Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Korona i diktatura

Komentari (11) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 13 april 2020 22:05
sve tačno
Profesorski ga opisa, i rastavi na proste činioce!

stvarno, vanredno stanje traje od početka Vučićeve vladavine, i trajaće dok je on na vlasti.

Narodni novac zloupotrebljava da podmićuje sluge, policiju, vojsku, sns aktiviste i poluidiote,..., botove,..., batinaše prave i medijske. Njegove novine iformer,, alo, kurir i s. telegraf niko ko je malo obrazovan ne čita, niko normalan to ne čita.

Novosti se od ovih novina razlikuju samo po pristojnijem izražavanju, ali su isto tako volovi koji su pod Vučićevim jarmom. Politila malčice bolja.

Jadna je Srbija, nikad ovako nije jadna bila.
Preporuke:
56
4
2 ponedeljak, 13 april 2020 22:22
itd ili...
Diktatura u ime Korone
Preporuke:
47
3
3 ponedeljak, 13 april 2020 22:32
Sima
Analiza je za svaku pohvalu, ali ima fundamentalnu grešku u premisi da se radi o uravnoteženom i mentalno zdravom čoveku.

Kao laik, apsolutno sam ubeđen da nije tako i zaista bih voleo da se neko stručan odvaži da to potvrdi ili bar argumentovano pobije.
Preporuke:
36
4
4 ponedeljak, 13 april 2020 22:36
Gorštak
Ovaj tekst ustvari samo dokazuje da je u Srbiji vanredno stanje uvedeno zapravo još 2012. godine, a ovih dana se konkretno ništa nije promenilo u tom pogledu.
Preporuke:
45
2
5 ponedeljak, 13 april 2020 22:37
hm
Dobar je tekst. Ali mi nije baš jasan onaj početak, gde Samardžić kaže da je vanredno stanje uvedeno po ustavu, iako je skupština bila potpuno zaobiđena?!
Preporuke:
47
4
6 utorak, 14 april 2020 00:48
Istoricar
On je imao veliki rejting na pocetku ali na duzi period to je skoro neodrzivo. Da bi odrzao rejting on je prisvojio medije i institucije sistema. Uz to, zapadnjacima je poklanjao drzavne resurse. To je sve radjeno ne da bi se poboljsao nego da bi se odrzao rejting. Medjutim, posle korone kase ce biti prazne, finansijski Srbija nije nezavisna zemlja, opozicija ce biti sve ekstremnija, jedan deo populacije ce biti dosta nezadovoljan i ovakva situacija je prosto neodrziva. Ekstremni, diktatorski i nasilnicki sistem stvorice ekstremzam u svim svojim formama. Ono sto me licno iznenadjuje a to je da sistem ne ubija svoje protivnike. Naravo imamo premlacivanje i nasilnicko pomasanje ali, za sada, ne fizicke eliminacije. Za vreme Tita i Milosevica, to je ipak postojalo.
Preporuke:
21
20
7 utorak, 14 april 2020 10:56
penzioner Cviko,
U celoj priči o koroni i vlasti nemeće se misao da je sve tempirano. Pojava virusa, ulazak obolelih lica u Srbiju, vreme razvijanja bolesti, Vaskrs i sve vreme održavanje na vlasti postojeće garniture koja ima zadatak...
Preporuke:
11
2
8 utorak, 14 april 2020 11:37
Jovana
Samardzicev clanak je "mekan" opis stanja izazvanog okrutnoscu jednog umisljenog Napoleona. Strah od odmazde je ogroman, jer je ona na ovom tlu tradicionalno primenjivana. Bez nje Srbija ne bi bila ono, sto jeste. Zemlja dobrovoljnih podanika, ulizica i marginalizovanih radnika i intelektualaca, cija rec nema skoro nikad primenu, za razliku od "postene" inteligencije (Titova floskula) sa slabijim moralnim backroundom. Ovu vrstu imamo prilike da pratimo na svim "nacionalnim" televizijama od drzavne do onih "farmerskih" za uzgoj nemorala, tuposti i loseg ukusa.
Preporuke:
17
1
9 utorak, 14 april 2020 11:38
Jovana nastavak
G. Samardzic konstatuje da vrhovnik ne razlikuje vanredno stanje od redovnog i da ce tako biti, dok se vanredno ne ukine. I to je sve sta smo saznali i sto vec uveliko znamo. S tom razlikom, da ce vanredno trajati sve dok korona ili nesto mnogo opasnije ne pronadje put do vladinih cinovnika i ne otera ih na sajamske zurke, ili na neka druga mesta, ukoliko ostane jos prostora, kako nam je svima pretio omnipotentan velikomucenik. A dotle ce nam umirati ono, sto spada u najneophodnije kapacitete ove zemlje : lekari, medicinki strucnjaci, vojnici, radnici u fabrikama i tako dalje.
Preporuke:
16
1
10 utorak, 14 april 2020 14:26
siniša
Ponekad nije loše da se i samoposmatramo.

Evo jedan primer.

Poznat mi je slučaj jedne žene koja je u strahu od tumora mozga jedne godine napravila jedanaest ( 11 ) magnetnih rezonancija mozga od toga pola na jednom aparatu kod jednog doktora.

Ona ima pravo da se boji bolesti i smrti, ali doktor bi trebna da zna koje su indikacije za skupu magnetnu rezonanciju.

Primer drugi. Ko je dobar, a ko loš doktor? I kod nas i u svetu.

Loš ili nestručan doktor je onaj ko daje lekovo poput aspirina, andola koji koštaju kod nas sto dinara, a u svetu desetak centi. A dobar doktor je onaj ko daje lekove koji koštaju stotine pa hiljade evra. Ili neke procedure, te matične ćelije te stotine čuda, sa približno istim efektom kao i aspirin.

Primer treći.

Šta kaže Vučić šta spašava život. Kaže respirator. I on ih nabavlja i spašava živote.
A dali je respirator ključ. Nije ključ je maska. Obična maska dok Rusi ne naprave vakcinu.

Novartis će se ugraditi u cenu..
Preporuke:
7
1
11 utorak, 14 april 2020 20:10
drago_ca
Već duže vreme nisam video niti jedan tekst Mila Lompara.
Voleo bih da pročitam njegovo mišljenje o trenutnoj situaciji.

Tekstove prof. Samardžića sam voleo da pročitam. Sada sam pročitao samo prvi paragraf. Dalje me nije interesovalo.
Preporuke:
11
9

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner