Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Ustav ne treba menjati bez preke potrebe

Komentari (5) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 08 oktobar 2021 08:23
...
Ne diraju oni Ustav što je moderno niti tek tako, već po nalogu američke ambasade a to niti će biti moderno (znamo kako su ga u američkoj ambasadi izmenili 1971 tako da samo Srbija dobi 2 pokrajine)) niti tek tako (čitaj Preambula o Kosovu kao sastavnom delu Srbije)

Kada su ovako ozbiljne stvari u pitanju ne sme se biti naivan ni površan
Preporuke:
11
0
2 petak, 08 oktobar 2021 09:44
realno
Veoma dobar tekst. A ustav, naravno, ne treba menjati.
Preporuke:
11
0
3 subota, 09 oktobar 2021 08:13
Prepisuje se od Bosne i Hercegovine.
Slobodan Orlović:"Nije jasno ni kako će novopredloženo međusobno „proveravanje“ umesto „kontrole“ (sic!) triju vlasti - izvršne, zakonodavne i sudske po čl. 4 Ustava - biti sprovođeno jer Skupština više ne bira sudije, tužioce, predsednike sudova i buduće glavne tužioce (samo joj ostaje izbor Vrhovnog tužioca ali na predlog budućeg Visokog saveta tužilaca)."


Ukoliko bilo šta nije jasno, proučite kako sve to oko pravosuđa funkcioniše u Bosni i Hercegovini, jer to što se sada radi u Srbiji samo se prepisuje ono što već postoji u Bosni i Hercegovini.
Mislim da je to velika greška, jer kako funkcioniše u Bosnu i Hercegovini nije ohrabrujuće. Pravosuđe se otelo svakoj kontroli u korupciji. Nikome ne odgovara za svoj nerad.
Preporuke:
2
0
4 subota, 09 oktobar 2021 08:27
Prepisuje se od Bosne i Hercegovine.
To što se sada unosi u Ustav Republike Srbije, već godinama postoji u Bosni i Hercegovini i u praksi se pokazalo nefunkcionalno, pogrešno, bez kontrole, sklono enormnih korupciji, neradu, sudije odgovaraju studijama, tužiocu tužiocima, advokatima i sve uvezano u jedan koruptivni i nefunkcionalan sistem bez bilo kakve odgovornosti prema bilo kome jer "vrana vrani očiju ne vadi" jer jedni druge štite, ko nekad u socijalizmu Radnički saveti što su štitili radnike da ne dobiju otkaz bili krivi stvarno ili ne, radnička solidarnost ih je štitila, tako i taj Sudijsko-tužilački Savet kojeg imate kao primer kako funkcioniše u Visokom Sudskom i Tužilačkom Savetu Bosne i Hercegovine. Mislim da se Srbija neće usrećiti s tim izmenama ustava. Pravosuđe će se ucrvati od korupcije. Zar Srbija treba da čini iste greške Bosne i Hercegovine? Zašto se ne uči od Bosne i Hercegovine koliko to nije dobro rešenje?
Preporuke:
2
0
5 sreda, 13 oktobar 2021 21:18
Batan
Kako da promene ustav sem neustavno ili da naprave bolji pa da narod glasa... Ni na izbore nije izašlo 50 posto, a kamoli za ustav...

Ne znam zašto ovi sa političkih nauka ne potegnu priču o tome gde je donja granica izlaznosti na izborima, pošto očigledno 50 posto nije donja granica? Jedno od ključnih pitanja demokratije, a niko ni da bekne.

Takodje, mora se postaviti pitanje da se pre izbora ili referenduma, koji treba natenane da traju par dana, da svako mora da odgovori na neka bar orjentaciona pitanja, jer vidimo unuk snima babu, a ona kaže, ako padne vlast, nestaće jugoslavija... Mislim, ne može uračunjivost od početka biti da čovek može sam do vc, uzdržava se od pišanja i sranja itd... Koja je to demokratija ako glasaju oni koji pojma nemaju šta se dešava...
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner