Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Marija Janjušević Nedić: Pravi i lažni patriotizam – Vučićev cilj je stvaranje njegovog „patriotskog bloka“

Komentari (16) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 23 avgust 2021 08:18
Aksa
"Jednostavno, patriotizam je  odgovorno ponašanje prema zajednici,  prema svojoj porodici i sebi samom. Svaka humanitarna akcija, svako zasađeno drvo, sačuvani park je patriotizam. Ali i kupovina domaćeg proizvoda, makar bio i nešto skuplji od stranog. Rad na sebi, svom obrazovanju, posvećenost poslu, dobar odnos prema prirodi, zajedničkoj imovini, prema nemoćnima, sve se to sasvim opravdano može nazvati patriotizmom. To su sitnice koje život znače."

Sve to ali i malo krupnije stvari:stav o izdajničkim briselskim sporazumima, tzv.genocidu u Srebrenici, pravima Srba u Crnoj Gori, agresiji Hrvatske na Republiku Srpsku Krajinu itd.
Da ne ispadne da se sutra probudimo u ekološkoj državi bez Kosova i Metohije!
Preporuke:
43
7
2 ponedeljak, 23 avgust 2021 09:02
Jedite kod Džoa
I ne treba da budeš član Dveri takvi nam ne trebaju,dok si mlada damo 4 godine sedela u skupštini u ladovini tad ti nije smetao dverjanski patriotizam,svakog meseca si uredno primala po hiljadu evra a sada bežanija,eno Tadić,Čeda,Zelenović te nestrpljivo očekuju.Patriotski Blok će biti formiran i biće nezaobilazan politički faktor u vremenu pred nama,bez nas neće moći da se donese bilo koja sudbinska odluka.Slabići,kolebljivci i kukavice nam ne trebaju,pročistili smo svoje redove od Parovića,Noga,Glišića,Januševićki i njima sličnih koji samo love fotelje.Smeta vam Boško zato što se drznuo da odbije da bude pešadija,neće se ponoviti 2000 kad je većinski patriotski deo DOS-a srušio Miloševića da bi zatim razni boljševici bez bilo kakvog političkog uticaja,razni Đinđići,Svilanovići,Koraći,Labusi preuzeli vlast,od te ljubavi nema ništa,okupićemo sve nacionalno orjentisane glasače u jedan front,svi treba da zapamte da bez nas neće moći da se sruši ovaj režim.
Preporuke:
26
35
3 ponedeljak, 23 avgust 2021 09:15
Oliver Kromvel
Marija Janjušević je još jedna Jadranka Joksimović u najavi od urednika Velike Srbije do šefa kabineta za EU integracije,eno je i ona radikalka Jovanovićka prelazi u SNS.Put gosođe Janušević je poznat,sada će da osnuje svoju NVO i eto je je za 2 do 3 godine u drugosrbijanskom jatu,u Dverima više neće biti mesta za ideološki nestabilne i kolebljive.Ja kao član Dveri pozivam sve kojima se ne dopada ideja Patriotskog bloka da slobodno vrate člansku kartu.Đilasu,Jeremiću pre svega poručujemo da održe dobre odnose sa nama,bez nas neće moći da se menja ovaj režim i kao što Dikić napisa u svom autorskom tekstu nije cilj da se promeni vlast a da luđi i gori dođu,da nam uvedu lgbt ideologiju u škole,izdaju Kosovo i RS,zatrpaju državu migrantima.Nacionalni interesi su na prvom mestu,svugde i po svaku cenu.U Patriotskom boku će biti mesta samo za fajtere,prave nacionaliste,cilj je rušenje režima ali ne po DOS modelu.
Preporuke:
26
33
4 ponedeljak, 23 avgust 2021 09:16
Obrazovan čovek
Svaka čast.
Preporuke:
16
12
5 ponedeljak, 23 avgust 2021 09:19
Sale
U Dverima ostao samo Boskic.Mislim da bi trebalo kolektivno da se uclani u SNS.
Preporuke:
25
18
6 ponedeljak, 23 avgust 2021 09:46
budjavi
Marija, za pocetak, transparente napisite na cirilici !
Preporuke:
26
9
7 ponedeljak, 23 avgust 2021 10:01
Progresivna Srbija
Draga gosopođo Janjušević,vratite se samo 5 godina unazad,posle neuspelog puča finansiranog od strane SNS-a koji su izveli Glišić,Parović,Đurđev,nedavno će im se pridružiti nažalost doušnik DB-a Srđan Nogo rodila se ideja o stvaranju Patriotskog bloka i on je realizovan u saradnji sa DSS-om i tada njihovom predsednicom danas članicom NS gospođom Sandom,tada je ta koalicija nailazila ne velike otpore a jedan od protivnika ste bili vi valjda zato što ste pre toga dugo bili član DSS-a pa vam je sujeta malo proradila,by the way to vam nije smetalo da postanete poslanik i zauzmete poslaničko mesto,i sad odjednom vam se više ne sedi u Dverima da nije možda razlog izgubljena poslanička plata.Da tada nije doneta odluka o formiranju te koalicije Dveri danas ne bi postojale a vi gospođo ne biste imali čiju člansku kartu da vratite.Sad vam smetaju Zavetnici,DJB i ostali a nisu vam smetali dok ste 4 godine koristili benifite parlamentarne stranke,iako je stav Dveri i tada bio identičan današnjem
Preporuke:
18
20
8 ponedeljak, 23 avgust 2021 10:07
Sale
Bosko uopste nije trebalo da saradjuje sa Djilasom,Jeremicem i Sergejem,a sada pravi novu gresku i upada u saradnju sa tzv patriotama(Vucicevim podrepasima).Pokaxao je da niko ne moze da se osloni na njega.Mislio sam da je Nogo pogresio,sada vidim koliko je bio u pravu.Jedno pitanje za sadasnje Dverjane:Ako saradjujete sa Vucicem xbog Srbije,a to znaci da podrzavate njegovu nacionalnu politiku,zasto da glasam za vas a ne za SNS?Oni su na vlasti vec deset godina i vec su se dovoljno nalapali para,vi ste jos uvek"gladni" svega...
Preporuke:
18
13
9 ponedeljak, 23 avgust 2021 11:02
Raka iz Barande
Oliver Kromvel

Kako ta zamišljaš da BIA opozicija, Zavetnici, DSS,POKS i ostali ruše AV??
Majstore, pa on ih je ujedinio, on ih je stvorio da oduzmu glasove pravoj opoziciji i da zbune one koji se dvoume, koga oni nesrećnici da ruše???
Što bi rekao Deda Mile: bilo je samo pitanje vremena i para kad će sve patriJote stati uz AV!
Preporuke:
19
5
10 ponedeljak, 23 avgust 2021 11:48
Ogledalo
Prestati sa prodajom m... za bubrege narodu i pronaći kandidata za predsjedničke izbore, jer je to jedini način za smjenu vlasti obzirom na podijeljenost opozicije na "za i protiv Brisela", što onemogućava zajednički nastup na parlamentarnim izborima jer jedni hoće bojkot, a to je najkraći put za opstanak trenutne vlasti i nastavak briselskog mrcvarenja srpskoga naroda u sve tri njegove države.

I intelektualca i patriotu, čovjeka koji može da objedini nacionalno i narodno i istinski građansko srpsko (ne ovu metastazu u napredno i drugosrbijansko koje zajedno podržava kohabitaciju vlast-Brisel) i na taj način objedini sadašnja dva opoziciona bloka na način da ni Boškovci ni Đilaso-Jeremićevci ne bi imali opravdanje da odbiju podršku takvom kandidatu, što bi ih uvelo i u trku na parlamentarnim izborima u dvije kolone makar.

Otežavajuća okolnost će biti izostanak podrške crkve, ali šta je tu je.

Jedini kandidat koji ispunjava ove uslove je Milo Lompar.
Preporuke:
15
3
11 ponedeljak, 23 avgust 2021 11:49
Patriote
Boško ide stopama Vuka Draškovića.
Da li nešto nije jasno tu?
Preporuke:
19
6
12 ponedeljak, 23 avgust 2021 13:57
tiha voda breg roni
Marija,Mašo
glasam za vas.
Milica se preterano
dere
kao da ima potrebu da
je bolje čuju.
Samo uz jednu napomenu,
ove izbore preskočite,
jer bojkot će ih srušiti.
Sve rade upravo da bojkota ne bude.
Beograd je drugo,ili prvo.
On otvara put ka slobodi.
Preporuke:
10
8
13 ponedeljak, 23 avgust 2021 14:15
Vladimir Đilas
@Oliver Kromvel

Ako si ti član DVERI evo ja ću odmah vratiti člansku kartu.
Inače, videćemo da li je tačno što gospođa Janjušević priča.

Udruživanje Dveri sa tzv. patriotama tipa Zavetnici ili DSS vodi ka GAŠENJU Dveri kao političke opcije.

Takođe, sve osim zajedničkog izlaska (ako ga bude) na izbore, smatram radom za Vučića.
Preporuke:
17
5
14 ponedeljak, 23 avgust 2021 15:15
Forever Jang
Ne verujem u dobro koje treba da nam donesu oni koji ne razumeju zašto je ćirilica bitna u nacionalnom biću srpskog naroda. Marija, mi smo ugroženi kao narod. Kao narod moramo i da se branimo.
Preporuke:
9
6
15 ponedeljak, 23 avgust 2021 21:46
ZR
Od sedmoro poslanika Dveri, uz Boška ostao samo starešina Kostić. Ludi BIA pajac Nogo, bezlični Vesović, zaboravljeni "starešina" iz Obrenovca Radojičić, Ševarlić... tolike nade bile polagane, a ispostavilo se da su bili totalno nedorasli poklonjenom poverenju.
Preporuke:
6
2
16 utorak, 24 avgust 2021 22:58
Marija janjušević
Zahvaljujem NSPM što je preneo tekst. Komentari su dragoceni i svaio govori sam za sebe, još šire nego sve moje reči. Jedino mogu dodati da sam u Dverima od 2011. što znači da mi je duži staž običnog saborca od mandata narodnog poslanika, koji sam iznela po svom najboljem umeću i znanju. Primedba za plakat stoji, ćirilica je ugrožena i mora biti pod zaštitom, ali ne smemo tu napraviti grešku i skliznuti u ostrašćenost i isključivost. Naime, fotografija koja je deo opreme mog teksta zapravo prikazuje jedan od letaka koji su deljeni na protestima o kojima pišem u tekstu. Žao mi je što nije ćirilični, ali i zato što je skrenuo pažnju sa suštine teksta. Gledaću ubuduće da sa urednicima nađem rešenja koja bi bila prihvatljivija široj publici. Komentar molim da se ne shvati kao pravdanje, već poštovanje sagovornicima. Hvala svima još jednom.
Preporuke:
2
2

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner