Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Nebojša Katić: Kako sačuvati kurs dinara

Komentari (16) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 27 maj 2020 08:45
dr
HronikaNebojša Katić: Kako sačuvati kurs dinaraKatiću, lako je sačuvati dinar. Prodati Vulinovu drogu u iz Jovanice na inostranom tržištu. Za te devize kupiti zlato, i tako sačuvati krus dinara. Tako radi Šiptar Milo Đuka, pa što ne bi mogao i brat mu AV
Preporuke:
38
1
2 sreda, 27 maj 2020 09:14
Može li da shvati,zbog čega je nagrađena,?
Pa zar da izbijemo nagrađivanoj Jorgobanki"argument"o uspešnosti njenog učenja,jer je Srbija,kao nikada u njenoj novijoj istoriji imala deflaciju.
Preporuke:
37
1
3 sreda, 27 maj 2020 10:42
S
Štiteće kurs dinara,a time i dužnike,Srbija čuva sebe jer za sve stanove uzete na kredit,a osigurane kod Agencije za osiguranje kredita, država je garant svih neizmirenih dugova za otplatu stanova. Sa rastom kursa,država sebi rizikuje brzo omču oko vrata,a sa održavanjem kursa istu odlaže.
Koren svih problem je odlukabdržave da se javlja kao garant bilo čijeg zaduživanja sa jedne strane i dozvola bankama da izdaju kredite bez pratećeg obezbedjenja od strane dužnika.
Preporuke:
18
4
4 sreda, 27 maj 2020 13:11
u tom zecu leži grm
Ako veštački uspostavimo kurs 100rsd=1eur, svima će skočiti plata na obećani nivo.
Preporuke:
29
0
5 sreda, 27 maj 2020 17:03
Ivan
Juče je ovog Katića Duško Knežević optužio da pere novac za Mila Đukanovića u Londonu - to ga svrstava u vrstu sa Canetom, ne znam zašto ga prenosite
Preporuke:
9
41
6 sreda, 27 maj 2020 17:36
Realiticus Maximus
Optuzio = kriv

Sta reci...
Preporuke:
25
2
7 sreda, 27 maj 2020 18:23
babro
NK me podseća na Sergeja Glazjeva koji je kao Putinov savetnik za ekonomiju stalno apelovao da se prestane sa sličnom,pogubnom ekonomskom politikom u Rusiji,ali ga niko nije zarezivao 2%,
Preporuke:
25
0
8 sreda, 27 maj 2020 18:24
Stamatović
Koja država? Nema tu ni D od države na žalost, to je okupirani bašibozluk sa uniženim i obespravljenim ostarelim stanovništvom koje je zbog percepcije besperspektivnosti i ucenjeno sopstvenim bivstvovanjem prisiljeno da trpi ono što bi u iole ozbiljnim državama odavno izazvalo revolt i "seču knezova".
Preporuke:
27
3
9 sreda, 27 maj 2020 18:48
teletabis
Možemo mi komentatori da mudrujemo do sutra. Da hvalimo ili kudimo Katića jedno je sigurno sve će to narod platiti. E sad kako će taj narod živeti videće svi koji dočekaju to "zlatno doba".
Preporuke:
23
0
10 sreda, 27 maj 2020 19:48
Dragan, Katun /okupaciona zona Temnić, Levač,.../
Ovako gleda Domacin!

Strucno i dobronamerno za rayliku od nosilaca rastkovih znacki.
Preporuke:
17
1
11 četvrtak, 28 maj 2020 06:51
Nista ne razumem
@Ivan
Mene licno vredja da vi optuzujete magistra Katica na osnovu nekih insuinacija Knezevica. Moralni integritet Nebojse Katica, za nas njegove sunarodnike je neupitan. Na jednoj strani su radovi, clanci, izjave, predavanja, zalaganja, apeli Nebojse Katica koji su konaistentni u poslednjih 30 godina, od kako on "kumi i moli" ekonomske talibane u Srbiji da prestanu sa urusavanjem ekonomske osnove Srbije. Na drugoj strani su nekakve optuzbe coveka koji je dokazano lagao, varao, bio ukljucen u kriminal i korupciju. To su dva razlicita sveta. Sto se mene tice, necete uspeti, ni vi ni crnogorski biznismen da poljuljate moje poverenje u cestitost i strucnost Nebojse Katica. Vase optuzbe Nebojse Katica su smesne.
Preporuke:
9
2
12 četvrtak, 28 maj 2020 09:48
Piksi
Hrvatska od EU dobija 10 milijardi €, od toga su 7,25 milijardi nepovratna sredstva.

A mi se zadužujemo i zadužujemo...
Preporuke:
5
2
13 četvrtak, 28 maj 2020 11:22
itd ili ...
Nije potrebno da to Kenežević kaže, on je tamo još od Caneta u istoj funkciji ko što dodatno potrvđuje Knežević za Đukanovića.Elem kako da se država zaduži kod domaćih banaka kako Katić predlaže kada NEMA domaće banke? i da ima jedna nema tu vrstu kapitala koja je potrebna državi.Ovo je država bez suvereniteta kao što Katić svojevremeno reče sam za sebe (upitan bi li bio ministar privrede) da se obavezao Kraljici na vernost a ne Srbiji.Dakle isto im je ishodište. Svima
Preporuke:
3
1
14 četvrtak, 28 maj 2020 12:03
Beograđanin
Mislim da je bolje da se pokrenu veliki javni radovi, na kojima bi učestvovala uglavnom domaća industrija, i koja bi bila finansirana štampanjem novca.

Platili bismo nešto kroz inflaciju, ali bi pokrenuli privredu. Posebno bi domaći proizvođači malo odahnuli od uvoznog lobija koji precenjenim dinorom preplavljuju domaće tržipte (uglavno mannje kvalitetnim) stranim proizvodima.

Naravno, ovakva politika ne pada na pamet Vučiću, koji štiti strane investitore i domaće tajkune.
Preporuke:
2
0
15 četvrtak, 28 maj 2020 13:13
@Ivan - i objašnjenje
Katića Duško Knežević optužio da pere novac za Mila u Londonu

I Marić je na svojoj TV rekao da N Katić ima banku u Londonu. To ne znamo, zato se držimo teme
Najveći propust u ovom tekstu je što se autor čudi zašto se nismo zadužili kod MMF,a odgovor je lak: Zato što kreditor hoće da ima uvid za šta se troše pare. Pa kada bi video da idu, recimo za izbore.Ili gde već.
Jorgovanka je davno zaslužila Nobela, jer za 4 godine,inflacija je tolika kolika je,a dinar je "ojačao" prema evru za oko 6%, jer je bio kurs 123.9 a sada je 117,5. To je alhemija. Perpetum mobile. Naravno,samo je nastavila praksu genija Dinkića,koji je rekao da se u slamaricama još uvek nalazi oko 2 mlrd evra i da to treba ubaciti u tokove platnog prometa. Ili po naški-oteti. Pogledajte menjačnice,narod prodaje crkavicu u evrima,da preživi,vrlo retko da neko kupi, (podstanari za kiriju) nego kupuju tajkuni,ali ne u menjačnicama.
Preporuke:
3
0
16 četvrtak, 28 maj 2020 13:19
@Ivan - i objašnjenje - nastavak
U ovakvim krizama, firme ne rade, ne uplaćuju se PIO doprinosi, logično je da dođe do divljanja kursa stranih valuta. Kod nas sve stabilno, divno,čak i dalje jača. Blago nama!
Kažnjavanjem farmera da idu na svoje njive, daleko od gužvi i opasnosti da zaraze sebe ili druge, uništena poljoprivreda. Uvozni lobi trlja ruke. Krastavac lani u ovo doba koštao 40 din, sada 150. Gde idu te razlike? Cena brašna, toalet papira i mnogih drugih stvari, podignuta u vreme nestašice i gomilanja zaliha, sada se en vraća natrag.
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner