Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Mi smo narod na biološkom, ekonomskom i moralnom izdisaju. Ne vredi trošiti snagu na Kosovo, treba se okrenuti RS

Komentari (80) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 13 jul 2021 23:48
Odlična emisija
Emisiju sam odgledao u dahu. G. Protić je interesantan sagovornik i kad se sa njim slažete i kada ne. Oko Kosova greši, ali je rekao dosta zanimljivih stvari i o bivšem i o sadašnjem režimu.
Preporuke:
47
93
2 sreda, 14 jul 2021 03:57
Forever Jang
Najstrašnije je kod ovih "krugodvojkaša" što ne vide sopstvenu krivicu. Svi su krivi, narod je kriv, ali su oni cveće. E pa neće biti. Ubili ste nacionalni ponos, a hoćete da se deca eađaju, da privreda cveta... E pa ne ide to ruku pod ruku. A Protićev stav o Kosovu slušamo već 21 godinu, i to dovoljno govori o njemu, a i o srpskoj eliti. Blago našim neprijateljima, sa ovakvom srpskom elitom.
Preporuke:
212
20
3 sreda, 14 jul 2021 05:35
Bravo Milane
Ono sto je Milan pre godinu, dve rekao o Ratku Mladicu, da ga je stid da deli naciju sa takvim ljudima, to je nezaboravno.
Protic odlicno precizira stvari, ovi sto su se poceli krstiti odnedavno, a ima ih puno, i vucic, i dodik, i vulin itd. to je najveci basibozuk i nemoral.
Preporuke:
38
140
4 sreda, 14 jul 2021 05:59
Srbenda
Protic da se pokrije usima i da cuti. Petokolonas tipa Vuka Draskovica.
Preporuke:
195
22
5 sreda, 14 jul 2021 06:50
profesor istorije
Ova nesreća prvo nije istoričar.Završio mje prava u BG a onda otišao u Ameriku kod svog porodičnog prijatelja dimitrija Đorđevića da doktorira.Nešto slično Bolonji.Doktorirao je sa temom Radikali u Srbiji u 19veku.Radoš Ljušić koga ne gotivim sasekao mu je doktorat jednostavnom rečenicom Ne doktorira se o radikalima u Americi nego u beogradu.Odmah je dobio posao u Balkanološkom odeljenju SANU.Naučni radovi velika O.Kao Ambasador katastrofa.Morali su da ga povuku iz Vašingtona jer je budala.A posle u Švajcarsku.to je čovek koji ne bi žrtvovao ni kap znoja za narod i državu a lepo bi da živi.
Preporuke:
219
10
6 sreda, 14 jul 2021 07:28
Ako je ovo monarhista
Onda su oni kukavice?
Preporuke:
84
7
7 sreda, 14 jul 2021 07:36
Nebojša
na Kosovu se ne gubi snaga, već se duhovno uzdižemo, na svetoj srpskoj zemlji se verski, moralno i duhovno uzdižemo. Pa neka je Kosovo i Metohija samo mit, ali bez njega Srbi neće postojati. Samo sloga Srbina spasava! Živela Srbija!
Preporuke:
163
7
8 sreda, 14 jul 2021 08:07
Dragan Pik-lon
Mister Protic je obican politicko-demokratski mucak.To se najbolje vidi iz njegovog stava o srpskom Kosmetu kao i o laznom mitu Srebrenica.Zato siri defetiza i hipokritsku ideologiju po Srbiji.Sta hoce da kaze da je od Kostunice trazio odresene ruke u Vasihtonu?Da potpise kapitulaciju Srbije u svim domenima?Zasto je najuren kao ambasador?Kakav je ovo istoricar koji neume da odredi ni svoju ulogu u svemu tome?Oj Srbijo medju sljivama jadna si sa ovom kvazi elitom....
Preporuke:
147
10
9 sreda, 14 jul 2021 08:33
.
...Postavivši ovo retoričko pitanje, Protić objašnjava kako bi u tom slučaju Albanci postali prejaka politička snaga u Srbiji, do te mere da bi postali ključni za donošenje državnih odluka i da bi tako Albanci mogli dospeti čak i na čelo države...


Protić zaista ne shvaća ili se samo pravo "da ne shvaća" da se Albanci i ne uzimaju u obzir kao faktor. Teritorija je samo kalkulacija, Albanci ne. Znači oni koji traže teritoriju Kosova i Metohije ne traže povratak i Albanaca u Ustano-pravni sistem Republike Srbije.
Preporuke:
36
38
10 sreda, 14 jul 2021 08:35
...
Pametan čovek. Šteta što je defetista.
Preporuke:
17
83
11 sreda, 14 jul 2021 08:44
nebitan
Nije baš istina da vam je učinak bio mršav kako ti kažeš. Bio je itekako debeo, tj. odebljali su vam novačnici od 10 godina parazitiranja i masovnog pljačkanja Srbije. A i taj jedini "uspeh" kojim se hvališ da ste postigli da u "totalnoj demokratiji" čak i opoziciona partija može da vas pobedi na izborima, zapravo je vaš najveći zločin i najteži udarac koji ste naneli Srbiji da se od njega nikad neće oporaviti: uspeli ste da ubedite Srbe da posle vas glasaju za još gore zločince i kriminalce iz SNSa.
Preporuke:
130
7
12 sreda, 14 jul 2021 08:45
.
... odgovorio je Protić. „Zato što, ako hoćete prosto da Vam kažem, ne može sedam miliona da vlada nad dva miliona, ili milion i po...


Odnos je 7 miliona naspram 4,5 ili 5 miliona ukoliko uzmemo prostor Republike Srbije i Republike Srpske, prostor Kosova i Metohije, Albanije, Crne Gore i Makedonije, gde su nastanjeni Srbi i Albanci. To ne bi bio rat između Srbije kao države i Kosova kao odmetnute pokrajine već totalni rat između dva naroda Srba i Albanaca uz mogućnost da bi bilo još zainteresovanih da rešavaju svoja nacionalna i državna pitanja "na jednoj vatri".
Preporuke:
27
41
13 sreda, 14 jul 2021 09:06
gbrsls
Jedan od retkih iskrenih političara.
Ne slažemo se u vezi đenerala Mladića i KiM , ali iskreno govori i piše o DOS-u.
Preporuke:
10
99
14 sreda, 14 jul 2021 09:07
Omčo
Pravno lakše je sa Kosovom, jer Kosovo nema "stolicu" u Ujedinjenim Narodima / Nacijama, pravno je sastavni deo Republike Srbije iako ne pod efektivnom kontrolom srpske države, s druge strane u odnosu na Republiku Srpsku deluje praktično teže, jer je 90 ili 95 odsto naroda protiv srpskog državnog legitimiteeta, praktično nema granica između Kosova, Albanije, Makedonije i Crne Gore svuda gde Albanci naseljavaju teritorije i u slučaju rata bio bi to totalni rat između Srba i Albanaca, ne samo države Srbije i odmetnute pokrajine. U pogledu Republike Srpske pravno je teže, jer je u sastavu druge države Bosne i Hercegovine koja je članica Ujedinjenih Nacija, ali je teritorija 80 do 85 odsto naseljena Srbima koji prihvaćaju legitimitet srpske države, naspram sebe imaju 1,5 miliona Bošnjaka, plus nepredvidivi Hrvati, s kojima nikada ne znaš na čemu si, tako da u slučaju rata, Republika Srpska deluje da ima više šanse da uđe u sastav Republike Srbije. E sad sve je to teorija, praksa je rat.
Preporuke:
9
50
15 sreda, 14 jul 2021 09:14
Vijest, nevezano za ovu temu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) priveli su jutros u prostorije ove institucije Osmana Mehmedagića Osmicu, direktora Obaviještajno sigurnosne agencije (OSA), saznaje portal “Faktor”.
Preporuke:
8
36
16 sreda, 14 jul 2021 09:16
Raćel
Ako hoćemo nekoga da savetujemo, hvalimo ili branimo, ili optužujemo, treba da uzmemo u obzir sve što stoji stvarno u vezi sa njim.I onda da ga na temelju toga možemo hvaliti ili kuditi, ukoliko u njegovom činjenju ima nečeg za to.U slučaju gospodina Protića se toliko nagomilalo toga, da možemo samo da ga kudimo. A samo ova njegova izjava / a potom i ceo tekst/ daje opravdanja da ga samo kudimo. Kako za svaki komentar ima određeni broj "karaktera" osvrnuću se samo ukratko. Gospodin je promenio toliko stranaka, od prilike kao k..va gaćice, on je davao takve nebulozne izjave poput glupost da je njegova porodica uzela ST, pre Karadžića, u Vašingtonu je pravio toliko gluposti i kompromitovao i Srbiju i predsednika, dajući svakojake izjave, misleći da je prepametan.I na brzinu da se osvrnem što se tiče Kosmeta.Mi se nikada a i sada NISMO borili za njega, jer da jesmo, prvo bismo ODMAH primenili Dejtonski sporazum, URGENTNO i tek tada bismo počeli da se borimo i USPELI bismo.
Preporuke:
66
3
17 sreda, 14 jul 2021 10:12
Majstor Bob
Ćelavi nije general posle bitke, on je tačno znao šta radi. Ajde molim te, ostvario cilj rušenjem Miloševića? Ako nisi više hteo da se baviš politikom, zašto si se uhvatio ambasadorskog mesta? Umesto da kao jedan od "lidera" DOS-a ostaneš ovde i pomogneš zemlji, odmah si pobegao. A nisi bio ni za šta, ni za gradonačelnika, ni za ambasadora. I sad nekom soliš pamet? Propalice!
I bolje što se ovde nije bavio politikom, ko zna kakvu bi štetu napravio.
Preporuke:
103
4
18 sreda, 14 jul 2021 10:26
Piksi
Totalno pogrešno, po mom mišljenju.

Mi se borbom za KiM obnavljamo, zamislite da svaki Srbin bude svestan kosovskog zaveta, srpstva, pravoslavlja.

Ali, najgori deo Srba je politička elita. Oni odlučuju, nažalost.
Preporuke:
73
10
19 sreda, 14 jul 2021 10:44
Zabrinuti-1
gospodin "plemenitog" porekla, Obrazovan,skolovan, vrhunski intelektualac. ali, nekako, vremenom, potao defetista. jos davne 1995. posle njegovog govora u selu Ba, njegov profesor, dr Dragoje Todorovic, uputi pouku svom djaku moleci ga za malo vise optimizma u radu i delanju. Ocigledno, ne poslusa djak ucitelja. Kritikuje razorni komunizam, ali sta on uradi i ostali slicni njemu da posle 05.10. rade i delaju na vaspitanju Srba na nacionalnim osnovama? NISTA! cast retkim izuzecima, Antoniju Djuricu, Dusanu Batakovicu, a pre njih Ljubomiru Durkovicu - jaksicu i Dimitriju Bogdanovicu. zalosno, ali je tacno da su Srbi na izdisaju, u svakom pogledu, ali nismo "izdahnuli". kako lepo napisa jedan sagovornik ovde, da se svi mi kao narod vratimo Trojicnome Bogu, onako kako je Boguugodno, dobili bi Blagoslov Visnjeg za svoja dela. Ovako, jedno zlo, komunizam, je retusirano "demokratijom", sustinski bez ikakve promene, duhovno posmatrano. nekada je Srbinu bila Svetinja Obraz, i ona sve za...
Preporuke:
43
10
20 sreda, 14 jul 2021 10:48
Nikola
Nebojsa@ Pa naj gore je to sto je Kosovo mit.A mit je po definiciji laz i kao takav mit je veoma opasno oruzje za debilizaciju svakog drustva.Na lazi se ne moze ni jedan narod ni duhovno ni moralno ni nikako drugacije uzdizati.Da bi se kao narod uzdigli moramo se tih mitova otarasiti za svagda i teziti ka istini.Jer sa mitovima cemo nestati jer suvise dugo je ovaj narod rob mitologije kojom nas truju.Nama treba duhovno i moralno prociscenje a to mozemo uraditi i bez Kosova i bez mitova.Ovom narodu je potrebno otvoriti oci i uciti ga istini.
Preporuke:
7
88
21 sreda, 14 jul 2021 10:49
Zabrinuti-2
... sve za Obraz, a Obraz ni za sta. Neka se potseti gospodin Milan cuvenog teksta Obraz je to brajko Njegovog prijatelja Antonija Djurica. da li je gospodin Milan delao u skladu sa ocekivanjima mnogih koji su u zabokrecini DOS-a u Njemu videli tracak nade da ce do korenitih, duhovnih promena u Srba doci? NIJE. potomci ljudi koji su sebe zlatnim slovima upisali u istoriju Srba nisu opravdali svoja "plemenita" porekla, niti su ispunili misiju namenjenu im od strane Otadzbine. sada, posle nedelanja, nerada, sirenje defetizma. ima li Vere u gospodinovom srcu u Jedinog Covekoljupca, ili se i on, na zalost, vodi samo privremenim, trosnim u svome delanju?
Preporuke:
37
9
22 sreda, 14 jul 2021 11:19
vidi ti defetistu
a 2000te je sa DOSmanlijskom bandom dospeo do mesta ambasadora u SAD i Švajcarskoj

sa "četiri stuba srpstva"

otškolovao decu nagojio se od para siromašne dece Srbije u Švajcarskoj

pa postao "realista"

Još jedan dokaz kako političarske ... manipulišu sa građanima pred izbore

a kad dođu na vlast pokjažu da su obične lopurde
Preporuke:
63
17
23 sreda, 14 jul 2021 11:21
Pun paradoksa
Te velike ljude vam je ostavio komunizam? A ovi su vaš rezultat?
Preporuke:
37
7
24 sreda, 14 jul 2021 11:21
Noćna 'tica
On uopšte ne vidi koliko je njega lično komunizam smlatio. Utisnuo mu politički korektan, defetistički multi-kulti diskurs u službi imperijalne zapadne politike.
Protić je tipični predstavnik kratkovidog mekušca iz intelektualne sfere ovog društva - takozvane elite.
Preporuke:
69
9
25 sreda, 14 jul 2021 11:28
Čačak
Protić je sitni ... koji otvoreno tvrdi da Srbija nema snage. Sram ga bilo. Srbin i Srbija, koji su preživeli sve strahote od okolnih okupatora nema izbora. Pitanje je - da li smo srbi, da li hoćemo da posanemo jaki, da živimo zdravo, da volimo svoje, da ostanemo srbi? Albanci imaju snagu da se naseljavaju i otimaju našu teritoriju, da unište znake našeg vekovnog bitisanja na Kosovu i Metohiji, groblja, crkve i manastire. Da progone od stara do nejaka. Da vlast posmatra, ćuti i odobrava. Prodane duše.
Protić nalazi da je to naša slabost, da nemamo ni snage ni potrebe da se borimo za svoje.
Vukadinović parira, pohvalno je što je dopustio da se Protić otvori.
Odavno znamo sa kim imamo posla.
Preporuke:
62
3
26 sreda, 14 jul 2021 11:38
Ero sa onoga svijeta
Dok je nama NIKOLA, koji ne znaju odn ne koriste srpsko pismo, nema života. Mit? Knez Lazar nije mit. Njegovi sveti ratnici nisu mit. Oni su srpska krv, duša i vodilja. Treba ubiti nove drugosrbijanske mitove koje nam nameću Protići i Nikolausi - da smo slabi i nizašta. Da ne možemo ništa. Da treba da nas nestane.
Sram vas bilo, srpske kukavice!
Neću da pozivam u boj za narod svoj. Nisam nadležan!
Preporuke:
53
6
27 sreda, 14 jul 2021 11:44
Nikola
Omco@ To sto Kosovo formalno nije clan OUNa ne znaci da je njegov status slabiji od statusa BiH koja je clan OUNa.Kosovo su priznale sve relevantne drzave Sveta kao drzavu sa jasnim spoljnim granicama.Tako da su Kosovske granice i drzavnost neupitne.To isto vazi i za BiH jer BiH ima Medjunarodno jasno efinisane spoljne granice.Stvarni cuvari BiH su USA Nemacka i NATO a na unutrasnjem nivou su to Bosnjaci.Bosnjaci su neformalno dobili ulogu tog unutrasnjeg cuvara BiH. Na osnovu svog broja zatim zrtve koju su podneli tokom 1992-1995 zatim odanosti BiH i cinjenice da oni drugu drzavu sem BiH nemaju.Laz je kako je Srbima i Hrvatima dodeljena uloga da budno motre na Muslimanski faktor kako se on nebi radikalizovao.Stvar je obrnuta Bosnjacki faktor je unutrasnji cuvar BiH i produzena ruka NATO i USA na terenu. I garant da Srbi i Hrvati nece krenuti u separatizam.A USA i NATO su krovni cuvar ne samo BiH vec kompletnog Balkana.Prema tome nema izlaska iz BiH ni Srbima ni Hrvatima.
Preporuke:
7
66
28 sreda, 14 jul 2021 12:03
Niko bezgrešan
Milan St. je Mituškina najveća slabost i greška. Loš učenik obezvređuje delo učitelja.
Preporuke:
41
1
29 sreda, 14 jul 2021 12:09
marlon
kada se djordje nije slozio po pitanju kosova milan je demagoski iskoristio digresiju i ubacio u pricu republiku srpsku, za koju ga uzgred da ne kazem sta, isto kao i za kosovo... u dlaku isto zamajavanje kao kada je posle dos prevrata molio i kumio narod beograda da izadje i pocisti ulice jer je to njihov grad...kao vajni istoricar zna donekle kako moze ova borba za kosovo da se zavrsi, ali poznavati istoriju je jedno, a davati izjave suprotne ustavu srbije nesto sasvim deseto. posto je ostareo nije mu vise do fizickog fajta sa sagovornicima koji ne dele njegov pogled na politiku.
Preporuke:
41
3
30 sreda, 14 jul 2021 12:13
Dragan R
O kakvoj demokratiji u vreme žutih govoriš Protiću? Nije 2012 pobedila nikakva opoziciona partija, niti je to dokaz da je tada vladala demokratija. Naprotiv. Vučić i Nikolić nikada nisu pobedili kao prava opozicija. Dok su to zaista i bili (dok su bili u SRS)nisu imali nikakve šanse da dođu na vlast. Da vas podsetim, još 2008, kada je premijer Koštunica odlučio da raspusti vladu sa DS, SRS i DSS su imali većinu i mogli komnotno da formiraju vladu, a on je raspisao nove izbore i nestao sa političke scene. Jednostavno, bilo je zabranjeno da SRS uđe u vlast. Kada su se Vučić i Nikolić presvukli (osnovali SNS) i prodali zapadu dobili su i dozvolu da uđu u vlast. 2012 je pobedila samo jedna, nova "žuta" varijanta zvana SNS a ne nikakva opoziciona partija.
Preporuke:
63
6
31 sreda, 14 jul 2021 12:30
Omčo
44Nikola
Omco@ .


Nikola, ja inače ne "robujem" političkim klišejima i napisaću sada nešto što "iskače".

Po mom ličnom mišljenju Bosna i Hercegovina kao zajednička država najviše štete donosi Bošnjacima, posebno u domenu vojne sposobnosti za odbranu. Prvo "svaki metak se broji", vojni budžet se odnosi konsenzusom sa Srbima i Hrvatima, koji je izuzetno mali i potcenjem u odnosu na realne potrebe samih Bošnjaka, jer Srbi i Hrvati imaju rezervne vojske u Srbiji i Hrvatskoj iako koga Bosna i Hercegovina oslabi oslabiće upravo Bopnjake koji su bez zajedničke države sa Srbima i Hrvatima mogli imati pod oružjem 100 hiljada ljudi, da imaju i avione i tenkove i topove i dr, da ne polažu račun ni Srbima ni Hrvatima. Kao Srbinu drago mi je zbog toga što Bošnjake Bosna i Hercegovina slabi posebno vojno, jer nemam tu vrstu brige kada znam šta god bude Srbija je tu, daće i u oružju i na drugi hačin a ko.će dati Bošnjacima kada ponovo dođu u okruženje kao što su i bili.
Preporuke:
13
23
32 sreda, 14 jul 2021 12:52
Gordana
U mrtvoj politickoj sceni Srbije, u nedostatku novih i energicnih ( cast izuzetcima veoma retkim i , na srecu , upornim!), iz mrklog mraka poce da se ponovo pojavljuje i namece Protic.Vec smo ga , srecom, zaboravili kao ruznu proslost, kad eto njega ponovo , sa novim ili osvezenim glupostarijama.
Jedna interesantna njegova postavka, da nam nesto tamo ,NIKADA NECE DOZVOLITI VELIKE SILE! Koje to? Nemacka, Engleska, Francuska Amerika? Pa to znamo! One su nam neprijatelji i nema toga sto mozemo da uradimo, a da nas prihvate i priznaju za ispravne i priajeljske. Jednostavno smo im na tapetu i izivljavanju nikad kraja!
Koliko nam je poznato, a Proticu ocigledni nije, to nisu JEDINE svetske sile na srecu.Postoje i Rusije i Kina , a one zdusno podrzavaju nase interese. Doduse mi nemamo vlast koja radi u nasu korist, ali to je ono na cemu treba usmeriti sve napore a ne da predajemo deo po deo sopstvene domovine i naroda , nebi li nekako umilostivile "velike sile"!?
Gospode Boze!?
Preporuke:
30
1
33 sreda, 14 jul 2021 12:56
Vojkan M.
@Nikola

A po čemu je Kosovo mit, odnosno laž? Boj na Kosovu se nije dogodio? U njemu Srbi nisu izginuli u pokušaju da se odbrane od turskog naviranja? Laž je da Srbi između slobode i ropstva, biraju slobodu i po cenu stradanja? Pećka Patrijaršija, Visoki Dečani, Gračanica, Bogorodica Ljeviška, Budisavci, Banjska, Gorioč, Devič, Kozma i Damjan, Sokolica, Sveta Trojica, Sveti Arhangeli su laž, ne postoje, nisu ih Srbi izgradili?
Slobodno nabrojite srpske laži u vezi Kosova, da osvestite nas mitomane koji mislimo da je Kosovo srpska reč i vidimo da sve na Kosovu nosi ime sa srpskim korenom.
Preporuke:
52
3
34 sreda, 14 jul 2021 12:57
VK ambasador
Nije mi jasno zasto NOVA SRPSKA POLITICKA MISAO tj. umni Dj.Vukadinovic intervjuise ovog. Zar nama Srbima u svoj nasoj muci i po ovoj vrucincini trebaju njegove izdajnicke gadosti. Jel ovaj lik daje doprinos "novoj srpskoj..."?Dajte nam nase srpske mitove jer bez njih ne postojimo.Sa nasim mitovima smo najjaci zato i zele da ih uniste kao i ovaj ispodprosecni.
Preporuke:
48
4
35 sreda, 14 jul 2021 13:06
Omčo
sreda, 14 jul 2021 12:44Nikola


Nikola vi Bošnjaci biste trebali biti prvi koji biste trebali razvaliti Bosnu i Hercegovinu kao zajedničku državu sa Srbima i Hrvatima, jer vas će ta država najviše i koštati, onako i mnogo , mnogo gore nego što je Jugoslavija koštala Srbe, a koštala je. Bolje bi vam bilo puštajte Srbe i Hrvate "iz okova" a skidajte i svoje "okove" jer vaše "okove" neće imati ko da skine a Srbima i Hrvatima će "okove" skinuti Srbija i Hrvatska.
Preporuke:
21
19
36 sreda, 14 jul 2021 13:11
Raćel /za Dragana /
Apsolutno ste u pravu i takođe skoro svi komentatori. Ispada da su obični ljudi , sa svojim komentarima, pokazali da su daleko sposobniji da vode ovu našu sirotu i napaćenu Srbiju i narod koji živi u njoj. Ali to se tiče mog zaključka, kad SU NJIHOVI KOMENTARI U pitanju. Ali... ne znam , takav je bio i žvalavi i grobar, pa posle...videsmo gde smo i šta smo. U svakom slučaju, sa vama a skoro svim ostalim komentatorima se slažem i svima sam dala, /da može/, veliki plus. Red je da se saberemo, jer će ono "Srbi za pod jednu šljivu" biti istina, kao i Jovanovo otkrovenje, zadnje Jevanđelje u Novom zavetu. Ispade da je sve tačno.
Preporuke:
20
5
37 sreda, 14 jul 2021 13:32
@omčo
precizna postavka, ko i u zadnjem ratu komšije bi naoružale svoje. Samo ograničen čovek može pomisliti da bi Mladić bez Srbije predstavljao išta opasno
Preporuke:
5
27
38 sreda, 14 jul 2021 13:41
NB
Odavno sam uočio da je Protić bukvalno u svemu grešio.
Ograda pritom, imam utisak da je uradio korisne stvrai kao ambasador u Švajcarskoj.
Ali kao nekakav nacionalni strateg je katastrofalan.
Konkretno, valjalo bi da Srbija insistira na kontinuitetu svojih granica pravno, bez odstupanja. Nezavisno od realnog stanja na terenu.
A BiH, odnosno RS trebalo bi ostaviti na miru, pomagati koliko je moguće ali ni u kom slučaju narušavati postojeće ržavne okvire, inače nam predstoji još teži poraz.
Nadalje, cilj Srbije nikako ne sme da bude da svi Srbi iz BiH pređu u Srbiju, a sada deluje da se baš to radi.
Preporuke:
27
8
39 sreda, 14 jul 2021 13:42
karakteristike
Petokolonaš, izdajnik i klevetnik.
Preporuke:
55
3
40 sreda, 14 jul 2021 14:01
StudijaSlučaja
Jako zanimljivo,verujte,ja bih voleo da čujem,ako već nisam učestvovao u onih četiri sata razgovora van studija :)
Elem,gosn Protića bih mogao da slušam i diskutujem sa njim,složio se ili ne,jer je jako zanimljiv sagovornik,još zanimljiviji svedok događaja,prisutan na vrlo važnim mestima(gde npr. Vi Đorđe niste bili,a voleo bih da Vas vidim).
Objektivno-on nije istoričar na način kojim se predstavlja(ni formalno),niti je vrhunski kao što ljudi misle.Više zbog aktivizma,rođen u Kosovskoj,"gradska faca"kruga dvojke,pa se čini boljim nego što jeste.Iako sam mu ideološki bliži,Terzić,Marković,da ne nabrajam,su doktori za njega.Njegova desničarska,antikomunistička priča "pije vodu"kod mene,ali je problem njegovo delovanje.Pobegao iz Bg,iz USA ga oterali,jer sem osveštavanja ambasade ništa nije radio,u Švici 05 ništa.Kalkulant,sitni šićardžija,koji je uspeo da se umuva i ogrebe za apanažu.Mislim da i danas juri apanažu kod Vučića,da se nudi,a pravi se nevešt.Dobra emisija.KiM će uvek biti srbija Protić
Preporuke:
38
9
41 sreda, 14 jul 2021 14:12
Kaže
Kaubojski klovn.
Da li se još neko seća kako se Protić oblačio u narodnu kravarsku nošnju dok je bio u SAD? Tada se poistovetio sa genocidnim Amerima koji su istrebljivali indijance, crnce...
Kosovo smo gubili i vraćali uz Božju pomoć pa ćemo ga na isti način vratiti ako Bog da.
Preporuke:
50
3
42 sreda, 14 jul 2021 14:29
i tako
Protić

izbrisa živote ~100 hiljada dece žene i civila na KiM


Nadam se da će kad tad ovaj DOSmanlija dolijati jer dok su Srbe ubijali i proterivali on je školovao svoju decu u Švajcarskoj o trošku gladne dece Srbije
Preporuke:
29
14
43 sreda, 14 jul 2021 14:39
Nikola
Omco@ Kao prvo ja nisam nikakav Bosnjak.Sto se tice vojnih sposobnosti u BiH.Ne zaboravite da se komplet vojna industrija BiH nalazi pod kontrolom Bosnjaka.Inace vojna industrija BiH je po snazi skoro kao i industrija u Srbiji.Znaci proizvode sve od sitne municije preko artiljerijske cak imaju proizvodnju i artiljerijskih orudja.U novije vreme su poceli i proizvodnju sopstvene jurisne puske.Dakle imaju zaokruzen citav proces u toj oblasti.Naravno svi ti kapaciteti su obnovljeni uz pomoc USA nakon rata.Srbi i Hrvati u slucaju rata nece moci racunati na pomoc ni Srbije ni Hrvatske u vojnom smislu.Jer to ce ponovo biti okarakterisano kao agresija.Zatim tesko je zamisliti da bi NATO sedeo skrstenih ruku u slucaju teznji da Srbi i Hrvati silom napuste BiH.I jos nesto eventualna novi rat ni iz bliza nebi bio kao onaj 1992.RS ovog puta zaista nikakve sanse nebi imala.Lako je bilo 1992 voditi rat kad ti protivnik nema ni dovoljan broj pusaka a kamo li artiljerije a cesto ni logistike.
Preporuke:
5
41
44 sreda, 14 jul 2021 14:45
Iskreno ali...
Zanimljivo je misljenje g.Protica o KiM koje je blize "kompromisnom" Vucicevom,nego sa misljenjem g.Vukadinovica.Zanimljivo je i misljenje o ovlascenjima i samostalnosti uloge ambasadora.
Preporuke:
6
24
45 sreda, 14 jul 2021 14:45
Šhabban
Stanje na terenu je i gore nego što ga je predstavio Protić.
Na teritoriju možeš računati ako na njoj živi tvoje stanovništvo.
Kako uzeti Kosovo , ako je procenat Srba tako mali.
I čime?
Vulinovsko-Slinovskom vojskom iz kancelarija?
Sa borcima koji uče taktiku na splavovima?
U Srpskoj je stanje katastrofalno.
Južno od Zvornika sve se ubrzano prazni.
Ostaju penzioneri i invalidi.
Borački dodatak je 120.maraka GODIŠNjE.
( 5 evra mjesečno).
Borci i oficiri u ilovači i u Hagu, šverceri Ronhila i
Otimači stanova vladaju nad herojima.
Draškovići se proglašavaju Knjazevima, a dezerteri kite
ordenjima svetog Save.
Kao uvijek u srpskoj istoriji.
Ostali smo bez Kosova, a sve su prilike, i bez Srpske.
Zahvaljujući srpskoj pameti i gramzivosti.
Gdje je i rođena mater na prodaju, ako ima kupca.
Promjene granica mogu biti samo svjetskim ratom.
A Rusi su izvukli lekciju: oslobodi brata , da ti se poslije
par godina sa zadovoljstvom istovari na grob oslobodioca.
Preporuke:
21
35
46 sreda, 14 jul 2021 14:48
Jovo
Ama Vulin će to vratiti a tetka će pomoći.
Preporuke:
10
24
47 sreda, 14 jul 2021 14:53
dakle
Ovakvi su Vučićeva najveća podrška.
Preporuke:
39
5
48 sreda, 14 jul 2021 15:01
Nikola
Omco@ Pitate ko ce Bosnjacima pruziti vojnu pomoc ako zatreba.Oni danas imaju oruzja i previse to je naj manji problem.A u slucaju da im nesto zatreba ne zaboravite da oni imaju aerodrome u Tuzli i Sarajevu.Da vidim ko je toliko hrabar da zapuca na United States Air Forces transportne avione koji bi dostavljali vojni materijal.Jel zaista verujete da bi neki Srbin smeo srusiti takav avion i pri tom sigurno izazvati USA na direktnu vojnu intervenciju?Kao prvo Srbija nikad nebi dozvolila Srbima iz RS da takvo nesto ucine.Setite se 90tih koliko se vrh DB Srbije rastrcao po RS. U cilju da nikom od svezanih za stubove stranih vojnika ne zafali dlaka sa glave.Samo da se nebi izazvala intervenica NATO pa uprkos svemu NATO je ipak intervenisao zbog nestasluka Ratka Mladica.Sad zamislite kakvu bi odmazdu izazvalo eventualno obaranje USA transportnog aviona.Bosnjacima nista nebi falilo u nekom novom sukobu.To je iluzija da bi sve isto bilo kao 1992 nista isto bilo nebi uloge bi bile zamenjene.
Preporuke:
7
50
49 sreda, 14 jul 2021 15:27
Nikola
.
Preporuke:
2
34
50 sreda, 14 jul 2021 15:39
MS
Njegovo jedino postignuce u zivotu je cinjenica da je praunuk Stojana Protica. Kakve veze ima RS sa Kosovom i otkad je to u alternaciji? Odustajanje od Kosova moze imati za posledicu samo gubitak Republike Srpske, nikako njeno ocuvanje. Nadmeni tip koji je promenio 100 stranaka. Nisam ni ocekivao nista bolje. Ipak, mislim da se ova drzava itekako ogresila o njegovu porodicu. Posledica je da se sveti na svakom koraku.
Preporuke:
33
7
51 sreda, 14 jul 2021 16:39
Cvika iz Ugljevika
Nista ne rece sta je on uradio na nivou gradonacalnika Beograda a na nivou drzave on pola priznaje i pola laze. On misli da je rusenjem Milosevica, uspostavio demokratiju u Srbiji a izgleda da nezna da je srusio i drzavu Srbiju i stvorio nezapamceni haos i da je to njegova zasluga takodje. E moj Milane, neznam da li si ti to radio iz neznanja ili si radio po instrukcijama "radikala" sa zapada. A sto se tice KIM, tvoje misljenje svedoci da nisi normalan.
Preporuke:
27
3
52 sreda, 14 jul 2021 16:44
Omčo
Nikola
Ostavili ste nekoliko komentara upućenih meni sa određenim opservacijama i pitanjima.
Što se tiče vojne industrije, proces nije kompletiran, Federacija BiH ne proizvodi raketno gorivo i dobija ga iz Srbije.
Dalje, američka i NATO pomoć Bošnjacima u koju se pouzdajete? Nema od toga ništa. Koliko su vas voleli tada 1992 do 1995 godine, pokazali su embargom na naoružanje. Takođe koliko su vas voleli pokazali su u Srebrenici. Dalje Srbe su i tada više voleli jer je Srbima dato 49 odsto u teritoriji, vama 23 ili 24 odsto, istina najkvalitetniji deo ste dobili, najveći gradovi i privredni centri ali ste uspeli i tu prednost anulirati jer ste uništiti privredu.
Dalje, prijateljski savet. Podelite se sa Srbima i Hrvatima, pravite vlastitu državu, možete dobiti još u teritoriji i od Srba i Hrvata za miran razlaz.Stvarajte vlastitu vojsku, kupujte oružje, sarađujte sa islamskim svetom, prodajete im litar vode za litar nafte, naseljajite ih, pustite Srbe i Hrvate, osamostalite se.
Preporuke:
13
14
53 sreda, 14 jul 2021 16:52
boris
@Omco
Nikola je e viva Montenegro, neka je vječna (boračka peMzija) a čokolada na Cetinje neka je mliječna.
Preporuke:
16
9
54 sreda, 14 jul 2021 16:56
Omčo
10Nikola, Hrvatska nije prirodni saveznik ni Srbima a ni Bošnjacima, ali mogu biti u savezu i sa jednim i sa drugima, zavisno kako im odgovara u određenom trenutku. Uostalom znaš istoriju srpsko-hrvatskih dogovora i saveza a tako i hrvatsko-bošnjačkih dogovora i saveza. Ukoliko se vi kao Bošnjak pouzdajete u Hrvate, mislim da ste poprilično u teškoj poziciji. Zar si zaboravio kako se u ratu kod Bošnjaka govorilo "da bog da te HVO branio i Merhamet hranio", jer niti te HVO branio a Merhamet te ostavljao gladnim.

Pravite gospodo svoju državu. Pustite Srbe i Hrvate da se priključe Srbiji i Hrvatskoj, uzmite sudbinu u svoje ruke. Napravite "Izrael" na svojoj teritoriji, neka vam celi islamski svet bude saveznik. Tako kako sada radite nećete imati ništa ni u oružju ni u ekonomiji, a istorija se ponavlja budalama. Kao Srbin dajem ti savet. Nešto mi vas žao koliko ste blesavi i ne vidite gde sve vodi. Ostaćete ni o čemu, bez privrede, bez vojske, bez države i dr.
Preporuke:
13
9
55 sreda, 14 jul 2021 17:22
Zoran Živković
Srbi su realni, postoje, Kosovski Boj nije mit, realnost je, a Nikola živi u kaplarskim austrougarskim titinim mitovima o nesalomivim švabama i bečkim konjušarima, koji tri puta u mitu izgubiše ratove i sada su USA konjovoci. I mitovima o nesalomivim šiptarima, kojih ima na milione.
Preporuke:
22
6
56 sreda, 14 jul 2021 17:56
Omčo
Nikola, lažem te, nije mi vas Bošnjaka žao ni koliko trun, uopšte mi nije žao. Glupi ste, izgubićete i to teritorija što imate.
Preporuke:
15
5
57 sreda, 14 jul 2021 18:45
Rale
Dovoljno je da se vrate UN kao upravitelj na Kosovu,sto Srbija ima pravo da trazi.A najvaznije je da ne dozvoli clanstvo Kosova u UN i da ga ne prizna u bilo kom pogledu.
Preporuke:
21
0
58 sreda, 14 jul 2021 19:10
Žika
.
Preporuke:
1
4
59 sreda, 14 jul 2021 19:36
Pobesneli max
Neverovatna je disproporcija između kvaliteta sadržaja ovog portala i kvaliteta komentatora.
NSPM je preozbiljan politički portal da bi ga zagađivali neuki obožavaoci lika i dela Šešelja, Vučića, Tome Nilolića, koji su u njih naknadno razočarani... onih koji nikada nisu shvatili da je Milošević Jugosloven a ne Srbin. Onih koji danas pljuju, bez ijednog razloga, čoveka poput Prorića.
Preporuke:
11
35
60 sreda, 14 jul 2021 21:55
Milos
naše probleme da rešavamo.
Preporuke:
8
0
61 četvrtak, 15 jul 2021 02:13
Kosovo i Metohija nisu neka bezvezna teritorija
Njemu je to teritorija, i cim sam to procitao dalje nisam citao, jer takvi ljudi kao ovaj Protic ne zavredjuju ni minut paznje. Njima je Kosovo i Metohija obicna teritorija. I za mene je gospodine Proticu, vas stan obicna teritorija, i nemojte se zamajavati s tim da ga cuvate od nasrtljivaca, dajte ga kojem komsiji ili migrantu. Sram vas bilo, stidite se slavnih predaka.
Preporuke:
26
1
62 četvrtak, 15 jul 2021 02:50
Eero
To nam kaže neko ko je odavno moralno izdahnuo!
Preporuke:
21
0
63 četvrtak, 15 jul 2021 03:33
Ah
Lik koji je odavno zaslužio zaborav kao i sve dosovske perjanice. Sve što su radili radili su na štetu svog naroda i u korist okupatora nažalost. Oni su ti koji su utrli put Vučiću.
Inače Srbija nikada neće moći da predstavlja ništa bez Kosova i Metohije i ko to ne shvata ne shvata ništa. Trula je teza da je RS moguća kompenzacija za Kosovo i iz istorijskih, duhovnih ali i geopolitičkih razloga - naime zapad nikada neće dozvoliti otcepljenje RS i insistiranje na ovom promašenom projektu će samo dovesti do egzodusa Srba iz RS u Srbiju.
Nasuprot stavova ostarelih defetista, iskustvo naših predaka nam govori da treba biti strpljiv i čekati nove generacije, one koje se neće odreći vere za večeru.
Preporuke:
23
2
64 četvrtak, 15 jul 2021 07:36
Aleksandar Florijan
@Pobesneli max
Dve muve jednim udarcem, oba pogotka u sridu. Svaka čast.
Preporuke:
3
10
65 četvrtak, 15 jul 2021 07:54
Tanja Paunović
Pitam se zašto je gospodin Vukadinović uopšte dao značaj ovom nazovi istoričaru.
Suština javnih nastupa protića je da pokaže koliko stvarno mrzi Kosovo i Metohiju.
On se ponaša kao što se nekada ponašao ustaša pavelić
koji je zbog toga što mu je majka bila Srpkinja, organizovao i učestvovao u najmonstruoznijim zločinima protiv Srpskog naroda.
Tako sada čini i protić koji potiče sa Kosova i Metohije i čini sve da pokaže da je veći beograđanin od onih koji su tu vekovima.
Preporuke:
24
1
66 četvrtak, 15 jul 2021 07:56
Mister X
Jedini ko je na bioloskom i moralnom izdisaju je Vukadinovicev gost.
Preporuke:
25
1
67 četvrtak, 15 jul 2021 08:26
Mihajlo sa Cera
Lepo, pa za 10 godina : ,, Ne vredi trošiti snagu na RS, treba se okrenuti...Vojvodini.''
Preporuke:
27
0
68 četvrtak, 15 jul 2021 09:31
Milan St. Protić, šta čovek želi da kaže?
Milan St. Protić, šta čovek želi da kaže?

Demografsko nestajanje naroda ne bi podnijelo još jedan rat sa Albancima i to ne samo sa Albancima na Kosovu i Metohiji već i sa Albancima u regionu, Kosovo i Metohija, Albanija, Makedonija i Crna Gora?

Dalje pitanje naseljavanja Kosova i Metohije, kojim demografskim resursima i kako da se narod održi na destruiranoj zemlji ukoliko ratna razaranja unište u ono što danas tamo ima od privrede i dr?

Dalje pitanje sredstva, jer rat košta a poslijeratna obnova još više.

Jednostavno Milan St. Protić ne bi da srpski narod izlaže tim naporima i vidi kao lakšu mogućnost da se okrene R. Srpskoj i da istu sa 80 do 85 odsto srpskog naroda pripoji R. Srbiji, uzevši u obzir da je naspram tog cilja znatno manje drugog naroda Bošnjaka od 1,5 miliona u odnosu na Albance kojih ima 4,5 ili 5 miliona.

Mislim da Milan St. Protić misli da srpsk narod nema resurse za novi rat sa Albancima a da bi sa Bošnjacima moglo da se ratuje za R. Srpsku.
Preporuke:
7
19
69 četvrtak, 15 jul 2021 10:07
Nikola
Ax@ Ono sa cim bi se slozio u vasem komentaru jest da Zapad nikad nece dozvoliti otcepljenje RS i pripajanje Srbiji.Cak kad bi Srbi i Bosnjaci napravili dogovor o mirnom razlazu ni tad Zapad nebi dozvolio ocepljenje RS.Jer celovita BiH je veoma bitna za svaki buduci oblik okupljanja naroda na ovim prostorima.Sto se tice Kosova to je trajno amputirano i tu povratka vise nema.I ta prica o nekakvoj strpljivosti i cekanju nekih povoljnih vremena ne pije vodu.Onog momenta kad je Zapad priznao Kosovo tad je zavrsena prica u pogledu definitivnog statusa Kosova.
Preporuke:
3
19
70 četvrtak, 15 jul 2021 10:50
Nebojsa Matic
Od komunizma (u Srbiji) je gori samo anti-komunizam.

Nigde realnog i smirenog sagledavanja.

Čuj, komunizam satirao Srbiju. Ni manje ni više nego satirao.

A onda od te satrane Srbije i srba pretekne da se pregazi Hrvatska i Bosna, skoro pa bezvoljno.

Sami smo sebe satirali, iz meni misterioznih razloga. Evo i bez komunizma 30 godina.
Preporuke:
13
2
71 četvrtak, 15 jul 2021 11:18
Nikola
Milan St.Protic@ Vi poredite broj Albanaca i Bosnjaka. I na osnovu toga zakljucujete da bi Srbi pobedili Bosnjake u nekom ratu.Kao prvo rata nece biti.Kao drugo zar mislite i verujete da bi Srbija ratovala za RS?Pa to Srbija nije radila ni 1992 u mnogo povoljnijim uslovima za Srpsku stranu sto se samog vodjenja rata tice.Zar verujete da bi neki mladici iz Srbije od 20 godina ma koliki nacionalisti bili.Uzeli pusku sve i da ih drzava Srbija posalje u BiH. Bili spremni recimo otici na Vozucu ili neki drugi deo BiH da tamo poginu za nesto sto ih nicim ne veze?Nikad Srbija ratovati za RS nece niti bilo koji drugi deo Srpstva van Srbije.Izgleda da vi nista iz 90tih poucno niste izvukli.Setite se mobilizacije u Srbiji 1991 u Sumadiji je odziv bio jedva 10% u Beogradu jos i nize.
Preporuke:
7
9
72 četvrtak, 15 jul 2021 11:24
MS
@Milan St. Protić, šta čovek želi da kaže?

Protic je covek bez velikog, ili boje reci ikakvog, dela u zivotu. Ne postoji primer u istoriji da se jedna zemlja odrekla dela teritorije, a da prethodno nije porazena vojnicki. E, na Zapadu znaju da Srbija nije porazena vojnicki na Kosovu 1998-99 i da se takticki povukla. Zasto bismo mi sada priznali Kosovo koje se ubrzano prazni od Albanaca, a izdrzali smo da to ne ucinimo 1999 i 2008 u 10 puta goroj situaciji? Vama ostavljam da zakljucite zasto Protic servira ovakve gluposti.
Preporuke:
20
4
73 četvrtak, 15 jul 2021 12:39
Agent za NSPM
Molim NSPM da na sajtu ukine opciju latinica. Primetna je najezda bivših Srba, slučajno ili sa zadatkom nisam siguran. Ukidanjem opcije latinica učinili bi prosvetiteljski korak da se bivši Srbi makar na ovaj način prisete pisma predaka – (Hrvati, Muslimani, Šiptari, Bošnjani, Bošnjaci, Arbanasi, Drugosrbijanaci, Milogorci, Slučajni Srbi, Makedonci, Montenegrini i Jugosloveni), mnogi bi se konačno opismenili a oni koju bi odustali bi nas istovremeno oslobodili svog „umovanja“.
Preporuke:
15
8
74 četvrtak, 15 jul 2021 12:40
Nikola
MS@ Srbija jeste porazena na Kosovu 1999 jer da nije danas bi Srpska vojska i policija tamo bili.Cim nemas vojsku i policiju na odredjenom delu teritorije to znaci da ta teritorija vise nije tvoja.Dakle nakon bombardovanja te 1999 Kosova i cele Srbije.Uz mogucnost da NATO ipak i kopneno krene na Srbiju ako bude potrebno.Milosevic je na nagovor vojnog vrha odlucio da se stupi u razgovore sa Zapadom to jest NATO.Jer su ovi generali bili dovoljno pametni i svesni sta je NATO u stanju preduzeti da bi dosao do cilja.A cilj NATO nije bio zauzimanje cele Srbije vec samo i iskljucivo Kosova sto su uspesno ucinili.Kumanovski potpis je kapitulacija Srbije jer da nije onda bi vojska i policija ostali na Kosovu.Nakon toga se vojska i policija i sve drzavne institucije i veliki deo naroda povlace sa Kosova.Nakon cega snage NATOa ulaze na Kosovo i uspostavljaju svoju kontrolu.Dakle pri takvom razvoju dogadjaja tvrditi kako Srbija nije porazena na Kosovu je zaista vise nego smesno
Preporuke:
11
18
75 četvrtak, 15 jul 2021 14:14
Agent za NSPM
Ja sam sve bivše Srbe pisao malim slovom, bez obzira na ovu vašu redakciju hvala vam na objavi.
Preporuke:
9
6
76 četvrtak, 15 jul 2021 15:41
koba
Tako je gospodine!
Zašto da se mi Srbi zamlaćujemo sa Kosmetom? Dajmo ga Šiptarima i rešen problem.
A pošto izumiremo kao narod, ne traba nam ni Raška oblast ni Vojvodina. I Šumadija nam je prevelika.
Preporuke:
17
5
77 petak, 16 jul 2021 09:32
...
Pitanje za admina NSPM

Čemu ta ideja da ljudi nisu pismeni pa im vi vršite redakciju, cenzorišete ili ne objavite ako komentar nije u skladu sa politikom lično ĐV? onda treba da ukinete komentare i da se bavite socijalnim inženjeringom bez publike ili bez komentara koji nisu zahvaljujući vašoj redakciji i cenzuri stav komenttora ? ovo je vaš sajt, objavljujete i ĐV stavove, zašto ne biste uvažili drugačija mišljenja? da li vas onda takva netolerancija razlikuje od Vučića ili prethodnih vlasti? odijum prema demokratiji je na obe strane
Preporuke:
20
1
78 petak, 16 jul 2021 10:29
KRUG DVOJKE
Ščedar Badinterov đak.
Preporuke:
7
0
79 subota, 17 jul 2021 05:59
Milutin
Ovaj Protić ne govori kao istoričar. Onako dešperatan bolje da ne učestvuje u javnom govoru. Pripada onom tipu ljudi koji najviše mogu da utiču na sredinu u kojoj žive tako što ćute.
Preporuke:
7
0
80 subota, 17 jul 2021 09:27
dr

Mi smo narod na biološkom, ekonomskom i moralnom izdisaju. Ne vredi trošiti snagu na Kosovo, treba se okrenuti RS


Neka na planeti zemlji ostane samo jedan Srbin glavom i bradom, pa ni tada ne treba da se odrekne Kosova i Metohije. To što je poslednjih 100 godina Srbski narod u padu po mnogim kriterijumima ne znači da za 100 godina neće biti najbrojniji narod od Beča do Atine, i sa najboljom i najjačom državom na tom prostoru.
Preporuke:
9
1

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner