Srba, sistematski njih negiraju. Neverovatno je da deo naših sunarodnika prihvata takvu asimetriju, i dok priča o srpskim pravim i izmišljenim zločinima ima simapatije prema onima koji satriali Srbe u Krajni, Saraejvu, na Kosovu i Metohiji, okolini Srebrenice.
Preporuke:
0
0
3 četvrtak, 05 mart 2009 19:02
Leteći Opanak
@Milan: Nije tačno!
Ključna razlika između nemačkog i srpskog naroda je u tome što je nemački narod NAPAO druge narode, a Srbi su BILI NAPADNUTI od drugih naroda.
Ni druga tvrdnja nije tačna. Po završetku rata cela Nemačka je postala protektorat pobedničkih sila i niko nije smeo da zucne. Doneti su zakoni koji obavezuju na ćutanje.
E zato sada polako izlaze na videlo recidivi prošlosti. Ima ih svuda, a Srbija, odnosno srpski narod je jedna od žrtava ovog vampira. Njihovo dejstvo se ispoljava na najrazličitije načine, od razbijanja SFRJ do izvrtanja istorije kao rukavice. Recimo, na History i National Geographic kanalima, u mnogim emisijama se na nečuveno perfidan način gledaocima sugeriše da su za strahovite patnje nemačkog naroda 1945. godine krivi samo zli Rusi i SAMO Hitler! Svi ostali oko njega su žrtve SAMO NjEGOVOG sumanutog uma ili nemoćni borci protiv njegove diktature. Nemački oficiri su prikazani kao perfektne vojskovođe izuzetnih moralnih i stručnih kvaliteta. Obični vojnici se prikazuju samo kada se naglašavaju njihove patnje na frontu. Ako postoji krivica, onda je ona SAMO Hitlerova!
Tako se polako u glavama gledalaca spira istorijska krivica sa nemačkog naroda, a sva ta krvava baruština polako prebacuje na Srbe. Pri tome se koriste metode koje je gospodin Anđelković opisao vrlo slikovito.
Ko to ne može ili neće da shvati, on ima veoma pljosnat pogled na svet. Ili je plaćen da tako misli.
Preporuke:
0
0
4 četvrtak, 05 mart 2009 19:33
ben
Milane knjigu istorije u ruke, pa ces se mozda upoznati sa kljucnom razlikom izmedju NJemacke i Srbije u pogledu zlocina.Njemci,Bugari,Hrvati,Madjari,Francuzi,Englezi
,Holandjani,Portugalci,Spanci,Belgijanci,Japanci,
Ukrajinci,Amerikanci imaju daleko vise razloga da
se stide svoje proslosti nego Srbi.
Preporuke:
0
0
5 četvrtak, 05 mart 2009 21:43
neka
Svaka prica o kolektivnoj krivici, bilo Nemaca bilo Srba, ne moze da bude prihvacena ako je covek koji slusa iole spreman da razmislja. Ako je neko za nesto kriv samim svojim rodjenjem, u ovom slucaju ako je rodjen kao Srbin, to bi normalnom coveku moralo da para usi. Ali mnogi (i kod nas i sa strane) bi voleli da narednih 10 srpskih generacija ponavlja mantru kako smo "mi" zli, pokvareni i agresorski hteli sve ostale da satremo iz ko zna kojih razloga. Ako hoce neka mi udare dangu, ali ja necu da pricam : "Vidite sta imam!", nego cu iz sveg glasa da vicem: " Vidite sta su mi dali!" Zigosanje nikad dobra nije donelo.
Preporuke:
0
0
6 četvrtak, 05 mart 2009 22:16
Neofit77
Šta reći, kada je Nataša Kandić, tkzv borac za ljudska prava primila odlikovanje od čoveka koji je rekao da je Hrvatska dva puta pobedila, i to 10.aprila (dan stvaranja NDH) i 1945.godine. Nije ni čudo što takvi podržavaju one koji relativizuju nacističke zločine stalno forsirajući erpeske zločine, koji su, kako i sam autor reče, ili preuveličani ili izmišljeni.
Preporuke:
0
0
7 subota, 07 mart 2009 02:37
Leteći Opanak
Ha, nije takoreći ni dva dana prošlo, gospodine Anđelkoviću! Gospođa Prpa se oglasila u "Politici". Lutajući po internetu u potrazi za potvrdom njenih otkrića, natrapam na leksikon-yu-mitologije.net "Srbija - zadnja tvrđava naci-fašizma u Evropi". Podudarnost između tvrdnji iznetih by srbojeb@2008-04-08 u ovom pseudo-forumu i tvrdnji gospođe Prpe je zaprepašćujuća. Njeni stavovi nikoga ne čude, ali je zastrašujuće što ova žena upravlja takvom nacionalnom baštinom kao što je Istorijski arhiv Beograda.
Preporuke:
0
0
8 nedelja, 08 mart 2009 18:10
Miloš Sekulić
Ukoliko ste gledali novi holivuski film na temu drugog svetskog rata - Valkire, mogli ste da vidite do koje mere je dogurao istorijski revizionizam, o kome piše Opanak, na temu Nemačke "male role" u tom ratu. Zavera za ubisto Hitlera, ako niste znali, napravljena je kako bi se Evropa i naročito Jevreji spasili od ovog tlačitelja sopstvenog naroda. Jedini problem je što se sve odigrava 1944, pa je svakome ko imalo istorije zna jasno da su Pruski oficiri spasavali Nemačku a ne, pri prvobitnom odnosu snaga silovanu Evropu.
Preporuke:
0
0
9 sreda, 11 mart 2009 11:06
Srb
Milioni su naz izginuli u dva svetska rata od ruku ovih licemera i njihovih slugu i sada će njihovi istoričari ovde da dele moralne lekcije. Neverovatna drskost!
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner