Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Finski izlazak iz prinudne neutralnosti i šta sve Helsinki donosi u miraz NATO alijansi

Komentari (5) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 18 maj 2022 11:09
I do sada je NATO bio u predgrađu
Autor je pravilno primetio da je Finska "neutralnost" bila nametnuta ali neželjena. Ko je video rad Finaca i Šveđana na Kosmetu, nije mogao da ne primeti njihovu potpunu integrisanost u organizacioni i vredsnosni sistem NATOa. Ovo formalno svrstavanje donosi samo promenu u mogućnosti smeštanja američkih trupa na teritoriji Finske. No, kao što vidimo na primeru Severne Koreje, ništa bolje ne smiruje imperijalne ambicije Amerike nego strah domaćina njihovih trupa od nuklearnog uništenja. Finci, Šveđani (i svi ostali američki vazali) moraju biti informisani da ruska armija nema ambicija za kopnenim nastupanjem na tim teriorijama i da je jedina raspoloživa opcija Sarmat.
Preporuke:
45
2
2 sreda, 18 maj 2022 12:18
razmatranja
Dobar članak.
Samo, Rusija je potezom Finske stavljena u položaj da u slučaju sukoba praktično nema drugog izbora i mora da pribegne nuklearnom oružju.
NATO bi reagovao na sličan način, ali bi se i uzdržao od potpunog uništenja sveta.
Tako, verovatno bi Finska stradala najviše, bila bi uništena.
Preporuke:
40
2
3 sreda, 18 maj 2022 12:48
Dobra strana događaja
Ruski narod se više neće zavaravati lažnom neutralošću. Finska je u konvencionalnom i ekonomskom smislu odavno u NATO. To dokazuju i sankcije. Srbija bi uvođenjem sankcija Rusiji postala suštinski član NATO bez svake logike. Nuklerno pitanje je nešto drugo. Rusija može sravniti svaku nuklearnu bazu sa zemljom i još 100 metara u zemlju. Ruminija, Poljska ili Finska, sasvim je svejedno ko je član... Ukrajina nih boli. Antirusija ili Supersila? Nije sve u armiji...
Preporuke:
26
2
4 sreda, 18 maj 2022 13:20
Eto pa iz To..
Te dve zeklje hladne su gnezda finog terorizma.Rolović,Anbasador..a kažu ima i Kurda.
Nema više Četnika.
Preporuke:
11
2
5 sreda, 18 maj 2022 15:22
.,
Nažalost `hel - sink` - tonuće u pakao, nakon dobrih namera za vreme strahova `Hladnog rata`, 1975.g, počeo je da se ostvaruje `90-tih godina, na Balkanu. Pri razbijanju SFRJ. Natovci su `poneti` osećajem trijumfalizma `pobede` nad SSSR, smatrali, da ih nikakvi `aut-dejtovani` dokumenti više ne obavezuju. Nametnuli su Srbima rat, prikazujući ih kao kao krivce, i takav, suštinski `anti-helsinški` narativ, traje do današnjih dana. Normalno, `proba` na Balkanu ide ka `epilogu` u Ukrajini ?!
Finci, kao i drugi mali narodi u susedstvu velikih imaju svoje `kompleksne` frustracije, ali im ni bauljanje između `Scile i Haribde` nije od velike, trajnije koristi ?! Rusi ih sada nisu ugrožavali, ali sa novom im (natovskom) značkom, stvari dobijaju na svojoj neizvesnosti. A `zahvaljujući` natovcima, mnogo toga od prava i građenog međunarodnog poretka izloženo je `tonjenu`. U mogući zemaljski pakao, kakvog nije bilo od postanja sveta ?!
Preporuke:
26
1

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner