Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Kosovo* nakon parlamentarnih izbora - "Srpska lista" sve jača, a Srbima sve gore

Komentari (11) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 16 oktobar 2019 16:58
penzioner Cviko,
Izbori na Kosovu i Metohiji u organizaciji tvorevine "Kosova" su farsa. Rezultati su unapred napravljeni i u funkciji su politike "što Srbima gore to tvorevini bolje". I šta ima da se tu priča? Priče na razne načine ne rešavaju problem. Moramo uraditi nešto drugo što počinje sa samojačavanjem...
Preporuke:
28
3
2 četvrtak, 17 oktobar 2019 06:16
Svarog
Vučić zna pravila igre koja su uspodtaili sv.petooktobarci.Ako bi prekršio ta pravila,mogunost da pljačka(narod i "državu„)dobio bi neko drugi.
Preporuke:
18
2
3 četvrtak, 17 oktobar 2019 10:34
siniša
Nedostatak ove i većine ne samo novinarskih nego i većine drugih analiza koje se tiču političkih i vojnih pitanja je u njihovoj logici.

Logična je utemeljena na logici. Međutim nekada smo govorili " u vojsci nema logike". Logike nema nigde, osim možda na sudu. Alči tad je kasno za logiku. U stvari logika postoji kod broja jedan. Kod glavno. Jedino on ima pravo na logiku.

Dakle logično je da Vučić neće da prizna Kosovo. Ali ne pita se on. Dođe taj neki izaslanik i kaže mu, predsedni,k ti je poručio da priznaš. U protivnom ubićemo te i uništiti ti celu porodicu.

E tu više logika ne važi.

Jedino što važi je pravo na odbranu zemlje i naroda.

Nekada je to ograničeno spoljnim okolnostima kao 1999. a nekada ograničenja su nešto manja. Ne sasvim nego nešto.

Kao sada.


U ovom trenutku ja ne bih žurio sa vojnim rešenjem, ali bih čekao pravi čas i čekao geostrateški i demografski rasplet, kao i posledice dramatične promene američke spoljne politike kojoj svedočimo iz časa u čas.
Preporuke:
12
2
4 četvrtak, 17 oktobar 2019 11:22
GSM
Svesni Srbi, a trebalo bi da ih ima dovoljno, po svaku cenu, moraju ukloniti njega. On je takvo zlo da ne postoji takav na celom svetu. Takve stvari raditi svom narodu!? Kada dođe vreme biti ili ne biti, a došlo je, već odavno (2012!),jedino što se može učiniti jeste samo uklanjanje. Gore ne mogu, čak, ni da zamislim!
Preporuke:
14
2
5 četvrtak, 17 oktobar 2019 12:22
penzioner Cviko,
@ siniša, GSM,

Mnogi današnji političari zaboravili su na svoje prethodnike Srbe koji su za Srbiju dali svoj život. Kod ovih njihov život i životi članova njihovih porodica vrede više od Srbije. Nezaboravimo da su se zaklinjali, potpisivali, davali izjave. Kako stvari sada stoje, lažno.Sa lažovima pošteno u nove izbore? To samo može lud. Dakle, za sada naše jedino oružje jeste BOJKOT. ON može pobediti i ako na izbore izađe svega 25% glasača (drugi biraju)od ukupne mase i pobedi sa 110%, možda i 300% ali svi znamo da su u laži kratke noge. Takva pobeda nema vrednost.
Preporuke:
11
2
6 četvrtak, 17 oktobar 2019 13:03
ne videh
a možda sam promašio

- koliko je Srba ubijeno i proterano sa KiM u vremenu "srbija se saginjati neće" i "u svaku borbu ulazimo i pobedićemo" od 1987-2000

- koliko je Srba ubije no i proterano od 2000-2012 sa politikom "rpavimo se blasavi" da kapitulacija po lutimatumo NATO koja je sastvni deo Rezolucije 1244 ne postoji i da iz REzolucije mi biramo kao kapitulirana strana šta će se primeniti a šta ne

- koliko je Srba ubijeno i proterano od Brisela 2013 i konačnog prihvatanja sporazuma iz Rambujea koji smo bili dužni da sprovedemo još 1999 godine

Ne dopada vam se Vučić i dačić kao uceljeni Hagom.

Ni meni samo koje ćemo rešenje da primenimo od tri dosada probanog

i koliko Srba to treba da plati glavom na Kosovu i Metohiji
Preporuke:
5
11
7 četvrtak, 17 oktobar 2019 17:56
200
Ama ljudi moji šta je vama Vulin će to sve srediti .
Preporuke:
4
3
8 četvrtak, 17 oktobar 2019 23:11
penzioner Cviko,
Prema najnovijoj izjavi Haradinaja, sprečio je pljačku od 10 milijardi evra. Po Haradinaju, taj novac trebalo je da podele Tači, Rama i Vučić... Haradinaj je ispao iz podele kolača i zato je sve sprečio. Haradinaj heroj i zaslužan građanin? A što se tiče Albanaca na Kosovu i Metohiji i oni su davno ispali iz svih igara. Pioni su nekoliko svojih sunarodnika kojima su dali vlast. Njima kajmak a Albancima ni surutka...
Preporuke:
3
1
9 četvrtak, 17 oktobar 2019 23:36
Zvonimir Bgd

siniša
U ovom trenutku ja ne bih žurio sa vojnim rešenjem, ali bih čekao pravi čas i čekao geostrateški i demografski rasplet, kao i posledice dramatične promene američke spoljne politike kojoj svedočimo iz časa u čas.

Uglavnom imate odlične komentare. Međutim, malo me čudi ovakav Vaš nekako lakonski stav. Ako smo već na političkom forumu, trebalo bi da politički shvatamo stvarni svet u kojem živimo. Ja ne bih bio tako siguran da smo mi ti koji biraju koliko će i šta čekati. Drugim rečima, nama svakako ne ide u prilog da danas žurimo sa vojnim rešenjem, iz dobro poznatih razloga, ali ne možemo ignorisati mogućnost da će neko pre nas požuriti. Takvih kandidata nema malo. Počevši od samih šiptarskih terorista iz Prištine koji su i dalje ohrabreni svojom ne samo logističkom podrškom i zaleđinom u vidu NATO, pa do samog tog NATO koji može da diktira vojna rešenja. Geostrateški i demografski rasplet podrazumeva suviše dug vremenski period. Šta u međuvremenu?
Preporuke:
2
1
10 četvrtak, 17 oktobar 2019 23:45
Zvonimir Bgd

penzioner Cviko,
Mnogi današnji političari zaboravili su na svoje prethodnike Srbe koji su za Srbiju dali svoj život. Kod ovih njihov život i životi članova njihovih porodica vrede više od Srbije.

Posle neviđene izdaje državnog vrha posle petooktobarske katastrofe, kada je u par godina nelegalnom sudu isporučeno kompletno civilno i vojno rukovodstvo ratne odbrane Srbije, svaki rodoljub oseća se nesigurno i bez podrške u narodu. Pokazalo se da je narod u dovoljnoj meri nezahvalan i da će takve, koliko sutra, opet isporučiti svojim dušmanima.
Ovakvoj (ne)svesti i moralnom posrnuću između ostalih kumovala je nova (revizionistička) srpska istoriografija. U njihovim nenaučnim knjiškim tezama izvodi se poguban zaključak za buduće generacije, a ukratko glasi - "šut s rogatim ne može" i "sila Boga ne moli". Borci za slobodu proglašeni su za ludake i zlikovce, a saradnici okupatora za mudrace i "srpske majke"...
Preporuke:
4
1
11 petak, 18 oktobar 2019 15:49
Branko Pavlović
1. Bez obzira na vrtlog oko Bregzita, nikako iz jednačine pritiska ne treba isključiti Britaniju.

Ono što Vučića može da brine , to su operativne sposobnosti SAD i GB, a ne Fr. i Nem..

2. Pritisak će ići i već ide, odmah, a svoj opipljiv vid će dobiti čim se formira tzv.vlada tzv.Kosova.
Dakle, daleko pre naših narednih izbora.

3. Zahtev će se svesti samo na jedno, a to je suštinska promena u pristupu zapada, da Srbija prvo prizna nezavisnost tzv. Kosova , pa da se onda pitanje "sveobuhvatnog sporazuma" može razvlačiti i tokom 2021.godine.

4. Vučićeva slaba tačka su predstavnici organizovanog kriminala i neki od najbližih saradnika koji su upućeni u sve transakcije ( na koje račune, gde i kada, a naročito zašto je novac uplaćivan)koji su i sami mete ili od ranije agenti upravo SAD/GB.

5. Operativno je priprema za udarac po ovim šavovima već u toku. Setite se da nam je Vučić rekao da će razmisliti o tome šta mu je rekao spec.pred. Trampa, a evo nema do danas ni reči.
Preporuke:
4
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner