Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Kosovo - novi Avganistan u centru Evrope

Komentari (7) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 06 oktobar 2021 12:24
Mirovni sporazum kao kapitulacija.
Strateški bitna razlika je u jednom, Talibani u Avganistanu su opstali, ostali na teritoriji, nikada nisu potpisali niti jedan vid "mirovnog sporazuma", ništa što bi makar i ličilo na kapitulaciju, makar pod nazivom "mirovni sporazum".
Nažalost srpska politika i srpska vojska makar se tada nazivala i Vojskom Jugoslavije se povukla sa teritorija i potpisan je "mirovni sporazum" u Kumanovu 1999 godien, čime je NATO paktu dat "legitimet i legalitet" iako ga nije dobio od UN-a i SB UN-a.
Mislim da je najveća strateška greška srpske politike potpisivanje "mirovnog sporazuma" iz Kumanova 1999 godine. Mislim da je moglo i bez toga? Puno je država koji nisu nikada potpisali "mirovni sporazum" zbog teritorija koje su ostale sporne, primer Jpan i Rusija zbog Kurilskih ostrva na koje Japan smatra da polaže pravo.
Srpska pozicija bi bila mnogo povoljnija bez "mirovnog sporazuma" iz Kumanova 1999 godine a posle i Sporazuma iz Brisela 2013 godine iz Vašingotona 2020 godine.
Preporuke:
27
6
2 sreda, 06 oktobar 2021 12:25
siniša
U sklopu američke koalicije u bvganistanu, koje su počinile neviđene zločine o kojima se još ne zna ni manji deo su bili i Albanci. Oni su imali funkciju klozetara. Naime imali su obavezu da dovoze ispražnjene kioske za veliku i mali nuždu i da ih odvoze na mesto gde se taj sadržaj, feces, istovaruje.

Da li su Albanci prosipali feces u Avganistanu u skladu sa ekološpkim principima ili su prosipali gde stignu to treba da se utvrdi i da se postavi pitanje odgovornosti.
Preporuke:
8
5
3 sreda, 06 oktobar 2021 13:04
Dragan Pik-lon
Izvanredan clanak i sam naslov je dobar.On je ustvari prava definicija albanske kvazi drzave UCK-dzamahirije.Da,to je Novi Afganiztan u srcu Evrope.Povezuje ga sa ovom zemljom ne samo droga nego i lazna ljubav prema Amerikancima.Doci ce vreme kad ce i oni to shvatiti,No,nazalost po njih oni to shvataju tek kad dobiju po prstima.To nece dobiti od svog starog saveznika Srbije nego od svojim "prijatelja'' evropskih UCK-talibana.....Koji glumataju civilizovane ljude dok im je uza specijalnost operacije bez anestezije.Uzivo sa velikom dozom ''patriotskog'' uzivanja.....!
Preporuke:
16
4
4 sreda, 06 oktobar 2021 13:57
Ni slicno
Glavna je razlika sto je u Afganistanu poginulo hiljade americkih vojnika a na Kosovu ni Jordan
Preporuke:
21
2
5 sreda, 06 oktobar 2021 17:14
Ah
Paralele iliti laži i paralaži.
Bez vaše pomoći i Bondstila narkobanda na Kosovu neće opstati ni dana na vlasti i vi to dobro znate, otuda i propaganda o "neizvesnom ishodu".
Naprotiv ishod se dobro zna.
Preporuke:
12
5
6 četvrtak, 07 oktobar 2021 11:51
Paralele
14Ah
Paralele iliti laži i paralaži.
Bez vaše pomoći i Bondstila narkobanda na Kosovu neće opstati ni dana na vlasti i vi to dobro znate, otuda i propaganda o "neizvesnom ishodu".
Naprotiv ishod se dobro zna.


Ishod je itekako neizvestan uzevši u obzir i brojno stanje na terenu i činjenicu da i Albanci imaju vojsku u Albaniji, koja je uz to članica NATO saveza. Nije mi drago ali ne može se biti slep kod činjenica.
Preporuke:
9
0
7 četvrtak, 07 oktobar 2021 21:49
...
Odličan tekst Dragane Trifković kao i uvek.
Preporuke:
4
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner