Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Mostovi, manipulacija, strah - sećanje na sudbinu advokata Dragića Joksimovića

Komentari (7) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 18 decembar 2019 10:54
Zvonimir Bgd
"Svaki postupak organa javne vlasti Republike Srbije koji ima KARAKTER ZASTRAŠIVANjA ili SADRŽI PRETNjU kojom se građani prisiljavaju da protiv svoje volje ili odricanjem od svojih zajemčenih prava nešto čine ili ne čine je povreda prava na slobodu i na život bez straha."

Divan predlog tadašnje Demokratske stranke. Praktično, idealan. Samo što nije poznato gde je primenjen. Nije nigde postojao u praksi, u svakodnevnom životu jednak prema svim građanima. Ni tada, ni danas.
Ako su građanskim političarima uzori bili na Zapadu, u tvz. zapadnim demokratijama, trebalo bi se prisetiti prakse u tim zemljama. Od antisemitizma u Evropi između dva rata do rasne diskriminacije i "lova na veštice" (zabrana i progon komunista) u Americi tokom 20.veka.

Poenta ovog teksta g.Milivojevića je u apelu da građani Beograda podignu svoj glas protiv uklanjanja starog mosta. To je korisno i plemenito, ali su njegovi pogledi na stvarnost pomalo idealizovani.
Preporuke:
16
15
2 sreda, 18 decembar 2019 10:55
penzioner Cviko,
Prva vest na ovu temu glasila je da rezzultati ankete .... . Zanima me kako anketa može biti merodavna kad u njoj nisu učestvovali svi građani? Po istoj logici sada možemo menjati i Ustav i bilo št adrugo. Sve u svemu zbogom nemoćna pameti ...
Preporuke:
33
4
3 sreda, 18 decembar 2019 10:59
Šumadinka
Eto, ono što napiše ili kaže Cvijetin Milivojević vidi stotinak Srba(daj Bože i toliko). A ni svi oni nemaju strpljenja da pročitaju do kraja...
A prostačko maltretiranje hiljadama izgovorenih-napisanih, perfidno složenih bedastoća kojima se vređa duša normalnog čoveka, sluša gotovo cela Srbija...
Eto ZATO ćemo da nestanemo.
Preporuke:
47
3
4 sreda, 18 decembar 2019 13:55
Vukota
Neka odnesu (nemački) most u Jajince. Vučić može tim mostom do kuće.
Preporuke:
22
5
5 sreda, 18 decembar 2019 15:35
čekajući Bebu
E pa taj mostorušitelj,gondolijer,pasarele graditelj,zamenik pomoćnika,kolega zidar,nije ćito nije ni gazio Andrićevim ćuprijama.
Za sada se drži pasarele i gondole.
Traži skraćeni sadržaj na na internetu ili
čeka Bebu da ga mu ga nađe.
Preporuke:
21
4
6 sreda, 18 decembar 2019 18:39
Nefeli
Odmah da kažem da sam zatečena ovim odličnim tekstom.Tu ne postoji ni preuveličavanje ni umanjivanje dokaza i svrha je da se ukaže da ono što je malo, malo je, što je rđavo, rđavo je, što je pravedno , pravedno je.I ne postoje dokazi za pobijanje u korist suprotne tvrdnje.Tačno je da postoji STRAH, uterivanje straha, a mislim čak i da je izglasan taj zakon, našli bi oni načina da praktično to spreče/a ponekad ne uspeju,kao kod mene/ Da skratim jer nemam "karaktera" , i lik/vizuelno/ ovog divnog advokata se razlikuje od mnogih, koji "predstavljaju" narod.Vidi se snaga uma! Sve pohvale i počasti za njega iako post mortem! Njemu treba dati jednu veliku ulicu, da uvek podseća na hrabrost i čestitost. A što se tiče mosta i mostova, tu su na potezu vajni Beograđani, po meni , najsrbofobskiji stanovnici i grad u Srbiji. Srušiti jedno takvo zdanje , a graditi drugo, samo je trpanje novca u njihove džepove i osiromašenje naroda.Ajde, Beograde, spreči tu krađu, sklonite tu bagru, tu
Preporuke:
27
6
7 sreda, 18 decembar 2019 23:39
teletabis
Sadašnja vlast se rukovodi ranim radovima Gebelsa. Dalje ne trebaju ni da idu uz ovakav narod. Mada iskreno i nisu u stanju dalje da idu jer to prevazilazi njihove mentalne sposobnosti.
Preporuke:
15
3

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner