Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Predsednica Tajvana Tsai Ing-Ven: Imam poverenja u SAD da će nas braniti od Kine

Komentari (2) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 28 oktobar 2021 09:19
penzioner Cviko,
Dovoljno je da Kinezi stopiraju trgovinske odnose sa vama i ode vam ekonomija pod led. Amerika nema mogućnosti da vam spašava ekonomiju. Prema tome za osvajanje vašeg ostrva Kina ne treba da upotrebi oružje.
Preporuke:
18
2
2 petak, 29 oktobar 2021 08:08
B
Zamislite da se vlada Kraljevine jugoslavije sklonila na ostrvo u Jadranskom moru i da nikad nije priznala Tita ni komuniste. Zamislite da ta vlada i dalje sebe smatra legitimnom vlašću ne samo cele Jugoslavije već i delova susednih zemalja (vlada u Tajpeju smatra Mongoliju i druge regione susednih država delom Kine). Tajvan ne može da proglasi nezavisnost bez promene Ustava, jer je on samo deo "Republike Kine", što piše i na pasošima i registarskim tablicama.
SAD je do 1979 imala na Tajvanu preko 30000 vojnika. Kina po cenu rata neće dozvoliti ponovno otvaranje tih baza.
Prethodni predsednik Tajvana se 2015 sreo sa Si Đinpingom i dogovorio saradnju, nakon čega ga je CIA svrgla i dovela ćerku saradnika japanskog okupatora. Najverovatniji način konačnog rešenja tajvanskog pitanja će biti "Beiping varijanta", isprobana 1949, a to je udar "patriotskih snaga" na tajvansku vlast iznutra i smena bez prolivanja krvi, pri čemu će najtvrđi nacionalisti moći da slobodno napuste Tajvan.
Preporuke:
2
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner