Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Na današnji dan rođeni Stanislav Krakov i Lavrentij Berija; 1994. Hrvatska i Republika Srpska Krajina potpisale su prekid vatre, Zagreb prekršio sporazum okupiravši Zapadnu Slavoniju; Umro Rajko Mitić

Komentari (9) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 29 mart 2020 10:41
pedjaprorus
-"1994. Hrvatska i Republika Srpska Krajina potpisale su prekid vatre, Zagreb prekršio sporazum okupiravši Zapadnu Slavoniju"

-A koji sporazum Hrvatska nije prekrsila?Zavrsilo se tako sto je Sloba Tudjmanu dao Krajinu kao baksis za pomoc pri pljackanju Srbije......Mada se jos uvek nije zavrsilo,rezolucije SB UN 743 i 744 su jos uvek na snazi.Ceracemo se jos.
Preporuke:
6
44
2 nedelja, 29 mart 2020 11:44
Mihajlo Avramović
Mihajlo Avramović, profesor Poljoprivrenog fakultete iz Beograda, osnovao je 1894. godine prvu poljoprivredno-kreditnu zadrugu u Srbiji, u selu Vranovu kod Smedereva. Te zadruge su bile veoma koristan oblik udružiavanja seljaka, jer su u Srbiji počeli da se razvijaju robnonovčni odnosi. Siromašni seljaci su želeli da se zaštite od zelenašenja seoskih gazda i trgovaca pri kupovini gvozdenih plugova, drljače, srpova i drugog, a otkupa svojih poljoprivrednih proizvoda u bescenje, pa su počeli da se udružuju po selima Srbije. Učitelji i sveštenici su dobili zadatak od državnih vlasti da pomognu i organizuju osnivanje zadruga. Sve je krenulo uspešno i na dobro sela i seljaka, ali su se vremenom u te zadruge probili i bogati seljaci i trgovci, zbog kojih su i osnovane zadruge. Tako su siromašniji seljaci imali sve manje koristi od zadruga, ali opet je i to bilo bolje nego da zadruga nije nikako bilo. Onda je došao prvi svetski rat.U Beogradu jedna ulica na Banjici nosi ime Mihajla Avramovića. Slava mu.
Preporuke:
4
0
3 nedelja, 29 mart 2020 12:07
Nemesis
STANISLAV KRAKOV: Veliki čovek,pisac, patriota, antikomunista. Njegova dela - poučna, lepo pisana, nepoznata javnosti i potpuno zaboravljena... Najbolji primer koliko štetno biti dobar čovek.
Preporuke:
4
1
4 nedelja, 29 mart 2020 14:55
Ovako je bilo
pedjaprorus
Zavrsilo se tako sto je Sloba Tudjmanu dao Krajinu.


Slobodan Milošević nije dao Krajinu Tuđmanu. Hrvatska je član UN od 22 maja 1992.god.
Preporuke:
9
5
5 nedelja, 29 mart 2020 16:47
od malih nogu ih uče
@pedjaprorus
Zavrsilo se tako sto je Sloba Tudjmanu dao Krajinu kao baksis za pomoc pri pljackanju Srbije.....

Kad je Pijade predlagao autonomiju za Krajinu:
Everyone was silent, perplexed. I think I saw dejection even in Tito’s face; perhaps as a Croat he found it awkward to oppose the idea … I was the first to come out against Pijade’s proposal; the segregated territory was unnatural, lacking a centre of viability, and moreover provided fuel for Croatian nationalism.
(Milovan Djilas, Wartime, p. 356)
Preporuke:
2
0
6 nedelja, 29 mart 2020 17:04
Milić
Ne znam zbog čega je važno da se obeleži dan rođenja jednog zlikovca, zvanog Berija.
Preporuke:
2
0
7 nedelja, 29 mart 2020 18:44
od malih nogu ih uče
@Ovako je bilo
Hrvatska je član UN od 22 maja 1992.god.

BiH je član UN od 22 maja 1992.god. Koliko tamo ima Srba, koliko Hrvata. Gde i kako žive, kakva prava imaju.

Samo...
Preporuke:
1
2
8 nedelja, 29 mart 2020 19:47
Miki
od malih nogu ih uče
@Ovako je bilo
Hrvatska je član UN od 22 maja 1992.god.

BiH je član UN od 22 maja 1992.god. Koliko tamo ima Srba, koliko Hrvata. Gde i kako žive, kakva prava imaju.

Samo...Za sve probleme u BiH i u Hrvatskoj optužujete Slobodana Miloševića. Pitam ja vas zašto Draža Mihajlović i Milan Nedić nisu sprečili streljanje 800 000 Srba u Jasenovac? Zašto Draža Mihajlović i Milan Nedić nisu sprečili iseljavanje 350 000 srba iz Hrvatske? Zašto Draža i Milan Nedić nisu se bunili protiv gradnju logora u Srbiji? Pa Draža Mihajlović i Milan Nedić su bili goli i bosi i zato ništa nisu mogli protiv svetske sile Nemačke. Isto tako i Slobodan Milošević nije mogao da se bije sa jačeg od sebe. Hrvate, muslimane i šiptare su branili SAD, Britanija, Francuska, Nemačka, Japan, NATO i UN i šta je mogao Slobodan sam protiv čitavog sveta? I dan danas svetske sile ponižavaju srbe.
Preporuke:
7
5
9 petak, 03 april 2020 04:39
Splićo
@pedja

Ne razumijete se u pravo. Rezolucija 815 VS UN-a je nastala nakon onih koje vi navodite. Proučite je pa će vam mnogo toga biti jasnije. Također, UN ne može biti kontradiktoran sam sebi, a Hrvatska upravo odlukom tog istog UN-a ima svoju stolicu UN-a. Lijep pozdrav.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner