Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Srbija na tamnoj strani evropskog meseca

Komentari (15) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 26 jun 2020 07:52
Neviđeno!
Da se u ovakvoj glupavoj zemlji nađe neko da napiše ovakav genijalni tekst.
Preporuke:
75
7
2 petak, 26 jun 2020 10:21
Dušan Kovačev
Nedavno je mimo sistema evrointegracija Srbije rešavanjem "poglavlja", Oliver Varhelji ponudio Srbiji nekakav sistem "klastera" kao alternativu sistema "poglavlja". Naša javnost nikad nije precizno informisana ni o sadržini tog alternativnog sistema pristupanja, ni o razlogu zaštoje uveden.
Preporuke:
49
2
3 petak, 26 jun 2020 10:24
Sale
@nevidjeno

Fenomenalan post!
Preporuke:
49
3
4 petak, 26 jun 2020 10:39
Dušan Kovačev
EU nije subjekt međunarodnog prava. Pravno, ona je kvazi-konfederacija. Deo zemalja je u monetarnoj uniji, deo nije. Nema jedinstven fikalni sistem, razdire je fiskalni karusel. Jedinstvo budžetske politike deficita članica je srušeno još 2004. g. Deo zemalja je pod sekvestrom "Trojke", u kojoj je ECB samo jedan od tri partnera. Evropski stabilizacioni mehanizam, ta budžetsko-diktatorska tvorevina, uvedena je pod pritiskom Nemačke, koja je upravo izgradila pravni okvir da sebe zaštiti od tog i sličnih "mehanizama". Građenje "federacije" u EU vršeno je prenosom suverenosti, što je eufemizam za podeljenu suverenost, koncept koji razbija svaki federalni poredak. To zna svaki student koji je položio Ustavno pravo, a Ustavni sud Nemačke je isto upravo dokazao. Deo zamalja je zaštitio opt-autima, a Britanija, koja se najbolje zaštitila, pobegla je iz EU. Još 2017. g. je EU uspešno uputila sve članice (osim Francuske) da u obračun BDP-a uključe i ilegalne prihode. To su poslednja vremena za EU.
Preporuke:
47
2
5 petak, 26 jun 2020 11:45
Djuka
Odlican tekst kao i uvek od gospodina Jovanovica
Preporuke:
48
2
6 petak, 26 jun 2020 12:00
hrvatski referendum o EU 30% izašlih i legitiman
Odličan tekst! Retko ko pominje taksativno i granicu da Hrvatska izađe na Dunav?! i ukidanje 1244 što Vučić ne sme ni da pomene da postoji. Uglavnom se ovi pro EU zaklanjaju iza pojma kontinenta a ko nije za EU taj je za Aziju, brkanje kontinenata sa namerom? Ovo je razcionalno obrazložen antidržavni akt i put kojim se bez alternative ide! decenijama!

Srbija je na lošem putu!
Preporuke:
43
1
7 petak, 26 jun 2020 12:24
crtice
-Ako vlast zaista želi da primi ovlašćenje (mandat) od naroda, tada treba što pre (još uvek nije prekasno) da postavi sledeće pitanje narodu na referendumu-

Ova vlast nema legitimet, samim tim nema mandat ni za šta.

-ako se u analizu troškovi-rezultati uključi i godišnji odlazak iz Srbije od oko 50.000 mladih i obrazovanih u zemlje EU-

Niko ne može silom da zadrži mlade i obrazovane da budu kmetovi domaćim gazdama, nije srednji vek. Dakle, dok god Srbija ne postane društvo u kojem će obrazovani i vredni moći da pristojno žive od svog rada, a ne da budu gaženi od fukare koja se obogatila, oni će odlaziti, bila Srbija član EU ili ne.
Preporuke:
24
3
8 petak, 26 jun 2020 12:25
Istoricar
Ja bas ne bih podcenio EU a to se vidi u pregovorima izmedju Srbije i Kosova. Ne treba zaboraviti da je evropska burzoazija izuzetno mocna i uticajna a opstaje vec hiljadu godina. EU je dala takav samar Americi da to u istoriji nije vidjeno. Uspeli su da sprece da se odrzi sastanak predstavnika Kosova i Srbije. Srbiju su tako ponizili da je to nevidjeno u istoriji Srbije. Amerikanci hoce podelu Kosova jer to ce povecati nestabilnost Evrope zbog mnogobrojnih separatistickih pokreta. Tako bi mozda imala veci uticaj u EU. Vucic je toliko oslabio da mora da slusa EU bez obzira na sva ova ponizenja. Ja cak verujem da ce pre propasti Amerika nego EU.
Preporuke:
8
20
9 petak, 26 jun 2020 15:36
Da li je Evropa pre EU bila kolonijalna?
http://www.princip.info/2018/11/19/franc-fanon-napustimo-tu-evropu/
Preporuke:
34
2
10 petak, 26 jun 2020 18:28
itd ili...2
a zašto bi mladi i obrazovani bili kmetovi strancima? zašto ne bi bili svoji ljudi u svojoj zemlji- vlasnici svojih biznisa, ordinacija i sl?!
Preporuke:
25
6
11 petak, 26 jun 2020 23:21
...uzgred
U pravu je. Nažalost, indoktrinacija ovdašnjeg življa nekim idejama zemaljskih rajeva, koji će `sve` da reše, nastavlja se i nakon propasti komunizma. EU se promoterima čini `jačom` ( i naravno - izdašnijom, bar za njih). I to potiče iz nemačke filosofije.
Inače, koncept, da Nemci određuju ko je šta u Evropi, uopšte nije nov. Potiče još od 800.g, od vremena formiranja `Svetog rimskog carstva`. Kao `dil` Franaka sa Rimom. Koliko je ratova vođeno u Evropi zbog takvog koncepta. A rezultat je bio, da je 1000 godina nakon takvog `ujedinjenja`, bilo na stotine nemačkih državica.
Nemanjićka i Srbija pre konačnog pada pod tursku vlast, nije bila deo te priče. I, bila je bogatija od znatnog dela takve `Evrope`. Recimo, tzv. Velika Glad, pre 700 godina, nije je dotakla. Za Turke je (Srbija) bila `Eldorado`.
Umesto bezumlja, da se za `članstvo` plati cena koju niko ne bi, treba načelo saradnje, prema vlastitim interesima.
Uzgred, kad će Nemci da vrate `Minhenski (a srpski) psaltir` iz 14. veka ?
Preporuke:
15
1
12 subota, 27 jun 2020 01:12
siniša @ ili...itd
Ja sam živeo u Sarajevu i smatralo se da su deo Hrvata, koji su pogrdno nazivali Škutorima, izvinjavam se ako se neko vređa, ali pričam priču u originalu, dakle smatralo se da Škutori ne vole socijalizam.

I kao pitao neko Škutora šta misli o socijalizmu, a Škutor odgovara. " Ma nije socijalizam bio loš, za one koji su hga uhitili ( uhititi to znači uhvatiti ) na vrime ( vrime je vreme ).

Sada je nešto slično samo sa kapitalizmom, ili malim preduzećima. Dobre su bile te male ordinacije, ili agencije za nekretnine ili automehaničarske radnje, ili jedan autobus ili kamion pa prevoznik. Za one koji su to na vreme uhvatili.

Nema toga više.

Jedna zubarska ordinacija zahteva tolikonovca za opremu da to ne mogu ni pet udruženih stomatologa da naprave sada. MOra biti veliki finansijer.

Isto važi i za perionicu kola ili automehaničarsku radnju. Mora sve na veliko. Da bi bilo profita.

Kasno je za kapitalizam. Sitni. Globalizacija je na delu. Ćao Bela.
Preporuke:
9
4
13 subota, 27 jun 2020 09:34
crtice
@itd ili...2

U normalnim državama, a danas su za Srbiju i bivše komunističke države npr Češka normalne države, nema gazda, već samo poslodavaca, pa samim tim nema ni kmetova. Država vodi računa o tome da poslodavci moraju da poštuju svoje obeveze prema zaposlenima, a uvek postoji i mogućnost da zaposleni da otkaz i zaposli se na drugom mestu, jer za zapošljavanje ne trebaju veze kao u Srbiji. Tako da mladi koji odu u Austriju, Kanadu itd tamo neće biti kmetovi kao što bi bili u Srbiji, gde se treća generacija titove crvene buržoazije prešaltovala u gazde i gde niko ko nije iz tih porodica i klanova koje već 75 godina jašu po narodu nema šanse za normalan život. A tu priču kako se nigde ne živi tako dobro kao u Srbiji, sediš u kafani i piješ pa tender preko veze, više ne možete da prodate mladima jer oni znaju da se to odnosi samo na one koji su rođeni u porodicama titoističke buržoazije.
Preporuke:
8
5
14 subota, 27 jun 2020 12:05
penzioner Cviko,
@ Dušan Kovačev,

Razumem ja vas ali pisanje ovakve rečenice: "To zna svaki student koji je položio Ustavno pravo", treba izbegavati jer ovaj naš, položio je sve ispite ali da primeni znanje koje je stekao a ispitom potvrdio (?) očito nema, nema volje, vara .... .
Preporuke:
32
1
15 ponedeljak, 29 jun 2020 21:59
Ovaj naš dugonja je...
... bio samo "najbolji student Pravnog".

A, da li je diplomirao? Sumnjam.
Preporuke:
8
1

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner