Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Ceo svet plače, a samo on se raduje

Komentari (17) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 15 novembar 2009 15:24
Konstantin P.
MAJKA

Je li još živa
Ona vaša sestra
Kod koje ste odlazili svake nedelje
Pitam Patrijarha Pavla

Umrla je odavno
Ali to mi nije sestra
Nego sestra od tetke
A tetka mi je majka
Koja me podigla od kolevke
Kad se preudala
Ona što me rodila
I sad ja mislim
Kad promenim svetom
Da ću prvo videti tetku
Koje sam se najviše uželeo

A za ostale u carstvu nebeskome
Ima vremena
Da se vidimo i porazgovorimo
Od Avrama i Isaka
Do četvorodnevnog Lazara
Moje krsne slave
Videću i Svetog Savu
I Cara Kosovskoga
I druge svete i
Iz roda našega
Koji su odbranili obraz božji

Videću i majku
Ako Bog da
I ako me pozna

Matija Bećković
Preporuke:
0
0
2 nedelja, 15 novembar 2009 15:41
makavej
Vecna Vam slava, Vasa svetosti! Ne prestajte moliti milostivoga Boga, za narod svoj, kojemu je Gospod Vas podario!
Preporuke:
0
0
3 nedelja, 15 novembar 2009 15:52
PREDRAG
Upokojio se u gospodu nas patrijarh Pavle...Prvi put u svom zivotu nedostaju mi reci,nisam sposoban ni na misli.Skupilo se nesto u grudima i kao da ponestaje vazduha za disanje.Sve jedno kad otpusti ta ruka,vrati se rec i misao napisacu i ja za NAJVECEG MEDJU ZIVIMA I NAJVECEG MEDJU ONIMA KOJI SU SE VRATILI GOSPODU...Do tada u cutanju pokusacu da savladam bol za patrijarhom i za Srbijom posle njega.BOGU SE MOLIM ZA OBOJE.
Preporuke:
0
0
4 nedelja, 15 novembar 2009 16:12
Amsterdam 15 november 2009
Vecna mu Slava i Hvala!!!
Preporuke:
0
0
5 nedelja, 15 novembar 2009 17:20
M. Kojić
Vječan pomen našem velikom Patrijarhu Pavlu!
Preporuke:
0
0
6 nedelja, 15 novembar 2009 18:23
Milun Babić
Dok je srpski narod potišten i ožalošćen zbog smrti svog mnogo poštovanog patrijarha, dok država proglašava nacionalnu žalost od tri dana, na televiziji B92 sviraju u „diple“. To je još jedan od dokaza da ih plaćaju i,naravno, diriguju im iz zemlje sa kaubojskom istorijom istim takvim stilom ponašanja. Ali, od njih i takvih ništa bolje i ne očekujemo.
Međutim,istovremeno nas iz Rima šamara vest da naš Predsednik , posle razgovora sa papom, šalje poruku Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim velikodostojnicima da bi trebalo da pozovu papu da im dođe u posetu . Ne znam odakle naš svemogući Predsednik crpi sve nove i nove kompetencije? Stiže i dotle da traži šta će da radi SPC?! Siguran sam, kao i većina pravoslavnih vernika, koji još uvek predstavljaju većinu u državi Srbiji, da mu na glasanju (ko je za njega glasao) nismo dali takva ovlašćenja.Ako je i od predsednika Demokratske stranke, mnogo je!
Preporuke:
0
0
7 nedelja, 15 novembar 2009 20:44
Peter RV
Hvala ti Oce.
Preporuke:
0
0
8 nedelja, 15 novembar 2009 21:03
Kvrga
Onomad u Rumuniju, sada u Vatikan, ništa tu nije slučajno. Papa nema šta da traži u Srbiji, osim da dođe anonimno kao turista. Ceo svet plače, neko prave, a neko krokodilske suze. On se raduje jer je otišao tamo gde spada, ne okrenuvši se, ostavljajući primer nama kakav treba biti. Čovek pre svega. Potom Hrišćanin. Pa potom ponovo čovek. Smrtnik. Ovo je kritično vreme, jer smo kao narod na jako tankom ledu, a crkva je na meti, radi potpunog raskrinkavanja srpskog biološkog i duhovnog tkiva. Moramo da otvorimo četvore oči, i da razgrnemo slamarice. Možda je Pavle umro, ali je onaj deo njega koji je uticao na mene još uvek živ. Smrt je kraj ovozemaljskog života, a 95 godina muke je zaista za svako poštovanje.
Preporuke:
0
0
9 nedelja, 15 novembar 2009 23:25
PREDRAG
@Milun Babic
@Kvrga
Sve ste u pravu,samo o tome i o mnogo cemu jos pisacemo posle...Ima vremena da se sve napise i sve ce se i napisati.Nas patrijarh je zasluzio da milostivi budemo u ovom casu i prema onima koji nisu voleli ni njega ni nas...Molimo se Bogu da sve bude primereno i dostojno onom koji je ziv postao svetim.Jer koliko god Srbija i srbi, u dusi osecam gorku istinu koja boli, da nikad vise ovom nasom Srbijom takvi hodati nece...Neka i sve nase misli u ovom casu budu kakav je bio i nas patrijarh...Ispratimo ga sa srcem punim ljubavi...O svemu drugom posle...U ovom casu neki nisu dostojni ni ime da im spomenemo.
Preporuke:
0
0
10 ponedeljak, 16 novembar 2009 01:05
Rikard Baric
Slava Ti od kninskih koljena i jadranskih obala!
Preporuke:
0
0
11 ponedeljak, 16 novembar 2009 01:27
svetac među Srbima
Patrijarh skromnosti, monah na čelu Crkve, rastom - čovečuljak, poniznošću pred Bogom - njegov najverniji sluga, i ljubavlju i čovečnošću pred ljudima - div! Večnaja pamjat!
Preporuke:
0
0
12 ponedeljak, 16 novembar 2009 01:57
Vlad
Gubitak nije samo nenadoknadiv, kao što kaže Tadić, on je i neizreciv i nesaglediv.
Izgubismo čoveka krhkog i slabašnog tela, a tako velikog i snažnog zaštitnika.
Možda i jedinog čoveka koji je vladao tako što je služio.
Tiho izgovorenih reči, a veoma snažnog odjeka.
Već dugi niz godina smo izgubili vezu sa nama samima a sada i najaču sponu sa bogom.

Večna Mu Slava i Hvala.
Preporuke:
0
0
13 ponedeljak, 16 novembar 2009 02:01
Kvrga
Slazem se sa Predragom. Hvala na prekoru.
Preporuke:
0
0
14 ponedeljak, 16 novembar 2009 23:39
The Jack
Mada nemam talenta kao uvazeni akademik Beckovic, da kroz reci docaram stanje stvari, moracu da malo ukradem od stila Srpskog Zlatoustog, ili Srpskog Filozofa - Pogeladaj onog bezumnika koji se sa ekserom okomio na Ararat. Sveto Jevanjedjelje istinito navodi da se samo na kamenu moze Crkva sazidati, a sve ostalo je bezuman posao, kao i onoga koji hoce da porusi Ararat. Jedan americki profesionalac, pripadnik americke visoke sluzbe bezbednosti, koji je po sluzbenoj duznosti pratio Njegovu Svetost prilikom posete Americi je radosno uskliknu - Evo Svetoga. Naravno Njegova Svetost nije trazio nikakvo obezbedjenje, ali je kao gost postivao zelje domacina. Ja vise necu da placem, nego da se radujem, jer upravo se uzidao jos jedan Kamen u temelje nase Svete Crkve. Politicari mogu da misle da je umro coveculjak, a za sta ih ne krivim, jer je to cinjenica. Da cinjenica, ali iz njhovog ugla. Istina jeste da je Svemoguci uzdigao dusu naseg Svetog Patrijarha i ucinio ga zivim. Zivlji ne moze da bude, a sve u slavu Svemudrog i Sveprisutnog gospoda, a nama na opomenu! Raduj se nedostojni srpski narode i ucini samoga sebe boljim, mnogo boljim!! Zivimo po Jevanjedjelju i njega se drzimo. Ako smo sa Gopodom, i On je sa nama. Njegov je gnev nemerljiv, a ljubav veca od gneva. Spasenje treba zatraziti unutar granica Crkve i nigde dalje. Boze uzvisi ovog Svetoga i smiluj se na nas gresnike. Tako je!!
Preporuke:
0
0
15 utorak, 17 novembar 2009 02:08
Neda
Slava mu i radujmo se u Gospodu i sa ljubavlju uzdignimo nase misli jer beskrajna boznaska crkva nije od kamena i zemlje vec od nasih misli , ljubavi i milosti. Patrijarh Pavle je to dobro znao i bilo bi zaista lepo pratiti put koji nam je pokazao. Gospod je prepun ljubavi i milosti, nemojte nikad pokleknuti, cistite vase misli, cinite dobra dela jer ako jedni odlaze ne zaboravite da drugi dolaze i da je Gospod iznad svega. AMIN
Preporuke:
0
0
16 sreda, 18 novembar 2009 15:47
Zorica Djukic
Moje dvije velike srece u zivotu su sto sam zivjela u vrijeme Patrijarha Srpskog Pavla i sto mogu citati ovako velike rijeci Velikog Matije Beckovica.
Hvala vam!
Preporuke:
0
0
17 sreda, 18 novembar 2009 19:43
Milena A.
VECNA MU SLAVA!!

Ostaju nam za opomenu NJEGOVE reci"

BUDIMO LJUDI! OPROSTI IM BOZE NE ZNAJU STA RADE!
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner