Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Nebojša Medojević na forumu IDU u Vašingtonu: Milo Đukanović je staljinističkim čistkama i progonom svojih političkih oponenata - Crnu Goru doveo u vanredno stanje

Komentari (5) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 09 decembar 2019 10:32
siniša br.2.
5, koristio je jedan od dva udbaško "kontraopbaveštajna metoda" a to je da "njegov kontraobaveštajac" govori protiv njega i tako naljvede nekoga drugog sda se i on izjasni protiv njega. tako je otkrivao ko ga voli, a ko ne. I to je bio kriterijum za sve. Dakle uspevao je da nametne svuda, od kafane do ministarstva i skupštine da se govori o dva momenta 1. ko koga voli i 2. koliko je čiji domet, odnosno cena.

Staljin nije tako postupao. On je imao svoje metode. I drugo Staljin jeste streljao i Džežinskog i Jagudu i jažova šefove NKVD-a kao "strane agente" što oni bez ikakve sumnje jesu i bili. Svi su bili Poljaci, Estonci, Nemci do jednog i svi su bili izrazito antiruski orjentisani.

Najmanje je to bio Berija koji jeste bio britanski agent. Ali njemu je trebao i čovek za vezu sa Britancima u psihopatološkoj igru, Čembrlejn, odnosno Čerčil , Hitler, Staljin u kojoj su kao u igri opreferansa asvi bili sa svima i svi protiv svih.
Preporuke:
1
0
2 ponedeljak, 09 decembar 2019 10:38
siniša br.3.
Ne vidim kakvu demokratsku ili bilo kakvu drugu zamerku može da ima neko zbog toga što je Staljin ubio Džežćinskog na primer kao stranog agenta, kad on to jeste bio, bio je agent Poljske, i šta je tu loše. I koja to zemlja na svetu ne bi ubila stranog agenta koji je došao na tako visoku poziciju isključivo ubijanjem nevinih ljudi.

Ne možete ubistva koja je počinio Džežinski ili Jaguda pripisati Staljinu.

Berija nije ubija nevine ljude. Iako je bio britanski agent što se jasno vidi iz dokumentacije i britanske i sopvjetske i Staljljin je to znao. Ali mu je trebao kao takav.

I Titu je trebao Ranković, i Miloševiću Simatović i Grizelj, i Tužmanu Rebić.

Sve visoko kotirani opbaveštajci, a svi i druge nacije i drugog glavnog štaba. To se radi.

Oni unapred treba da znaju da će biti srtreljani.

Kad se otkriju. Milošević je otkrio Stanišića ali ga nije streljao da ne bi narušio neophodno hjedinstvo zemlje u situaciju približacvanja rata tj. bomabardovanja.
Preporuke:
1
0
3 ponedeljak, 09 decembar 2019 10:50
siniša br.5.
Kolikoo je samo Arkanocvih lokomotiva spaljeno sve sa lokomotivama i u Podgorici i još više u Baru koje nikada nisu došle do Beopgrada i jednostavno nije mogao da istisne Mila sa beogradskog tržišta cigareta. Tako je i dan danas.

Beogradsko tržište cigareta drži Milo. A verovatno i tržište kokaina.

Dakle, vrlo je teško Milu u Americi prići sa te strane. Oni vole te špto drže tržište oni plaćaju rteket. Dok god im Milo daje reket neće ga pustiti da ode. To i Medojević i ostali traba da znaju. TO je jedno.

Drugo, oni ne mogu da preuzmu to tržište. Mogao bi Vučić, ali tada se aktiviraju Milovi insajsderi u srpskoj policiji i inspekcijama.

Milo svojeprotivnike nije ubijao kao Staljin. Nije imao ni razloga. Ali na nižem nivou se jesu ubijali i to njegovi saradnici, pa ko ostane živ taj dobije Milovu zaštitu.

Crnogorska opozicija to treba da zna i da više radi sa stanovništvom Crne Gore, nego sa Amerikancima.

Čak se i Marković malo zavlači u ćošak na poslednjem sastanku NATO.
Preporuke:
2
0
4 ponedeljak, 09 decembar 2019 10:54
Vojislav
Nebojša, džaba ti istine što govoriš. Milo radi za potrebe Amerike i držaće ga na mestu predsednika dok ne bude morao da prođe kao kao svi "prijatelji" Amerike. U blato će da ga bace, kada završi poslove za njih.
Preporuke:
4
2
5 ponedeljak, 09 decembar 2019 11:00
Avangard
Medojeviću, Zapad je Milu dao zadatak da Goru Crnu i montenegrine prevede u status koji imaju Indijanci u rezervatu Severne Amerike.

Vučiću isto...

Spas srpskog naroda je prema Istoku u ''Drugom svetu''.
Preporuke:
7
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner