Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

"Avatar" na srpski način

Komentari (35) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 25 februar 2010 10:51
zvezdarac
Mislim da Rusi i Kinezi nisu digli ruke od nas, kao što autor sugeriše. Mislim da su se trenutno primirili čekajući da ova ofanziva zapada prođe (propadne).
Preporuke:
0
0
2 četvrtak, 25 februar 2010 10:57
Dragan
Lepo je rekao Miloš Jovanović, novi potpredsednik DSS:naša vlast ne treba samo da ponavlja da nikada neće priznati nezavisnost Kosova, i da hoće, ne smeju jer to Ustav zabranjuje, nego vlast treba da ima mnogo aktivniji pristup, treba sve da čini da se Kosovo što pre vrati pod Ustavni položaj Srbije, ma koliko taj cilj bio daleko. Vlast je povremenom oštrom retorikom i medijskim spinovima sebe učinila borcima za Kosovo, a suštinski je učinila mnogo štetnih ustupaka. Poput prihvatanja EUleksa, apsivnim stavom o kosovskim izborima, slabljenjem srpskih institucija, izbegavanjem ovog pitanja u odnosu prema EU. Ali politika laži i obmana se bliži trenutak istine...
Preporuke:
0
0
3 četvrtak, 25 februar 2010 11:10
Cernisevski
Da li smo, posle svega, spremni za izbor koji je pred nama?

- Ja vec unapred nekako strahujem od rezultata, ne znam zasto...
Preporuke:
0
0
4 četvrtak, 25 februar 2010 11:12
Nenad
Čini mi se da je Čeda najiskreniji političar u Srbiji, tj najmanje laže građane u vezi sa Kosovom i Metohijom. On se odavno zalaže za priznavanje te kvazi države, iako se njegovi stavovi kao i ono što rati moraju ticati i državnog tužioca. Mene više zabrinjava licemerje Borisa Tadića i Tomislava Nikolića. Kud i kamo, ovaj drugi je prefiganiji šibicar, pa sam ubeđen da će pre SNS priznati Kosovo nego li DS. U Vašingotnu se godinama traže modaliteti kako bi se narodu u Srbiji progurala knedla da prihvati nezavisnost, a takođe se traže ljudi po Srbiji koji će to da sprovedu u delo. Očito Soroševim pulenima u Srbiji to za sada ne ide za rukom pa je CIA odlučila da promeni igrače. Dolaskom Tome na vlast bićemo groblje baš onakvo kakvo je on naučio da pravi. Kako znam to mu je i pravi zanat koji jedino zna da radi, a u ovom slučaju će sahraniti državu Srbiju. Trebaće nam opet nekoliko vekova da se probudimo. Za to vreme Koštunica i dalje spava i bavi se stranačkom politikom u krugu dvojke.
Preporuke:
0
0
5 četvrtak, 25 februar 2010 11:36
vlks
Možete ceo svet da lažete neko vreme i možete nekoga da lažete sve vreme, ali ne možete ceo svet da lažete sve vreme.
Sjajna misao koja se idealno uklapa u ono što ova vlast pokušava da radi već dve godine...
Preporuke:
0
0
6 četvrtak, 25 februar 2010 12:07
Dragoslav Pakić
Kad smo mogli Miloševića i Karadžića, što ne bi mogli i Mladića. Kad smo pristali na toliku seču srpskih glava u Hagu, što ne bi pristali i na seču platana.Šta je prava seča pokazali su nam u Valjevu na Kolubari pravi Turci. Ovo što danas radimo samo je nasleđe pustog turskog. Sve ostalo je pesma slavuja u gluvoj sobi.
Odsekli su Kosovo i Metohiju, odsekli Crnu Goru, Republiku Srpsku, seku Vojvodinu i razmišljaju o Raškoj oblasti, a mi i dalje pevamo o Evropi. Gde je Branko Miljković da se upita ''Da li će Evropa znati da peva kao što smo mi pevali o njoj''? Uskopištila se Evropa. Ne može više da podnese naše kukurikanje o tome da je Kosovo srpsko. Smeta im mirnom snu. Kažu: spustite loptu inače ništa od puta bez alternative. Iako vam je to obećano, nikada nećete biti lepi, visoki, plavi i bogati kao što smo mi.
Kao što smo juče mrzeli Miloševića, tako danas mrzimo Koštunicu. Ako ne i više. Ko ih ne bi mrzeo kada su se usuđivali da postave pitanje: Evropa ili Kosovo? Ako smo seču nasledili od pustog turskog, mržnju nasleđujemo od pustog evropskog.
Kod tolikog uništavanja srpskog bića i bez pomoći sa strane, deklaracija o osam hiljada trista četrdeset sa tačkicama u Srebrenici izgleda kao plamičak sveće na olujnom vetru. Baš onako kako danas izgleda Srbija pod voćstvom euroentuzijasta.
Ne smemo, međutim, izgubiti nadu da će Srbiju jednog dana, umesto njihovog evropskog plamička sveće, obasjati prava svetlost.
Zna se kako se do nje može doći.
Preporuke:
0
0
7 četvrtak, 25 februar 2010 12:13
Zoran Popović
Autor je "lepo" konstatovao neke od činjenica...
No, poruka je bledunjava i neotkrivena. Da li je on dobro shvatio poruku AVATAR-a?
Ko je Avatar?
Čemu služi Avatar?
Kako Avatar "dobija" svoju dušu?

Preporučio bih svima da pogledaju ovaj film. Ne zbog specijalnih efekata; ne u bioskopu; ne očima prosečnog potrošača zapadnjačke sibolike. Neka ga pogleda očima prosečnog Srbina, a potom pokuša da prepozna avatare oko nas.
Preporuke:
0
0
8 četvrtak, 25 februar 2010 12:36
Jasna Simonovic
"Niko ne zna formulu po kojoj Srbija iako ne prizna nezavisnost Kosova, može ući u EU.[3]"...
I do know because "I" have created it...Priznajem!

A da li je scenario za pravi "Avatar" zaista "na srpski način" poklonjen, prodat, itd treba da utvrdi tužilac, svakako američki...Zašto da ljaga, bila ona samo novinarska ili šira, ostane na takvom autorskom delu?!
Preporuke:
0
0
9 četvrtak, 25 februar 2010 12:53
Goran Jevtović
Nije problem što propadamo i što nas razmontiraše i doslovno. Problem je što nas poniziše kao nikada do sad. Problem je što nam okaljaše i što sami sebi okaljasmo obraz.
Preporuke:
0
0
10 četvrtak, 25 februar 2010 13:16
Stojan Stanojević
Ovaj naslov baš priliči temi ovog članka jer smo mi Srbi, i naša Srbija, opet GLUMCI u najnovijem super-filmu. Samo što u tim američkim filmovima ima mnogo mrtvih. Brus Vilis pobije u jednom filmu ko naš Bata u deset. Ovo jeste malo šala, ali i velika zbilja.

Kako stvari stoje, Srbija nema šanse da se izvuče iz čeličnog zagrljaja NATO-EU. Za zainteresovane postoje dve opcije. Jedna je da čitaju pisanija manje ili više učenih ljudi, a druga da gledaju i čekaju svršetak FILMA - Kosovo Republika.

Dok gledamo taj FILM i čekamo njegov kraj, mnogima od nas će pući srce od muke, mnogi će otići za "boljim životom", mogi će se odroditi i predati tuđoj veri...

Zamislimo FILM sa ovakvim krajem: Spomenik na kome piše: Ovde su ONI koji su znali šta je OTAC-ČASTvo.
Preporuke:
0
0
11 četvrtak, 25 februar 2010 13:32
FORum LIvi
Postavljajuci Srbiji uslov-ili KiM ili Evropa ,, uticajniji deo Evrope i SAD , vracaju celu kosovsku pricu na pocetak u devedesete godine proslog veka .Iz ove perspektive, jasno se vidi da je sav pritisak na Srbiju koji je zavrsen bimbardovanjem bio samo sbog Kosovada, a da je Milosevic samo bio izgovor .Posle bombardovanja , izgovor su navodna humanitarna katastrofa i ratni zlocini .Inace uslovi za ulazak Srbije u EU su ostali isti bez obzira na to ko je na celu drzave.Sve predrasude su ostale cak su i pojacane.Specificna tezina nase drzave je i dalje mala tako da se primenjuju dvostruki standardi .Crvene poternice naseg odelenja Interpola se odbijaju ,zemlja se ucenjuje cak i zbog banalnih kriminalnih ispada nekog naseg sunarodnika( slucaj Kovacevic) ,strane diplomate i nizi sluzbenici sebi dozvoljavaju izjave koje nisu primerene njihovom rangu,Srbiji se postavljaju uslovi koji se ne postavljaju drugim Drzavama itd...
Preporuke:
0
0
12 četvrtak, 25 februar 2010 13:36
Pobunjenik
I to je upravo kljucno pitanje,Kosovo ili EU?Za mene je izbor jasan,a i za 22-e clanice EU.Ja sam izabrao jedinstvo Srbije,a ove 22-e zemlje Albansku narko-kartel tvorevinu zasnovanu na visedecenijskom zlocinu.Zato za sebe mogu da kazem da nisam vise euroskeptik vec apsolutni protivnik.Na zalost mislim da su oni koji ovako misle u ovom ostatku ostataka drzave u manjini,pocev od vladajuce politicke oligarhije pa na dole.Za povlascenu vlastodrzacku manjinu Kosovo je davno izgubljena,nevazna stvar i jos jedna prilika da se nesto usicari,istrguje i zaradi.Oni koji su opljackali i upropastili ovaj ostatak ostataka zemlje kojom su upravljali nemaju nikakav moralni problem sa tim.A ona vecina naroda koja je upropascena i nalazi se u beznadeznom polozaju,jedva prezivljava,nema drugi izbor nego da veruje u "Obecanu zemlju".Magicnu Uniju koja ce resiti sve nase probleme.Besmisleno zar ne?Ali,to je jos jedina lepa laz koja nam je preostala,za mnoge u opstem beznadju,jedina nada.Ipak je deset godina medijske i politicke propagande na nju potroseno.MIslim da smo izbor vec napravili,ponovo protiv svojih interesa.Ne shvatamo jedino da bez Kosova ovo sto ostaje i nije Srbija i nije drzava,vec bedni ostatak koji nema buducnost,pogotovo Evropsku.
Preporuke:
0
0
13 četvrtak, 25 februar 2010 16:40
simonida
ispirativni ste i kada nam pišete ono što smo mi mnogo ranije znali ,pre nego je nesrećni Cobel u svojoj zloći, požurio da nas obavesti kako će nas još seckati, deliti i mleti i tako nas već pretvorene u pljeskavice pokušati da serviraju staroj i krvožednoj evropi! sada kada su nam od vojske napravili to što jesu stvarno ćemo i doći u situaciju kao oni plavo-zeleni iz avatara da se borimo, ko još bude hteo, sa ovim bezvremenim kolonizatorima i lovcima na svežu krv sa praćkama i motkama. neće nam ni organi više pomoći jer će i njih žuti prodati ako već nisu!paradoks u celoj situaciji je da AKO I PRIZNAMO KOSOVO to neće uraditi KIPAR i da ni tada ne bude ništa od tako željene EU!slobodno bi mogla da se pošalim sa onom čuvenom Čerčilovom da ćemo dobiti i RAT I SRAMOTU ili PRIZNAMO KOSOVO aizgubimo EU!to bi u svakom slučaju trebalo i da bude nagrada ovom nesrećnom narodu koji je jednostavno izgubio sebe od kada sanja ŠARGAREPU!
Preporuke:
0
0
14 četvrtak, 25 februar 2010 17:13
strast
ja zovem Prleta i Tihog da svrate jer ako ovo nije njihovo vreme neće nikada ni biti, bez alternative!
Preporuke:
0
0
15 četvrtak, 25 februar 2010 18:36
Peter RV
Nijesam vidjeo 'Avatar' (i nemam namjeru da to uradim), ali se sjecam dobro americke agresije na Irak.
Okupacija Bagdada je bila iminentna, kad se poceo da se pojavluje na ekranu Sadamov ministar informacija , neki Ali, koji je tvrdio ,sa pobjedonosnim osmjehom na usnama, da su Amerikanci potuceni i da je pobjeda sigurna. Dan poslije toga, sve je bilo svrseno i Ali pobjegao u Katar. Zbog njegove informativne egzibicije, mediji su ga proglasili za "Komicnoga Aliju".
Mi sad Imamo u Srbiji "komicnu Milicu" (Delevic) i "komicnoga Gorana"(Bogdanovica). (Kad smo bas pri tome, imamo ih vise komicara- "komicni Boris", "komicni Vuk","komicni Toma" itd).
Sad treba barem izkoristit priliku i ukinut tu komicnu "kancelariju za evropske integracije", kao i ono, ne manje komicno "ministarstvo za Kosovo i Metohiju". Srbija ce ustedit malo novca (koji se moze direktno poslat Srbima u Mitrovici).
Preporuke:
0
0
16 četvrtak, 25 februar 2010 20:35
Vladimir Dž
Ovde se javlja još jedan protivnik EU, ne Eurosceptic već izričiti protivnik pridruživanja EU.

Ovakvi tekstovi nisu potrebni ljudima koji su duboko upoznati sa suštinom globalizacije, njima je odavno jasno koji je smisao i cilj EU. Ovakvi tekstovi su potrebni ljudima koji su delimično ili nepotpuno upoznati sa misijom koju ima EU. Njima ovo dođe kao pomak ka potpunom otrežnjenju. Možda ne u potpunosti, pošto nema zvaničnog pisma EU koji bi imao formu “ili priznanje ili EU…” ali deluje kao jedan lep šamar u tom pravcu. Hladan tuš, kako bi se reklo sportskim žargonom.

Najviše ću voleti da gledam lica euroljubitelja kad spoznaju koju ljubav im vraća EU jednog dana kad se to bude ozvaničilo. Doduše ima i onih “pragmatičara” koji nehaju za svoje poreklo i koji će pozdraviti sakaćenje srbije zarad njihove umišljene sreće u EU.

Jednog takvog sam gledao u Ko To Tamo Peva.
Preporuke:
0
0
17 četvrtak, 25 februar 2010 21:08
Slobodan
Oni, koji su glasali za (spin!) formulu "I Evropa i Kosovo (valjda: i Metohiju)" i omogućili nemoguću koaliciju, sada mogu da likuju - pojeli su nam i više od dve godine zbog nepricipijelno, podaničkog, nedostojanstvenog, jeftinog i nadasve anti patriotskog delovanja. I, zato se slažem sa onima, koji kao uslov bez koga se ne može, zahtevaju na što hitnijoj smeni vlade. Ali, to je jedino u čemu se slažem sa SNS-om, jer je to otcepljeno, prevratničko krilo radikala dokazalo da je licemernije čak i od "žutih".
Preporuke:
0
0
18 četvrtak, 25 februar 2010 21:24
Odbrana i poslednji dani
Ništa se ne dešava slučajno i " napamet". Ove izjave ambasadora po pitanju statusa Kosmeta dolaze posle smene vladike Artemija. Nije mi samo jasno zašto im se toliko žuri?
Preporuke:
0
0
19 četvrtak, 25 februar 2010 22:00
gorštak
Evo da se javi još jedan protivnik EU. Lično se veoma čudim Srbima koji imaju nekakve ''dileme oko ulaska u EU'', jer nakon svega doživljenog takve dileme odavno ne bi trebalo da postoje. Pa čak i da ništa loše nismo doživeli od nje, ja bih opet bio protiv EU, jer je doživljavam samo kao modernizovanu varijantu Trećeg rajha, nafrakanu tonom pudera i šminke da bi se spolja videla kao nešto suprotno tome. Pored političkih, ekonomskih, kulturnih, moralnih i duhovnih razloga da se ne uđe u EU, tu su i oni čisto estetski, a tiču se rugobe multinacionalnih tvorevina bilo kog tipa. ''Rusija'' zvuči lepo, a SSSR nekako rogobatno. Lepo zvuči i ''Češka'' i ''Slovačka'', ali ''Čehoslovačka'' takođe rogobatno. Kao što rogobatno zvuči ''srpskohrvatski'', pa i ''Jugoslavija''. I ''Evropska Unija'' zvuči nekako poništavajuće, uopštavajuće, bezlično i sterilno.
Osim toga, u multinacionalnim tvorevinama ''zajedništvo'' među narodima postaje dogma koja se veštački održava metodama brutalnih pritisaka, ispiranja mozgova, gušenja pojedinačne, zavičajne i nacinalne autentičnosti. Kao što su čovek-pojedinac i njegova porodica istinski slobodni i komotni samo u SVOJOJ kući i SVOM dvorištu, tako je i jedan narod istinski slobodan samo u SVOJOJ državi i na SVOJOJ teritoriji. Ako srušiš ogradu oko dvorišta i ukloniš vrata i prozore na kući, onda tvoj dom gubi toplinu, intimu, posebnost i postaje nekakva vetrometina kroz koju tumara kome se prohte. Tako je i sa državom ako se odrekne svog suvereniteta, o čemu bi iskustvo SSSR-a i Jugoslavije trebalo da nas je nečemu naučilo. Ali očigledno nije, s obzirom na toliki broj Srba koji su još uvek u ''dilemi''.
Preporuke:
0
0
20 četvrtak, 25 februar 2010 22:26
remmiz
Odlican clanak..Razumljivo..razlozno.U kombinaciji sa clankom o Letoniji sa ove stranice izuzetno dobro osvjetljava i jedan siri kontekst,neofeudalizam i 'neprekinutu nit' kolonijalizma.
Neizbjezan je utisak da se stvari ubrzavaju.
Ponovio bih da sam siguran da su izbori na jesen gotova stvar,kao i zabrinutost da ce siptari iskoristiti promjenu vlasti za "polu-oruzani" nasrtaj na sjever KiM.
Preporuke:
0
0
21 petak, 26 februar 2010 00:28
Srbija sa Kosovom, a bez Tadica
Srbija bez Kosova - nezamislivo! Sta predlazem? Za pocetak: Srbija bez Tadica! Jer, on odguruje Srbiju od Kosova i Metohije, kao srpskih maticnih zemalja, i gura Srbiju u ralje najvecih srpskih dusmana! Kad izmaknemo ovim francuskim, engleskim, nemackim i pre svega americkim sadistima - pocece da nas postuju! Dotle - nikad im dovoljno naseg mazohizma!
Preporuke:
0
0
22 petak, 26 februar 2010 01:01
Milos
Zarkovic u Pečatu!Zaista sjajna vest, smatram Vas jednim od najboljih kolumnista, kao što Pečat i NSPM smatram oazom slobodne misli i mestom okupljanja nacionalnih snaga!
Preporuke:
0
0
23 petak, 26 februar 2010 02:22
Bane B
Pa šta smo očekivali od tih sila koji su nas tukli, ubijali i nam zemlju otimali. Više od 8 godina smo izgubili što nismo se ozbiljno drugima okrenuli (npr.BRIK države). I svaki put slušamo bajku kako je zapad naš spas kao da se radi o nekom bliskom prijatelju koji će nam iz humanih razloga pomoći. Sačuvaj me Bože njihove humanost. Šta li će Tadić na sledećim izborima da izmisli? Akcije u vrednost od 2.000€, izdavanja pasoša za tri dana, bezvizni režim sa SAD (sav sam kao lud, tamo da putujem, iako galavna viza sa debljinom novčanika povezana), autoput prema Baru, možda i neka zaobilaznica preko Pančeva ili ona Slobina klasika veće penzije,sigurne službeničke plate i fiksiranje cena strateške robe(hleb) dok izbori ne prođu. E moja Srbija nije ti zavidit.
Preporuke:
0
0
24 petak, 26 februar 2010 02:30
Ozrinic
U Jevropu moze samo bezteritorijalna druga Srbija i to od ne davno bez viza, samo napred i sto duze se zadrzite, mozda se necemu budete i naucili!
A ako neko misli da sam cinican evo ga gos.Kusner lepo ce to i objasniti i pojasniti.

Takodje bih ovom prilikom hteo da ponovim da katolicki papa za razliku od gos. Kusnera nikako nije dobrodosao iz Jevrope u Srbiju, dog god ga Vladika Artemije nebude zvanicno pozvao.

Dotle cu ja (malenkost), jos ne zasadjeni novi Platan sa Bulevara Kralja Aleksandra budno motriti i pamtiti.
Preporuke:
0
0
25 petak, 26 februar 2010 02:35
...
@Zoran Popović
Sveto Stablo života u Avataru je naše Kosovo i kad su ga uništili dilgli su se sva plemena i isterali te pljačkaše sa njihove planete. Razlika je u tome što su naše poglavice kupljene i pomažu im da nam odstrane naše sveto stablo života. Kod nas nema hepi end kod nas je živi pakao.
Preporuke:
0
0
26 petak, 26 februar 2010 07:14
Šicer
Da li je moguće da na ovim stranicama "vlada" tolika zatucanost da se nećete primaći velikoj porodici evropCkih naroda? Ne shvatam zašto, pa u toj porodici vladaju alternativna pravila, imali bi smo ili dve tate ili dve mame. Stvarno zatucano do bola.
Preporuke:
0
0
27 petak, 26 februar 2010 08:43
Jasna Simonovic
"@Zoran Popović"...

Tačno, ali i Sveta Stabla i obična stabla imaju svoju materijalnu vrednost, pa tako mene interesuje da li je vec napravljen biznis za otkup platana iz ul. Kralja Aleksandra i da li vec postoji nosilac tog posla?

Interesuje me i da li je scenario za film Avatar intelektualna svojina autora iz Srbije kako je to objavljeno u novinama Press naširoko i nadugačko....

Ne može se tek tako objavljivati, pa onda ostaviti da "živimo" samo od "svetih stabala" i to sa filma (!) čekajući "happy end" bez happy ending...tako nekako...
Preporuke:
0
0
28 petak, 26 februar 2010 12:22
Simić Manojlo
za Peter RV ;

Jeste , jeste , u pravu ste .

Mi u najtužnija vremena , na sceni imamo sve same
komične likove .
Tešlo je reči ko je smješniji .
Možda je ipak , za nijansu ispred ostalih , Boris
Tadić . Naročito kad ozbiljno govori .
Kad su nama ovako smiješni , kako li su tek onim
stranim pregovaračima ?
Mora da im se svaki put , nanovo obraduju .
Preporuke:
0
0
29 petak, 26 februar 2010 13:45
brm
dilema je sakata - pun sadržaj glasi Kosovo, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Vojvodina ili Evropa...Zadržavanje samo na Kosovu "puškica" je koju su nam vešto uvalili - jer jedino na Kosovu Srbi - u naučnom u svetu konvencionalnom značenju "svi koji govore srpski", ne u komunističkom "nek se izjasni ko kako hoće" - nisu apsolutna (iznad 80%)većina stanovništva...
kosovo nije najskuplja srpska reč - Crna Gora, Vojvodina , Bosna, Hercegovina isto "koštaju"....a kad konačno shvatimo da bez svih ovih nema ni Šumadije - možda nešto i ostane od nas..
Preporuke:
0
0
30 petak, 26 februar 2010 13:47
brm
uf zaboravih zaključak: vreme je za REKONKVISTU
Preporuke:
0
0
31 petak, 26 februar 2010 14:00
Danski Srbin
Vec nekoliko godina vode politiku sa parolom :EU NEMA ALTERNATIVE. Svakom iole mislecem je uvek bilo jasno da od ulaska u Veliku samoposlugu nema nista, ako se ne prizna njihovo delo "KOSOVA".Po prastarom sistemu, vruce-hladno: cas jedan vazan politicar kaze da Kosovo nema direktna veze sa ulaskom u EU ,dok odmah posle toga drugi tvrdi suprotno.Na kraju nastupaju glavni igraci: Nemacki i Francuski ambasador, sa jasnom informacijom da ne moze istovremeno Kosovo i EU.Zaboravili su dodati: EU za jedno desetak godina.Kao i svako, vican politici ,pustili su nas da se prepiremo do umora ,pa nam tek onda pljusnuli istinu u lice, sto smo i mi ,da smo malo pametniji trebali da znamo od pocetka.Ovde samo treba izdvojiti ljude na vrhu vlasti zajedno sa predsednikom republike ,koji su ,najverovatnije, ovo vec znali,ali su zajedno sa EU ljudima radili na zamoru naroda.Zato je papagajski ponavljana mantra: "EU nema alternative".Za informaciju :"Samo radjanje i smrt nemaju alternative ,sve ostalo ima"
U nasem slucaju alternativa EU postoji.Ako bi sad posle dobijene informacije povukli molbu za ulazak u EU ,a paralelno poceli priblizavanje Ruskoj federaciji ,videli bi, dragi moji Srbi ,koji bi ton frulce imalo.
Mi zaista nemamo sta da trazimo u EU.Vidimo kako prolaze nama slicni.Ni za one glavne vise ne pevaju ptice. Kriza je svuda prisutna , a posle velikih kriza dolaze vremena sa novim pravilima igre gde ce (mozda) i nasa stvar sa Kosovom bolje stajati.U svakom slucaju ,zamena Kosova za clanstvo u EU je zamena gotovina za veresiju. Niko od nas nema pravo da stavlja svoj potpis na priznavanje ,ratom otete Srpske teritorije.Sa tim ciljem niko nije izabran u vlast ,niti mu taj izbor daje autorizaciju za izdaju.
Preporuke:
0
0
32 petak, 26 februar 2010 22:12
au mile
Nije tačno da srpski birač nije znao šta bira na izborima maja 2008. Neverovatno velik procenat srpskih birača,(neverovatno velik s obzirom na proglašenje nezavisnosti Kosova i njegovog priznavanja od najvećih evropskih zemalja) svoj glas je dao opciji da Evropa nema alternative. Oni koji su se zalagali za opciju da Srbija nema alternative su izgubili. Koliko smo bili spremni da se za nešto borimo, toliko smo i dobili. Niko se neće boriti za našu državu i zemlju osim nas samih. Nema te pametne diplomatije ako nema hrabrosti da se izborimo za državne interese. Najveći problem žute koalicije koju sada ima, je kako naći odgovarajući "spin" koji će građani Srbije progutati, a koji će neutralisati pravu poplavu izjava evropskih zvaničnika o tome kako je floskula "I Evropa i Srbija" neodrživa. Kako izaći pred narod i reći da je sve ono što su pričali skoro dve godine - laž.
Preporuke:
0
0
33 subota, 27 februar 2010 13:03
Vladimir
Ponovo se potura lazna dilema "Kosovo ILI EU".

To nije ni politicka ni realna dilema, vec mehanizam za razjedinjavanje Srbije.

Ne razumem zasto se niko ne zapita zasto je EU toliko vazna, zasto je Kosovo toliko bitno.

Ne treba emotivno nasedati na ovu, ponajvise emotivno iritirajucu dilemu.

Srbiji je neophodno da je kompletna, celovita drzava bez spornih pitanja, za bilo kakvu integraciju ili napredak.
Da li je Kosovo JEDINO sporno pitanje?

Evropu zelimo kao ideal organizovanog, RADNOG istema, gde jedan savez drzava omogucava gradjanima jos bolji i konforniji zivot.

SAMO konfor i velika platica se nece prosto preliti iz EU(primere znamo) u zemljicu Srbiju.

Ocigledno, NAJVECA "dilema" je unutrasnji sistem Srbije, privreda, ekonomija, obrazovanje, smanjenje birokratije, funkcionisanje drzave.

Ove detalje, elemente drzave, nam nece resiti NIKO, ni EU ni bilo koji svetski savez.

Ovako licimo na izgladnelu sirotu majku, koja pokusava da povrati decu od socijalnog radnika.

Onog trenutka, kada Srbija izgradi svoje mesto, nivo zaposlenosti, standard, proizvodnju(ne automobila prioritetno, vec razumno, trenutnom vremenu, poljoprivreda i energetika), kada standard i u Srbiji i na Kosovu predje, recimo 1000 evra(prosek plate), nestace i dileme i podele.

Ali to mogu da ostvare DRZAVNICI, a ne Miki Maus, ili neka druga Holivud ekipa, tvoraca magle i samohvalisanja, koji misle da je drzava privatno preduzece, za izrabljivanje gradjana, a ministarstva upravni odbori, koji sebi dele bonuse.

Ja Kosovo ne bih prepustio ovoj garnituri..iz ljubavi prema Kosovu.

I ne vidim slicnost sa Avatarom, ali vidim da nam trebaju NOVI izbori, bez "dilema", ovih ili onih, sa jasnom porukom, da nema hleba bez motike, i sa jedinstvenim ciljem izgradnje Srbije kao drzave...

Pa izvolite zaokruziti one koji to mogu da urade...

Hvala Vam, unapred..,
Preporuke:
0
0
34 nedelja, 28 februar 2010 23:02
Pera
Jos od Karadjordja imali smo Srpske mudre glave evropejske orijemtacije.I danas jos ne shvatamo da Evropa Srbiji je maceha a Rusija majka,mada ponekad i stroga ali nasa.Dace Bog da svi mislimo kao nas prijatelj iz Danske.
Preporuke:
0
0
35 četvrtak, 04 mart 2010 03:53
Jovan Nenad
Cini se da mnogi Srbi jos uvek nisu shvatila da u evro-atlanrskoj vojno-politickoj masineriji postoje mnogi ljudi koji vec godinama primaju plate razmislajuci o i aktivno doprinoseci politickom, ekonomskom, teritorijalnom i vojnom rasulu Srbiju. Poslednjih 12 godina Kosovskog problema su pazljivo orkestrirani od strane nekolicine zapadnih drzava, medju njima i "tradicionalno prijateljske" Francuske. Posle Rambujea, rata 1999. i formiranja nezavisne kvazi-drzave Kosovo, zapadni orkestratori su pazljivo isplanirali sledece faze kosovske tragedije. Prvo, postavili su ili pak podrzavali lokalne politicare koji bi u bliskoj buducnosti biti spremni da se odreknu Kosova. Vecina politicara je to vec uradila, samo se ne usudjuju da to otvoreno kazu. Drugo, primena principa "sargarepa na stapu" u kojem su Srbi dezurni magarci a sargarepe su trabunjanja o evropskim integracijama koje se najverovatnije nece ostvariti za nasih zivota.I kao slag na torti dolazi odobravanje belih sengen viza koje nam, sudeci po clancima u nemackoj stampi, sada spremaju da nam uskrate jerbo su sile novog svetskog poretka postigle svoj trenutni cilja po pitanju zavodjenja autonomije Vojvodine. Jer, "balkanskim rusima" nije mesto na ulicama zapadnoevropskih metropola. Nadam se da ce ova prevara konacno otvoriti oci vecini Srba i pribliziti nas Rusiji, imperiji koja je istorijski jedina branila kako svoje tako i interese Srpskog naroda, kultura sa kojom delimo istovetne korene. Najveca prepreka otreznjenju srpskog naroda predstavlja gradjanski sloj Srbije, tzv. "elita" sastavljena od
zabludelih intelektualaca, indoktriniranih potrosaca i ljudi na platnim spiskovima raznih NVO i obavestajnih sluzbi. Svojim "znanjima" i radikalnim evropejstvom, oni nas guraju u jos dublju provaliju.
Iako je vecina citalaca NSPM-a svesna ovih cinjenica, korisno je ponavljati ih cesto zarad onih koji su zbunjeni politickim haosom u Srbiji. Osvescivanje svakog srbina je put ka spasonosnom politickom zaokretu.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner