Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Totalni rat i kulturni aparthejd

Komentari (12) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 23 mart 2022 10:16
Pravno formalno
Ima nekih sličnosti koje se mogu zloupotrebiti u propagandi. Suština je da je reč o agresivnoj ekspanziji zapada. Cilj je uništiti ili podčiniti pravoslavno slovensku civilizaciju i prigrabiti njene resurse. Najtužnije od svega je što je Rusija mnogo godina pokušavala mirnim putem i saradnjom koja je bila izuzetno otvorena. Mi Srbi smo realnije procenili mnogo ranije, ali smo mali...
Preporuke:
46
2
2 sreda, 23 mart 2022 10:59
Nikodije
Pre 30 godina su nudili štap i "šargarepu", sad je ostao samo štap. Što pre drugi to budu shvatili, to bolje po njih.
Preporuke:
44
0
3 sreda, 23 mart 2022 14:01
Prc Milojko
Na isti način kako su uvukli bosanske Muslimane u rat sa Srbima sabotirajući lisabonski sporazum (mart 1992), uvukli su i Ukrajince u rat sa Rusojim ignorišući minski sporazum. Pri tom, ni bosanskim Muslimanima ni Ukrajincima nisu garantovali vojnu zaštitu, ali su zato oba puta poveli totalni rat protiv tipovanog neprijatelja – onda Republike Srpske, a danas Rusije. Uz ova dva slučaja, ne treba zaboraviti i tipski isti rat protiv SR Jugoslavije 1999. godine.


A Srbi baš kao i Rusi jedva dočekali.
Preporuke:
5
26
4 sreda, 23 mart 2022 15:50
Milica Mitic-Gombosev
Antologijski tekst,moj naklon autoru ! Posle citanja vredi ga sacuvati i siriti !!!
Preporuke:
19
7
5 sreda, 23 mart 2022 17:13
Zvonimir Bgd
Dublji i ozbiljniji sukob između Amerike i Rusije događa se s one strane međunarodnog prava, tj. obe strane su ga, zastupajući svoje interese, ostavile iza sebe...Kao što nijedan od američkih pohoda na nezavisne države od početka poslednje decenije prošlog veka nije mario za norme i običaje međunarodnog prava, tako ni ruski odgovor nije mogao da ih se drži

Da li to g.Samardžić podržava tezu Zapada i sugeriše nam da Rusija krši međunarodno pravo?!
Kada već nije stručnjak za pravo, a posebno ne za međunarodno pravo, mogao bi da pročita Proglas 11 srpskih profesora prava:
http://www.nspm.rs/hronika/proglas-11-srpskih-profesora-prava-intervencija-rusije-ima-svoje-uporiste-u-medjunarodnom-pravu-koje-je-upravo-gradjeno-sa-idejom-da-se-sprece-nekakvi-ideoloski-sledbenici-nacizma.html
Pa tek onda da navede zašto on ipak misli suprotno - da ruska intervencija na terenu agresivnog i pretećeg suseda NEMA uporište u međunarodnom pravu.
Preporuke:
14
10
6 sreda, 23 mart 2022 19:30
Uzroci i posledice, 1
Kažemo, čak i u slučaju nekog boljeg rešenja sankcije prema Rusiji i Rusima će ostati iz prostog razloga što bi normalizacija bar unutarevropskih odnosa predstavljala vidljivi početak kraja totalističke strategije američko-natovskog kompleksa.

Autor kasnije daje tacniju ocenu americkih akcija: one su pokusaj imperijalne RESTAURACIJE! Pad Amerike ocigledan je i traje godinama, bezanija iz Avganistana je najizrazitiji primer. Otuda ce pre biti da je Ukrajina najsveziji slucaj gde Amerika kreira haos - to je jos jedini nacin na koji moze da deluje. Zatim sa strane gleda kakvi su rezultati. U Belorusiji nije islo, u Kazahstanu srecom takodje, u Ukrajini su odavno nasli INSTRUMENT svoje politike, naciste - sto ne cudi, jer uvek traze najmilitantnije (isilovce i slicne). Amerika je zapravo u odstupanju, i pokusava da se ruletom vrati na nekadasnje pozicije, sanse su gotovo nikakve, kad se vidi kakve je stanje i u samim SAD.
SAD uvode celu javnost u rat iz ocaja, slicno ukrajinskom rezimu.
Preporuke:
15
3
7 sreda, 23 mart 2022 19:39
Uzroci i posledice, 2
Sto se tice ponovnog porobljavanja Evrope - to je samo trenutna slika. Svi su pod utiskom alarmantne situacije proizvedene krajem februara, tako da izmicu drugaciji znaci. Nemci npr. planiraju da upumpaju sto milijardi evra u vojnu (ratnu!) industriju! Misli li neko da ce oni hteti da trajno budu potcinjeni Amerikancima i kad budu posedovali sopstveno vrhunsko oruzje? I da ce oslabljeni Amerikanci biti sposobni, pa i zainteresovani, da i dalje kontrolisu Evropu? Vec je Obama dao Nemcima priliku da se osamostale, kad je obelodanjeno da Angelu Merkel spijuniraju, zna se ko! Svojim zahtevom da i Nemci plate dva posto za NATO Tramp ih je prakticno terao na samostalniju politiku - sto je autisticna Merkelova precula! Silom prilika - ili mozda po planu? - to ce se uskoro promeniti! Tacno je da je EU bespomocna, i da ce takva i ostati. Ali nece takva ostati Nemacka! Vrlo verovatan scenarij: za koju godinu ce Nemacka biti opet mocna vojna sila! I ratovati protiv Rusije, ako bude trebalo.
Preporuke:
5
3
8 sreda, 23 mart 2022 19:59
siniša, zašto se vodi rat
Ukratko zbog Kinžala. Da i Avangarda.

U eri tehnologije tehnološka premoć nači i svaku drugu premoć Kada je u pitanju naorućanje mnogo se laže, ali ima nešto što je istina.

A istina je da Amerikanci, čak i prema priznanju aktuelnog predsednika ne mogu da zaustave Kinžal. Ostalo, dakle nadmoć je stvar tehnike. Amerikanci su shvatili da svoju nadmoć kao jedina sila gube ako ne unište Rusiju atomskom bombom. I za tu ulogu su odredili Ukrajinu.

Rusi su se branili tako što je Putin odmah čim je doznao te planove posla vojsku u Ukrajinu da ovladaju nebom, morem i kopnom.

Putin je održao i govor o tome. Obično kažu, ne zna se kakav je plan Putina iako je on i tom govoru vrlo jasno i eksplicitno i to odgovorio. Rekao je: O SUDBINI UKRAJINE ĆE SE DOGOVORITI REGIONI.

Ima li išta jasnije i nedvosmislenije. Regiona ima raznih, neki su proruski, neki su prorumunski, neki propoljski, neki projevrejski, neki su i mešavina svega toga na primer region Kijeva. Ima i proturskih.
Preporuke:
7
0
9 sreda, 23 mart 2022 20:19
siniša, o zatočenim Srbima u Sarajevu i Rusima u Kijevu
Ništa me ne propžme užasom kao pomisao na Srbe u Sarajevu koji su dopali muslimanske vlasti u toku rata. Ali iz didaktičkih raazloga da podsetim na Prvi svetski rat. Austrija je ratovala sa Srbijom. A u Bosni je bilo mnogo Srba. Šta su im radili Austrijanci da ne bi pomogli Srbiji. Bolje da ne znate. Moj pradeda je ončao u logoru Arad. Vezovali su ih za lance i držali ih ispod mostova. Da njihovi rođaci ne bi pomagali Srbima. A u Sarajevu 1992-95. Nikad se neće saznati koliko ih je bačeno kroz prozore, šta su im radili, kako su ih mučili, šta je bilo sa onima koji su kopali tunel ispod Butmira.

I danas ne smeju da kažu ništa.

Zašto? Najlakše bi bilo reeći nije dao Tito da se sazna, ali u Prvom svetskom ratu nije dao Kralj da se sazna šta se dešavalčo srpskim taocima u BOsni.
Preporuke:
14
1
10 sreda, 23 mart 2022 20:24
o Kijevskim zatočenicima, Siniša
Ako je Putinov, ili plan, ili ideja ili jednostavno zapađanje, da u Ukrajini postoje regioni i daa onni treba da samostalno se dogovore kakvu i koliku Ukrajinu hoće, onda je pitanje, a šta rade Kijevski Rusi. U Kijevu živi 34,5 miliona ljudi od toga se najmanje milion, najmanje ijašnjava kao Rusi. Gde su šta rade što ćute.

U Harkovu su svi Rusi. Šta rade šta ćute.

Isto što i Srbi u Sarajevu 1993. Ne zna se koliko iih je bačeno sa prozora, kojom su ih mukom mučili, šta su sve moraali da izjave, da urade.

Radi se o isdžtim dušmanima i metod je isti.

Kako probiti tu zaveru ćutanja.
Preporuke:
10
2
11 sreda, 23 mart 2022 20:27
o Kijevskim zatočenicima siniša
Male ispravke. Nije 34.5 miliona stanovnika u Kijevu, nego 3,5.

Ipak je najgore zatočenicima u Marijupolju.

Očigledno je da ih ne puštaju, puštaju ih na zapad, a već imaju narativv kako su ih Rusi odveli da ih tamo prepariraju šta će da govore.

Dakle znaju šta su radili i znaju šta bi značilo da se to obelodani.

Teže je to razbiti nego pobediti u ratu. Verujte mi.
Preporuke:
11
0
12 subota, 26 mart 2022 14:48
sanja
Profesore, fantasticna analiza. Hvala vam na predivnom tekstu.
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner