Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

EU i SAD moraju obratiti pažnju na razbijenu Bosnu

Komentari (43) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 30 decembar 2009 20:23
Mirko Grbić, Banjaluka
Bidi bogati, Ešdaun još živ, svi smo ga bili zaboravili.Čika Ešdaun,...dokon pop i jariće krsti i mnogo ste slični Stipi Mesiću, sami se kao i on preporučujete za igumana Bosne i Hercegovine !
...Samo putujte i ne brinite za manastir ))))
Preporuke:
0
0
2 sreda, 30 decembar 2009 20:27
Boba Borojevic
Pedi Esdaun i njegov "brat po ubedjenju" Bil Hejg ne mogu da se oslobode zadojenosti okrutnog britanskog kolonijalizma. Koliko je uzivao u svom ustolicenju za visokog vezira Bosne pokazuju "rezultati" Pedijeve vladavine kad je smenjivao izabrane poslanike, menjao i donosio zakone kako se njemu cefne.

Cak prete i Srbiji iako je Srbija garantor opstanka i odrzivosti Republike Srpske.....

Treba im odbrusiti istom merom.
Preporuke:
0
0
3 sreda, 30 decembar 2009 20:29
Sloboda n
Od britanskih politicara nista novo...Pozivam sve Srbe koji zive u britaniji, da na izborima sledece godine glasaju za UKIP,BNP ili bilo koju drugu partiju koja nije neprijateljska prema Srpskom narodu. Pliticari Laburisticke, Konzervativne i Liberalne partije vec godinama slede istu neokolonijalnu spoljnu politiku u savezu sa kriminalnom americkom administracijom i njih treba bojkotovati na sve nacine.
Preporuke:
0
0
4 sreda, 30 decembar 2009 20:37
Vladimir Čeleketić
Samo kada bi se sa Hrvatima dogovorili. No, oni su tako dobro istrenirani da uredno slušaju čak i kada je to direktno protiv njihovih interesa.
Ovo klasičan primer kako se borba za nacionalnu slobodu, a protiv okupacije, pojačava sa slabljenjem imperije. Samo da "kriza" potraje i da šareni drug iz Bele kuće pošalje još koju stotinu hiljada u Avganistan. Čekaće Srbi. Čekali su i pet vekova pod Turvima. I dočekali su.
Beograd naravno ćuti. I oni su dobro utrenirani kao da su im Hrvati neki rod.
Preporuke:
0
0
5 sreda, 30 decembar 2009 21:03
Miki
Gospodin Esdaun nam je mnogo puta do sada pokazao
svoju nepristrasnost u pitanjima odnosa u BiH.
Gospodin se poziva na nenasilje, secesiju i sl.
Kad je na Kosovu sjedio sve u carpicama, tad je moglo
malo nasilja, malo boljeg oruzja, malo secesije, ma
nije to nista. Uporan je u pokusajima da ponovo
utice na procese na ovim prostorima, sto nije bas bezazleno. Treba pronaci nacin da se neutralise,
jer sve njegove radnje su nas preskupo kostale.
Preporuke:
0
0
6 sreda, 30 decembar 2009 21:18
Morton
Držte se Rusa braćo Srbi.
Republika Srpska će se pre osloboditi nego Srbija.
Srbi u Srpskoj imaju cilj kome teže. Složni su.
Imaju i moćnog saveznika u Rusiji.
Dok Srbiju nastanjuje zaslepljen narod, koji se samo brine kako da vrati "titove godine". Gledaju danas u
EvROPSKU Uniju kao u tita nekada. Dok ih ista polako komada i ubija.
Preporuke:
0
0
7 sreda, 30 decembar 2009 21:30
au mile
U ovom članku su nabrojani svi stereotipi kojima su se srpski neprijatelji služili za uništenje Srba ili bar njihovo svođenje na narod drugog reda.
Prva lažna konstrukcija je da bi rasturanje BiH bilo katastrofalno. Srbi postavljaju pitanje, kako nije bilo katastrofalno nasilno uništenje SFRJ? Ko je odgovoran za to? Ogovor "međunarodne zajednice" je verovatno - Slobodan Milošević. Ali ozbiljan odgovor neće niko da kaže sem čašica nepotplatljivih intelektualaca koje niko ne čuje. Kako nije bilo katastrofalno rasturanje Srbije, priznavanjem Kosova?
Sledeća manipulacija je priča o nužnoj reformi BiH kako bi bila "efikasna država". BiH, ovakva kakva jeste, je zasnovana na Dejtonskom sporazumu. To je jedini dokument koji Srbima garantuje njihova nacionalna prava. U suprotnom bi se Srbi pretvorili u narod drugog reda, osuđen na preglasavanje i tihi genocid, kao što je to slučaj u Mostaru i Sarajevu.Srbima nije stalo ni do kakve efikasnosti, već pre svega do svog statusa ravnopravnog i konstitutivnog naroda koji im je kao i u Hrvatskoj bio zakinut i zbog čega je do rata u BiH i došlo. To jedino može da garantuje fizički opstanak Srba u BiH.
Dalje, teza da bi priznavanje rasturanja Bosne na entitete bilo priznavanje etničkog čišćenja, i nagrada za srpske zločince.
Istina je da je u celoj Bosni bilo etničkog čišćenja. I u Sarajevu i u Mostaru i u Tuzli i u Zenici. Koliko Srba živi tamo danas? Dobrim delom su žrtve logora, ubistava i etničkog čišćenja bili i Srbi. I realno, nikada se stanje neće vratiti na ono koje je bilo 1992. Za Srbe je mnogo bolje da Bosne nema, nego da bude onakva kakvom je zamišlja Pedi Ešdaun. Tamnica gora nego Austrougarska monarhija. Ili je možda to i cilj? Da se proruski narod potpuno očisti sa područja zapadno od Drine, što je potpuno poklapanje sa politikama viševekovnog prozelitizma Vatikana na ovom prostoru i nemačkog revanšizma.
Srbija mora uz Rusiju da bude mnogo aktivnija i agresivnija u odbrani Dejtona i učestalih pokušaja revizije istog.
Preporuke:
0
0
8 sreda, 30 decembar 2009 21:48
Nebojša Malić
Prvo, veliko hvala Vasiliju što je preveo ovaj nezahvalan tekstm, zadržavajući umnogome mučninu originala. Poruka je već poznata - samo Imperija Bošnjakistan spasava.

Pa i autori su poznati. Ešdauna ne treba previše komentarisati - znamo ko je i kakav je. Hejg je dokaz da nije bitno ko je na vlasti, Torijevci ili laburisti, Engleska politika se promeniti neće.

Retko kad se desi da jedan ovakav tekst piše celi komitet "koautora", sve do jednog živopisni. Abramovic, osnivač Međunarodne krizne grupe (pametnom dosta); O'Brajen, desna ruka Malene Odvrajt; i Huper, nekadašnji direktor MKG u Vašingtonu i još nekoliko srbofobičnih "NVO" sličnog tipa - dakle, cela "stara garda" na okupu, neurotično blejeći za intervencijom koja bi obezbedila njihov politički kapital na Balkanu.

Ali što veli narodna poslovica, lako je tuđim gloginje mlatiti...
Preporuke:
0
0
9 sreda, 30 decembar 2009 21:57
Šicer
Regionalizacija. Evropske vrednosti. Pravo na samoopredeljenje. Demokratija bez pritisaka. Batina i šargarepa. Nego, ko je ovlastio batinaše-hranioce da se upliću?
Preporuke:
0
0
10 sreda, 30 decembar 2009 22:06
Vd
@Morton

Sta je tu cudno, to je odnos zrtve i zlocinca.
Preporuke:
0
0
11 sreda, 30 decembar 2009 22:21
Zoran Stankovic
Nista cudno, ali u pravo vreme pa sve u centar.Oni principijalno zastupaju identicne stavove, kao i Haris Silajdzic u kljucnim trenucima po BiH, u eventualno praskozorje moguceg resavanja nekih pitanja od kojih je najvaznije polozaj OHR-a u BiH, i njegov autoritet.U ovom slucaju jedinstven stav po pitanj odluka visokog predstavnika moze da pokaze koliku snagu ima Srpska danas.Sa nadom da ce Srpska da plovi napred.
Preporuke:
0
0
12 sreda, 30 decembar 2009 22:28
mitar
Kakvi su to mentalni sklopovi koji Srbe hoće u NATO.
Pa Srbi su i u Republici Srpskoj i Srbiji bombardovani od strane NATOa.
Pa svaki Srbin će okrenuti svoj Kalašnjikov u NATO ,,saveznika".
Bolje im je NATO, bez Srba, nego NATO sa Srbima.
Uostalom NATO će se raspasti, jer dolari više ne vrede a SAD je u bankrotu.
U 2007. je u SAD bankrotiralo 3. banke, u 2008. je u SAD bankrotiralo 25. banaka a 2009. je u SAD bankrotiralo 130. banaka.
Na sastanku u Bratislavi u otobru 2009. Generalni sekretar NATOa je saopštio da NATOu nedostaje 50 milijardi dolara.
Valjda je jasno da je i NATO je bankrot,novčano.
NATO je vojnički poražen i u Iraku i Avganistanu. Kome to nije jasno taj nije normalan.
Šta NATO hoće, kad ne može da završi sa uspehom misiju u Iraku i Avganistanu?
Preporuke:
0
0
13 sreda, 30 decembar 2009 22:36
TOPOLj
Pa ovaj Ešdaun umjesto da gasi požar on požar još više potpaljuje.On bi da tzv.BiH uđe u NATO,ali da pritom sve to bude izvedeno mimo volje jednog naroda.Polako Pedi,polako.Jesi li pitao Srbe u RS bili ušli u NATO?Ohani malo,što bi rekli u federaciji.Da podsjetim bivšeg visokog predstavnika na jedan događaj od prije dest godina koji je koliko vidim svima promakao.Sutra,31-vog decembra,navršiće se tačno deset godina kako je u Rusiji izvršen državni udar.FSB postavila je svoga čovjeka na kormilo Rusije.I od tada stvari su krenule drugačijim tokom,onim tokom koji Ešdauna i razne druge Ešdaune koči u njihovom zločinu.Jednom prilikom oglasila se i Doris Pak koja je počela da histeriše zbog ruskog uticaja u RS.E'pa dame i gospodo zapadnjaci ovo je po vas surova realnost.Na vašu žalost a moju veliku radost i više od 90 posto Srba u RS.Nema čemu da se čudi Ešdaun.Ja prvi ne priznajem instituciju visokog predstavnika,ne priznajem zakone fantomske tvorevine zvane BiH,ne priznajem američke sudove i sudije u istoj,jednostavno ne priznajem fantoma koji je nastao kao rezultat genocida nad srpskim narodom.Temelje tzv.BiH udario je preteča svih visokih predstavnika,izvjesni Josip Broz sa svojim hoštaplerajom koje je okupio oko sebe na identičan način kako to danas rade visoki predstavnici i kancelarija OHR-a.Naravno,sve po diktatu centralnog komiteta iz Vašingtona.Ovo što priča Ešdaun može da prihvati neko ko je mentalno svezan.Sam Pedi Ešdaun,inače,u svemu je paradigma tipičnog zapadnjaka.Voli da diktira tempo po sistemu utemeljenom na zapadnoj doktrini.E ovoga puta imate rampu.Znam ja da bi vi voljeli da je Jeljcin u Kremlju,ali,ali,ali...Od te ljubavi nema ništa.Za utjehu vam ostaje nostalgija za njim i "Nobelovcem",ali i želja da ćete razbiti RS.Nećete i ovo potpisujem.Izmještajte NATO baze u federaciji ali u RS sigurno nećete.
Preporuke:
0
0
14 sreda, 30 decembar 2009 22:41
Mislilac
Eh ta Bosna, njena sudbina kao i sudbina Turske su dva pitanja oko kojih ja i gospodin Bzezinski nikad nismo mogli da se slozimo u nasim prepiskama...
Preporuke:
0
0
15 sreda, 30 decembar 2009 23:01
10 vekova ćirilice
Tekst izražen u nešto direktnijem i kratkom obliku glasi: silovaćemo vas i silovati i silovati dok ne izgubite razum i pristanete da Vas razapnemo!
Srbi treba pametno i strpljivo da rade, da sve vreme u glavi imaju cilj, i kad-tad će uspeti! Nek se oslone što više na ćirilicu kao jedino pismo srpskog jezika i insistiranjem na njoj zagorčavaju i komplikuju život hegemonističkoj, centralnoj vlasti!
Preporuke:
0
0
16 četvrtak, 31 decembar 2009 00:11
Milorad Bogdanović
Kakav tim takvi i igrači.Ispali su iz lige i sad se žale svojim navijačima, da bi sakrili svoje poraze. Baš smješno i žalosno, za pedigre s kojim ste nezvani došli.
Preporuke:
0
0
17 četvrtak, 31 decembar 2009 00:39
Boba Borojević
@TROPOLj

Volim entuzijazam "Tropolja"!
Brine me, međutim, što su se međunarodni h(s)umanitarni lopovi ponovo udružili. Neko im je dao pare ili deponovao na račune i mahnuo zastavicom da hajka protiv Srba u RS počne. Sami sigurno nisu došli na ideju o tome kako spasavati korumpirani i od Srba (skoro potpuno)etnički očišćen "Bošnjakistan", do kojeg im je stalo kao do lanjskog snega.

Istovremno je Tadiću dato do znanja šta ga čeka ako ne postupi po nalogu.
Preporuke:
0
0
18 četvrtak, 31 decembar 2009 01:30
isak @ topolj
Evo brata Srbina Topolja sa svojim vizijam.Mora da nam dolazis sa ovim vizijama iz kabineta dragog nam vodje Milorad.Samo se ti uzdaj u Ruse pa ces opet da dozivis bombardovanja i egzoduse.Rusi ce da stoje po strani kad nam bratija iz medju.zajednice skuha corbu.Sva ova pisanja oko Bosne i nerjesenjih pitanja u Bosni znamo cemu ce nas sve ovo odvesti.Srbi u Bosni ce se opirati svakom dogovoru i ne priznavanju realnosti o Bosni,a onda ce nas Amerika dovesti za pregovaracki sto da vam Srbima ponudi nemoguce,a onda ce da krene sukob ogranicenog karaktera.Rep.Srbska ce biti prepolovljena na dva dijela bez fizicke veze.Banja Luka ce ostat odvojena od istocnog dijela Srbske.Onda ce se uspostavit mir.Srbija nemoze intevenisati i da hoce jer nema JNA.I sta ce onda da bude brate Topolj?Vise rata ogranicenim sredstvima i vise zrtava,vise humanog preseljevanja,itd?Zar ce nam ovo opet trebat?Samo da bi odbranili nest sto vama Srbima niko ne moze oduzeti:pravoslavlje,jezik,naciju,kulturu,Vuka Karadjic?Ko ce da asimilira Srbe u 21 vjeku kada vas ni Turci nemogodose asimilirat za 500 i kusur godina.Bolje da se dogovorimo i da napustimo snove o Velikoj Srbiji.
Hajde da zivimo u Titinoj Bosni sa slavljenjem ZAVNOBIH moj brate Topolje.Ako neko nece ove vrijednosti stvorene ZAVNOBIHOM onda je taj slijep kod ociju ili zasljepljen mrznjom?
Preporuke:
0
0
19 četvrtak, 31 decembar 2009 07:45
Goran
Jedna stvar je jasna iz ovog teksta i retorike koja dolazi od Pedija Esdauna i co. a to je da je pocela panika polako da hvata zbog jacanja Srbije i srpskog uticaja u regionu, pa pokusavaju na svaki nacin da rasplamsaju vatru. Ovakvi tekstovi mi ustvari daju nadu da se situacija razvija u dobrom smeru. Ako Srbi nastave ovim tempom jos par godina, stvari na terenu ce se znacajno promenuti u srpsku korist.
Preporuke:
0
0
20 četvrtak, 31 decembar 2009 07:51
Dušan
Šta drugo reći osim da tekst napisan od dotične gospode nema nikakve veze ni sačim drugim osim sa još jednom u nizu njihovih PRETNjI. I, nije to prvi put da isti prete. Mislim da je izlišan svaki komentar o "njihovoj" navodnoj ljubavi prema Bosni već isključivo imperijalistička politika njihovih zemalja da zadrže gospodarstvo na celom Balkanu. Jer, ako ne budu oni - možda svrate na "kratko" njihovi (ne)prijatelji. I tako u krug...još Bog sam zna koliko.
Preporuke:
0
0
21 četvrtak, 31 decembar 2009 08:46
mikan
@Isak-tvoje izgleda su Turci uspjeli da "asimiliraju",ma nije vazno-imam super ideju!sta kazes da se Srbija pripoji BiH? oh,ja zaboravi-vi ocete da se odvojite od Srba?! ako ne vidis licemerje u tome,onda nema cemu da se raspravljamo-samo ne ulagaj vise nadu u amerikance,oni su trenutno preokupirani svojim (neuspelim) ukopacijama.
mani te se glupim pricama kako Republika Srpska je rezultat "genocida"-pravi Genocid je izvrsen nad Srbima u Drugom Sjetskom Ratu i da nije njega bilo Srbi bi bili absolutna vecina u BiH-zar vi ne pokusavate da iskoristite taj Genocid? eh,nemoze!!
Preporuke:
0
0
22 četvrtak, 31 decembar 2009 11:33
Republikanac
@Isak,pa jedino Srbi i prihvataju realnost u Bosni,a realnost je takva da je Dejtonska BiH od svoga nastanka pa do danasnjeg dana nefunkcionalna i podijeljena drzava.Realnost je i da dva od tri konstitutivna naroda ne zele BiH ovakvu kakva je sada.Kada i vi prihvatite tu realnost onakvu kakva ona u stvarnosti jeste,mozda i bude nesto od Bosne.
Preporuke:
0
0
23 četvrtak, 31 decembar 2009 11:34
Milutin Mladjenovic
Druže Pedi, ako je iko bucao BIH-to ste Vi lično.
Zašto ste to radili, pa zato da bi mogli da je u ujedinjujete, centralizujete, krpite.
Znate gospodine bivši gazdo BIH-distrikta, Vi me podsećate na palikuću, koji upali komšiji kuću, pa joj se posle nudi kao spasioc. Niste Vi tu gospodine nikakav izuzetak, takvih karaktera je pun Balkan, a Srbija pogotovu.
Preporuke:
0
0
24 četvrtak, 31 decembar 2009 11:49
thinking maize
Brate (Baš brate, jer si Sloven, belac, nadam se slobodan strelac, a i veruješ u jednog Boga, kao i ja! Sad, što su nam proroci različiti i što Vi malo drugačije tumačite ulogu proroka Ise, pa..., svijetu je teško ugoditi!) Isače, izvini što upadam u tvoje dopisivanje sa g-dinom Topoljem, ali pomenu Titin ZAVNOBIH ili se meni samo čini? A šta piše u tom ZAVNOBIH-u? A gde je Titin AVNOJ? A ZAVNOH? Nešto nema Srba u hrvatskom Ustavu? A zbog čega je pravljen AVNOJ, ZAVNOH, ZAVNOBIH? Možda zbog
"diktature mrskog kralja Aleksandra"? Ili možda zbog jednog malog mesta, odmah preko Save, naspram Bosne? Čekaj da se setim imena tog mesta! Počinje na
"J"?!? Čekaj, čekaj..., zove se kao neko drvo!? Breza?! Ne to je u Bosni! Hrasnica?! Isto Bosna. Čekaj, čekaj... Znam! JASENOVAC! Sjećaš li se dragi prijatelju Jasenovca? Mi Srbi ga se veoma dobro sećamo! TO SE NEDA ZABORAVITI!
Preporuke:
0
0
25 četvrtak, 31 decembar 2009 11:56
Uzalud dozivasi
@isak

Samo se ti nadaj u "Medjunarodnu Zajednicu".
Oni su daleko. Da dodju do tebe, kosta ih skupo.
Novaca imaju sve manje.
Preporuke:
0
0
26 četvrtak, 31 decembar 2009 13:15
g.loci
izgleda da onaj stari palestinac(koji je prodao u jerosalemski bazar svoje bliskoistocnu robu)je potpuno u pravo kad kaze "ovdje je uvijek bilo ovako jednom mi,jednom oni i sve to tako u krug!!!!
izgleda i historija postala "kolo", gdje u zavisnosti od igraca nekad krene iz leve u desno,i nekad iz desne u levo!!!

i na kraju svim ljudima ne/dobre volje zelim sve najbolje u 2010!
a posebno vama iz NSPM takoder puno uspeha,strplenja i strucni rad.
Preporuke:
0
0
27 četvrtak, 31 decembar 2009 14:42
TOPOLj
@Isak...Da je ovaj tekst osvanuo na nekom drugom sajtu a ne na NSPM siguran sam da bi me "počastili"samo vama svojstvenim riječnikom."Multietničkim",dakako.Koji drugi inače vi poznajete?Vi iz federacije.Međutim,imate jedan problem.Moderatori ovoga sajta ne tolerišu riječnik koji se ustalio na internet portalima po federaciji tzv.BiH.Ne tolerišu ni riječnik sa B92 i ostalih "demokratskih medija".Jedna greška i crveni karton.Ispravno.A vaš rezon,vas iz federacije tzv.Bih,je isti kao i onog na koga ste se ugledali.Na S.A.D,tj,na njihova "demokratska" načela.Da vam odgovorim u stilu Vladimira Vladimiroviča.Jednom prilikom je američka državna sekretarka Hilari Roden Klinton rekla da Putin kao bivši pukovnik KGB-a nema dušu.Na to je gospodin Putin odgovorio:Kao minimum,državnik treba da ima glavu.E to treba vama u federaciji.Kao minimum.Nego šta.Za vašu informaciju,Rusi su već u RS.Samo to je za vas nedokučivo.Kada god su ruski šahovski velemajstori analizirali šahovske pozicije velemajstori sa ovih prostora,balkanskih,su morali da ćute.Jedan od njih se svojevremeno obrukao na televiziji u "šahovskom komentaru".Davno je to bilo.Nije mu bilo jasno zašto je u jednoj poziciji sklopljen remi.Idućeg dana se izvinjavao gledaocima jer,zamislite,ni on sa dugogodišnjim šahovskim stažom nije znao da je ta pozicija remi.Pozicije koje je igrao pokojni Mihail Nehmejevič Botvinik su za mnoge bile nedokučive.Zbog čega ovo,zbog čega ono?Pitanja šahovskih laika.Prepoznajete li ovdje ton iz federacije?Ali Botvinik je genije koji je znao šta radi i kako treba igrati šah.E vidite Isak,tako se ponaša danas Rusija.Tačno zna šta treba.Prvo otvaranje,pa onda središnjica(uvjek sa prednošću)i po potrebi završnica koja uvjek rezultira pobjedom Rusije.Ne čudi mene vaše pozivanje na ZAVNOBIH.Samo od toga nema ništa.Zaboravite na to.I zaboravite na to da će Srbi ponovo biti u traktorskim prikolicama.I ne podcjenjujte Rusiju.To vam je moj savjet.Vi živite u velikoj zabludi.Vidjećete ko je Rusija.
Preporuke:
0
0
28 četvrtak, 31 decembar 2009 17:09
Mislilac
@Topolj
Samo se vi nadajte dzabe vam je! Nikad ni Srbija ni RS nece zavrsiti u ruskim celjustima! Vi ako toliko volite Rusiju slobodno idite u nju i pisite ode Putinu! Nikad nece Srbija biti ruska prcija!
Preporuke:
0
0
29 četvrtak, 31 decembar 2009 17:10
Šark
Možda cepidlačim, ali hteo bih nešto da zamolim ljude koji ovde ostavljaju komentare. Sa mnogima od vas se slažem i poštujem vaše mišljenje. I sam sam ponosan što sam Srbin i nikada se neću odreći svog nacionalnog porekla, ma šta mislio svet o nama i mi o sebi.
Međutim, ono što mi bode oči je neverovatno mnogo gramatičkih grešaka. Potpuno razumem da, kada je čovek na poslu, i pokušava da otkuca komentar, nema vremena da proverava tekst ne bi li uočio da negde nedostaje neko slovo, ili da je, u žurbi, pogrešno napisaao reč. To se sigurno i meni desilo, a verujem da bi neki od posetilaca (koji su profesori srpskog jezika) mogli u mojim komentarima da pronađu barem stilskih grešaka. Ipak, nikada nisam, niti ću ikada, "ne znam", "ne može" i slične kombinacije glagola i rečce "ne" pisati zajedno. Ako već pišete ćirilicom, ponosni na svoj jezik, pišite pravilno.
Nemojte uzeti ovaj komentar za zlo. Kao i prethodni posetilac, želim svima srećnu i uspešnu sledeću godinu, punu zdravlja i ljubavi (jer to je običnom, malom čoveku najvažnije)!
Preporuke:
0
0
30 četvrtak, 31 decembar 2009 18:01
isak
Eto sad sta uradi?Niti sam spominjao genocide nit prizivao Ameriku?Ja sam samo pisao ono sto nas ceka u partiji saha koju ce Amerika da odigra sa vasom bracom Rusima.Ova se partija igrala mnogo puta u istoriji.Gdje su Rusi bili na strani Srbskog naroda u prvom svjetskom ratu nisu?Gdje su Rusi bili sa Srbskim narodom u drugom svetskom ratu?Gdje su bili Rusi kad je NATO bombardovao Srbe?Gdje su bili Rusi kada se raspadala SFRJ?Gdje su bili Rusi kada je Kosovo dobilo nezavisnost?Ko je taj Vladimir Putin?Jedan naj obicniji vlastodrzac koji zna da kad jednom sidje sa vlasti u Rusij ima da ga nestane kao sto su svi vlastodrzci nestajali u Rusiji.Zar nas istorija nije naucila nicemu brate Topolju?Kakav je Putin politicar i demokrata to se vidi u njegovom ostanku na vlast.Zar se boji njegovog prijatelja Medvedeva?Zna Putin da kad jednom ostane bez carske krune u Rusiji sljedi sjeca glava.Eto draga moja braco Srbi koja ce demokratija da dodje u rep.Srbsku.Mozda je i nas dragi vodja Milorad istog tipa demokrata kao i Putin.Gdje su pare od Rusa koje su investirali u rafineriju?Gdje su pare od telekoma Srbije?Pojo vuk magarca?Pogledajte samo citavu istoriju i vidjet ce te da Rusa na strani Srbskog naroda nikad nije bilo.
Puno pozdrava za sve citaoce NSPM,i sretna vam NOVA GODINA 2010 draga braco Srbi.
Preporuke:
0
0
31 četvrtak, 31 decembar 2009 19:13
Laz
Laz je da Rusija nikada nije bila uz Srbe.

Oslobodili su nas 45.

14. su nepripremljeni usli u rat da bi nasu glavu spasli.

Naoruzavali su nas i slali dobrovoljce kada smo ustali protiv Turaka.

Da ne govorimo o tome koliko su ucinili za sve Pravoslavne dok smo svi mi drugi bili u lancima.


Devedesetih nisu imali snage da nam pomognu. Nisu mogli ni sebi da pomognu.
A mi se ponasamo jako nezahvalno.
Preporuke:
0
0
32 četvrtak, 31 decembar 2009 19:45
Milan
Opet guraju Bosnu u rat.
Poznati Srbomrci kao sto je Ezdun i ostala mafija guraju Bosnu u nove sukobe. To rade preko Incka Austrijanca. Treba im rat. Treba posla za fabrike oruzja u SAD. NATO se duboko zaglibio u Afganistanu a Ameri u Iraku.
Treba im Bosna da pokzu koliko su dobri prema muslimanima
Preporuke:
0
0
33 petak, 01 januar 2010 13:18
Danski Srbin
Lordu Esdaunu i njegovom "Savetu staraca" bi pametno bilo da uzivaju u svom otiumu a nas iz "zadnjeg dvorista Evrope"(valjda misli djubrista)ostavi na miru.On je zaboravio kako je tadasnja"Medjunarosna zajednica"na celu sa USA, od njegove inperije u kojoj nikad nije zalazilo sunce ,napravila malu vlaznu ostrvsku drzavu.Da bi nastavili da ucestvuju u vladanju svetom postali su glavni USA trabant.To me podseti kako ,nekad,upitani Crnogorac koliko vas ima ,mudro, odgovori:Nas i
Rusa 180 miliona.
Zar ste morali ceo staracki dom angazovati da bi srocili sve ove pretnje i uvrede.
Mogu vam obecati, ne postoji rizik da jedna neuspela drzava uhvati koren u Evropi.Bosna nikad nije bila drzava i nece biti. Stanovnici Bosne su isti narod ,samo sto je jedan deo tog naroda pod Turskom okupacijom primio islam ,,sto se tesko oprasta..Nadam se da razloge razumete.
Kazete da na Balkanu ima mnogo prestonica.To je posledica vasih delovanja na raspadu Jugoslavije.
Samo ,molim Vas, prestanite sa mudrovanjima tipa :"Stapa i sargarepe".Za Vasu informaciju ,stap i sargarepa se kod nas koriste za magarce, a ovde su ,valjda ,u pitanju ljudi .
Opasno ste se zabrinuli zbog ponizavanja "Visokih predstavnika". Bolje da se setite ,kako ste Vi i i kolege ponizavali milione stanovnoka BiH.Totalno diktatorsko ponasanje ,pre svega Vase, a i Vasih kolega ,na kome bi vam i Staljin zavidio, pravdali ste Bonskim ovlascenjima.Mi to kazemo:"Kurta ovlasto Murtu da tuce Burtu".Alal Vam demoktatija!
Cepanje Bosne je za vas katastrofalno,a cepanje SFRJ nije bilo,niti otcepljenje KiM od Srbije.
Ucene sa EU i Nato su nonsens.Sta ako mi necemo u EU a u Nato necemo sigurno.
Samo se sa Vama slazem ,kad kazete da su USA inicijative (rezultati nasilja)u kolapsu.Jesu, g.Esdaun ,ne samo u BiH vec i u Iraku i Avganistanu.Ustvari njihovi kolapsi pocinju sa Vijetnamom i od onda traju sa nebrojanim zrtvama.
Jedino USA i Vasu bivsu imperiju "pravda" da sav taj svet terorisete u ime "demokratije". Moz`mislit`.
Preporuke:
0
0
34 petak, 01 januar 2010 15:57
Odbrana i poslednji dani
Jedino pravo rešenje za Bosnu jeste da postane, ali stvarno, multičetnička. Međunarodna zajednica radi ustrajno na tome zajedno sa ovom uvaženom gospodom kao što su Ešdaun i ostali.Gospođa Klinton ima dušu.Ona je dušman od čoveka.
Preporuke:
0
0
35 subota, 02 januar 2010 15:49
Srbin na dobrom putu
Ako ima Boga, a ima ga, Britanci su zaslužili da im Srbin bude Visoki predstavnik, kad- tad!!!
Preporuke:
0
0
36 subota, 02 januar 2010 18:30
Saša
Malo podsjećanje za druga Isaka,Titina Bosna ustanovljena na ZAVNOBiH-u je bila moguća dok je bilo "Titine" Jugoslavije,a pošto te države više nema, nema više ni onakve BiH tačka.
Preporuke:
0
0
37 subota, 02 januar 2010 20:13
thinking maize
Za g-du "Srbina na dobrom putu" i Isaka. Eto nama šanse u S. Irskoj/Alsteru! Kada se svađaju katolici i protestanti, red je da ih razdvajaju pravoslavni!
Pri čemu ćemo se oštro suprostavljati ne "lojalistima"
ni katolicima, već "okupatorskoj vojsci Ujedinjenog kraljevstva", koja "unosi smutnju među civile Alstera/
S. Irske". Naravno, uvešćemo među dobri narod Alstera
/S. Irske naš lepi srpski običaj DOČEKA DVE NOVE GODINE! Sa sve trubačima i Žikinim kolom! Kad već imamo Orthodox Celts-e, red je da bude i jedan "DANCE of Mr. ZHIKA"! I da pokažemo da se može napiti i sa nečim što nije Scotch ili Guinnis! Kao i da sv. "velikomučenica" Rajka Šljivić nije lošija "svetica" od sv. Patrika!? G-dine Isak, ne optužujem
Bošnjake nizašta, sem onog što se desilo. A desio se između ostalog i JASENOVAC! Nisu Bošnjaci odgovorni za njega, u smislu zamisli i organizacije, ali da ste bili "HRVATSKO CVIJEĆE" BILI STE! Na žalost niste prepoznali tada, kao ni sada da je to CVIJEĆE, CVIJEĆE ZLA! Sada, što su neki Srbi, u strahu od NOVOG JASENOVCA, RADILI TO ŠTO SU RADILI, nije baš pohvalno za Srbe. Tim pre,
zato što su Bošnjaci Srbima braća! Sa Crnogorcima najpreča! A kad je od brata, onda je najgorče! ne opravdavam, svaki srpski zločin treba da bude okajan, ali zar ti se ne čini BRATE ISAČE da ovo NADGORNjAVANjE IZMEĐU SRBA I BOŠNjAKA NIGDE NE VODI!
Jer će dovesti do nove zle krvi između Vas i Nas! Bolje da smo dobri susedi, nego zakrvljena braća! A uzgred, da li si se zapitao gde ode ona silna humanitarna pomoć namenjena Bošnjacima?! Milorad Dodik je SRPSKA BRIGA ili da te ne uvredim, BRIGA SRBA IZ BOSNE i HERCEGOVINE, tj. REPUBLIKE SRPSKE!
To nije briga, ni "visokog predstavnika" (joj što bi ovde Kočić imao materijala!), ni Bošnjaka, ni bosanskih (i hercegovačkih!) Hrvata, već SRBA IZ REPUBLIKE SRPSKE! ONI SU GA BIRALI I SAMO ONI ĆE MOĆI DA GA I SMENE! AKO NISI ZNAO, TO JE DEMOKRATIJA, a ne "bonska ovlašćenja"! Uzgred, "bosančica" ili "begovsko pismo" je vrsta ĆIRILICE!
TEK DA SE ZNA!
Preporuke:
0
0
38 ponedeljak, 04 januar 2010 09:45
Teofilo Stivenson
Citajuci ove komentare zaista je zabavno razmisljati o jednoj (recitoj) koincidenciji. Pre neki dan je, naime, u Srbiji, promovisan luksuzni list u izdanju ruske ambasade, Rusija danas, koji ce izlaziti jednom mesecno, prvi list te vrste na jeziku drugacijem od ruskog u nekoj stranoj zemlji. Na promociji se, uz predstavnike ambasade video i covek koji je ovakve tekstove i razmisljanja postavio na glavu pre vise od dvadeset godina, g. Dragoslav Bokan. Tipujem da ce Rusija danas postati za Srbe ono sto je americki pregled (poslednje izdanje imam, izaslo je 1992, ako se ne varam) bio jako dugo - list u kome se bar naslucivala sloboda govora.

Danas imperija i NATO nisu izgubili samo ratove u Avganistanu i Iraku, vec i one pre toga (Somalija) nizeg (Pakistan) i niskog intenziteta (Jemen). Neki nisu ni poceli (Iran). Gledajuci stanje na terenu mislim da su ovo samo pretnje.

A licno? Verujem Topolju.
Preporuke:
0
0
39 ponedeljak, 04 januar 2010 14:43
Misa
Gos. Topolje ne želim sa Vama da ulazim u diskusiju, za to smo već imali priliku. Hteo sam samo da Vam ukažem na tekst: Rajko Bukvić-Nastanak ruskih oligarha. Dok sam čitao meni su skoro krenule suze jer je to upravo potvrda, na veliku žalost, onoga što sam Vam u prethodnoj diskusiji rekao, tj. da i oni muče svoju muku koja je bar 100x veća od naše. Zato bi bilo dobro da malo umerenije propagirate svoju ljubavnu zanesenost Rusijom, a da više mućnete glavom. Takvim činjenjem samo vršite diverziju i ljudima pričate bajke.
"U se' i u svoje kljuse" je upravo ono što nam treba i što za sada G-din Dodik radi jako dobro-dovoljno tvrd, a ipak dovoljno savitljiv.
Napred RS i samo strpljivo!
Preporuke:
0
0
40 ponedeljak, 04 januar 2010 21:48
TOPOLj
Gospodine Mišo,ne pričam bajke nego istinu. Postoji jedno jako pogrešno mišljenje u javnosti.Naime,kada se govori o Rusiji,priču o Rusiji obavezno prati i priča o oligarsima bez da se navede da su dotični neke druge nacionalnosti a ne ruske.Ima Rusa,ne poričem.Samo daleko je više onih drugih koji su pustošili Rusiju.Rusiji nikada nije bilo bolje u istoriji nego pod Vladimirom Putinom.Naravno to ne znači da se neće pojaviti i neki drugi Putin i da u Rusiji ubuduće neće biti još bolje i bolje.Biće,naravno.Odnekle se moralo početi poslije onog zla.FSB je čudo nad čudima.Ona upravlja Rusijom.Ona je u Rusiji dragi Bog.I to je više nego dobro.Gari Kimovič Vajnštajn(Kasparjan po majci,alias Kasparov)bivši svijetski šahovski šampion tražio je svojevremeno da se bombarduje Beograd.Njegova želja je nažalost ispunjena. Jednom je postavljeno pitanje bivšem svijetskom šahovskom šampionu,Anatoliju Evgenijeviču Karpovu,(inače velikom i dokazanom prijatelju srpskog naroda i Srbije)šta misli o ovoj izjavi.Karpov je otprilike ovako odgovorio:"S njim je najbolje ništa ne imati".Bilo je davno,ali otprilike ovako glasi ta izjava.I to je tačno.Poznajem šahovski svijet u dušu i mogu vam saopštiti sledeće:Najveći prijatelji Srbima od šahista su Rusi i uopšte Rusi u svakom pogledu.To pouzdano znam.Ruski šahisti vole Srbe i Srbiju.Rusi nikada nisu tražili da se bombarduje Srbija.To su izjave nekih drugih.Rusija voli Srbiju a kad bi im Srbi uzvratili sa 50 posto od toga,Srbija bi bila jedna po jedna.G.Dodik postoji i opstaje zahvaljujući Rusiji i nikome više drugom.Zajedno sa njim i RS.Ja to znam sigurno.Ne zanosite se EU i Amerikom.To je stranputica i provalija.
Preporuke:
0
0
41 petak, 08 januar 2010 21:22
Peter RV
Hejg i Asdaun su propali politicari koji pokusavaju da spasu svoju cast pokusavajuci da podignu njihovu propalu tvorevinu - Bosnu. Nostalgicni su za njihove momente slave kad su mogli da rade po toj Bosni sto im je bio cef. Mijenjali su demokratski izabrane predstavnike Srba kako im je bila volja.
Kao izlapljeli starci sad ponavljaju prijetnje Srbima nerazumijuci da situacija nije ista.(Oh, kako bi oni zeljeli da ponovo upotrebe bombe kao argumente, da nas ubijede u njihove demokratske 'vrednosti'!)Ne vide da se niko vise ne plasi od Amerike (od Evrope jos manje) koju vec i Talibani mlate. Rusija vise nije Jelcinova, trula Rusija sto je garantija da se anti-Srpake siledzije nece usudit da ponove njihove prosle podvige. Republika Srpska ce prezivjet lako ove prazne prijetnje.
Sa Putinovom Rusijom nemamo cega da se plasimo.
Americi se vec vidi kraj hegemonije.
Preporuke:
0
0
42 sreda, 13 januar 2010 02:25
Vukasin
Da nije Putinove Rusije Milorad Dodik,Srbi i njihova RS sve bi to bilo vec minimum 3g pokojno a Srbi dozveli sudbinu Srba RSKrajine .Naravno mnogi i pobijeni bjezeci pred ustaskom/mudzahedinskom kamom i NATO avijacijom.
Gospodu svemogucemu IH rodio se Putin a Dodik nebio glup te zatrazi pomoc od brace iz Putinove Rusije .Ona rafinerija nafte/ulja vredelo ju je pokloniti a ne prodavati braci Rusima.

Esdaun je kriminalac i lazov jos davno pre nego je bio VP,sad se najezim gde je taj bio zlikovac Esdaun i sta /kakvo/koliko zla je nami u RS ucinio za onih par godina vladavine kao tzv.VP.
Preporuke:
0
0
43 sreda, 13 januar 2010 09:54
Radašin
E pa gospodo Hejg i Ešdaun, ne pitate se vi, nego ćemo mi odlučivati o svojoj sudbini, a vi se bolje pozabavite Škotskom, Severnom Irskom i Velsom.
Primena vojne sile protiv legitimnog prava naroda da sam odlučuje o svojoj sudbini je danas teško ostvariva, a ja ne vidim da ova gospoda ima drugi način da ostavri svoje namere
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner