Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Patrijarh srpski ili patrijarh Srbije?

Komentari (13) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 16 februar 2010 12:52
zvezdarac
Odavno je poznato da su crkva i vojska poslednje institucije u Srbiji koje imaju ugled i poverenje u narodu. I isto tako je jasno da su zbog toga srpski neprijatelji rešeni da taj ugled unište. Bojim se da su u poslednje vreme naši neprijatelji postali dosta uspešniji u tom poslu.

Vlada Srbije i mediji u Srbiji su u rukama srpskih neprijatelja. A u 2010. godini vidimo veliko prisustvo crkvenih velikodostojnika i glavnokomandujućih generala u istim tim medijima, kako sede pored predsednika i ministara. Ima li šta pogubnije po ugled crkve nego videti patrijarha svakodnevno pored ministra Šutanovca na raznim svečanostima? Ima li šta pogubnije po ugled vojske nego slušati načelnika generalštaba kako u jeku kampanje promovisanja NATO pakta ponavlja "sva istraživanja pokazuju kako je u zemlji ugled vojske najviši"?

Neka mi Bog oprosti što se usuđujem da dajem savete duhovnicima, ali mislim da je za njihov ugled veoma značajno da se klone medija.
Preporuke:
0
0
2 utorak, 16 februar 2010 13:51
Prečanin
Ovako jasnih tekstova naprosto nedostaje u našoj štampi.
Hvala podgoričkom Proti uz molbu da se češće oglasi jer i ima i zna šta da kaže.
Preporuke:
0
0
3 utorak, 16 februar 2010 15:08
Živorad Ćosović
Ovaj tekst bi trebalo da pročitaju svi dobronamerni Srbi kako bi predupredili pogrešno misli i činjenje.
Preporuke:
0
0
4 utorak, 16 februar 2010 15:54
thinking maize
Dragi zvezdarac, ima "vreme kad se seje i vreme kad se žanje"! Tako, "kad se seje" treba biti strpljiv, a "kad se žanje", treba biti odlučan i vredan! Gospod Isus Hristos je bio tih i blag u svojim propovedima, ali vihoran i ljutit, kada je govorio o "grobovima okrečenim, a prepunim svakakve nečisti" i kad je "isterivao trgovce iz Hrama". Izgleda da je došlo vreme "da se trgovci isteraju iz Hrama"! Međutim, imate tih i blag način
da pridobijete ljude, jer ljudi su zaplašeni i zbunjeni, treba ih utešiti! A imate vihoran i ljutit način, kada treba "isterati trgovce iz Hrama", zajedno sa tim istim ljudima koje ste pridobili! A prvo treba uperiti prst i reći: "Car je go!"
Preporuke:
0
0
5 utorak, 16 februar 2010 19:29
Dusan
Vas treba da je sramota kad hulite na Patrijarha Irineja, koji je da podsetim, izabran Bozjom voljom.
Preporuke:
0
0
6 utorak, 16 februar 2010 20:48
Milorad Stanojlović
S obzirom na infantilnu gordost pojedinaca, kojima je navodno stalo do Srbije, ne bi me nimalo iznenadilo da predlozi za imenovanje Patrijarha napreduju u novom pravcu.
Na primer, Patrijarh republike Srbije, ili srpski republikanski Patrijarh, što me od njih ne bi nimalo iznenadilo. Još da nađemo i profesionalne vernike, poput profesionalnih vojnika, gde bi nam bio kraj? Profesionalne analitičare religije već imamo, mada zasad neznamo kakva je korist od njih i kakve su im kvalifikacije.
Sveti Savo, moli se za nas!
Preporuke:
0
0
7 utorak, 16 februar 2010 21:34
Odbrana i poslednji dani
thinking maize@

Car je go da ne može ogoljeniji da bude.
Preporuke:
0
0
8 utorak, 16 februar 2010 22:55
Milovan
Odličan komentar!
Preporuke:
0
0
9 sreda, 17 februar 2010 06:24
vid
B. Tadica za buduceg Patrijarha, posto je on simbol tolerantnosti i prastanja. Vladiku Atanasia za buduceg premijera da iskoreni korupciju. Trebaju karte da se malo promesaju. Mozda i duhovnost onda navrati u Srbiju, bar na kratko.
Preporuke:
0
0
10 sreda, 17 februar 2010 11:59
Petar @ Žiborad Ćosović
Velika radost je čitanje i teksta i komentara. Uzvišen i dobronameran je predlog Ž. Ć.To nije tihi glas ovog sveta već pravi i čujni,poručuje nam: imate uši.
Preporuke:
0
0
11 sreda, 17 februar 2010 13:10
dada novi sad
Patrijarh Irinej je patrijarh svih pravoslavnih Srba sveta. Mislim da bi trebalo sedišta stavno biti u Peći. Takoće mislim da bi vi trebalo da znate da mi nismo Srpi već Srbi pa tako i naš jezik nije Srpski nego Srbski. S verom u Boga, primite pozdrave
Preporuke:
0
0
12 petak, 19 februar 2010 00:11
Starac Fočo
Svaka čast autoru!
Još jedan maestralan tekst.

Prosto, u ova vremena potrebni su ovakvi tekstovi ovakvih ljudi, da nam pomognu da održimo veru, u sebi pre svega.
Preporuke:
0
0
13 petak, 26 februar 2010 09:27
Dragan Živković,Beli Potok pod Avalom mob.064 68 55 051
Poštovana gospodo,prihvatio sam reči našeg patrijarha Irineja o ponašanju muslimana kada su brojniji.Onomad gledam hrvatski reportet posetio Holandiju gde muslimani imaju 500 džamija.Da čovek se krsti levom i desnom rukom?Njihov neki političar užasava se toga .On javno obeležava marokance kao militantne!Francuzi se hvataju za glavu ogromnim brojem muslimana.U Nemačkoj će uskoro postati nacionalna manjina. A naš Irinej je rekao istinu koju sam ja odobrio svojim komentarima na internetu.Inače ja sam vratio slavu mašinovođa Ognjenu Mariju.Morao sam voditi žestoku bitku protiv totalno loše grupe sindikalaca mašinovođe.Sveštenik Svetozar iz Belog Potoka pod Avalom mi je pomogao i pre desetak godina prva slavska sveđa je upaljena.Učestvovao sam u obnovi stare crkve u Belom Potoku.Danas Veoma lepo izgleda.Podneo bih molbu da grupa mašinovođa poseti gospodina Irineja i progovorimo neku lepu reč.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner