Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Cena deportacije – Plusevi i minusi eventualnog članstva Srbije u EU

Komentari (12) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 01 avgust 2021 12:50
Pošten čovek
Bog ti dao zdravlja!
Preporuke:
48
2
2 nedelja, 01 avgust 2021 13:09
Giga moravac
G. Jovanovic u vise svojih tekstova se zalaze da Srbija odustane od evropkog puta, valjda i od evripskih vrednosti. Medjutim, on sam zivi i radi u Svajcarskoj, zemlji koja je prakticno deo EU. U toj zemlji i EU rade milioni radnika iz Srbije i drugih balkanskih zemalja, koje takodje teze EU. Pri tom cesto rade kao sezonski radnici po sistemu, daj sta das ipak je bolje nego u maticnoj zemlji. Ovu " nelogicnost" g. Jovanovic ne objasnjava zauzet" velikim temama".
Preporuke:
5
66
3 nedelja, 01 avgust 2021 14:43
Zamak
Ako Rio Tinto izgradi i razvije taj veliki rudnik i prateću proizvodnju, njemu će biti mnogo lakše i jeftinije proizvoditi ključne komponente za evropsku auto-industriju - ako Srbija nije član EU.Bugarska i Rumunija primljene su EU bez ikakvih merila i obzira, iz geopolitičkih razloga. Grčka - slično, uz dodatne kulturološke razloge. "Otvoreni Balkan" liči na začetak "utešne EU" za one koji nikada nisu ni bili planirani za pravu.Držanje dela Balkana van EU takođe ostavlja Amerikancima evropski "mostobran" van teritorije EU, na strateški aktivnom mestu.
Preporuke:
46
2
4 nedelja, 01 avgust 2021 15:36
Zamak
I da sutra ujutro čudom prime Srbiju u EU, ne bi se bogzna šta promenilo. Današnje vreme na izvestan način zaista jeste "zlatno doba" za Srbe i uopšte mnoge istočnoevropljane.
Preporuke:
31
6
5 ponedeljak, 02 avgust 2021 02:21
@ Giga
Prvo, Švajcarska nije član EU.

Drugo, a nije zato što njome ne vlada gaulajter ni kvisling, kao u Srbiji, već se u njoj narod pita.

Treće, Švajcarci o takvim pitanjima blagovremeno odlučuju demokratski referendumima, a oni racionalno rezonuju o dobicima i gubicima.

I konačno, što neko živi u Švajcarskoj, ukazuje na njegov izbor da ode iz zemlje ogrzle u korupciji, kkriminalu, izdaji KiM i manipulacijama kojima se sebi prisvajaju koristi, a narodu štete od ulaska u EU.
Preporuke:
36
0
6 ponedeljak, 02 avgust 2021 02:37
Ah
Analizi nedostaje samo još podatak da defakto ne postoji želja za proširenjem EU na sirotinju na Balkanu. Birokrate u Briselu Berlinu i Parizu naravno decenijama ponavljaju izlizane mantre iako su svesni da njihova populacija ne želi niti prihvata nove članove ionako rogova u vreći. Zato je i besmisleno gurati se tamo gde vas očigledno neće ali to naravno nije u opisu rada papagaja na vlasti u kolonijama globalista što su odreda sve državice na Balkanu.
Preporuke:
33
0
7 ponedeljak, 02 avgust 2021 08:06
Rajko
Bogatstvo većine zemalja "Stare Evrope" je bazirano na hiljadu godina neprekidne pljačke. Evropske vrednosti su dakle razbojničke a mi se tu slabo snalazimo (osim pojedinaca) pa će Srbi u tom društvu proći loše.
Preporuke:
36
0
8 ponedeljak, 02 avgust 2021 11:02
Nista ne razumem
Kampanju za pristupanje Srbije EU treba proglasiti genocidnom, a sve njene zagovornike genocidnim manijacima. Po promeni vlasti sve one koji su gurali Srbiju u EU i protiv nasih nacionalnih i ekonomskih interesa sklapali stetne sporazume sa EU treba uhapsiti, zapleniti im svu imovinu radi nadoknade stete, koju su uzrokovali nasem drustvu. Neko mora da odgovara za jad i bedu u koju je gurnuta Srbija zlocinackom politikom da EU nema alternativu. U pitanju je zlocin genocida protiv naroda Srbije. Svi sporazumi sa EU koji su protiv nasih interesa treba da budu anulirani. Srbija treba da tuzi EU medjunarodnom sudu i trazi nadoknadu stete.
Preporuke:
30
0
9 ponedeljak, 02 avgust 2021 12:45
posmatrač
Trebamo mi tzv. Evropskoj Uniji ali totalno devastirani i kao potrošači svega i svačega a ne kao prodavci. Pa zamislite, uvozimo vodu za piće!!!!!!
Preporuke:
30
0
10 ponedeljak, 02 avgust 2021 13:38
"Evropske vrednosti"
Najveća i osnovna "vrednost" na kojoj se t.zv. Evropa, a precizno njen zapadni deo obogatio je KOLONIJALIZAM. Cinično je izrugivanje nazivati vrednostima sadašnji neokolonijalizam, kome i Srbiju podvrgavaju. NE Unija, NE NATO!
Preporuke:
32
0
11 sreda, 04 avgust 2021 07:43
Komentar na jedan komentar
Gospodin Miroslav Jovanović je, koliko je poznato onima koji su ga jednom upoznali u Ženevi, u Švajcarskoj ne kao ”gastarbajter” ili uživalac u lepoj prirodi. On je bio (da li je još uvek?) međunarodni službenik u Uredu Ujedinjenih nacija u Ženevi, u tamošnjoj Ekonomskoj komisiji za Evropu.

Biti međunarodni službenik je veliki plus, jer da biste u UN bili pre svega i primljeni, podrazumeva da ste stručnjak za datu oblast. A na posao u takvim organizacijama imaju pravo državljani zemalja članica UN. On je, dakle, u Ekonomskoh komisiji za Evropu u UN u Ženevi bio predstavnik ove zemlje i naroda.

Prema člancima koje piše takođe dokazuje da je, makar i daleko od Srbije, neuporedivo korisniji, ne može se porediti sa raznim ovdašnjim dvorskim ludama i moralnim ili stručnim patuljcima u vlasti.
Preporuke:
18
0
12 petak, 06 avgust 2021 07:38
Vlada
@ Giga moravac

Vaš komentar je klasičan spin ili narodski rečeno, "mešanje baba i žaba"!

Prvo, gde to autor teksta kaže da treba da se "odreknemo evropskih vrednosti"?

Drugo, a šta su u suštini te "evropske vrednosti", jesmo li to zapravo definisali?
Pravna država, vladavina prava itd, itd... šta sve još?

Treće, koje god bile "evropske vrednosti", ko nam brani da izgradjujemo i društvo i državu u pravcu tih "evropskih vrednosti, što to vezujete sa članstvom u EU
"?
Da li konkretno ta Švajcarska, ili Norveška, pošto nisu u EU, ne poštuju te "evropske vrednosti"?
Da ih se Velika Britanija odrekla izlaskom iz EU?

I da li Vi stvarno mislite da jedna Bugarska, ili jedna Hrvatska, ili one tri baltičke države, sve članice te EU, poštuju te iste "evropske vrednosti?

Ili su vrlo, vrlo selektivne po pitanju toga, za koje njihove gradjane i prema kojim kategorijama njihovih gradjana te "evropske vrednosti" vrede a prema kojima baš i ne?
Preporuke:
13
0

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner