Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Na današnji dan 1349. usvojen prvi deo Dušanovog zakonika; 1894. kralj Aleksandar Obrenović ukinuo liberalni ustav iz 1888. i vratio na snagu ustav iz 1869; 2006. održan referendum o državnom statusu Crne Gore

Komentari (6) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 21 maj 2020 10:31
Ernan Kortes
Na današnji dan, crnogorjanci su glasali za odvajanje od Srbije (samo formalno, jer i dalje opstaju zahvaljujući Srbiji i izdajničkoj vlasti koja im to dozvoljava).
Idemo miloševićevci, navalite sa komentarima o srpskoj Sparti!
Preporuke:
11
9
2 četvrtak, 21 maj 2020 12:33
I u gori istinu govori
Odvajanju CG najviše je doprineo Dalaj Lama iz Belanovice otvoreno furajući nekakav "francuski" nacionalizam. A onda je formirao zloglasni Sedmi bataljon vojne policije i dislocirao ga u Podgoricu, sa zadtkom da spreči pokušaj secesije.
I naravno svaka akcija izaziva reakciju i desilo se to što se desilo.
I još nešto:kranje je vreme da Srbi (tačnije Srbijanci) stave prst na čelo da se zamisle i da se upitaju zašto prilikom raspada niko nije hteo njima.
Preporuke:
3
11
3 četvrtak, 21 maj 2020 14:45
raja
To je dozvoljeno samo natovskim podguznim muvama koji ližu njihovu pozadinu kao što su montenegrini. Nisu dozvolili državljanima Crne Gore koji žive u Srbiji da glasaju, a mogli su iz bilo koje druge države to da ostvare. Birački spisak im je bio 484 718 glasača. Glasalo 419 236. Važećih bilo 415 665. Glasalo za samostalnost 230 711 ili 55,5 % od izašlih ili 47,59% od ukupnog spiska. Znači od ukupnog broja punoletnih građana za odvajanje je glasalo manje od polovine.
Preporuke:
4
0
4 četvrtak, 21 maj 2020 15:16
...uzgred
A šta je to (u)radio M. Lajčak pre 14 godina, za vreme referenduma u C. Gori ?
Imenovani je (navodno rusinskog porekla), za vreme komunizma studirao spoljnu politiku u Moskvi. Trebala je valjda za tako nešto, posebna podobnost ?! Posle se edukovao i na Zapadu. Navodno, ono što je Staljin najmanje tolerisao, bilo je stvaranje razdora i to ne samo u partijskim redovima. Bivši bogoslovski đak je zapamtio, da je sejanje razodora među braćom, Bogu najmrskije, pa je to, analogno sankcionisao i na SSSR.
I J. Broz je vodio računa o `bratstvu i jedinstvu`, i sklanjao one koji su `rovili` protiv toga.
A `đaci` i jednog i drugog, pokazuju majstorstvo u izazivanju i produbljivanju razdora među Srbima. Kakvu nagradu očekuju za takvo (ne)delo ? I, ko to sve podržava ?
Unijati - grko-katolici, po mnogo čemu, spoljašnjom podsećaju na pravoslavce. A prihvatanjem pape ( u 17. veku), kao da im nikad nije dosta Zapada ? I Vojtila je, navodno po majci bio rusinskog porekla.
Preporuke:
3
2
5 četvrtak, 21 maj 2020 15:43
brlj
"Zakonik proklamuje da sudije treba da se drže zakona čak i kada je on suprotan vladarevoj volji." - nezavisnost sudova, koja na Balkanu ostaje - teško dostižnan ideal ? Možda su savremeni `vladari` mnogo diskretniji u nametanju svoje volje od nekih `eksplicitnih`, ali za ostvarivanje principa, sudijama ostaje, borba - neprestana?
Preporuke:
3
0
6 četvrtak, 21 maj 2020 18:45
Zvonimir Bgd
Rasturanje zajedničke države Srbije i Crne Gore nastavak je agresije zapadnjačkog totalitarnog globalizma i NATO, samo drugim sredstvima.
Učinili su to u sprezi sa instaliranim marionetama na vlasti u obe republike posle petooktobarske katastrofe. Dokaz za ovu moju tvrdnju je najmanje jedna istorijska činjenica: marionete u Beogradu i Podgorici su za posrednika i "koordinatora" savetnika u daljem regulisanju svojih unutardržavnih odnosa uzele nikog drugog do - Havijera Solanu, genseka NATO!!!

Sluđena sirotinja raja je za te i takve glasala. Rodoljubi su joj bili suviše "primitivni, krezubi nacionalisti"... Jedno je dobro predvideo ćopavi Bravar: "sve te republike kada se podele biće niko i ništa"!
E, sada, punom brzinom nazad u kolonijalno ropstvo... Tražili ste - gledajte!
Preporuke:
0
4

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner