Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Čekajući Vučićev plan za Kosovo

Komentari (17) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 20 septembar 2019 16:41
aleksandar
Veleizdajnik.
I lažov.
Mada, nije korektno da se uporno ponavlja da javnost Srbije "ne zna šta je Gospodarov plan". Tu nažalost nema nikakvih nedoumica.
Jasno je da Gospodarov genijalni plan, kakav god da je, podrazumeva da Srbija "prizna nezavisnost "kosove"".
Dakle, "plan" je da se "prizna" a da veleizdajnik dobije neke mrvice da bi mogao da maše njima odavno sluđenim Srbljima.
Ala ga je osmislio, svaka mu čast.
Preporuke:
66
3
2 petak, 20 septembar 2019 17:14
penzioner Cviko,
Bolje je čekati Godoa nego Vučićev plan za Kosovo i Metohiju. (Mnogi smatraju da je dovoljno kazati, napisati, Kosovo, Kosmet, KiM. NE. Ovaj deo Srbije svaki put treba nazvati punim imenom: Kosovo i Metohija. Ne budimo lenji). Ali da se vratimo "planu". Već površna analiza pokazuje da on nema plan ni za šta a kamoli za Kosovo i Metohiju. Impresije iz površne analize su ništa. Iz svega što je do sada rekao izbija praznina. Prema tome kakav plan? O čemu plan? Gde mu je "dubina" plana"? Nema je! Nema plana ima samo LAŽ.
Preporuke:
55
4
3 petak, 20 septembar 2019 18:34
teletabis
Nema nikakav plan. Plan nije ni potreban jer postoji Rezolucija 1244 SB UN koja mora da se sprovede i koju moraju da poštuju svi.

Svaka ovakva priča je samo veleizdaja na pomolu. Da je ovo legalno i stvarno moguće baš bi Arnauti pitali Srbiju za nešto. Zapravo Arnaute su Ameri, Englezi, Nemci i Francuzi zaleteli na nizbrdicu. Jer upravo su oni potpisnici pomenute Rezolucije u SB.

Srbija i ne mora da bilo šta radi osim da u SB UN traži da se Rezolucija 1244 sprovede i da tu najveću pomoć pruže baš nabrojane zemlje kao potpisnice Rezolucije.
Preporuke:
51
3
4 petak, 20 septembar 2019 23:11
Bezveze plan sa velim opasnostima
Šta bi mogao da bude plan? Podjela sjever K i M za Preševo, Medvjeđu i Bujanovac sa tendencijom da se u nekoj budućnosti Republika Srpska pripoji Republici Srbiji što će izazvati novi rat i sa mogućnošću da isto probudi apetite i kod Mađara u Vojvodini da se i oni odcijepe i Bošnjaka u Raškoj da se pripoje Kosovu. Ako mu je to plan onda mu je plan bezveze i na štetu Srbije.
Preporuke:
21
2
5 subota, 21 septembar 2019 08:18
Politika etničke podjele, etničke granice do nivoa mjesne zajednice i ulice
. 11Bezveze plan sa velim opasnostima
Šta bi mogao da bude plan? Podjela sjever K i M za Preševo, Medvjeđu i Bujanovac sa tendencijom da se u nekoj budućnosti Republika Srpska pripoji Republici Srbiji što će izazvati novi rat i sa mogućnošću da isto probudi apetite i kod Mađara u Vojvodini da se i oni odcijepe i Bošnjaka u Raškoj da se pripoje Kosovu. Ako mu je to plan onda mu je plan bezveze i na štetu Srbije.

Politika isključive etničke podjele ili razgraničenja koja je aktualna u javnoj raspravi na političkoj sceni Republike Srbije a u vezi sa Kosovom i Metohijom, do nivoa opštine, mjesnih zajednica, ulica, nije dobra. Ne može se zahtijevati "da jedan etnicitet ne može da živi kao manjina u drugim državama ili administrativnim pokrajinama i u vezi s tim ići na otcjepljenje teritorija a da to isto ne izazove reakciju i kod drugih etniciteta da traže to isto za sebe gdje su manjina.Bojim se da će sve to izazvati lančane reakcije. Ratovi su posljedica te politike.
Preporuke:
15
3
6 subota, 21 septembar 2019 08:36
Kako će to biti
Meni je lično nevjerojatno da čovjek vodi bilo kakve pregovore u vezi statusa Kosova i Metohije, potpisuje neke sporazume kao što je Briselski sporazum a pored takvog Ustava Republike Srbije, koji decidno navodi to što navodi u vezi s Kosovom i Metohijom. Ali ipak nije to baš da nije viđeno, to je samo nastavak "Kumanovske politike kapitulacije", sada nazvane "priznavanje faktičkog stanja na terenu". I tada je u Kumanovu 1999 godine potpisan protivustavan sporazum o kapitulaciji, pa ništa Skupština SR Jugoslavije ga potvrdila i nikome ništa, niko nije kriv, najviše Ustavno i zakonodavno tijelo Republike Srbije je potvrdilo, rekli Amin. Tako će vjerojatno biti i sa svakim novim sporazumom kao nadogradnjom na Kumanovski sporazum, potvrditi će ga Skupština Srbije, aminovati i niko nije kriv, nema krivice, nema odgovornosti jer je Skupština Srbije rekla okej, sve u redu, Amin.
Preporuke:
9
9
7 subota, 21 septembar 2019 08:46
Strateške greške pred izbore 2020 godine
Upravo strateška greška sa bojkotom izbora 2020 godine je upravo u tome što će bojkot izbora stvoriti takvo stanje u Skupštini Srbije, da će vladajuća koalicija imati 2/3 kvalifikivanu većinu da u periodu 2020 do 2024 godine radi šta joj volja, da potpisuje i potvrđuje u Skupštini Srbije šta joj volja, da mijenja Ustav i donosi nove zakone o razgraničenju kako joj volja a na sve će dati potvrdu Skupština Srbije. Kad sve to potvrdi Narodna Skupština Srbije tu nema ni krivične ni bilo kakve odgovornosti kao što je nije bilo ni za kapitulaciju od sporazuma u Kumanovu 1999 godine, a da nije Skupština Srbije potvrdila trebalo je biti. Znači kad Skupština Srbije kaže "Amin" sva priča o nekoj krivičnih ili drugoj odgovornosti ili protivustavnom djelu je gotova.
Preporuke:
5
14
8 subota, 21 septembar 2019 09:22
Kompromis
Problem Kosova i Metohije treba rjesavati a ne odlagati kao "Zamrznuti konflikt". Najbolje je na sto vratiti ideju o razgranicenju kao glavni pravac pregovora. U sklopu toga i konkretan korak: Traziti da Albanci odustanu od srpskih sredina na Kosovu a za uzvrat im ponuditi Krug Dvojke. To bi mogao biti prihvatljiv i obostrano koristan kompromis.
Preporuke:
14
4
9 subota, 21 septembar 2019 09:50
penzioner Cviko,
@Kako će to biti,
Odgovor na Vaše pitanje je teško dati jer ne znamo da li će Srbija uopšte postojati ovako kako je sada definisana svojim ustavom. Ako nam na neko vreme otcepe Kosovo i Metohiju, onda Srbija više nije Srbija. Pre nekih 30 i više godina, na poslu, razgovarajući sa kolegama na ovu temu, kazao sam: "na kraju priče izaćićemo na autoput i pravac neka nova seoba i postojbina". Smejali su mi se ali ova situacija sve bliža mojoj prognozi. Na žalost .....A možda će mo ostati ovde, da nas greje Sunce našeg sadašnjeg neba, hm???
Preporuke:
8
1
10 subota, 21 septembar 2019 09:51
Dragan R
@Strateške greške pred izbore 2020 godine....1
Niste u pravu. Nikakve naknadne odluke Skupštine ne mogu da legalizuju sadašnji kriminal. Vučić kao predsednik Srbije po Ustavu nema prava da vodi pregovore u vezi KiM, niti je za to od strane Vlade i/ili Skupštine pismeno ovlašćen, a on to radi. To je kriminal koji ništa ne može da legalizuje. Dalje, Vučić ni jednoj državnoj instituciji ne podnosi izveštaje o pregovorima sa šiptarima već sve radi lično i u četiri oka što je privatizacija države i kriminal koji takođe nikakava naknadna odluka ne može legalizovati. Ukoliko Vučić potpiše bilo kakav sporazum sa Šiptarima koji u bilo kojoj formi podrazumeva priznanje kvazi države Kosovo od strane Srbije to će biti najteži mogući kriminal koji ne mogu oprati ni eventulna naknadna potvrda tog sporazuma od strane Skupštine dvotrećinskom većinom ni eventualna većinska potvrda na referendumu, jer je u momentu potpisivanja to kriminal pošto je važio Ustav koji to zabranjuje.
Preporuke:
20
2
11 subota, 21 septembar 2019 10:18
Dragan R
@Strateške greške pred izbore 2020 godine....2
Druga je priča zašto Vučić neće odgovarati za kriminal u vezi predaje Kosmeta Šiptarima. To nema veze sa pravom već sa stanjem u društvu u kome živimo i u kome je nacionalna izdaja ne samo normalizovana već i uzdignuta na nivo vrline. Nemojmo da se lažemo. I u sadašnjoj Skupštini postoji dvotrećinska većina za izglasavanje priznanja "Kosova" a biće je i u narednoj, bez obzira da li će SzS i druga opozicija bojkotovati izbore ili učestvovati na njima. 90% partija u ovoj zemlji ima iste gospodare i isti zadatak od njih zbog čega je neozbiljno i govoriti o krivičnoj odgovornosti za izdaju i pljačku zemlje a kamo li nadati se istoj.Uostalom taj isti Vučić je kao opozicionar donosio u Skupštinu robijaško odelo sa Dinkićevim imenom a kada je došao na vlast postavio ga je za ministra. Čedomir Jovanović, koga je optuživao za najgori kriminal i za koga u zvaničnim sudskim spisima zaista i postoje brojni dokazi o kriminalu, danas mu je omiljeni opozicionar?
Preporuke:
17
1
12 subota, 21 septembar 2019 10:18
Politika etničke podele
. 22Kompromis
...Traziti da Albanci odustanu od srpskih sredina na Kosovu a za uzvrat im ponuditi Krug Dvojke. To bi mogao biti prihvatljiv i obostrano koristan kompromis.


Može li objašnjenje šta je to "krug dvojke"?
Još nešto, a šta ako se sutra pojave i drugi zainteresovani trgovci po ugledu na Albance, naprimer Mađari, Bošnjaci i dr, šta ćeš njima ponuditi, možda neki "krug troojke ili četvorke"?
Politika etničkog razgraničenja je opasna, jako loša, ista proizvodi ratove, jer se spušta na terenu na nivo opština, mesnih zajednica, ulica, trgova, parkova, deli zgrade i ljude. Šta ćeš sa ne Srbima na severu Kosova i Metohije? Misliš ih silom oterati? To je odmah rat. Tako i sa Srbima u Preševskoj dolini, šta s njima ako to trampiš sa Albancima? Opasna je to politika, jako opasna i proizvešče nova zla.
Preporuke:
7
7
13 subota, 21 septembar 2019 10:37
čim ga pogledaš
Čim se pojavi vidi se da je psihopata i lažov, prevarant,..., a kad zine onda svaka dilema prestaje, i spasavaj se ko može !
Preporuke:
22
3
14 subota, 21 septembar 2019 13:19
@Politika etnicke podjeje
Ako je rezultat dogovora i obostranih ustupaka je daleko najbolja politika koja obezbjedjuje dugorocan i stabilan mir. To niposto ne znaci da ne mogu zivjeti i nacionalne manjine. Kao Srbin, mnogo radije bih zivio u drugoj drzavi gdje je 2% Srba nego 20%,jer u tom slucaju nema medjunacionalnih zadjevica i problema ni za vecinski narod niti za nacionalnu manjinu. Potpuni sklad.
Preporuke:
6
13
15 subota, 21 septembar 2019 14:40
Forever Jang
Plan=R-1244! ENDE!!!
Preporuke:
10
2
16 subota, 21 septembar 2019 15:18
bez plana,grlom u jagode
Zoran Đinđić je imao"plan",preciznije STRATEGUJU,usaglašenu putem pisama i razgovora
sa Dobricom Ćosićem koji je podrazumevao hitno reševanje Statusnih pitanja,koje su bile mimo usvojenih načela međ.zajednice pa čak i SB UN-a(standardi pre statusa,feb.2003.)
Str 348 i nadalje D.Ć."U tuđem veku.
Ako je verovati,sada već režimskom Kuriru,plan je imao i V.Koštunica.
Očigledno je da Vučić maše praznim papirima i da nema nikakav plan do onoga koji mu parče po parče predstavljaju Palmer i co.
htr
p.s.
Ćosić je na istom mestu izneo stav da je za ubistvo Z.Đinđića"nalog dat iz inostranstva"(str.372).
--
"Šaljem Ti svoju današnju izjavu Beti povodom buncanja međunarodnih i domaćih pametnjakovića o'preuranjenosti' moje inicijative(Z.Đ.str 347)
Preporuke:
0
3
17 subota, 21 septembar 2019 20:32
Kad Skupština Republike Srbije kaže "Amin", prvak ti borbene koliko ti volja
. naknadna potvrda tog sporazuma od strane Skupštine dvotrećinskom većinom ni eventualna većinska potvrda na referendumu, jer je u momentu potpisivanja to kriminal pošto je važio Ustav koji to zabranjuje.

Kada Narodna Skupština Republike Srbije ratifikuje međunarodni ugovor / sporazum pa i eventualno i sporazum sa Albancima ili Kosovom nema krivične odgovornosti ni za koga. Narodna Skupština Republike Srbije je direktan reprezent suvereniteta i može donositi bilo koje zakone pa i zakon o razgraničenju i zakon o izmeni republičkih granica. Samo se ti reći u svome samozavaravanju. Znači ako Narodna Skupština Republike Srbije nešto pozvrdi to ti je sve gotovo.
Preporuke:
3
3

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner