Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Igor Avžner: Ne postoje normalni uslovi da bi građani Srbije napravili izbor, stanje se neće promeniti bez pritiska spolja

Komentari (12) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 23 maj 2020 13:28
siniša
Pre će biti obrnuto da zahvaljujući pritiscima spolja i sada i ranije i uvek da pritiscima spolja situacija u Srbiji ostaje uvek ista.

Kad bi se pitao srpski narod ( reče meni jedna Mađarica pre više od dvadeset godina a kad se to pitao srpski narod) , dakle kad bi se pitao srpski narod sigurno bi se nešto promenilo.

E sad kako ja smatram i doživljavam promenu.

Za mene nije promena kad ode Tadić a dođe Nikolić, ode Nikolić, a dođe Vučić, za mene su to više primeraka jednog te istog. I neko reče nema tu razlike.

Razlika je kad se neko ko uradi posao, krečenje stana, pošteno plati, ako pošteno okreči.

I to bi bila promena. Ukoliko je pitanje krečenja i pitanje plaćanja pitanje ko će koga prevariti onda je to isto.

Isto važi i za školu i za izbor direktora i ministara isto važi za izbor predsednika.

Nije nikakva promena ako predsednik radi šta on hoće i dovodi na vlast koga hoće u nekim stvarima a koga mora u drugim, nego da radi po slovu ustava.

Za mene je to promena.
Preporuke:
13
2
2 subota, 23 maj 2020 13:43
Petar poštuje Robespjera
Avžner, upitan šta misli o izborima zakazanim za 21. jun, kaže da ih ne vidi kao nešto posebno u istoriji Srbije, i da ne misli da postoje uopšte normalni uslovi da bi građani Srbije mogli da naprave izbor. "Jer da bi neko napravio izbor, prvo mora da čuje šta ko …", u redu, tačno je to, ali i površno gledanje na Srbiju. Kako da napravi izbor kad nije ni politički ni društveno obrazovan, kad nikad nije bio građanin nego uvek podanik, za njega je vlast "zakon", neće on a i ne ume da razmišlja, sto evra su iznad svake građanske slobode i želje da se podanik razvije u građanina koji sebe vidi kao vlast a ove na vlasti kao izabrane da služe onima koji su ih birali a ne da im kaže - pet miliona da nešto traži, ja im kažem "ne dam". Takvu budalu na vlast može da dovede samo narod, ne građani, koji je još u feudalizmu. Srbija jeste feudalna zemlja. Uvek kad pišem o feudalnoj Srbiji, pomenem Robespjera, ostalo je istorija.
Preporuke:
13
4
3 subota, 23 maj 2020 13:45
penzioner Cviko,
Igor nije rekao ništa novo, ništa posebno. Mi koji nismo podložni propagandi pozicije sve ovo znamo. Zato ću se pozabaviti jednim detaljem. "Jutjub" kao i svi mediji ima svoje rubrike, gotovo za sve oblasti ljudskog interesovanja. Tako npr. posebna rubriku čine televizije "srpski kolektiv", "Srbin info", "helmcast" i drugi. U zadnje vreme primetna je radnja odvlačenja pažnje gledalaca ovih kanala tako što se u ovu grupu ubacuju kratke erotske priče. To se radi naravno namerno, da bi se odvukla pažnja od političkih informacija ovih "Jutjub-televizija". Ovo prelazi sve granice pristojnog. Kad bi kojim slučajem morao podići poklopac kanalizacionog šahta verujem da bi poziciju našao i tamo.
Preporuke:
13
3
4 subota, 23 maj 2020 13:59
Ernan Kortes
Nema tu mnogo priče; BOJKOT!
Preporuke:
13
10
5 subota, 23 maj 2020 14:00
Srbija je tamo gde joj je mesto.
Srpski narod nije u stanju da ima samostalnu državu.
Lupetanja o “medijskom mraku i blokadi” samo ilustruju o kakvom se narodu radi, 2020 godine u Evropi.
Preporuke:
5
8
6 subota, 23 maj 2020 14:46
bane
Kvalitetna analiza i korisni saveti. Bez intervencije stranaca izbori su besmisleni, bez izbora su političke stranke besmislene, bez političkih stranaka bilo kakvo organizovanje sa ciljem legalnog političkog delovanja je besmisleno. Stranci su početak i kraj, alfa i omega srpske politike. Zato što smo tako u mogućnosti.
Preporuke:
5
4
7 subota, 23 maj 2020 14:53
Vlada
Zabluda je da se nešto može promeniti na bolje delovanjem stranog faktora - bilo kojeg,pa i EU.
Moze se nesto promeniti,to da ali samo u skladu sa agendom koju taj strani faktor kotlja i u skladu sa njegovim interesima.
Uzmimo "važnu odrednicu" koja sada zauzima vodece mesto kada je politička orijentacija u pitanju - borbu izmedju "soroševaca" i "suverenista" -pobeda Trampa nad Bajdenom ce npr. imati uticaj na život stanovnika Zlatibora,Jagodine,Brusa,Zrenjanina isto koliko je imala pobeda Nikolića nad Tadica.
Kako su uredili život izmedju njih i lokalnog vodje ,tako ce im biti.
E,isto tako je i na nivou Srbije.Ako pobedi Tramp,Igor Bečic,Martinovic ili Babic ce biti "suverenisti" kao Vučic - u suprotnom ce biti sorosevci.
Vučic ce reci - Eto,jesam rekao da ce suverenisti pobediti a svi ce se praviti da je bas tako ,kao sto se prave da niko nikada nije rekao da je virus smesan ili da nikada nije rekao da nece dirati penzije.
Zato sto smo tako uredili odnos.
Preporuke:
6
3
8 subota, 23 maj 2020 15:02
Vlada2
Kvalitetnu promenu mozemo napraviti samo slogom- solidarnoscu u otporu vlasti i spustanjem praga tolerancije na krsenje nasih prava (prvo onih osnovnih).
Suvise,suvise energije se gubi u podelama na "nacionalne" i "gradjaniste" ,sada na "sorosevce" i "suvereniste" a premalo na nesto sto bi trebalo da glasi - " Ne mozes to da radiš bre!"
Nepristajanjem se isto vrsi pritisak.To je prvi korak neke gradjanske neposlusnosti - kada se spusti tolerancija na krsenje nasih prava (bilo kojih) i kada svi kao jedan pokazu solidarnost onda se manevarski prostor političara na vlasti suzava .
Nase (gradjana) je da ih ubedimo da je isplativije po njih da se povinuju nasem pritisku nego pritisku spolja.
Nisu ni ti "spolja" bas budale - kada vide da političar nema širinu ,da je pritisnut zakonima,pravilima itd i oni ce manje tražiti.

Lopov krade kola bez alarma uvek pre nego ona koji alarm imaju.
Preporuke:
6
1
9 subota, 23 maj 2020 15:56
Papak
nikad cuo za gospodina mogao bi da ide da komentarise u endeha, a i nek se izlaze pritisku spolja i od pozadi. Srbija treba da se oslobodi okupacije i svakog pritiska spolja a da sasluza svoj unutrasnji glas, zaptavo krik
Preporuke:
9
10
10 subota, 23 maj 2020 16:33
nikadsnobom
..Ovo je smesno..Oni koji su stvorili ovakvu situaciju sad treba da izvrse pritisak na svoje pulene da vise ne bude ovakva situacija..Da li ovi prozapadnjaci vise uopste znaju sta pricaju..
Preporuke:
3
2
11 subota, 23 maj 2020 18:11
Zvonimir Bgd

Petar poštuje Robespjera
Kako da napravi izbor kad nije ni politički ni društveno obrazovan, kad nikad nije bio građanin nego uvek podanik, za njega je vlast "zakon", neće on a i ne ume da razmišlja,

Taj foto-robot onih koji izlaze na izbore nije samo za Srbiju. On je sličan ili isti u velikoj većini drugih država sa parlamentarnom demokratijom. S tim, da je preterano sve ubrajati u one koji ne umeju da razmišljaju.

penzioner Cviko,
U zadnje vreme primetna je radnja odvlačenja pažnje gledalaca ovih kanala tako što se u ovu grupu ubacuju kratke erotske priče... Ovo prelazi sve granice pristojnog.

A šta vi, kolega Cviko, imate protiv erotskih priča? Zar ne znate da su na njima izgradili svoj umetnički stil mnogi književnici i pesnici, pa i slikari, kinematografi... Nema ničeg čudnog u tome da se privuku korisnici određenog medija. Erotika je tu kao klin-čorba. Poznat je npr. slučaj časopisa "Plejboj" koji je par excellence političko štivo.
Preporuke:
1
0
12 subota, 23 maj 2020 21:02
ZBUNJENI
Igore, može i gore! Kako to da pritiskivači spolja nisu pod uticajem provladinih tabloida, a mi ovoliki jesmo? Politkomentatori zamenili politkomesare.
Dok pesnici pišu ono što filozofi sanjaju, orijentisani i strogo kontrolisani komentatori saopštavaju javnosti čak i ono što njihovim politliderima ni u san ne dolazi.
Rečju: polit pa zapalit!
Preporuke:
0
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner