Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Zašto "Druga Srbija", Latinka, Čanak i Vučić podržavaju Đukanovića

Komentari (20) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 06 januar 2020 20:15
Filbo
Bravo Dr Mirovicu...tako stoje stvari,a ne ono prenemaganje AV I njegova "korak napred i dva koraka nazad" osuda crnogorskog Zakona o slobodi....
Daj Boze da neko iz vlasti i oko AV cuje ove tacne reci i pogleda ovu analizu....
Preporuke:
117
4
2 ponedeljak, 06 januar 2020 20:22
"nije bio obavešten"
Po ijavama zvaničnika Crne Gore,DPS godinama radi na"obnavljanju"autokefalne CPC,za to vreme odnosi cvetaju(otvorena"crnogorska kuća"u beogradu),premijer D.Marković 2017."dočekan uz najviše državne počasti".
Zalaganje za autokefalnu crkvu postalo je zvanični programski cilj vladajuće partije u Crnoj Gori. Kako je nedavno zaključio kongres DPS-a"u snaženju i definitivnom vaspostavljanju državnog i nacionalnog identiteta preostao je još samo jedan politički korak, obnavljanje Crnogorske pravoslavne crkve"(dec.2019.)
Nikakve note,demarši,razgovori,upozorenja,naprotiv:
VUČIĆ, ĐUKANOVIĆ, RAMA I ZAEV OBIŠLI DRAČ Sastanak lidera Zapadnog Balkana o "MALOM ŠENGENU"
I onda,kao grom iz vedra neba:
probudio se NAROD,
Tada se Vučić setio svoje radikalske retorike.
Tada nas naknadnom pameću obaveštava o teškom položaju srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori.
Dok je Beba Popović u ime obojice preko Informera i Pinka c.g.pripremao teren za zakon(afera lažni državni udar),Srbi ga zovu na paljenje badnjaka?
Preporuke:
95
5
3 ponedeljak, 06 januar 2020 20:29
Konobar
Zašto Druga Srbija i Vučić podržavju Mila ... zato što su ... liberalne gnjide.

Liberalne gnjide u porobljenim narodima imaju određenu autonomiju...radi se o regionalnim vazalima koji imaju izvestan stepen slobode u unutrašnjoj politici...a dužni su da strogo slede američku liniju u glavnim pitanjima...u sprovođenju globalne ideologije - liberalne demokratije.

Cilj imperije Zapada...centralizovano, strateško upravljanje svetom.

Udarili u zid.I to kakav.
Preporuke:
111
7
4 ponedeljak, 06 januar 2020 21:48
Dino Zoranić
Nije pao sneg da pokrije breg...
Preporuke:
74
3
5 ponedeljak, 06 januar 2020 22:07
penzioner Cviko,
Sličan sličnog podržava. Svi navedeni nemaju kud, nemaju nešto što bi ih vodilo, nemaju plan da stvore nešto vredno osim prljavih raddnji ispod žita, te ponašaju se tako kako ih Mirović opisuje. Naravno, izdvaja se Vučić koji danas, umesto da prisustvuje nalaganju Badnjaka druži se sa decom i od toga pokušava da napravi još jedan politički šou sa mogućnošću beleženja još jednog poena. (upotreba dece u političke svrhe nije dopuštena).No to mu je uzalud. Protesti u duhu "Milo ne damo ti svetinje" protresli su i Vučića. Na sve što se dešava on reaguje rečima: pa ja ne mogu da se u to mešam, moguća je ista slika na Kosovu i Metohiji, itd. Postao je najavljivač događaja kojima on navodno ne može ništa. Kome treba takav mlitav, mlak predsednik? Jel to ona lavovska borba o kojoj priča Irinej? A tek brojne afere??? Kako se stvari odvijaju meni se čini da on neće raspisati izbore. Uradiće to neko drugi. Ovako više ne ide. Tu nema energije da se dogura do maja ove godine...
Preporuke:
78
5
6 ponedeljak, 06 januar 2020 22:44
bane
Ne znam zašto oni rade to što rade.
Preporuke:
18
4
7 ponedeljak, 06 januar 2020 23:44
Gordana
Izgleda da se zaba ipak nije skuvala, da su se prerano zaradovali nasi kolonizatori, da se zaba samo malo uspavala i primirila,... E, onda, tako sigurni da su sav posao za svoje gazde zavrsili , da je stvar gotova i da samo treba zadati taj poslednji , zavrsni udatac i oduzeti im i SPC oko koje se tiho, mirno i , naizgled, nevoljno okupljaju , onako neostrasceno , kako i inace Pravoslavlje nalaze,... A onda, potpuno neocekivano, erupcije volje, snage, samosvesti,odlucnosti,... spremne da se ide do kraja kroz sneg i led, na noz, na metak,...
Javi se i neka beda od ljudi, "drugosrbijanci" sebe nazivaju, da da podrsku ideju otimanju svetinja Srpskom narodu.

Dobro je, svi pokazase svoje lice i prelise casu trpeljivosti Srba za koju su verovali da je bez dna.
Preporuke:
73
2
8 utorak, 07 januar 2020 00:31
Rajko Krvavac
Nema nikakve sumnje da su glavni krivci za bedan položaj Srba vlasti u Srbiji. Jbt. milo ustaša prizna kosovo - a naše vlasti umesto da proteraju milove diplomate i oduzmu imovinu milu i njegovim lopužama - aplaudiraju. Kad ustaša milo pošalje svoje oficire da slave oluju u Kninu - opet ništa. Milo i njegova familija je banda ubica i lopova već 30 godina (koliko je on lično naredio ubistava piše u dokumentima italijansog i švajcarskog tužilaštva) - koja ponižava sve razumne i civilizovane ljude. Zašto mu tzv. međunarodna zajednica to dozvoljava nija mi jasno. A milov najbolji drug i učenik, van svake sumnje i partner, je ovaj oblik neživota što se lažno predstavlja kao predsednik Stradije.
Nisam pametan šta da savetujem svojoj deci.
Preporuke:
67
4
9 utorak, 07 januar 2020 01:21
Da li su i poturice bile titoisti?
Ili, ipak, imamo problem da duboko sagledamo opasnu vlastitu nacionalnu Senku rajetinstva, izdaje i saradnje sa okupatorom? Izgleda da je poturica i u Crnoj Gori bilo za vreme genijalnoga Njegoša. Epski Gorski vijenac nam osvetljava tu tamu, koja se da prevladati. Naravno, kao i okupator kojeg ovih dana (ne)namerno u NATO Montenegru ne pominju. I to ne samo nepojamnici.
"Vuk na ovcu svoje pravo ima ka tiranin na slaba čovjeka; al' tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetlija!"
Preporuke:
69
4
10 utorak, 07 januar 2020 09:04
oki
vidim filtriranje;

vidim spinovanje fermionskog tipa;

projekcija spina na z-osu je plus ć/2;

samo tetki da odnese lek;
Preporuke:
15
5
11 utorak, 07 januar 2020 09:58
Deda Mile ima proliv
Ma jasno je da su braća Vučić i Đukamović iz iste septičke jame iz koje su i drugosrbijanci.
Preporuke:
60
1
12 utorak, 07 januar 2020 10:36
Kosta
Klero-nacionalizam nas je doveo tu gde jesmo. Pa ako nam se to toliko sviđa,nastavimo i dalje po istom...
Preporuke:
7
88
13 utorak, 07 januar 2020 12:45
RatKo
@Kosta, molim Vas, dosta!
Preporuke:
44
4
14 utorak, 07 januar 2020 14:22
Zvonimir Bgd
Dejan Mirović je dobro povezao redosled i logiku događaja. Njegov je tekst rodoljubiv i analitičan. Ipak, s moje tačke gledišta, ima 2 nepreciznosti koje nisu nevažne:
1.
Za natovsko društvo koje autor ovde pominje, ja ne bih koristio termin "neotitoisti". Neki od njih jesu nekad bili titoisti, ali su davno preumili i postali EUropejci, natovci, globalisti, novoporedaši! Oni su nadrilekari globalističke kvazidemokratije. Zašto je ovo važno razdvojiti? Zato da bi tačno označili odakle riba smrdi - od glave. A svima njima je ta glava - globalizam kao novi oblik fašizma. Tito je mrtav, a komunizam je u novoporedaškom globalizmu nepoželjan. NATO je (još uvek) živ!
2.
Za razliku od autora, ja smatram da ideologija "druge Srbije" nije na vlasti tek od 2012.g. Mislim da je drugosrbijanstvo uneto u politiku srpskih vlasti još od petooktobarske katastrofe. I nikako da se očisti. Naprotiv, daje sve pogubnije plodove koji nas i dalje vode ka euROPSKOM NATO ćorsokaku!
Preporuke:
54
5
15 utorak, 07 januar 2020 18:44
Milo je kraaalj
Cuj trazio od Sinoda da mu dostave maticni od Radtka Nemanjica... kaze Svetog Save nema u gruntu, mora se znati cija je ovina, ha, ha, ha
Preporuke:
18
0
16 utorak, 07 januar 2020 18:45
Komsija
Srbi su bez svoje drzave od 1918 do danas!!! Da imaju drzavu, ona bi prema neprijateljskim drzava NDH2, NDM i Kosova makar odgovorila po principu reciprociteta. Ovako, bez nacionalne drzave, samo gledamo prenemaganje Vrhovnog komandanta i vanredne sednice Vrhovnog saveta odbrane. Sve sami spinovi i foliranje...
Preporuke:
29
2
17 utorak, 07 januar 2020 21:54
Živorad
Laž samo slabi Srbiju a istina je jača.
Ovoje moja poruka svim političkim stranama u Srbiji
Preporuke:
18
0
18 utorak, 07 januar 2020 22:00
Jean Grey
Kada sam među potpisnicima Apel 88 video listy dignitaries and celebrities; onda the ones and only, think-tanks; independent intelectuals, nosilaca štafete, držača čaša ili kišobrana, očeva država, prevrtača; uglednika ….te, odmah sam se priklonio vladikama. Razočaravajuće je da NATO nema novih ljudi. Ipak, među potpisnicima izdvajam Čanka i dodeljujem mu kaiš slanine.
Preporuke:
27
4
19 sreda, 08 januar 2020 13:28
Aleksa
a da li ste primetili kako na strani "Fonda strateške kulture" od 1.11.2019. nema novih tekstova o Balkanu?
to je manje biše od vremena kad su se njihovi autori raspevali slavopojno o vučiću i udarili na Draganu Trifković? Zar nemaju nikog drugog ko bi pokrivao Srpske zemlje?
Preporuke:
10
1
20 sreda, 08 januar 2020 13:49
Mali Djokica
Nismo tu gde jesmo zbog klero-nacionalizma, vec zbog kataklizmicke politike srpskih politicara od 1918g. do danas. Inace, sam don Milo Djukaneze kao i nasi ''drugosrbijanci'' su pioni u zelji Anglo-saksonaca, koji se nikada nece odreci imperijalizma ikolonijalizma jer od toga zive,da ovladaju planetom, da politickaprestonica planete bude Vasington a ekonomska Volstrit. Dok budu postojale zemlje, koje se bore protiv anglo-saksonskog ropstva, kao sto su Kina, Indija i Rusija bice slobode i za srpski narod. Vidimo se dogodine u Prizrenu.
Preporuke:
17
3

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner