Нисмо у могућности да бирамо здраво. Пре свега за здарво немамо новаца. затим лабораторије које врше контролу квалитета исту или не врше или површно. Повремено чујемо како је нека лабораторија опремљена новим уређајима... значи да до тада није радила квалитетно. Познати су и примери да се наводно кварљива роба не задржава на граничним прелазима зног тамо неке контроле. И што је најгоре власт не развија домаћу пољопривреду већ је гаси. Зато имамо увоз пољопривредних производа сумњивог квалитета коју треба што брже рапродати. каква контрола? једино што у овом тренутку можемо урадити јесте смањити порције, или увести дијету из принуде. Да ли су свакодневно силом прилика гладни здравији од оних који се преждеравају неквалитетном храном? У Јапану, вам саветују да рибу једете једном недељно, мала порција јер риба коју једу је пливала у мору које се користи за хлађење нуклеарних реактора. Да ли нас је неко наше владино тело упозорило на овако нешто?
Препоруке:
14
4
2
четвртак, 14 мај 2020 14:53
браша
Овај свет је у многочему застранио. Тако и код исхране. Мачке, рецимо, ређе прате рекламе, али за њих постоје разне грануле. За неке се - отимају, за друге баш и не. Шта су већ и тамо почели да стављају ?
Иначе, људска чула - вида и мириса су слабија него код мачака. Али, ако се добро сећам, некада су људи прецизније знали шта им тражи организам. Без медијских едукација и препорука стручњака (Не хвале више маргарине, као `здраве` ?). А та чула су нам дата да оценимо о каквој храни је реч. Са појачивачима и другим адитивима, то се променило. Срчане болести се јављају у млађој доби. Наводно, организам наш не препознаје трансмасти итд. Шећер се ненормално много користи. А `добар` је највише за фармацију (разних) дијабетеса (за сваког понешто` ће већ да нађе та мафија, само да би јој постали дужни - доживотно ?) И - нико неће да хапси нити да ставља на стуб срама медије и разне `докторе` који су као агенти произвођача упропаштавали начин исхране људи. Вашарски галамџије су запосели ТВ.
Препоруке:
16
0
3
четвртак, 14 мај 2020 16:45
Успут
Цитат Лудвига Фојербаха: "Du bist was du isst"
Препоруке:
11
3
4
четвртак, 14 мај 2020 20:17
DŠ
Kineska je kuhinja jedna od tri autohtone na svijetu. Uz iransku i meksičku. Njihova tradicija zdrave prehrane stara je više od 3000 godina, a preporučuje sirovo i kuhano voće, povrće i žitarice.
Obrok od 200 g prosa, nekoliko žlica maslinova ulja, limunova soka, soli, malo začina i povrća stoji manje od 1.5 EUR. To si može priuštiti svaki Srbin.
Иначе, људска чула - вида и мириса су слабија него код мачака. Али, ако се добро сећам, некада су људи прецизније знали шта им тражи организам. Без медијских едукација и препорука стручњака (Не хвале више маргарине, као `здраве` ?). А та чула су нам дата да оценимо о каквој храни је реч. Са појачивачима и другим адитивима, то се променило. Срчане болести се јављају у млађој доби. Наводно, организам наш не препознаје трансмасти итд. Шећер се ненормално много користи. А `добар` је највише за фармацију (разних) дијабетеса (за сваког понешто` ће већ да нађе та мафија, само да би јој постали дужни - доживотно ?) И - нико неће да хапси нити да ставља на стуб срама медије и разне `докторе` који су као агенти произвођача упропаштавали начин исхране људи. Вашарски галамџије су запосели ТВ.
Obrok od 200 g prosa, nekoliko žlica maslinova ulja, limunova soka, soli, malo začina i povrća stoji manje od 1.5 EUR. To si može priuštiti svaki Srbin.