Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Bonus od 35 odsto za stranke nacionalnih manjina - neustavan i opasan eksperiment

Komentari (11) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 20 februar 2020 20:49
ZR
Dobro da je neko skrenuo pažnju na ovu glupost.
No, opozicija da je pametna, ovo bi lako mogla da okrene u svoju korist. Jednostavno bi trebalo naći načina da se izađe preko neke manjinske liste, a onda na nju sasrediti sve glasove.
Preporuke:
35
5
2 četvrtak, 20 februar 2020 21:42
Aleksandar Mihailović
Nije poenta u tome da sutra Albanci mogu pobediti na izborima, i dalje su nacionalona manjina i kao takva imaju limitirani broj mesta u Skupštini. Igra sa 35% je namenjena veštačkom i značajnom povećanju ukupnog broja glasova čime bi se eliminisale posledice ozbiljnijeg bojkota izbora i lakog prelaska praga izlaznosti od 50%. Strah vladajućih kojima je još jedan mandat neophodan kao nasušni hleb da završe posao naseljavanja Srbije migrantima i podele iste, a svaka izlaznost ispod 50% bi im pokvarila računicu i "slast" pobede. Kada se zna da je u narednih par godina možda odlučujuća igra oko Srbije i da su po tom pitanju Nemačka, Engleska, Francuska i SAD neumoljive, najbolje bi bilo da oni od kojih se očekuje da potpišu potpunu i sramnu kapitulaciju, jer su u vreme Miloševića bili protiv Zapada, da na elegantan način izgube izbore i skinu sa sebe potencijalnu opasnost da u istoriji Srbije budu zabeleženi kao najveće izdajice i njeni uništitelji.
Preporuke:
44
4
3 četvrtak, 20 februar 2020 21:42
.
Ima nešto što se u pravnoj nauci naziva "pozitivna diskriminacija" kada se određenim kategorijama i grupama omogućuje više prava radi njihove zaštite kao ugrožene kategorije.
Preporuke:
8
41
4 četvrtak, 20 februar 2020 22:16
Obrad
Objašnjenje je vrlo jasno i čovek može samo da se pita koji to dunsteri vode zemlju. A Ustavni sud...? Čini se da su sudije ovog Suda i Ustavni sud kao institucija u višegodišnjoj komfornoj hibernaciji - i nema izgleda da će proleće za ovaj Sud skoro da dođe. Ubija nas politički patrijarhalizam, klijentelizam i sitna korist.
Preporuke:
36
3
5 petak, 21 februar 2020 00:04
teletabis
Baš nikako da se setim "šta je to u Srbiji učinjeno zadnjih 20 godina po Zakonu i da je normalno".
Preporuke:
34
2
6 petak, 21 februar 2020 06:05
Ustavni sud
Srpski usud
Preporuke:
12
2
7 petak, 21 februar 2020 10:18
nebitan
Da imamo sposobniju i motivisaniju opoziciju, mogao bi vučić da eksperimentiše koliko hoće, ali bi na izborima bio jednostavno pobeđen i onda bi svi njegovi antisrpski i divljački zakoni bili brzo poništeni. Ovako, manijak može da kasapi Srbiju do mile volje ali to više nije ni važno ako niko od Srba nema pravu želju i volju da mu pokaže zube.
Preporuke:
15
2
8 petak, 21 februar 2020 13:10
penzioner Cviko,
Opasan eksperiment? Ovo sa 35% nije opasan eksperiment već ono što sam ranije pisao, ima rešenja za sve varijante. Sećate li se da su prošle godine objavili da će se novo mrtvi brisati iz biračko-glasačkih spiskova? A šta je sa onima od ranije, nekih 800.000?. I zbog ovog BOJKOT je jedino sredstvo za čišćenje izborne procesije...
Preporuke:
12
3
9 petak, 21 februar 2020 20:18
Žika
Zakulisni dogovor Vučića i Pastora.
Preporuke:
12
1
10 subota, 22 februar 2020 09:14
Nenad
Opasnost od umetno povecanog broja manjinskih poslanika je u tome sto kad jednog dana dodjemo do situacije u kojoj se dve politicke grupacije bore da sastave vladu, manjiski glasovi ce biti vazniji. A znamo dobro na koji nacin glasaju i koji su politicki stavovi Hrvata, Madjara, Muslimana, Albanaca. Oni ce uvek ali bas uvek glasati protiv interesa srpskog naroda. Tu ne treba da bude bilo kakvih iluzija. Sreca u nesreci je ta sto se broj Madjara i Hrvata ipak smanjuje iz godine u godinu, a Muslimana i Albanaca i ne povecava bas toliko koliko smo se bojali. U svakom slucaju jos jedan antisrpski potez vladajuce vecine.
Preporuke:
8
1
11 nedelja, 23 februar 2020 13:27
Brundalo
Poslednjih dana sve same gluposti do gluposti. Prvo neka Čomić. Da li se iko više sjeća šta je ta spodoba ranije radila i kako se ponašala, priučala u Skupštini i van Skupštine, čak je predsjedavala Supštinom, o Božće spasi nas a sada a je psotal diva.Zašto 40 posto žena, zašto ne i 70, 60 posto ako to zaslužiju,a akjo ne zaslužuju meka bude 30, 20 itd. A sada gospodo, ko će nam decu vaspitavati, niko se ne pita.
Bonus od 35 posto je vrhunska podvala Režima. Nije potrebno objašnjenje. Kada Srbi bud imali u Srbiji ista prava kao nacionalne manjine, oda ću progovoriti o nacionalnim manjinama. Naša deca na masteru na Filosofsklom fakultetu u Novom Sadu tvrde da su tamošnji profesori ustše i da to ne kriju. Srpskoj deci ne daju da završe master. Proverite gospodo.
Preporuke:
5
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner