Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Verujem cenjena glavo da si i učio pravo

Komentari (20) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 15 april 2020 01:14
Vlada
Dakle, morao sam da napisem komentar na ovaj tekst :)
Posle citanja teksta generalno sam imao dva utiska.

Utisak prvi je nesto sto govori o gospodinu Orlicu.

Tekst je napisao (ako se ne varam) Dr Slobodan Orlovic, profesor pravnog fakulteta u Novom Sadu, a nije se potpisao sa Dr. Ovakav tekst je mogao da napise i neki dobar pravnik ali onaj ko ga je stvarno napisao nije ispred svog potpisa stavio DR (ili ga nije stavio onaj go ga je u njegovo ime potpisivao), a mogao je komotno.
Za razliku od ovog, nasi ministri, koji su do zvanja Dr dosli na nekim fakultetima poput Mega trenda, ne propustaju priliku to da urade, iako bi iz njihovog delanja mogli da zakljucite da su i osnovnu skoli s velikim naporima uspeli da zavrse.

Utisak drugi u nastavku.
Preporuke:
59
1
2 sreda, 15 april 2020 01:29
Vlada - nastavak
Utisak drugi, kome je ovaj tekst namenjen.

Tekst je po mom misljenju namenjen nama koji smo gradjani ove drzave, da shvatimo koliko je pre svega, neznanje,neprofesionalnost i bahatost upravljacke garniture nase drzave, mada u njoj ima doktora koliko god hoces, doduse onakvih kako je opisano u prvom delu.
Tekst je napisan tako da ga je vrlo lako razumeti i po tome se vidi da ga je strucnjak pisao.

Driga adresa kojoj je tekst namenjen je nasa rukovodeca garnitura na celu sa "najboljim studentom svih vremena" Pravnog fakulteta u Beogradu.
Zamisljam scenu da prof. Orlovic ovo govori navedenom studentu i u isto vreme jednom obicnom govedu.
Mislim da bi govedo pre shvatilo o cemu se radi.
Preporuke:
83
1
3 sreda, 15 april 2020 01:48
Nikola
Svaka čast profesore, jedini prof koji je pokazao integritet. A da bi neko bio pravi profesor mora da ispolji svoj stav i kad to nije najpoželjnije. Sad mi je krivo što ne prijavih pravosudni u Novom Sadu, već u Beogradu, i dobih ispitivača koji je svojevremeno izjavio da nam je predsednik po meri Ustava.
Preporuke:
56
3
4 sreda, 15 april 2020 01:58
Gorštak
kao civil, „terensku uniformu“ može nositi u drugim, tačno navedenim prilikama


Ako se dobro sećam, ministar je sebi obezbedio zvanje rezervnog dezertera u činu poručnika (ili tako nešto), tako da nije baš običan civil, nego oficir u rezervi.

A ovo ostalo je jako interesantno. Više se ni ne trude da čitaju Ustav i zakone i da ih indirektno zaobilaze, već ih i formalno krše. Ne zna se više ni ko hapsi, ni ko sudi, ko donosi uredbe, kada stupaju na snagu, ko treba da potpiše... Ali to su sve ionako samo papiri. Ovaj Vođa koji vlada, njemu to sve i ne treba. On može i samo usmeno da izdaje naređenja. Isto bi bilo. To je slika i prilika (pravne) države i ustavno-pravnog poretka u Srbiji.
Preporuke:
65
1
5 sreda, 15 april 2020 07:22
Branislav G. Romčević
Glavni prethodnik je davno dao odgovor na ovo: "Nećemo se, valjda, držati zakona kao pijan plota!"
Preporuke:
52
3
6 sreda, 15 april 2020 08:16
Ne vredi
Ne vredi to idiotima i razbojnicima govoriti.
Preporuke:
54
1
7 sreda, 15 april 2020 08:41
itd ili ...
Sjajan tekst i naslov! Dakle sloboda kretanja i sloboda veroispovesti, srećom pa ova druga je zagarantovana Ustavom, kao i da je KiM deo Srbije, Predsednik konstantno krši Ustav zemlje kojoj je na čelu, taj Ustav mu baš smeta, gledaće pod hitno da obe klauzule izmeni.
Preporuke:
42
2
8 sreda, 15 april 2020 09:52
Sima
Ako Vrhovni oboleli koji se onoliko hvališe da je "najbolji student prava naših naroda i narodnosti otkako je pravna nauka uopšte izmišljena" ovoliko nema pojma o onome što tvrdi da najbolje zna, zamislite koliko je tek loše upućen u ono što baš i ne zna toliko. Istovremeno, pošto niko ne sme da zna i ume više od Vrhovnog, zamislite koliko tek pojma nemaju oni ispod njega!

Neznanje, nesposobnost i neutaživa gramzivost i tu smo gde smo.

@Vlada - Razmišljam da kad "sve ovo prođe" upišem čika Mićin "Megadnes", samo se još dvoumim da l' da uz osnovne studije "bizmisa" još doktoriram i neurohirurgiju ili kvantnu fiziku.
Preporuke:
37
1
9 sreda, 15 april 2020 13:54
Kuvar Brodski
Ako je ovo tačno, a nema razloga da ne verujem profesoru onda verujući treba opušteno da pođu u Crkve u nedelju. Ne mogu sve da nas pohapse.

P. S. U Skoplju je pre neki dan bio protest u vreme pol. časa zbog hapšenja troje komšija. Ekspresno su pušteni iz pritvora. Pametnom dosta.
Preporuke:
30
1
10 sreda, 15 april 2020 16:19
čemu?
Da li iko može da navede periode kada je to Srbija, kao država, u toku moderne istorije (XIX-XXI vek) uopšte živela u skladu sa nekim, tada važećim svojim Ustavom? Teško... Pa, zar niste navikli čemu u Srbiji Ustavi služe?
Preporuke:
10
3
11 sreda, 15 april 2020 16:20
penzioner Cviko,
Da je neki tekst (čak i u suprotnom smislu od ovog)napisao Vaš kolega Martinović, sa novosadskog pravnog fakulteta, on bi uz titulu Dr dodao, narodni poslanik kao i sve ocene iz svog indeksa. Zato se pitam da li ste "proizveli" još ovakvih "stručnjaka sa diplomom stručnjaka i pokazanim osobinama stručnjaka"? Ako jeste, jao nama. Vaš kolega prof.Dr Šipka na rastanku sa studentima u završnom govoru kaže: "mi vam dajemo diplomu u kojoj piše da ste... a da li ste to što piše, zavisi od Vas i vaših sposobnosti da naučeno primenite kao ljudi". Nažalost, studiraju i neljudi, završavaju fakultete, stiču diplome i na kraju na radnom mestu pokazuju da nemaju šlifa ili kućnog vaspitanja, da su neljudi, da nemaju ni eksplicitno a kamoli tacitno znanje odnosno veštine. A ako i imaju neku veštinu oni će je zloupotrebiti. Ta zloupotreba je kad pristupe nekoj organizaciji koja napada državu. Zato mi je dosta "diplomiranih". Ja ih ne cenim po diplomi, već po onom što su uradili... Diploma nije čovek već papir
Preporuke:
15
2
12 sreda, 15 april 2020 18:16
AgatonFonPetrović
čemu?

Da li iko može da navede periode kada je to Srbija, kao država, u toku moderne istorije (XIX-XXI vek) uopšte živela u skladu sa nekim, tada važećim svojim Ustavom?


ja mogu. posle majskog prevrata pa do početka prvog svetskog rata.
Preporuke:
5
4
13 sreda, 15 april 2020 18:50
Vojvoda
Jadna moja otadžbino, kome si u ruke dopala.
Preporuke:
17
0
14 sreda, 15 april 2020 20:31
Nikola
Uvaženi profesor je pokazao i potvrdio da je cena Veličine ODGOVORNOST i da STRUKA ne trpi autoritet. A,Veličine uvek postavljaju stroge zahteve na sebe.
Preporuke:
21
1
15 sreda, 15 april 2020 20:44
Kuvar Brodski
Čemu

Tako je brate. Kako smo glupi. Samo treba da se opustimo i lagano uživamo u disko plesu.
Preporuke:
8
1
16 sreda, 15 april 2020 22:08
orlova gora
Sve ovce se nagonski boje vuka,a pastir im dodje glave.
Gradjanska neposlusnost.Zar to nije u Ustavu,negde napisano?
Preporuke:
14
0
17 četvrtak, 16 april 2020 14:55
Šeik na vodi
Katastrofa prava i nosioca vlasti od SNS Skupštine, predsednika SNS države, predsedika SNS vlade, SNS Ustavnog suda. Obično SNS smeće na gomili. Lepo i striktno ih opisa gospodin Orlović.
Da su ljudi, svi bi dali ostavke, bila bi uvedena prinudna uprava sa "Orlovićima" na čelu. Ima Orlovića, fala Bogu. Verujem da ih Orlović zna, da bi uspeo da ih sakupi. Ali - uhvatili se SNS doktoranti fotelja, privilegija, budžeta i prosto - ne daju.
Preporuke:
7
0
18 četvrtak, 16 april 2020 15:15
Akšam Ićindija
Ima li u našoj Srbijici išta po Ustavu i Zakonima?
Svako kršenje odn nepoštovanje zakona je KORUPCIJA. Iz koristi. Materijalne, moralne i druge. Sve je korumpirano DO DASKE. Narod trpi. Pravo i pravda su betonirani. Republičko javno tužilaštvo, Ustavni i Vrhovni sudovi, Apelacioni i Viši sudovi - rade isključivo za pare. Tamo je zakočena istina. Kada namirišu žrtvu - nema prolaza.
Preporuke:
8
0
19 petak, 17 april 2020 16:56
Aleksa
"srpski ustavni sistem nije ukinut (nema okupacije, ni revolucije)"

nema okupacije???
Preporuke:
5
0
20 petak, 17 april 2020 17:00
Aleksa
"srpski ustavni sistem nije ukinut (nema okupacije, ni revolucije)"

nema okupacije???
Preporuke:
3
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner