Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Sergej Lavrov: Nećemo beskonačno čekati odgovore Zapada na predloge Rusije o bezbednosnim garancijama. Našem strpljenju dolazi kraj

Komentari (14) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 14 januar 2022 12:29
siniša
Koji će biti prvi Ruski potez, jer NATO neće odgovoriti pozitivno?

Prvi potez će biti priznanje Donjecke i Luganske resdpublike.
Preporuke:
41
3
2 petak, 14 januar 2022 12:59
budjavi
Ovo govori, da Rusi imaju neko novo oruzje, koje je nedostizno za NATO!
Preporuke:
46
7
3 petak, 14 januar 2022 14:28
.,
Oglasio se Bajdenov savetnih i kao irski `zemljak` (Saliven, i verovatno ne-pravoslavac ?), da `balansira`... Drugo senat za sada nije prihvatio sankcije prema Severnom toku 2.
A kod nekih, bivših članica Varšavskog pakta, SAD su sa `svojim` ljudima ishodili nove vojne baze. Valjda `spremnih` da se žrtvuju ako postanu legitimna nuklearna `meta` ?
Preporuke:
20
0
4 petak, 14 januar 2022 14:32
Oliver Kromvel
Ima tu više faktora,amerikance čekaju do kraja godine izbori za senat i parlament,sve izvesniji gubitak većine u senatu bi mogao bajdenovoj administraciji da značajno oteža posao i da je dovede u prilično tešku situaciju.Mislim da rat u Ukrajini nije izvestan u skorije vreme ali ruske mere će sigurno ići u smeru raspoređivanja strateških projektila srednjeg dometa na sopstvenim granicama,priznavanje Donjecke i Luganske republike,još jača podrška Dodiku i vlastima Rs a moglo bi da dođe i do ozbiljne energetske krize.Jasno je da su Rusi naoštreni i da su u krajnjoj liniji spremni i na vojnu intervenciju,mene samo zanima kako će se postaviti pacov iz čipuljića,da li će smeti otvoreno da se stavi na stranu neprijatelja srpskog naroda.Mi prisustvujemo novoj Jalti ili novom hladnom ratu koji će na nekim lokacijama biti i vruć.Uloga Kine nije nezanemariva,ukoliko su Peking i Moskva postigli neki tajni pakt o vojnoj ispomoći onda je jasno da nas čekaju vunene godine.
Preporuke:
28
3
5 petak, 14 januar 2022 15:30
boljševik
@budjavi

Možda i imaju, ali šta će im za Ukrajinu (Malorusiju)? NATO će braniti Ukre? Naravno da neće. Ukrajina, kao i Belorusija, moraju da budu u ruskom "miru". Kakva vlast treba da bude, to je drugo pitanje.
Preporuke:
22
0
6 petak, 14 januar 2022 15:47
siniša @ buđavi
Šta Rusi imaju verovatn o ni oni ne znaju. Postoji oružje koje u primeni, koje je u proizvodnji, koje je u fazi izučavanja, koje je u nečijoj glavi. Takođe postoje i stara oružja koja mogu da dobiju novu namenu.

Međutim postoje faktori kao što je prostor i vreme, postoje faktori kao što je reljef zemljišta i faktori kao što je klima. Geografske prepreke kao što su mora planine reke. Sve su to faktori rata. Zatim psihološki faktori kao što je znanje, borbenost.

Međutim u ratu i miru uvek je najvažniji CILj. Rusija je svoj cilj postavila vrlo jasno. SKLONITE ORUŽJE OD NAŠIH GRANICA,

NATO neće da ispuni taj ruski zahtev. NATO neće da otkloni oružje od ruskih granica ali Donbas i Lugansk hoće. Za sada. Siguran sam da ni Harkov neće da trpi na svojoj teritoriji oružje usmereno na Rusiju.

Ko je taj ko je mogao juče na Krimu, danas u Donbasu i sutra u Harkovu da dopusti usmeravanje i držanje oružja protiv Rusije kad su ti
Preporuke:
12
3
7 petak, 14 januar 2022 15:51
Batan
Pre rata ocekujem kao opomenu ogromno curenje podataka i video snimaka.
Preporuke:
18
4
8 petak, 14 januar 2022 15:57
ovo je ozbiljno
Ne iznenađuje,
obzirom na kadrove demokrata koji se vraćaju u administraciju sad,da dovrše to sa Rusima i,"malim Rusima".
Olbrajt:bogatstva Rusije pripadaju svima(a naročito izabranim i odabranim).
Šta nam donosi novi ambasador,Hil?
Ultimatum.
Preporuke:
24
0
9 petak, 14 januar 2022 16:27
Rale I
Razumio resenje za trajni mir je da se NATO povuce iz drzava bivseg istocnog bloka gde je usao na prevaru i silom i da one budu tampon zona
Preporuke:
29
0
10 petak, 14 januar 2022 17:06
penzioner Cviko,
Očigledno je da se pred nama odvija "rat živaca" u kojem zapad nema petlju za prvi, pravi potez. Zapad proporcionalno pretnjama, ignorisanju Rusije i svim podmetačinama ima ima veliku količinu straha. Da li računaju na sreću? Dok god Rusija ne udari prva, bez obzira na način i sadržaj udarca, zapad će da "svira" a posle udarca da ćuti i da se raspada.
Preporuke:
18
2
11 petak, 14 januar 2022 18:11
siniša @ Batan
NIje ti to loše, pratiti redosled dešavanja. Ali ipak postoji glavni tok, a postoji i sporedni. Glavni tok je zauzimanje i sticanje međunarodno pravne pozicije.

Upad tenkova i zauzimanje ove ili one teritorije je najmanji problem. Suština je LEGALIZACIJI.

E tu imamo ovaj scenario.

Lugansk i Donjesk su proglasili samostalnost. Rusija im priznaje samostalnost. Određeni broj država u svetu prihvata tu samostalnost. Na primer kao na Kosovu.

Donjeck i Lugansk sklapaju ugovor sa Rusijom o zajedničkoj bezbednosti. Nikoga ne napadaju i ni sa kim ne ratuju.

Formiraju ne treba više nego kancelarija za saradnju. Dobro može i centar za radarsko i elektronsko izviđanje.

U toj situaciji niko na svetu na toj teritoriji ne može da postavi oružje koje Rusi ne žele.Time je za Donbas i Lugans priča završena. Kao za Aphaziju ili Osetiju u bivšoj Gruziji. Nema priče, a nema ni nasilja.

Fokus pažnje se pomera na Harkov, Hseron, Zaporožje.

Ima li tamo Rusa. Tamo je sve rusko.
Preporuke:
20
1
12 petak, 14 januar 2022 18:45
Stefan iz Niša
Povlačenjem pred siledžijom nikako ga neće zaustaviti. Mislim da Rusi odlično znaju šta rade, a i neprijatelj im je dobro poznat.
Preporuke:
26
1
13 petak, 14 januar 2022 22:26
Zvonimir Bgd

Stefan iz Niša
Povlačenjem pred siledžijom nikako ga neće zaustaviti.

Zlata vredan komentar. Životna pouka. Trebalo bi da je svi pročitaju, upamte i imaju na umu. Važi podjednako i u životu pojedinaca i u međunarodnim odnosima. Ruska diplomatija je tu pouku ugradila u svoju međunarodnu strategiju tek u novije vreme. Više decenija nadali su se poštenim dogovorima i usmenim obećanjima zapadnjačkih lažova. Očigledno, đavo je odneo šalu. Osvestili su se kada se Zapad naoružan došunjao do glavne kapije i preteći zakucao.
Rusija mora iz temelja da menja svoj pristup prema neprijateljima pred koje ne vredi bacati bisere. Po rečima Lavrova, to je u toku. Bojim se koliko im je vremena ostalo. Da ne bude kasno za svekoliko čovečanstvo. Suviše se tu oružja nakupilo. Samo varnica je potrebna... dovoljno za jedan konačni i fatalni Armagedon.
Preporuke:
6
0
14 petak, 14 januar 2022 23:12
Tik tak
Necemo beskonacno cekatiii, itd...
Preporuke:
3
6

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner