Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Dobro je što smo još nad ponorom

Komentari (14) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 26 jul 2021 04:06
Zoran
Profesor Samardzic izvrstan, kao i uvek!
Preporuke:
33
7
2 ponedeljak, 26 jul 2021 04:48
koga ti zamajavaš ?
Pred ponor su nas doveli antikomunisti i tyv. demokrate. Njima pripada i ovaj malecki Samardžić.
Preporuke:
13
52
3 ponedeljak, 26 jul 2021 06:32
Sledeći korak
TAČNO.
O KONCEPTU POKRETA TREBA DA SE GOVORI U PATRIOTSKOJ JAVNOSTI. PRVI KORAK JE POKRET VEĆ UČINIO.
Preporuke:
26
4
4 ponedeljak, 26 jul 2021 07:31
siniša
Jedina ispravna promena i jedini ispravan potez bi bio da se da nalog policiji i žandarmeriji da istražuju sva kršenja zakona prema ljudima srpske nacionalnosti na Kosovu. Da se ta dela istražuju i počinioco hapse.

Dakle, de radi se o progonu neduužnih Albanaca, niti zabrani mišljenja nekim studentima nego hapšenju osoba koji zlostavljaju onu ženu u Gnjilanima.

Srpska policija ima to pravo, a za slučaj da Albanci na to dogovore silom treba njima odgovoriti silom.

To je ta tačka gde se lomi pitanje države i zakona.

Ne verujem da bi neko nardio bombardovanje Srbije, zbog hapšenja nekog nasilnika na Kosovu.

Ne bi naredio bombardovanje nikako, a pogotovo ne zbog toga.

Čega se onda bojimo. Kurtija i depopulizovanog Albancima Kosova. Njih ima 400 000. To je zaista šaka jada.
Preporuke:
16
8
5 ponedeljak, 26 jul 2021 08:58
Zvonimir Bgd
Prednost ovog teksta je u tome što nudi predlog rešenja na procenu javnosti. Gospodin Samardžić je tokom svoje političke karijere bio vatreni prozapadnjak, zatim ubeđeni europejac, da bi sredinom dvehiljaditih sa Koštunicom i strankom postao protivnik članstva Srbije u EU.
Na toj liniji je i rešenje koje predlaže. Ono je nespojivo sa euRopskim putem Srbije u EU. Zato je i neprimenjivo u uslovima gde najveća većina izašlih birača glasa za političare na vlasti i u opoziciji koji su ZA taj pogubni put.
S obzirom da političari, lideri i stranke koji su jasno i nedvosmisleno protiv članstva Srbije u EU ne mogu na izborima ni cenzus da pređu, ovaj predlog g.Samardžića ostaće glas vapijućeg u pustinji.
Preporuke:
20
7
6 ponedeljak, 26 jul 2021 09:41
Dragan R
1.
Gospodine Samardžiću niste u pravu kad tvrdite da su Vučićeve izjave da će nastavak dijaloga dovesti nove investitore manipulisanje javnim mnjenjem i providne prevare.To je istina. Na žalost. Hteli mi to da priznamo ili ne, činjenica je da je za vreme vlasti AV otvoreno neuporedivo više fabrika, urađeno više na infrastrukturi i postignuti znatno bolji rezultati u ekonomiji u odnosu na prethodnu vlast. Zbog čega je tako? Zbog toga što je AV pametniji, sposobniji i pošteniji od prethodnika? Da le je AV izmislio toplu vodu? Naravno da nema ništa od toga. AV je bukvalno prekopirao "žuti sistem" i lopovluk. Sem svetske ekonomske krize 2008 koja objektivno nije išla na ruku "žutima" razlika je u tome što je AV bio mnogo "hrabriji" od prethodnika. Uradio je ono što su zapadni gospodari tražili a na šta prethodnici nisu smeli da se usude. Doneo je robovlasnički zakon o radu i mnoge druge zakone kojima su zapadni bogataši koji ovde otvaraju fabrike država u državi i zaštićeni kao beli medvedi.
Preporuke:
18
17
7 ponedeljak, 26 jul 2021 10:00
Vojkan M.
O čemu uopšte Vučić pregovara? Šta bi Albanci da uzmu a da im može u tom trenutku dati?

Drugim rečima, zašto olakšavati život onima koji jedino misle kako da nam ga otežaju? Da bi se nekako odobrovoljili? Pa valjda i poslednja budala vidi da od toga nema ništa.

Šta onda to Vučić radi? Jesmo li mi stvarno toliki idioti?
Preporuke:
24
3
8 ponedeljak, 26 jul 2021 10:05
Dragan R
2.
Najvažnija je ipak "hrabrost" AV da "konačno reši" probleme KiM i Republike Srpske i od Srbije napravi lojalnu zemlju u kojoj je "nacionalizam" iskorenjen i koja je nepovratno posvećena "evropskom putu i vrednostima". Da ne filozofiram, AV je obećao da će priznati "Kosovo" i pristati da se Republika Srpska razvlasti i svede na nivo NVO. I ne samo da je obećao već je to i dokazao samo par meseci nakon što su ga doveli na vlast. potpisivanjem Briselskog sporazuma. Sve ostalo je samo normalan sled okolnosti. Zbog toga Nemci, Francuzi i ostali ovde otvaraju fabrike i kupuju aerodrome. Prodali smo narod i državu da bi imali gde da radimo kao robovi celog života za 400-500 evra mesečno. Onda su nas takve jadne i bedne navukli na kredite (i državu i pojedince) zbog kojih moramo da ćutimo i pišamo po sebi kad god se gazdama prohte. Teško da je to život dostojan čoveka, ali je pitanje da li smo spremni da opet reskiramo da bi vratili sebi dostojanstvo i šansu za zaista ljudsku budućnost?
Preporuke:
28
5
9 ponedeljak, 26 jul 2021 11:23
u tuđem veku
On je posao,započet primenom sporazuma("dajte mi 45 minuta"),de fakto i de jure,završio.
Vrhunac sarkazma predstavlja njegovo stavljanje(ispred Duboke države),na mesto lidera"zapadnobalkanske unije".
Po cenu gašenja Srpske i još jedne u nizu drame srpskog naroda,kome se neda,da ima sopstvenu državu,umesto onog što mu se nameće,prelaznu kvazi državu,do ostvarenja"velike Albanije".
Velja Nevolja je kamičak na putu koji nema alternativu,
nestanak države Srbije do kraja ovog,tuđeg,veka.
nikto
Preporuke:
11
4
10 ponedeljak, 26 jul 2021 11:35
Zamak
Na političkoj sceni Srbije, priče o Kosovu jesu jedno veliko foliranje. "Put" Srbije u EU podrazumeva i formalno priznanje Kosova, koje je već de fakto nezavisno. Tome su svesno i konkretno pomogli i Vučić i oni pre njega, zato su i (bili) dovedeni na vlast, između ostalog. Dakle, zalaganje za ulazak u EU, priznavanje vlasti i moralnog autoriteta EU već danas, pregovori o izborima kod Tanje Fajon - sve to jeste i zalaganje (makar implicitno) za formalno priznanje nezavisnosti Kosova. Opozicija jedva čeka da to Vučić potpiše.

O tome na političkoj sceni Srbije postoji "nužni konsenzus", tj. na njoj ne mogu ni postojati oni koji se ne bi slagali s tim. Zato sva priča i vlasti i proevropske opozicije o Kosovu jeste gluma i foliranje.
Preporuke:
11
5
11 ponedeljak, 26 jul 2021 13:02
Vlada
+Dragan R - To je samo jedan, i ne najbitniji deo cele istine. Koliko se AV zadužio gradeći tu infrastruktury, koliko koristi Srbija ima od tih stranih "investitora" koje subvencionše da odnose dobit iz Srbije, u kojoj ostavljaju malo ili ništa? Koliko nam koristi donosi povećanje takvih "investicija"? Samo nova runda prodavanja magle od strane AV, ali to je jedino što on ima da proda.
Preporuke:
8
4
12 ponedeljak, 26 jul 2021 14:48
Dragan Pik-lon
Gospodine Samardzicu sve je tacno sto ste rekli za Veliku Nevolju.On je sve srpske inagurancije na svom Kosovu i Metohiji predao Albancima(Pristini).tacno je da i na toj matrici,gde Srbija visi iznad ambisa vlada Srbijom.To jest zbog toga ga podrzava zapad jer im bolji takav nego neki novi koji ce da propagira demokratiju u Srbiji i zanoveta da se vrate prognani na Kosmet i implementira rezolucija 1244.No,moram da vam kazem da vas plan-povratak siroke autonomije za Kosovo i Metohiju nece uroditi plodom.Jer to je ma kako dobro zvucalo racun bez krcmara.Bez Albanaca.Koji nece ni po kojim uslovima da spadnu sa konja na magarca jer su im SAD-e obecale nezavisnost.Zato je jedini put da se izvucemo iz gliba je put pregovora Beograda i Albanije.Zato sto su obe zemlje clanice UN-a i obe imaju kod onog drugog veliku dijasporu.Samo tako moze se postici dugorocni sporazum.Korekcijom granice izmedju Srbije i Albanije.Tako cemo sacuvati srpsko ime -Kosovo.To jest-sprecicemo stvaranje ''Kosve.''...!
Preporuke:
7
11
13 ponedeljak, 26 jul 2021 15:23
Dragan Pik-lon
Ne samo zbog toga sto Albanci nece sa konja na magarca nego je svima jasno da se ova dva Naroda(Srbi i Albanci)ne mogu medjusobno integrisati.Niti su ikada mogli.Tako je vec vekovima.Albanci pod pojmom integracije Srba podrazumevaju njihovu asimilaciju ili pogrom.Dok Srbi pod pojmom integracije podrazumevaju bratstvo.Oba pristupa su pogresna jer nema respekta, zato smo tu gde smo danas.Podela ova dva Naroda sve vodi napred.Samo tako cemo biti dobre komsije i takmicicemo se u svemu donbrom.Sto se to pre shvati u Beogradu,Tirani,Briselu i Vasihtonu svi ce pozitivno profitirati.Nemci ce dobiti najkraci put do Sredozemnog Mora.Kad bi svi samo malo napregnuli mozak doslo bi se lako do sveobuhvatnog sporazuma.No,na nasu zalost na tom putu do resenja stoji i bolumenta sa Pasaluka na vodi.Ne samo zato sto ne mogu priznati svoje greske iz Briselskog Sporazuma vec sto im ovaj gubitnicki put determinise(sa cim se slazem sa gospodinom Samardjicem)jos malo uboge vlasti u sakatoj Srbiji...!
Preporuke:
5
8
14 subota, 31 jul 2021 21:33
Oki
Sire posmatrano, i ovo sto pisem nije foliranje ili namerno cinjenje stvarima gorim nego sto jeste, srbija dobrano pada u nepopravljivu smrt. Ono sto je stvarna enigma, kojim brzinama pada region.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner